ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τις δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Απορρίφθηκε προσφυγή

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τις δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τις δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων
Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ανασταλούν οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Το ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σαρπ και εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, αναφέρει καταρχάς ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νέου νόμου 4178/2013 για τα αυθαίρετα (αναστολή κυρώσεων για 30 χρόνια, κ.λπ.) ταυτίζονται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 για τα αυθαίρετα, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ούτε όμως, αναφέρει το ΣτΕ, μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο νομικό ζήτημα, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νόμου 4178/2013 είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία αντισυνταγματικές» και κρίθηκαν απορριπτέοι ως αβάσιμοι οι λόγοι που προβάλλουν οι κάτοικοι.

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των κατοίκων καθώς, όπως υποστήριξε, δεν επικαλέστηκαν ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, αν ευδοκιμήσει η κυρία προσφυγή που έχουν καταθέσει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"