ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Εφορία: "Δεχόμαστε και ακίνητα

Εφορία: "Δεχόμαστε και ακίνητα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών"

Στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφεύγουν οι πολίτες όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους...
Έτσι θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας, όπως προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων.

Όπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.
,
2. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν μεταβιβάσει ο φορολογούμενος-οφειλέτης στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικού δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, το υπερβάλλον ποσό ΔΕΝ επιστρέφεται!

Η διαδικασία εξόφλησης του φόρου με τη μεταβίβαση ακινήτων του οφειλέτη θα καθορίζεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
πηγη:newmoney.gr και tromaktiko

Το σχολιο μου: ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ



Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΚΟΥΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΜΕ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

«Αντισυνταγματική κάθε νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει αναπληρωματικές εκλογές»

«Αντισυνταγματική κάθε νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει αναπληρωματικές εκλογές»


Αντισυνταγματική θεωρεί κάθε νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει...
την αναπληρωματική εκλογή βουλευτών, σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι «το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιβάλει αναπληρωματική εκλογή για την κατάληψη έδρας που κενώθηκε εφόσον έχουν παραιτηθεί όλοι οι αναπληρωματικοί που έχουν ανακηρυχθεί. Επίσης, το Σύνταγμα στο άρθρο 53 αναφέρει ότι δεν γίνεται αναπληρωματική εκλογή αν οι παραιτηθέντες είναι λιγότεροι από 60, αν βρισκόμαστε στο τέταρτο έτος της βουλευτικής περιόδου, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει σήμερα που διανύουμε το δεύτερο έτος. Κάθε μελλοντική νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει την αναπληρωματική εκλογή θα είναι αντισυνταγματική γιατί προσβάλλει το αντιπροσωπευτικό σύστημα που είναι οργανωτική βάση του ελληνικού πολιτεύματος».
 
  ΠΗΓΗ :http://ioablognews.blogspot.gr

«Ο πλούσιος Βορράς περιφρονεί τον φτωχό Νότο»

«Ο πλούσιος Βορράς περιφρονεί τον φτωχό Νότο»


«Ο πλούσιος Βορράς περιφρονεί τον φτωχό Νότο»
«Ο πλούσιος Βορράς περιφρονεί τον φτωχό Νότο»
«Περιφρονητικό» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Tijd, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο πλούσιος Βορράς στις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο Γιούνκερ υπενθυμίζει παράλληλα ότι η έννοια της Ευρώπης είναι συνυφασμένη με την αλληλεγγύη.
Στην εν λόγω συνέντευξη γίνονται αναφορές και στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως εξής:
«- Δεν επιδείχτηκε μεγάλη κοινωνική ευαισθησία τα τελευταία χρόνια στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης….
Μας κατηγορούν διαρκώς για το ότι ο ελληνικός πληθυσμός υποφέρει από την πολιτική μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αποσιωπάται ωστόσο ότι από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης οι 12 είναι σοσιαλιστικές. Σταματήστε λοιπόν να μας παρουσιάζετε ως μια συμμορία άκαρδων συντηρητικών.
- Παρατηρεί πάντως κανείς ότι τα λαϊκιστικά κόμματα πετυχαίνουν καλά αποτελέσματα στις εκλογές….
Έχουμε πράγματι μια δυσκολία στο να εξηγήσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική. Ουδέποτε υποστηρίζουμε με ζήλο την ανάγκη στήριξης του ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, ως πρόεδρος του Eurogroup, κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Τότε το σενάριο αυτό εμφανιζόταν αρκετά πιθανό. Την περίοδο εκείνη διάβαζα μόνο για τα λάθη που συνόδευαν την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης. Ουδέποτε διάβαζα για τα πλεονεκτήματα που παρέχει το ευρώ. Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο τι θα είχε απογίνει η Ευρώπη π.χ την περίοδο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, εάν δεν υπήρχε το κοινό νόμισμα. Χωρίς το ευρώ θα είχε δημιουργηθεί ένα μονεταριστικό χάος στην Ευρώπη.
- Η Ελλάδα όμως δεν τα έχει ακόμα καταφέρει. Είναι όντως πιθανό να χρειαστεί επιπλέον χρήματα και αναδιάρθρωση του χρέους της;
To ΔΝΤ ζητούσε επιτακτικά λίγο καιρό πριν να είμαστε έτοιμοι για την περίπτωση που η Ελλάδα επρόκειτο να χρειαστεί περισσότερα χρήματα. Το Eurogroup συμφώνησε απόλυτα με αυτή την προσέγγιση. Το να πούμε όμως ήδη από τώρα στους Έλληνες ότι έτσι κι αλλιώς πρόκειται να λάβουν εκ νέου χρήματα, δεν θα είναι το σωστό μήνυμα. To να πούμε - από την άλλη μεριά - στην κοινή γνώμη των χωρών μας ότι δεν πρόκειται να πάει ούτε ένα ευρώ επιπλέον στους Έλληνες, είναι αντιπαραγωγικό. Ως εκ τούτου, πρέπει να μιλήσουμε για το ελληνικό πρόγραμμα μόνον από τη στιγμή που διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε».

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.

Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες

Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες


H Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.
Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.
Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.
Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ' όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.
Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
ΠΗΓΗ: YAHOO.GR 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΜΥΘΟΙ. ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ;

Η ΕΙΡΗΝΗ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Και τώρα βέβαια που Ομπάμα και Πούτιν τα βρήκαν και έβαλαν ; σε πρόγραμμα την Συρία για τα χημικά μπορεί η διεθνής κοινότητα να παραστήσει πάλι τον Ποντιο Πιλάτο στα εγκλήματα που συντελούνται στην Συρία εις βάρος χιλιάδων αμάχων και να αδιαφορήσει για τους 120.000 νεκρούς της και το καθεστώς Φρανκεστάιν που καταστρέφει τον λαό της μαζί με τους Τζιχαντιστές απο απέναντι συνθλίβοντας τους μετριοπαθείς εξεγερμένους για δημοκρατία και ελευθερία. Μπορεί μάλιστα να μοιραστούν και Νόμπελ Ειρήνης αφού τα βρήκαν στην μεταξύ τους μοιρασιά.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"