ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μάχη μέχρις εσχάτων Σαμαρά-Τσίπρα

Στο ζενίθ η πόλωση

Μάχη μέχρις εσχάτων Σαμαρά-Τσίπρα με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Μάχη μέχρις εσχάτων Σαμαρά-Τσίπρα με το βλέμμα στους αναποφάσιστους


Λίγα 24ωρα μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου και οι δύο μονομάχοι κορυφώνουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, προσδοκώντας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού φανερώνουν σαφή προσπάθεια πόλωσης, με μηνύματα προς ψηφοφόρους της δεξιάς και κεντροδεξιάς, ενώ ο Αλ.Τσίπρας επιχειρεί να προσεγγίσει ψηφοφόρους του «μεσαίου χώρου».

Τα κομματικά επιτελεία δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι ομιλίες κρίνονται ως το τελευταίο χαρτί για την εκλογική επικράτηση.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Αντ.Σαμαράς θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη (19:00, Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο), όπου το παρών θα δώσει και ο Κώστας Καραμανλής, ενώ η προεκλογική περίοδος θα κλείσει την Παρασκευή με την ομιλία του στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα μιλήσει στην Πάτρα (ώρα 19:00, κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος»), ενώ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (ώρα 19:00) στην πλατεία Ομονοίας.

Η πόλωση και οι αναποφάσιστοι

Η προσπάθεια πόλωσης από πλευράς της ΝΔ είναι εμφανής τόσο στα τηλεοπτικά σποτ όσο και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, με πλέον χαρακτηριστικό το μήνυμα προς αναποφάσιστους και στους δεξιούς ψηφοφόρους ότι «δεν θα γίνουμε Σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός».

Σύμφωνα με το Βήμα, η ΝΔ προσπαθεί να ανακόψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τις μετρήσεις φτάνει σχεδόν στο 11%, ενώ μόλις των 1-2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται προς τη ΝΔ.

Για την ηγετική ομάδα της ΝΔ το βασικό μέτωπο είναι αυτό των διλημμάτων που τίθενται όλο και πιο έντονα ενώπιον του εκλογικού σώματος και αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας μεταξύ των δύο κομμάτων να χειριστούν από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Το δεύτερο μέτωπο είναι η αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο μέτωπο είναι η «εκδίωξη» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο του «κοινωνικού κέντρου», αφού ποικίλες αναλύσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όποιος πάρει με το μέρος του τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους θα εξασφαλίσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

Τέταρτο μέτωπο είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού, του κ. Σαμαρά έναντι του αντιπάλου του. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με έμφαση στο νομισματικό μέλλον της Ελλάδας, τον ELΑ και τα σχέδια ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και εμφανίστηκε ως εγγυητής της σταθερότητας.

Το πέμπτο μέτωπο αφορά στη «μάχη της Αθήνας». Η ΝΔ επενδύει πολλά στην επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης την Παρασκευή, εκτιμώντας ότι με ένα καλό κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, όπου θα τεθούν και όλα τα διλήμματα, δύναται να αλλάξουν τα δεδομένα των προβλέψεων για το Λεκανοπέδιο.

Με το βλέμμα στο «μεσαίο χώρο»

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, επιχειρεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του λεγόμενου «μεσαίου χώρου», αποφεύγοντας το τελευταίο διάστημα τη ρητορική περί μονομερών ενεργειών και σύγκρουσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Την Τρίτη, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ζήτησε στήριξη ακόμη και ψηφοφόρους του συντηρητικού στρατοπέδου ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας. «Από τη Δευτέρα δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι», αλλά «πολίτες με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις» είπε.

Επίσης, μήνυμα στους Ευρωπαίους για τη συνέχεια του κράτους έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας ότι «υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα άρα και εμάς», ενώ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη, ούτε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η πολωση θα φτασει στα ακρα

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"