ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ



Mε τον ΕΝΦΙΑ ξεπεράσατε ελέω Στουρνάρα και Καραβίτη κάθε έννοια λογικής και μέσα στην παράνοια σας οδηγείστε σε εκλογική συντριβή τον Μάρτιο γιατί δεν μπορείτε να βάλετε όρια στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ρωσία: Συνολικό εμπάργκο στις εισαγωγές ξένων προϊόντων διατροφής

Σε ισχύ για ένα έτος

Ρωσία: Συνολικό εμπάργκο στις εισαγωγές ξένων προϊόντων διατροφής

Ρωσία: Συνολικό εμπάργκο στις εισαγωγές ξένων προϊόντων διατροφής
Την απόφαση της Ρωσίας να διευρύνει το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Έτσι, από σήμερα 7 Αυγούστου και για έναν χρόνο παγώνουν οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Παιδικές τροφές και αλκοολούχα -συμπεριλαμβανομένου του κρασιού- εξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων. Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο Παρασκευή, θα δοθεί από τη ρωσική κυβέρνηση αναλυτική λίστα ανά χώρα και προϊόν.
«Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο στις κυρώσεις. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για εμάς, όμως έπρεπε να τη λάβουμε» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, προειδοποιώντας ότι κάθε απόπειρα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της απαγόρευσης αυτής θα παταχθεί με αυστηρότητα.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο οικονομικός πραγματισμός θα υπερισχύσει επί των ανόητων πολιτικών απόψεων των εταίρων μας και ότι θα το σκεφτούν να μην απομονώσουν ή να μην εκφοβίσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι απαγορεύσεις μπορεί να αρθούν εάν οι εταίροι μας υιοθετήσουν εποικοδομητική προσέγγιση».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά ήδη έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις transit των ουκρανικών αεροπορικών εταιρειών.

Ως προς το εμπάργκο στα διατροφικά προϊόντα, ο Μεντβέντεφ είπε ότι «ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να εκμεταλλευθούμε την κατάσταση προς όφελός μας», δεσμευόμενος «να εμποδίσει την αύξηση των τιμών» και να απελευθερώσει θέσεις στην ρωσική αγορά «για τους δικούς μας παραγωγούς».
«Μία τέτοια ευκαιρία -μία μοναδική ευκαιρία για το άνοιγμα και την ανάπτυξη της βιομηχανίας μας που προορίζεται για την υποκατάσταση των εισαγωγών - δεν μπορεί να περάσει ανεκμετάλλευτη» δήλωσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα» μετά την ανακοίνωση της «σαφώς πολιτικής απόφασης» της Ρωσίας για την επιβολή εμπάργκο.
Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Νικολάι Φιντόροφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μετά τις ανακοινώσεις Μεντβέντεφ ότι η Ρωσία θα εμποδίσει απαγορευμένα προϊόντα να φτάσουν στη χώρα από τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, επισημαίνοντας ότι η λίστα των τροφίμων μπορεί να περιοριστεί και είναι απίθανο να διευρυνθεί.
Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ρωσικό εμπάργκο σήμανε συναγερμό σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, ενώ το θέμα συζητείται και σήμερα στη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλο με συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων.
Newsroom ΔΟΛ

Μαζική φυγή χριστιανών στο Ιράκ

Υπό διωγμό

Μαζική φυγή χριστιανών στο Ιράκ μπροστά στην προέλαση των τζιχαντιστών

Μαζική φυγή χριστιανών στο Ιράκ μπροστά στην προέλαση των τζιχαντιστών
Σε φυγή τράπηκαν χιλιάδες χριστιανοί στο Ιράκ μετά την κατάληψη της πόλης Καρακός, της μεγαλύτερης χριστιανικής πόλης του Ιράκ, και άλλες περιοχές κοντά στη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS).

Η πόλη πέρασε στον έλεγχο των τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την υποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων.

«Γνωρίζω ότι οι πόλεις Καρακός, Ταλ Κάιφ, Μπαρτέλα και Καραμλές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο χαλδαίος αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Τόμας Τζόζεφ.

«Πρόκειται για καταστροφή, για τραγική κατάσταση. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως. Δεκάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει» προσέθεσε.

Το Καρακός είναι μία αμιγώς χριστιανική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 50.000 κατοίκους, αλλά κατά το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί μεγάλο αριθμό χριστιανών που είχαν εκδιωχθεί από τη Μοσούλη.

Βορειότερα, η πόλη Τάλ Κάιφ, με επίσης μεγάλη χριστιανική κοινότητα, αλλά και μέλη της σιιτικής μειονότητας Σαμπάκ, εκκενώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της νύκτας.

«Το Ταλ Κάιφ βρίσκεται στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Δεν συνάντησαν καμία αντίσταση και έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα» δήλωσε ο Μπούτρος Σαργκόν, κάτοικος που διέφυγε από την πόλη.

«Ακουσα πυροβολισμούς τη νύκτα και όταν κοίταξα έξω, είδα μία στρατιωτική φάλαγγα του Ισλαμικού Κράτους. Φώναζαν 'ο Θεός είναι μεγάλος'» ανέφερε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"