ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Περι ακραιων Αλεξη δεν δικαιουσαι να μιλας.

Ο ανθρωπος που προκαλεσε ενα δημοψηφισμα αχρειαστο, για να διχασει τον λαο, επειδη φοβοταν να πει την αληθεια, ο ανθρωπος που πολεμησε την Ευρωπη, που εδωσε καλυψη πολιτικη σε ακραιες πολιτικες ομαδες και αναρχικα βιαια γκρουπουσκουλα αεργων και ανικανων. Ο ανθρωπος που στηριξε την ανοδο του απο σποντα στην εξουσια με σαγιοναρες, κανοντας σημαια του την ρητορικη μισους για ολα τα θεματα και κυβερνησε σαν προεδρος δεκαπενταμελους σε βερτιγκο. Αυτος ο ανθρωπος που δεν ειχε τα φοντα ουτε δημαρχος μικρου δημου να γινει κανονικα και εκανε σημαια του την αναξιοκρατια, την φορολογια χωρις ορια και το βολεμα κολλητών και συγγενων στο δημοσιο, φλερταροντας ακομη και με ακροδεξιες συνιστωσες και πρακτικες, γιαουρτωματα, απειλες, σπασιματα πεζοδρομιων, καταληψεις, κρεμαλες, μουντζες κλπ εχει το απιστευτο θρασος να αποκαλει ακραιο τον Κυριακο Μητσοτακη. Η απαντηση θα ειναι συντριπτικη στις καλπες. Τα παιχνιδια των αμορφωτων, που ειδαν φως και μπηκαν τελειωνουν.

Το «Βόρεια» πήγε περίπατο και ο Ζάεφ κάνει καμπάνια με «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα


«Ας πουμε ΝΑΙ, για το μελλον της Μακεδονιας»

Το «Βόρεια» πήγε περίπατο και ο Ζάεφ κάνει καμπάνια με «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα 

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει πως η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, οι εξελίξεις, όμως, για ακόμα μία φορά την προσπερνούν.


Για του λόγου το αληθές η καμπάνια που ξεκινά ο Ζόραν Ζάεφ, αποδεικνύει πως το «Βόρεια» της νέας ονομασίας της πΓΔΜ πάει περίπατο και έρχονται τα πανηγύρια για την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας!

Τα πανηγύρια του Ζάεφ

Το σύνθημα που επιχειρεί να στείλει ο Ζάεφ είναι ότι με το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και την έγκριση της συμφωνίας, οι πολίτες της χώρας του κατοχυρώνουν και προωθούν διεθνώς την «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και μάλιστα erga omnes.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ μάλιστα ο ίδιος βρισκόταν για διακοπές στην Χαλκιδική, γράφει:
«Η Μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες – προστατεύονται και ενισχύθηκαν, η Μακεδονική Ταυτότητα είναι erga omnes.
Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι Μακεδονική και αυτή θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Η γλώσσα μας θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού, σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., σε όλους τους επίσημους οργανισμούς και σε φόρουμ.
Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Έχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε την Μακεδονική Ταυτότητα!
Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη Μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα.
Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας»!
Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ, λοιπόν να προσπαθεί να εμφανιστεί ως τηρητής της συμφωνίας, η χρήση του όρου Μακεδονία, όμως, φανερώνει πως το erga omnes μαζί με τον γεωγραφικό προσδιορισμό πάει περίπατο.

Τα μπάνια του στην Χαλκιδική έκανε ο Ζάεφ

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος για διακοπές και συγκεκριμένα στην Χαλκιδική.
Όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός του κράτους των Σκοπίων μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μετά των συζύγων τους διανυκτέρευσαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Χαλκιδική.
Η είσοδος του κομβόι στη χώρα μας έγινε μέσω του τελωνείου των Ευζώνων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΗΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ.

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση σε κλίμα ακραίας πόλωσης και εκβιασμών

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση σε κλίμα ακραίας πόλωσης και εκβιασμών

Στη δημοσκοπική κατάρρευση που καταγράφεται, με καταλύτη το Μακεδονικό και την οργή του κόσμου, έρχονται πλέον να προστεθούν κι άλλοι παράγοντες που κλυδωνίζουν το Μέγαρο Μαξίμου
Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση σε κλίμα ακραίας πόλωσης και εκβιασμών | in.gr
Με ημερομηνία λήξης και υπό τον συνεχή εκβιασμό του Πάνου Καμμένου ή τον φόβο απώλειας της πλειοψηφίας στη Βουλή, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση.
Στη δημοσκοπική κατάρρευση που καταγράφεται, με καταλύτη το Μακεδονικό και την οργή του κόσμου, έρχονται πλέον να προστεθούν κι άλλοι παράγοντες που κλυδωνίζουν το Μέγαρο Μαξίμου.
Το πρώτο στοιχείο είναι οι ραγδαίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, με την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ. Η κίνηση αυτή σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει την ενίσχυση της κυβέρνησης, το αντίθετο μάλιστα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να πετύχει την πολιτική του επιβίωση δεν μπορεί παρά να κρατήσει διακριτές αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ. Ετσι, φαίνεται να ακυρώνεται το σενάριο που προωθούσε το Μαξίμου για «αντικατάσταση» των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση με βουλευτές της Κεντροαριστεράς. Ακόμη και ο Σ. Δανέλλης έδειξε χθες ότι κάνει ένα βήμα πίσω από το ξεκάθαρο «φλερτ» των προηγούμενων ημερών με τον Αλ. Τσίπρα.
Ούτε λόγος βεβαίως δεν μπορεί το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει το «δεκανίκι» μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή. Εξ’ ου και η επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Φώφη Γεννηματά σε μια προσπάθεια να βάλει ξεκάθαρες γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς πάγκο

Η μόνη δεξαμενή βουλευτών για το κυβερνών κόμμα είναι ένας – δύο από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ίσως κάποιοι από τους ανεξάρτητους της Βουλής. Ωστόσο, πρόκειται για έναν αμφίβολο «πάγκο» που δύσκολα μπορεί να μπει στην… πρώτη ομάδα εν μέσω ενός ιδιαίτερα πολωμένου πολιτικού τοπίου όπου οι καταγγελίες για αποστασία και εκτροπή ξεκίνησαν από το ίδιο το Μαξίμου και μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.
Ο έτερος κυβερνητικός πόλος, ο Πάνος Καμμένος χθες έθεσε την κυβέρνηση σε ομηρία λέγοντας ότι θα αποχωρήσει απ’ αυτήν μόλις έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στη Βουλή. Αν και πρόκειται ξεκάθαρα για προσωπικό παιχνίδι επιβίωσης και προσπάθεια να μαζέψει τους οπαδούς που τον εγκαταλείπουν, καθώς είναι άγνωστο αν και πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή και βεβαίως αν θα υπάρχουν –με την παρούσα μορφή- οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Αλλωστε, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί την κοροϊδία των δύο εταίρων, και κυρίως των ΑΝΕΛ γι’ αυτό και τους πληρώνει με την «εξαφάνιση» από τον πολιτικό χάρτη.
Κι αν το πολιτικό σκηνικό, οι συμμαχίες και οι κινήσεις τακτικής το επόμενο διάστημα θα είναι έντονες και διαρκείς, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις αποφάσεις της για το προσφυγικό. Η αποδοχή νέου κύματος προσφύγων και μεταναστών και μια ενδεχόμενη αναγκαστική απόφαση για τη δημιουργία hot spots, με οικονομικά ανταλλάγματα, κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες.
Μπορεί η αναστολή της εφαρμογής ΦΠΑ στα πέντε νησιά να είναι θετική για την κυβέρνηση σε επικοινωνιακό επίπεδο, τι θα γίνει όμως, αν τα ίδια τα νησιά μετατραπούν σε –χειρότερη από τώρα- αποθήκη ψυχών; Τότε δεν θα έχει κανένα νόημα η ελάφρυνση από τον φόρο.

Το χαρτί των παροχών

Ομοίως, η τεχνηέντως «συρόμενη» φημολογία για αναστολή των περικοπών στις συντάξεις θα καεί μέχρι το τέλος του χρόνου και σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να αναστρέψει το κλίμα που επικρατεί στις ηλικίες άνω των 60 ετών που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να παίξει το χαρτί της οικονομικής «ανάστασης» που θα έρθει με την έξοδο από τα μνημόνια. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το δεδομένο αμφισβητείται από τους φόβους για τη βιωσιμότητα του χρέους σε μακροπρόθεσμο χρόνο, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και κυρίως την αδυναμία να βελτιωθεί η εικόνα της οικονομίας.
Οι αγορές δεν δείχνουν να συμμερίζονται την αισιοδοξία και τα πανηγύρια με τις γραβάτες, κάτι που φαίνεται και από την εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης είναι κάτω κι από τα επίπεδα που ήταν το δραματικό καλοκαίρι του δημοψηφίσματος και των capital controls. Χρήμα από το εξωτερικό δεν εισρέει στην Ελλάδα, οι επενδυτές απέχουν παρ’ ότι όλα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας ενώ και η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.
Οι αγορές τιμωρούν τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία πληρώνει τα εγκλήματα που έκανε το 2015 τα οποία οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας.
Στο εσωτερικό της χώρας η κατάσταση είναι τραγική για την κυβέρνηση, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας και το σχέδιο πόλωσης που εκτελεί το Μαξίμου. Στο εξωτερικό μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων, κυρίως της Αγκ. Μέρκελ, όμως, το κλίμα γρήγορα μπορεί να αλλάξει.

Το τέλος

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε το δημοσίευμα της Washington Post που εκπροσωπεί το αμερικανικό κατεστημένο. Η εφημερίδα κάνει λόγο για το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την επιστροφή ΝΔ με Μητσοτάκη στην εξουσία.
Χαρακτηρίζει «ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών» αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων ΜΜΕ και να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης», ενώ για τους ΑΝΕΛ σημειώνει ότι «πίστευαν ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας».
Σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας, σημειώνει πως «η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε αποδυναμωμένη, φαίνεται πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στην άποψη ότι η χώρα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με την κυβέρνηση να παραπαίει και να παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της ακραίας σύγκρουσης, της ρητορικής του μίσους, της στοχοποίησης κάθε αντίπαλης φωνής.
ΠΗΓΗ: IN.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"