ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ- ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟ 2012

Οριστικοποιούνται οι περικοπές, για να εξασφαλιστούν τα 325 εκ.

 Από τις νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Άμυνας (περίπου 100 εκατ. ευρώ) και από τις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις (περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20- 30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις) και τα πολυτεκνικά επιδόματα (περίπου 40 εκατ. ευρώ), αλλά και από την ταχύτερη εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ένοπλες δυνάμεις, κ.λπ. (εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ) και την περικοπή λειτουργικών δαπανών, θα καλυφθεί το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά «σημεία τριβής» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης. 

    Αυτό ανέφερε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος, υπό την αίρεση ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα εγκριθούν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ότι οι επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου έχουν ως εξής:

    - Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα των 3,2 δισ. ευρώ (θα συμπεριλαμβάνεται το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ)

    - Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, θα γίνει η δημόσια πρόταση για το PSI, ενώ θα εγκριθούν από τη Βουλή οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο «κούρεμα» και την ανταλλαγή ομολόγων) χωρίς, κατ' ανάγκη, να ενεργοποιηθούν άμεσα

    - Έως τις 29 Φεβρουαρίου θα ψηφισθεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον εφαρμοστικό νόμο.

    Ο ίδιος παράγοντας θεωρεί, εξάλλου, ότι τελικά οι δανειστές θα επιτύχουν την επιβολή του «ειδικού λογαριασμού» για την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του δανείου, αλλά και τη δημοσιονομική εποπτεία.

    Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών, και το 2013 αναμένεται να είναι χρονιά ύφεσης (η 6η κατά σειρά), καθώς θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ προβλέπεται μόνον από το τέλος του συγκεκριμένου έτους. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ, με βάση την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Eurogroup, το δημόσιο χρέος της χώρας θα βρίσκεται το 2020 στο 129% του ΑΕΠ, αντί του 120% που ήταν ο στόχος με βάση το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΠΗΓΗ: http://www.e-typos.com 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 2020 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 120% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 2012 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΙΣ 26/10/2011
 << Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.>>

Η ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

Λαικισμος ειναι να τρομοκρατεις τους ανθρωπους με το γαλα των παιδιων τους για να ψηφιστει μια κακιστη συμφωνια. Πατριδοκαπηλια ειναι να εκβιαζεις με μισθους και συνταξεις για το καλο δηθεν της χωρας ειδικα οταν τους δικους σου μισθους δεν τους κοβεις στο μισο.

 

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ


ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ 5 ΔΙΣ ΑΠΟ 24 ΔΙΣ ΤΟ 2009 ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 3.2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ 14,6 ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ 5 ΔΙΣ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ; ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕIΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΜΕΤΡΑ 5 ΔΙΣ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Ι. ΚΑΡΑΒΙΤΗ 4 ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"