ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.FM 96,6 και 99,1 MHz, και στα AM 1278 KHz. ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LIVE ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

 https://webradio.ert.gr/florina/

 Live Streaming:

 http://webradio.ert.gr/florina
 




Δημοσκόπηση για ευρωεκλογές: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15 μονάδες

Δημοσκόπηση για ευρωεκλογές: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15 μονάδες

dimoskopisi_main01

Δείτε τα στοιχεία του γκάλοπ που διενήργησε η Opinion Poll - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής – Πεντακομματική Βουλή – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση

Εικόνα αποσάρθρωσης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και τεράστιας διαφοράς από τη ΝΔ, είτε για τη μάχη των ευρωεκλογών, είτε για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει η νέα έρευνα που διενήργησε η εταιρία Opinion Poll και παρουσιάστηκε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6».

Τα δεδομένα για το κυβερνών κόμμα είναι περίπου εφιαλτικά, καθώς όλα τα ευρήματα της έρευνας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογική συντριβή, αδυνατώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Τουναντίον, διαπιστώνεται αποσυσπείρωση και καταγράφονται διαλυτικές τάσεις, την ώρα που η ΝΔ βαδίζει προς μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά και προς την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και στα «δευτερεύοντα» ερωτήματα, που περιέχουν οι δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: σαφής υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

Ευρωεκλογές

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7%. Το τελευταίο αυτό νούμερο είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Εθνικές εκλογές

Εντυπωσιακή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται περίπου 14 ολόκληρες μονάδες πίσω, στο 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η ΝΔ είναι μία ανάσα από την αυτοδυναμία – ελπίζοντας ότι θα πάρει έστω και ελάχιστους από τους αναποφάσιστους – καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα 38,5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 21,9%, ποσοστό μεγαλύτερο από την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το καταγράφει η έρευνα.

Οι ψηφοφόροι πάντως είναι απαισιόδοξοι γενικώς, αλλά και απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 76,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σωστό τρόπο τα προβλήματα, ενώ 68,6% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση, που ασκεί η ΝΔ.

Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

opinion01
opinion02
opinion03
opinion04
opinion05
opinion06
opinion07
opinion08
opinion09
opinion010
opinion011
opinion012
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll που δημοσιεύει σήμερα το «protothema.gr», σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104.6» ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης.

«Οι διαφορές είναι μεγάλες και στις Ευρωεκλογές και λίγο λιγότερο στις βουλευτικές», είπε ο κύριος Ζούπης, εκτιμώντας ότι «η 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου θα δημιουργηθεί μαι πολύ δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση».

«Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας χάνει και σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγάλωσε και ότι το Κίνημα Αλλαγής, αύξησε το ποσοστό του, είπε «νομίζω ότι επειδή από την προηγούμενη έρευνα αυξήθηκε η διαφορά.

Σε ότι αφορά τις παροχές, όπως το λένε, δεν φαίνεται να εισπράττει κέδρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της «γέφυρας» περισσότερο συνέβαλε στο να υπάρχει συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ και η εμμονή με τη Νovartis, δεν βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε ο Ζαχαρίας Ζούπης, «ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει διακύβευμα. Τους καλούν να ψηφίσουν για μην ανέβει πάλι στην εξουσία η Δεξιά».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, «τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να τον αγγίζει περισσότερο το θέμα της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές. Οι δυσαρεστημένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εκφραστούν ευκολότερα σε μικρότερα σχήματα».
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"