ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Η Ελλαδα με καλή προετοιμασία πρέπει να ανακηρύξει σύντομα την ΑΟΖ της. Αυτο δεν σημαίνει ότι θα οριοθετήσει κιόλας αυθαίρετα αλλά θα πρέπει μετά την ανακήρυξη να καταθέσει τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ που η ίδια θεωρεί ότι της ανήκουν καταθέτοντας δήλωση της με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ και στην αρμόδια γραμματεία του ενώ παράλληλα θα πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους γείτονες της εντατικά ώστε να οριοθετηθεί μέσα από συμφωνία η Υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η Παιδεία - Άμεσα η κατάργηση του ασύλου

Κυρ. Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η Παιδεία - Άμεσα η κατάργηση του ασύλου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η Παιδεία - Άμεσα η κατάργηση του ασύλου
Ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση αλλά και για εκείνον προσωπικά χαρακτήρισε την Παιδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας.
«Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξεκινώ τον κύκλο επισκέψεών μου από το υπουργείο Παιδείας», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε με ταχύτητα στον εφαρμογή του σχεδίου μας για μια ποιοτική δημόσια παιδεία».
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.
«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους».
«Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε.
Επίσης, ανέφερε ότι μετά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη θα ακολουθήσει κύκλος επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι έκλεισε η πρώτη εβδομάδα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η έμφαση δίνεται πάντα στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία, και «στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες».
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει το σύστημα εξετάσεων για φετινή χρονιά, ενώ ανακοίνωσε πως θα δοθεί παράταση για την υποβολή των μηχανογραφικών.
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο υπουργείο στις 9 το πρωί ακριβώς, όπως ήταν προγραμματισμένο, λέγοντας μάλιστα «όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα».
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ενώ στην είσοδο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι υπάλληλοι. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς δια χειραψίας και αντάλλαξε μερικές κουβέντες μαζί τους.
Στρατηγικές επιλογές, στόχοι και άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας
Στρατηγικές Επιλογές
  • Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων
Στόχοι
  • Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
  • Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
  • Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες
  • Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου - Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
  • Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
  • Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
  • Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων
  • Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενίσχυση ειδικής αγωγής.
  • Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
  • Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. 
  •  
  • ΠΗΓΗ: LIBERAL/GR

Σε γνώση των θεσμών οι φορολογικές ελαφρύνσεις,ύψους 6 δισ., για την μεσαία τάξη

Σε γνώση των θεσμών οι φορολογικές ελαφρύνσεις,ύψους 6 δισ., για την μεσαία τάξη

Σε γνώση των θεσμών, είναι το φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο μπαίνουν σήμερα οι τελευταίες πινελιές από το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Το σχέδιο νόμου για την ανάταξη της μεσαίας τάξης και τη διόρθωση των στρεβλώσεων στις επιχειρήσεις αλλά και στους έμμεσους φόρους θα είναι το δεύτερο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ενδεχομένως στα τέλη Ιουλίου. Ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ότι το σύνολο των ελαφρύνσεων που παρουσιάστηκε προεκλογικά θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο το οποίο όπως σημείωσε είναι σε γνώση των θεσμών. Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν και ισοδύναμα μέτρα, καθώς το κόστος των ελαφρύνσεων προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ, απάντησε ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνο όσα έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο φάκελος, λοιπόν, που παρέλαβε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Χρήστος Σταϊκούρας αναδεικνύει τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος για τη φορολογία υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος έχει ήδη έτοιμες βασικές διατάξεις. Αυτό που επιδιώκει η νέα κυβέρνηση είναι η τόνωση της μεσαίας τάξης, η οποία τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων πλήρωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Οι παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας στοχεύουν στην ελάφρυνση φορολογουμένων και νοικοκυριών, καθώς και στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα έτη 2020 και 2021. To κόστος υπολογίζεται στα 859 εκατ. ευρώ
• Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας. Το 2020 θα μειωθεί στο 24% και το 2021 στο 20%. Το κόστος προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ.
• Μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5% το 2020. Tο κόστος υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ.
• Εκπτωση φόρου ίση με το 40%-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
• Αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων (φόρος υπεραξίας) για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.
• Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
• Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ χωρίς μείωση του αφορολογήτου και δημιουργία νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Το αφορολόγητο όριο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 για κάθε παιδί.
• Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
• Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Βελτίωση της ειδικής ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και εισαγωγή πλαισίου για ευνοϊκή μεταχείριση των συνεπών φορολογουμένων και δανειοληπτών.
• Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 13% σε 11% και από 24% σε 22% εντός της τετραετίας. Σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα υπολογίζεται ότι κοστίζει 900 εκατ. ευρώ.
• Σταδιακή καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης μεταξύ των επιχειρήσεων.
• Υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των διακινούμενων φορτίων.

Πηγη:  https://politisonline.com

Τεράστιες καταστροφές από τη θεομηνία στον Δήμο Αμυνταίου

Τεράστιες καταστροφές από τη θεομηνία στον Δήμο Αμυνταίου….Δηλώσεις από τον Δήμαρχο Αμυνταίου και την Πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου 

Απο:  https://anapodoi.blogspot.com


Μεγάλες ζημιές και απίστευτες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης (10/07) τον Δήμο Αμυνταίου και ευρύτερα τη Μακεδονία.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, φωτοβολταϊκά και κατοικίες υπέστησαν ζημιές, καλλιέργειες επλήγησαν. Κατά γενική ομολογία ήταν ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής στην περιοχή, όταν την ίδια στιγμή στην Χαλκιδική ο αριθμός των νεκρών από την φονική θεομηνία ανέρχεται στους εφτά.   


Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του δήμου και δυνάμεις του στρατού καταβάλουν προσπάθειες να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, ενώ με την σειρά τους οι αγρότες μετέβησαν στα αγροκτήματα, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών.

Μάλιστα γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο κυβερνητικός βουλευτής της ΠΕ Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, μετέβη εσπευσμένα από την Αθήνα στη Φλώρινα και αύριο θα επισκεφτεί τις πληγείσες αγροτικές περιοχές Μανιακίου και Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίου. 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης δήλωσε «Η αλήθεια είναι ότι τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα ηταν πρωτόγνωρα για την περιοχή μας και οι επιπτώσεις ηταν αξιοσημείωτες σε όλο τον Δήμο Αμυνταίου. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου, έσπευσαν στα σημεία που έχριζαν άμεσης παρέμβασης. Σήμερα το πρωί με συντονισμένες ενέργειες συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις των συνεργείων και μεγάλο μέρος των προβλημάτων αποκαταστάθηκε. Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντική υπήρξε η συμβολή του στρατού, ειδικά στην ΤΚ τη Κέλλης, όπου με πρωτοβουλία του προέδρου Αθανάσιου Τάσκα, διευθετήθηκε το πρόβλημα που δημιούργησε η πτώση πλατανων στην κεντρική πλατεία του χωριού». 

Η πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού σχολίασε «Πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα χωριά από τις πτώσεις δέντρων, σημαντικές ηταν οι επιπτώσεις που υπέστη ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Επλήγησαν οι πίνακες ηλεκτροδότησης πομόνων, στέγαστρα, δενδρώδης καλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση των ροδακινων εχει δημιουργήσει στρώσεις στο έδαφος και οι παλμέτες των αμπελώνων αποκολλήθηκαν, προξενώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές. Εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε την περιοχή για μια πρώτη αυτοψία, από κει και πέρα όμως αναμένουμε την επίσπευση των διαδικασιών που ορίζουν οι περιστάσεις. Σαν Αγροτικός Σύλλογος και με βάσει της εικόνας που παρουσιάζει η περιοχή, θεωρούμε ότι  θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ».     





 
ΠΗΓΗ: https://anapodoi.blogspot.com/2019/07/blog-post_486.html?m=1&fbclid=IwAR3UXIxyk9EnO4BwWkmp_ztgMdq0gkjVoqzQP-ZMY5G1ihilusjkDNWxiN0

Γενί Σαφάκ: Κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ η Τουρκία – Τι ετοιμάζει με Λιβύη…

Γενί Σαφάκ: Κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ η Τουρκία – Τι ετοιμάζει με Λιβύη…

Η Τουρκία, βρίσκεται κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», η οποία αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών μαζί με το υπουργείο Άμυνας προχωρούν στις σχετικές προετοιμασίες, ενώ στα σκαριά είναι και συμφωνία με τη Λιβύη.
«Η Τουρκία αψηφώντας τις πιέσεις πολλών χωρών και προκαλώντας τους γίγαντες της ενέργειας για την ενεργειακή ανεξαρτησία της, πολύ σύντομα θα ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ)», αναφέρει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι του θέματος έχει επιληφθεί ήδη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμφωνία που θα υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη πριν ανακοινώσει στον κόσμο τον χάρτη της ΑΟΖ της.
«Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη, που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, με τη βοήθεια της Τουρκίας απέκρουσε τις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ δυνάμεων του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ. Ενώπιον της Άγκυρας διανοίγεται μία σημαντική ευκαιρία για συμφωνία με την Τρίπολη στο θέμα των ενεργειακών πηγών της Μεσογείου, καθώς οι νοτιο-δυτικές ακτές του Αιγαίου της Τουρκίας βρίσκονται απέναντι από τη Λιβύη στο χάρτη. Ο αναγνωρισμένος από τα ΗΕ πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ Αλ Σάρατζ, φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες εξάλλου από τον πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη».
Η «Γενί Σαφάκ» εκτιμά ότι η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη είναι κοντά και ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι να υποβάλει στον πρόεδρο Ερντογάν τις προτάσεις του για τα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Ωστόσο, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα φροντίζει να υπενθυμίσει τη θέση της Άγκυρας περί υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να αποκλειστεί η Κρήτη και τα δικαιώματά της, αναφέροντας ότι μόνο η ηπειρωτική χώρα ενός κράτους μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα και όχι τα νησιά.

ΠΗΓΗ:  https://vimapress.gr

Υπαγόρευαν τις ειδήσεις τηλεφωνικά σε ΑΠΕ και ΕΡΤ!

Υπαγόρευαν τις ειδήσεις τηλεφωνικά σε ΑΠΕ και ΕΡΤ!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019
Οι άνθρωποι που υπαγόρευαν από το τηλέφωνο στους δημοσιογράφους τι να γράφουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ΕΡΤ τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν το θράσος να μιλάνε για Βόρεια Κορέα που επιβάλλεται στον τομέα της ενημέρωσης! Τελικώς, ο θρασύς δεν γίνεται ποτέ κανονικός άνθρωπος. Και η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι η παράδοσή του στη λήθη. Η εμπλοκή με τέτοιους ανθρώπους λερώνει τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία.
Αναφέρομαι στην αντίδραση της εφημερίδας «Αυγή», αλλά και σε άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου. Η υποκρισία περισσεύει. Για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, σαν εκείνα της περιόδου 2000-2008, τα δύο αυτά κρατικά Μέσα λειτουργούσαν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου. Περισσότερο σαν φερέφωνα της κυβέρνησης παρά σαν ανεξάρτητα ειδησεογραφικά Μέσα. Με αποκορύφωμα την 5ετία 2015- 2019, που και τα δύο Μέσα υπέστησαν την πιο φασιστική ποδηγέτηση από τον Νίκο Παππά, alter ego του τέως πρωθυπουργού.
Οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο 2000-2008 οι διευθυντές των δύο Μέσων έκλειναν το τηλέφωνο σε υπουργούς που έπαιρναν για να διαμαρτυρηθούν ή για να ζητήσουν μια υπέρβαση! Και οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο Νίκου Παππά οι γκαουλάιτερ της κυβέρνησης ΥΠΑΓΟΡΕΥΑΝ τις ειδήσεις όπως τις ήθελαν να μεταδοθούν στους δημοσιογράφους! Ακριβώς όπως ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ γινόταν.
Ακόμα και την εποχή του Βαγγέλη Μπίστικα επί κυβέρνησης Κ Καραμανλή και επί Άγγελου Στάγγου και Γιώργου Ρωμαίου μετά το 1998 οι διευθυντές ήταν διευθυντές και όχι τσουτσέκια της κυβέρνησης όπως επί της τελευταίας πρώτης φοράς φασιστεράς. Κι αυτό μπορεί να το βεβαιώσει καθένας από τους εκατοντάδες ευσυνείδητους δημοσιογράφους που εργάστηκαν στο ΑΠΕ και στην ΕΡΤ. Επειδή εδώ ήμασταν και ξέρουμε.
Αλλά, και οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστια ευθύνη για όλη αυτή την κατάντια. Και των περιόδων του παρελθόντος, που η καθημερινή παρέμβαση ήταν κανόνας, αν και σε πιο ήπιους τόνους από το φασιστικό παρακράτος Παππά. Έχουν ευθύνη και συλλογικά σαν όργανα του ΑΠΕ και της ΕΡΤ και συνδικαλιστικά σαν μέλη των Ενώσεων Συντακτών.
Γιατί η δημοσιογραφία είναι ΜΙΑ. Δεν είναι κρατική και ιδιωτική. Ούτε κομματική και ακομμάτιστη. Είναι πληροφόρηση και ανάλυση στην υπηρεσία του πολίτη. Και το κριτήριο είναι ΕΝΑ: Η ανεξάρτητη από παρωπίδες απόδοση των γεγονότων. Μ αυτό το κριτήριο η λειτουργία της δημοσιογραφίας δεν μπορεί να υπάγεται σε κυβερνητικά όργανα. Δεν μπορεί να παρακολουθείται και να υπαγορεύεται από κυβερνητικά όργανα. Ούτε να κρίνεται από κρατικά και κυβερνητικά όργανα.
Τα υπουργεία Τύπου είναι προσβολή για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία. Είναι προσβολή για τους ίδιους τους πολίτες και τον σεβασμό στην κρίση τους. Και στην ελευθερία να πιστεύει καθένας ό,τι θέλει. Και να απολαμβάνει μιας πολυφωνικής διάστασης των πραγμάτων στα πλαίσια της μίας και μοναδικής πραγματικής δημοσιογραφίας. Της Αδέσμευτης.
Επειδή τα δημόσια Μέσα είναι ευαίσθητες πηγές πληροφόρησης, που κάθε ηθελημένηή αθέλητη παρασπονδία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα και στην οικονομία, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ελέγχουν τους επικεφαλής τους. Αλλά, άλλο πράγμα είναι να ελέγχει κανείς τους υπεύθυνους για το αν κάνουν σωστά την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ δημοσιογραφική τους δουλειά και άλλο να είναι οι επικεφαλής εγκάθετοι και δικτάτορες επί των δημοσιογράφων και των ειδήσεων.
Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν έχουν υπερασπιστεί ποτέ σθεναρά το δικαίωμά τους να εργάζονται χωρίς πάτρωνα πάνω από το κεφάλι τους. Ούτε έχουν ξεσηκωθεί για την επιβολή που υποστήκαν τις περιόδους Κουτσόγιωργα και Παππά, τις πιο σκοτεινές στην ιστορία της φασιστικής διακυβέρνησης των κρατικών Μέσων.
Ακόμα πιο θλιβερό, τα κατ όνομα αριστερά Μέσα δεν ενοχλήθηκαν ποτέ και δεν αντέδρασαν ποτέ στο όνομα της ελευθερίας και της δημοσιογραφίας, που είναι προπύργιο Δημοκρατίας, στην ύπαρξη υπουργείων Τύπου και στην ποδηγέτηση των ειδήσεων στα κρατικά Μέσα από κυβερνητικούς εγκάθετους. Μιλιά. Τσιμουδιά. Κυρίως στην ακραία περίοδο Παππά. Δεν ήξεραν ότι οι ειδήσεις υπαγορεύονται τηλεφωνικά στους δημοσιογράφους; Ή δεν πείραζε επειδή ήταν οι «δικοί τους» γκαουλάιτερ που υπαγόρευαν;
Οι δημοσιογράφοι, έστω και σήμερα, έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν από τη σημερινή κυβέρνηση να μετατρέψει τα κρατικά Μέσα σε Δημόσια από κυβερνητικά. Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή το έκαναν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει και καλύτερα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει με χώρα υπό τριτοκοσμικό καθεστώς στο θέμα αυτό. Ούτε οι δημοσιογράφοι να είναι διαρκώς οσφυοκάμπτες.
Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ δημόσιων Μέσων και κυβερνητικών Μέσων. Τα δημόσια Μέσα ανήκουν σε όλο το λαό. Η ανεξάρτητη επαγγελματική πολυφωνία τους εξασφαλίζει την αντιπροσώπευση όλων των απόψεων και των οπτικών γωνιών. Τα κυβερνητικά Μέσα ανήκουν μόνο στο κόμμα που κυβερνάει. Και μοιάζουν με τα κομματικά Μέσα, που ανήκουν μόνο στους οπαδούς τους. Όπου δεν υπάρχουν ειδήσεις. Υπάρχουν οι οπαδικές παρωπίδες μιάς φανατικής οπτικής. Ό πως στη Βόρεια Κορέα. Ή στήν «Αυγή» της τελευταίας 5ετίας για παράδειγμα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Badische Zeitung για Κ.Μητσοτάκη: Σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος

Badische Zeitung για Κ.Μητσοτάκη: Σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία», υποστηρίζει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της Γκερντ Χέλερ στη γερμανική εφημερίδα «Badische Zeitung» επισημαίνοντας ότι σπανίως ένας νέος πρωθυπουργός είναι τόσο καλά προετοιμασμένος όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του νέου πρωθυπουργού, ο Γερμανός δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό ότι θα σπάσει την παράδοση του νεποτισμού σε μία χώρα όπου έχει μακρά παράδοση».
«Δεν θα γίνουν προσλήψεις συγγενών, ούτε κρατικές συμβάσεις με συγγενικά πρόσωπα. Και μάλιστα στην Ελλάδα, όπου ο νεποτισμός έχει μακρά παράδοση. Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σπάσει την παράδοση», σχολιάζει η εφημερίδα με έδρα το Φράιμπουργκ.
«Ο Μητσοτάκης συγκάλεσε το υπουργικό του συμβούλιο για την πρώτη σύσκεψη την Τετάρτη, τρεις ημέρες μετά τη νίκη της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο νέος πρωθυπουργός δεν θέλει να χάσει χρόνο… (Δεσμεύτηκε ότι): οι υπουργοί δεν θα πρέπει να ασκούν δευτερεύουσες δραστηριότητες. Οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού πολιτικών δεν μπορούν να απασχολούνται σε οποιοδήποτε υπουργείο. Το ίδιο ισχύει για τους συζύγους και τα παιδιά τους …», προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

Πηγη:  https://www.thepresident.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Ας πει καποιος στον Φαμελλο οτι ειναι ανοησια να συγκρινει την καταστροφη στο Ματι και στην Μανδρα οπου αποδεδειγμενα υπηρξε εγκληματικη αμελεια και παραλειψεις του ανοργαμωτου κρατικου μηχανισμου με την χθεσινη καταστροφη απο κυκλωνα και την αμεση αντιδραση της κυβερνησης παροτι ειχε αναλαβει λιγες μολις ωρες πριν. Θα μας τρελανετε ρε εκει στην αριστερα; Αντι να καθισετε να δειτε με αυτοκριτικη γιατι τα κανατε θαλασσα και σας εδιωξε με τις κλωτσιες ο λαος τωρα ψαχνετε συμψηφισμους με γελοια επιχειρηματολογια;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"