ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σήκω. Ακου. Σήμερα είναι η γιορτή των αειθαλών!

Σήκω. Ακου. Σήμερα είναι η γιορτή των αειθαλών!

Σήκω. Πρώτα εντός σου. Ακου. Είναι δικές σου φωνές από το δικό σου χθες. Από το δικό σου παρελθόν. Από εκεί που το αρματολίκι και η κλεφτουριά πήραν τον πηλό του γένους και έπλασαν κράτος. Δες. Δεν είναι χρώματα μιας μακρινής ανατολής άλλης μιας ημέρας του πρόσκαιρου. Είναι οι φωτιές από το Μεσολόγγι, το Κούγκι, το Μανιάκι. Νιώσε στον αέρα. Από τα βάθη των αιώνων περπατάς. Ανοιγες δρόμο μέσα από τους λόγγους των καιρών με τα γυμνά σου χέρια. Κι ας σου χάραζαν το πρόσωπο οι αδυσώπητοι καιροί. Και μετά από εσένα τα παιδιά σου. Και μετά τα παιδιά των παιδιών σου.

Δεν ήταν επανάσταση των «γνωστικών» και των «φρόνιμων». Ηταν η επανάσταση των Κολοκοτρώνηδων που καβάλα πάν' στην εκκλησιά. Του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά. Του Διάκου, του Ανδρούτσου, των Τζαβελαίων, των Μποτσαραίων, του Χάλη, του Σήφακα και του Μακρυγιάννη. Των νέων του Ιερού Λόχου που έπεσαν μέχρις ενός για το δικαίωμα πρωτίστως στην Αξιοπρέπεια. Γιατί αυτό είναι Ελευθερία. Να είσαι όρθιος. Να κατακτάς τις κορυφές σαν αετός και να μη σέρνεσαι στις ράχες. Δεν ήταν επανάσταση αυτών που μετρούσαν τα υπέρ και τα κατά και μετά κομπορρημονούσαν στους καφενέδες. Ηταν αυτών που ψιθύρισαν με συστολή το Ελευθερία ή Θάνατος, αυτών που κραύγασαν Φωτιά, όχι για να τρομάξουν τους απέναντι, αλλά για να ακουστούν μέχρι τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, για να χαμογελάσουν ο Ομηρος, ο Αισχύλος και ο Αριστοτέλης, και πήδηξαν από τις τάμπιες τους για να συναντήσουν το πεπρωμένο.

Ηταν ξεσηκωμός. Ηταν φουρτουνιασμένη θάλασσα των αποφασισμένων. Από τη Λευκωσία και την Παναγιά τη Φανερωμένη μέχρι την καρδιά της Δύσης, ήταν ο άνεμος που φύσηξε μέσα σε ψυχές δεκτικές. Και έγιναν λέξεις από το χέρι του Λόρδου Βύρωνα και του Ρεμπό. Εικόνες από τον Ντελακρουά. Ηταν οι διδαχές των Φιλικών για να σηκώσουμε κεφάλι, η θυσία των Χιωτών, το αίμα των Κρητικών που δεν έπαψε ποτέ να ποτίζει αυτό το δέντρο το θεριεμένο της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας. Ηταν λίβας που έκαψε τα «μη» των πολλών και έκανε τους λιγόψυχους ψυχωμένους και τους ψυχωμένους θεριά.

Και μετά; Μετά Ελευθέριος Βενιζέλος και Καγιαλές, Ενωση ή Θάνατος. Παύλος Μελάς, Γερμανός Καραβαγγέλης και Τέλος Αγρας. Και μετά; Μετά ο Μαύρος Καβαλάρης, ο έφεδρος ανθυπολοχαγός στο αλβανικό μέτωπο, ο Κρητικός στη Μάχη της Κρήτης. Λευτεριά της Εθνικής Αντίστασης στις πόλεις και στα βουνά. Στ’ Άγραφα, τα Τζουμέρκα, στον Ψηλορείτη, στο Τομπρούκ και το Ελ Αλαμέιν, εκεί που τσακίστηκε ο φασισμός και ο ναζισμός. Και μετά; Μετά ΕΟΚΑ, Καραολής, Δημητρίου, Παληκαρίδης, Αυξεντίου. Τον αντρειωμένο μην τον κλαις. Και μετά; Νομική και Πολυτεχνείο. Ελευθερία η Αξιοπρέπεια, Αξιοπρέπεια η Ελευθερία. Η ψυχή των Ελεύθερων σε γύψο δεν μπαίνει. Και μετά; Μετά ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα. Δεν ξεχνώ και «Ανασήκωσε την Πλάτη και Απόσεισέ τους, Πενταδάκτυλέ μου».

Ακου. Δεν είναι τα κύματα του Αιγαίου που έφτασαν στην πόρτα σου. Είναι ο λόγος του Ελύτη, ο ψίθυρος του Σεφέρη. Είναι η πνοή του Ρίτσου, το είναι του Χατζιδάκι, το πέταγμα του Θεοδωράκη. Γιορτάζεις σήμερα. Σήμερα είναι η γιορτή των αειθαλών. Σήμερα είναι γιορτή όλων σε κάθε γωνιά του κόσμου αυτού, σε κάθε ήπειρο, που ήρθαν στον κόσμο αυτό τον μικρό, τον μέγα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια είναι η Ελευθερία. Ελευθερία είναι να ζεις με Αξιοπρέπεια.

ΠΗΓΗ: http://www.dimokratianews.gr

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ

Οι καθετοι διαχωρισμοι μεταξυ κομματων τελειωσαν χωνεψτε το. Τωρα υπαρχουν οριζοντιες ταυτισεις σε διαφορα θεματα μεταξυ των πολιτων.

«Είναι ένα ηλίθιο πείραμα η απόφαση για την Κύπρο»


Φωτογραφία για «Είναι ένα ηλίθιο πείραμα η απόφαση για την Κύπρο»
Καταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει, με συνέντευξή του στη Real News, την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του... Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών μελετών ZWE.

«Είναι ένα ηλίθιο πείραμα» τονίζει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η απόφαση για την Κύπρο ήταν καταστροφική, κυρίως γιατί παραβίασε τους καθιερωμένους κανόνες διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων. Αποτελεί καταστροφή, γιατί κλονίζει την αξιοπιστία και αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τον μελλοντικό χειρισμό προγραμμάτων διάσωσης και αναδιαρθρώσεων. Είναι ένα ηλίθιο πείραμα και ήταν ξεκάθαρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις».

Προσθέτει επίσης ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να διδαχθούν από την περίπτωση της Κύπρου και ας ελπίσουμε να μάθουν ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει “κούρεμα”στις μικρές καταθέσεις μόνο αφού όλο το υπόλοιπο κεφάλαιο έχει χαθεί».


Ο Κλέμενς Φουστ προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τη συμφωνία με την τρόικα για να επιτύχει ελάφρυνση των μέτρων του μνημονίου μεσοπρόθεσμα.

«Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη στιγμή για να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε. Διότι αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαλαρώσουν τους όρους για την Ελλάδα τώρα αυτό θα μοιάζει με μια ήττα για αυτούς. Πρώτα ηττήθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, εάν χαλαρώσουν τους όρους για τη χώρα. Εάν χαλαρώσουν τους όρους και για την Ελλάδα, αυτό θα αποτελέσει τη δεύτερη ήττα τους.

Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των όρων για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση πείσει την τρόικα και την υπόλοιπη ευρωζώνη ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα, ότι πραγματικά προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εάν το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις».
ΠΗΓΗ:http://www.newsnow.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Οταν τα λεει αυτα ενας συμβουλος του Σοιμπλε εμεις τι να πουμε; Τα ακουτε παπαγαλακια εγχωρια;

«Zήτω η Ελλάς, Ζήτω η Ελευθερία», φώναξε η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

«Zήτω η Ελλάς, Ζήτω η Ελευθερία», φώναξε η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας


Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, απηύθυνε συγκλονιστικό μήνυμα προς την ομογένεια.
«Σήμερα τιμούμε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της.
Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη δύσκολες καταστάσεις, είμαι βέβαιη όμως ότι η περηφάνια των Ελλήνων και η στωικότητά τους θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες μελλοντικά.
Ως ηγέτιδα της Αυστραλίας, αναγνωρίζω με ευγνωμοσύνη την προσφορά των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι συνέβαλαν σε τόσο μεγάλο βαθμό στην αλλαγή και ζωντάνια αυτής της χώρας που όλοι αγαπάμε. Το σχήμα της σύγχρονης Αυστραλίας, θα ήταν ανύπαρκτο χωρίς την συνεισφορά των Ελλήνων. Είμαστε ένα καλύτερο, πλουσιότερο έθνος εξαιτίας της δικής σας προσφοράς.
Γιορτάζω, λοιπόν, μαζί σας τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Είμαστε φίλοι σε περιόδους ειρήνης και πολέμου, σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και την ίδια αλληλοεκτίμηση. Τίποτε δε μπορεί να αλλοιώσει το πνεύμα της καλής θέλησης που μας δένει τόσο στενά.
Εκ μέρους του έθνους μας, απευθύνω τις θερμότερες ευχές στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, στην ελληνοαυστραλιανή κοινωνία και στην ελληνική διασπορά απανταχού της γης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω η Ελευθερία!».

ΠΗΓΗ: http://on-news.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"