ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

«Βόμβες» του Θ. Μωραΐτη μέσω του Real.gr

«Βόμβες» του Θ. Μωραΐτη μέσω του Real.gr


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Βόμβες» μέσω του Real.gr από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, που θέτει προϋποθέσεις για την ψήφο του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ζητά νέα στρατηγική και ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική, στην εκδήλωση για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με τις δηλώσεις του στο Real.gr, ο Θάνος Μωραΐτης:

• Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θέτοντας προϋποθέσεις για την ψήφο του, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση!

«Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να αποτελέσει απλά σύμφωνο κυβερνητικής επιβίωσης και διάσωσης για κάποιους. Δεν μας αφορά η πολιτική επιβίωση κανενός. Μας αφορά αποκλειστικά η χώρα και η κοινωνία. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η παράταση της κυβερνητικής θητείας δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα. Δεν μπορεί η σταθερότητα να συμβαδίζει με την συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Και πάνω από όλα δεν μπορεί να στέλνεται ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία». Ταυτόχρονα ζητά από το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει μέσω συμφωνίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «ένα νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας, προγραμματικής συμφωνίας και πάνω απ’ όλα αλλαγής πολιτικής».

• Ζητά «νέα στρατηγική και ηγεσία» στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξαναβρεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Και αυτό δεν θα γίνει ούτε με δημόσιες σχέσεις ούτε με τακτικισμούς. Απαιτείται συγκροτημένο προοδευτικό σχέδιο, ατζέντα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, νέα στρατηγική και ηγεσία».

• Αρνείται να μπει στη συζήτηση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας συντρόφους του ότι διαπραγματεύονται να παραδώσουν τα απομεινάρια της παράταξης με όρους διάλυσης στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «Γιάλτα της κεντροαριστεράς»:

« Κάποιοι μπορεί να θέλουν να διαπραγματευτούν με όρους διάλυσης και να κάνουν την Γιάλτα της κεντροαριστεράς, παραδίδοντας τα απομεινάρια της από τώρα. Προσωπικά - και δεν είμαι ο μόνος - λέω ότι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας. Χρειάζονται αλλαγές παντού, σε όλα τα επίπεδα τώρα. Μιλάω με πραγματική αγωνία και δεν σιωπώ ώστε να κερδίσω πολιτικό διαβατήριο για μια επόμενη μέρα όπου όλα θα έχουν διαλυθεί».

• Επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε στη Χαλκιδική: «Η μόνη χειροβομβίδα που κρατούσε ο κ. Σαμαράς ήταν μια από αυτές που πετούσε συνεχώς μέχρι το 2011 ανατινάζοντας όποια απόπειρα συμπαράταξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Αν θέλαμε να μιλήσουμε με τέτοιους όρους το ΠΑΣΟΚ ήταν που παρέλαβε όχι απλά χειροβομβίδα, αλλά την πυρηνική βόμβα της χρεωκοπίας και του ελλείμματος στο 16% από τον συμμαχητή - όπως τον χαρακτήρισε - του κ. Σαμαρά, τον κ. Καραμανλή. Είναι πραγματικά η πλήρης αντιστροφή της ιστορίας να μιλά για στάση ευθύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΟ REAL.GR

ΠΗΓΗ:REAL\
TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΤΩΡΑ ΘΥMΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ; ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ; ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ. ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΑΡΚΕΤΑ ME TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

Η «καρέκλα» και η «κουτάλα»

Η «καρέκλα» και η «κουτάλα»

ΑΡΙΡΟ ΤΟΥ Ν ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Η «καρέκλα» και η «κουτάλα»
Η «καρέκλα» και η «κουτάλα»
Hταν που ήταν πάντοτε χαµηλού επιπέδου και υψηλής έντασης ο πολιτικός διάλογος και η κοµµατική αντιπαράθεση στη χώρα µας, τον τελευταίο καιρό παράγινε! Ενόψει της πιθανότητας να στηθούν πρόωρα εθνικές κάλπες, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος ∆ηµοκρατίας από την παρούσα Βουλή, τα κορυφαία στελέχη των δύο µεγαλύτερων κοµµάτων επιδίδονται πλέον καθηµερινά σε λεκτικές υπερβολές και σε πολιτικές ακροβασίες, ανεβάζοντας το θερµόµετρο της πόλωσης στα ύψη και δυναµιτίζοντας το ήπιο πολιτικό κλίµα που απαιτείται κανονικά να υπάρχει σε περιόδους βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης όπως η σηµερινή. Και βέβαια µε την τακτική τους αυτή δεν βλάπτουν σοβαρά µόνον τα κόµµατά τους, οπότε θα µας ενδιέφερε πολύ λιγότερο, αλλά και την ίδια τη χώρα, η οποία χρειάζεται σήµερα περισσότερο παρά ποτέ την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών της δυνάµεων. ∆υστυχώς, όµως, φαίνεται ότι η πολιτική ωριµότητα και η απλή λογική είναι «είδη εν ανεπαρκεία» στην Ελλάδα του 2014... Και η ουσία της πολιτικής εξακολουθεί να υποχωρεί κατά κράτος µπροστά στη µάχη για την «καρέκλα» και την «κουτάλα»...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα είναι η σφοδρή σύγκρουση που ξέσπασε στην πολιτική µας σκηνή εξ αφορµής των πρόσφατων ατυχέστατων και βλαπτικών για το ελληνικό τραπεζικό σύστηµα δηλώσεων του κ. Αδωνη Γεωργιάδη ότι αν «πέσει» η σηµερινή κυβέρνηση, εκείνος θα «σηκώσει» τις τραπεζικές του καταθέσεις. Επί µία ολόκληρη εβδοµάδα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις αφιέρωσαν εκποµπές επί εκποµπών και συζητήσεις επί συζητήσεων για το θέµα, «ξεχνώντας» οτιδήποτε άλλο συµβαίνει στην ελληνική κοινωνία και δηµιουργώντας για άλλη µια φορά ένα τεχνητό «µιντιακό» πεδίο αντιπαράθεσης υψηλών τόνων και ανύπαρκτης ουσίας, που δεν είχε καµµιά σχέση και καµµιά «επαφή» µε τα οξύτατα πραγµατικά προβλήµατα των πολιτών. Γιατί βέβαια οι τραπεζικές καταθέσεις της µεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων έχουν ήδη εξανεµιστεί εδώ και καιρό. Τις «κούρεψαν» η τρόικα και τα µνηµόνια, µε την ανοχή ή και τη συνεργασία των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας, µέσω της ακραίας υπερφορολόγησης που επέβαλαν και εξακολουθούν να επιβάλλουν, µε τελευταίο δείγµα γραφής τον εξοντωτικό και στην πραγµατικότητα «δηµευτικό» ΕΝΦΙΑ...
ΑΝΑΛΟΓΟ είναι και το παράδειγµα της σκληρής κόντρας κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η αξιωµατική αντιπολίτευση επέλεξε να υψώσει τους τόνους και µάλιστα «στο κόκκινο» σε ένα ζήτηµα για το οποίο θα ανέµενε κανείς να επιθυµεί να υπερκεράσει τα «παλαιά» κόµµατα, που κυβέρνησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια και έχουν τη βασική ευθύνη για τα σηµερινά µας χάλια. Και όµως η περιφερειάρχης κ. ∆ούρου και ορισµένοι εκ των δηµάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να υψώσουν ανάχωµα στην αξιολόγηση, χωρίς να αντιπροτείνουν τίποτε και δίνοντας την εντύπωση πως όχι µόνο δεν ευαγγελίζονται το «νέο», αλλά και υπερασπίζονται το πιο άσχηµο παρελθόν της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, στον βωµό µιας «τυφλής» και ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης, που αναζητά µόνον πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη... Βρήκαν βέβαια ευήκοα ώτα και µέσα στη Νέα ∆ηµοκρατία, καθώς ορισµένα παλαιοκοµματικά στελέχη της έσπευσαν να εκµεταλλευθούν την περίσταση για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους και να περισώσουν τους πολυάριθµους πολιτικούς τους φίλους, τους οποίους κατά καιρούς διόρισαν, ή µάλλον «βόλεψαν», αξιοποιώντας «πόρτες» και «παράθυρα» που οι ίδιοι πάντοτε άφηναν στη νοµοθεσία, ώστε να συντηρούν τον κοµµατικό στρατό των εκλεκτών τους...
ΚΑΙ ΕΤΣΙ, σε µια περίοδο που σοβούν τεράστια κοινωνικά, οικονοµικά και πολιτικά προβλήµατα στη χώρα, εµείς συζητάµε τα αυτονόητα. Αυτά στα οποία θα έπρεπε όλοι να συµφωνούµε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχει σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα που οι πολιτικοί της απειλούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους αν κερδίσει τις επόµενες εκλογές ο αντίπαλός τους; Υπάρχει σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν γίνεται αξιολόγηση των δηµοσίων και των δηµοτικών υπαλλήλων; Στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας, στην Ελλάδα των λουκέτων και της εκτεταµένης φοροδιαφυγής, αυτά είναι τα κεντρικά θέµατα που επιλέγει το πολιτικό µας προσωπικό να συζητά; Και όχι το τραγικό γεγονός ότι 2,5 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα 3,8 εκατ. αντιµετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο; Οχι ότι από την αγορά λείπει ρευστότητα 18 δισ. ευρώ και µία στις δύο εναποµείνασες µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να κλείσει, οδηγώντας στην ανεργία και άλλους -χιλιάδες- συµπατριώτες µας; Οχι ότι οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις είναι «όµηροι» της εξαιρετικά αργής απονοµής δικαιοσύνης, µε αποτέλεσµα να αναµένουν έως και 10 χρόνια για την εκδίκαση µιας απλής φορολογικής τους υπόθεσης; Αναρωτιέται ο µέσος Ελληνας πολίτης: Αυτοί οι πολιτικοί ζουν εδώ, στην Ελλάδα; Γνωρίζουν τι συµβαίνει γύρω τους; Ή µήπως ζουν σε ένα άλλο, παράλληλο σύµπαν; Στον πλανήτη της «καρέκλας» και της «κουτάλας»;

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΟΣ!

Νέα σκληρά μέτρα ζητεί η τρόικα

Νέα σκληρά μέτρα ζητεί η τρόικα


Των Σωτήρη Καψώχα & Θάνου Αθανασίου

Με το μνημόνιο υπό μάλης έρχεται η τρόικα στην Αθήνα, αρχίζοντας τον έλεγχο με την παραδοχή ότι το δημοσιονομικό κενό του 2015 είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, βαίνει αυξανόμενο και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας για το επόμενο έτος προσεγγίζουν τα 12,6 δισ. ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πιστωτές υπονομεύουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης να απεμπλακεί από τη δανειακή μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαμηνύουν στην ελληνική πλευρά ότι «θα ξεμπερδέψετε από τον μηχανισμό επιτήρησης μόνο εφόσον τηρήσετε στο ακέραιο τις μνημονιακές υποχρεώσεις».

Οπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος, οι επικεφαλής των πιστωτών (Ρίσι Γκογιάλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν) θα παραταχθούν με αυστηρή γραμμή απέναντι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στη διαπραγμάτευση που αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.

Η τρόικα γνωρίζει για τη φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει τα προγράμματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ταυτόχρονα στο τέλος του έτους (λαμβάνοντας το ποσό των δόσεων ύψους 7,1 δισ. ευρώ), χωρίς να δανειστεί τα ποσά που απομένουν στο καλάθι του ΔΝΤ, δοκιμάζοντας την τύχη της στις αγορές. Ωστόσο σπεύδει να γνωματεύσει πως η επιτυχία του εγχειρήματος είναι επισφαλής και για να κινηθεί σε χαρτογραφημένα νερά πρέπει να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, με βασικότερη την εμμονή στους δημοσιονομικούς στόχους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

πηγη: real.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΕ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Οι εκλογες με αφορμη την αδυναμια εκλογης προεδρου δημοκρατιας τον Φεβρουάριο ειναι κατι παραπανω απο βεβαιες και θα προκληθουν σεισμικες εξελιξεις μετα απο αυτες.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"