ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ρουκέτα από την Ντόρα: Η ΝΔ είναι μικρό κόμμα

Ρουκέτα από την Ντόρα: Η ΝΔ είναι μικρό κόμμα




Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως οι εκλογές θα καθορίσουν τα νέα δεδομένα και πως αυτή τη στιγμή δεν έχει αρχηγική φιλοδοξία.

Σάλο αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην τηλεόραση του Alpha ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

''Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ'' ήταν η πρώτη από τις βόμβες που έριξε.

Γιατί αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού έσπευσε να δηλώσει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο, τόνισε πως η ίδια δεν έχει, αυτή τη στιγμή, προσωπική αρχηγική φιλοδοξία.

πηγη: newsit.gr και http://www.lamiareport.gr

Σ. Κούλογλου:Σας αποκαλώ με το όνομά σας, Μακεδονία

Σ. Κούλογλου σε ΜΜΕ των Σκοπίων: Σας αποκαλώ με το όνομά σας, Μακεδονία

Στέλιος Κούλογλου
«Το ζήτημα της ονομασίας είναι μια γελοία διαμάχη που δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της διαμάχης αυτής, γιατί αυτός χρησιμοποιεί ήδη τον όρο Μακεδονία.
Σε συνέντευξή του στο Telegraf.mk, ο κ. Κούλογλου τόνισε: «Αυτή η παράλογη διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Τη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφερα ότι το πρόβλημα αυτό σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό αποδείχτηκε αλήθεια, καθώς η Ελλάδα έχει νικηθεί όσον αφορά στο θέμα αυτό. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το ζήτημα σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια και για τις δυνατότητες που υπάρχουν να βρεθεί μια ειρινική και ευάρεστη λύση. Αλλά σήμερα πληρώνουμε το τίμημα των πολιτικών του Σαμαρά».
Στη συνέχεια, ο κ. Κούλογλου αναφέρει ότι εθνικιστικά κινήματα, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλα, ξεκίνησαν εκείνη την περίοδο.
«Φυσικά υπήρχαν άνθρωποι στη Μακεδονία, οι οποίοι επίσης ανταποκρίθηκαν με εθνικιστικούς τρόπους. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο άκρων», σημείωσε.
Μάλιστα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το αποτέλεσμα της διαφοράς αυτής, καθώς αποκαλεί ήδη τη Μακεδονία με το όνομά της, δηλαδή Μακεδονία, όπως αναφέρει.
«Αποκαλώ τη Μακεδονία με το όνομά της – Μακεδονία, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Η Ελλάδα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει την τιμή της. Πραγματικά δεν ξέρω τι λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα», εξηγεί ο κ. Κούλογλου.
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
Αναφερόμενη στη συνέντευξη αυτή του κ. Κούλογλου, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σχολίασε ότι «οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιους του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».
«Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων λέει επί λέξει: «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς».
Επίσης ο γνωστός υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη
Είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας…», ανέρεφε χαρακτηριστικά η κα Ασημακοπούλου.

ΠΗΓΗ: http://www.paraskhnio.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Εάν ισχύει τότε είναι ντροπη και για τον Κουλογλου και για τον Συριζα με τετοιες αποψεις και υποψηφιους. Ξυπνηστε.

Δ.Κουτσούμπας: Νέο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, ιλουστρασιόν περιτύλιγμα το Ποτάμι

Διμέτωπη επίθεση

Δ.Κουτσούμπας: Νέο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, ιλουστρασιόν περιτύλιγμα το Ποτάμι

Δ.Κουτσούμπας: Νέο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, ιλουστρασιόν περιτύλιγμα το Ποτάμι


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ» αλλά και εναντίον του Ποταμιού, για το οποίο ανέφερε πως κινείται στην ίδια πλευρά «του ποταμού» και τάσσεται «με τα μεγάλα συμφέροντα» εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για τη θέση της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Εμείς πιστεύουμε πως δεν διορθώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Δημ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει όλο το διεφθαρμένο και σάπιο ΠΑΣΟΚ» χωρίς να υιοθετεί καν τα «καλά συνθήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Τόνισε παράλληλα πως ακόμα και οι προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ευρώ είναι «εντός των τειχών» και δεν συνιστούν «αριστερή πρόταση» αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο σχηματισμού νέων κομμάτων και την είσοδο μη πολιτικών προσώπων στον πολιτικό στίβο, ο Δημ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως οι νέοι σχηματισμοί δείχνουν να «κινούνται στην ίδια πλευρά του ποταμού» και να τάσσονται «με τα μεγάλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ποτάμι, σχολίασε πως η «ανανέωση της πολιτικής δεν γίνεται με ιλουστρασιόν περιτυλίγματα από τηλεοπτικούς αστέρες».

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακολουθήσουν το «δίλημμα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ;

Ισχύει για τα πτυχία Νομικής

Προς αυτόματη αναγνώριση πτυχίων για απόφοιτους κολεγίων

Προς αυτόματη αναγνώριση πτυχίων για απόφοιτους κολεγίων
Χωρίς να χρειάζεται αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΑΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Η αλλαγή ξεκίνησε ήδη για τους δικηγόρους.

Σύμφωνα με τα Νέα, με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου που ψηφίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να εναρμονιστεί η νομοθεσία μας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι απόφοιτοι νομικών σχολών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων με αυτά κολεγίων θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας με την ίδια διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους ελληνικών νομικών σχολών, δηλαδή με απλή προσκόμιση του πτυχίου και χωρίς την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, που ήταν έως τώρα απαραίτητη.

Μετά την πρακτική άσκηση 18 μηνών θα συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων, ακριβώς όπως και οι πτυχιούχοι των ελληνικών νομικών σχολών. Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό τους στο δικηγορικό σύλλογο του πρωτοδικείου που επιθυμούν.

Η τροποποίηση αντικατέστησε τον περιορισμό του νόμου, ότι για να εγγραφούν θα έπρεπε να «είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής Σχολής αναγνωρισμένου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος των ανωτέρω (σ.σ. ευρωπαϊκών) κρατών και το πτυχίο τους έχει αναγνωρισθεί από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και αντίστοιχο με το απονεμόμενο από τις Νομικές Σχολές των ημεδαπών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Νομικής Σχολής».

Έπειτα από αυτή την εναρμόνιση, που προς το παρόν αφορά τους δικηγόρους, είναι προφανές πως ανοίγει ο δρόμος για ανάλογη μεταχείριση και άλλων επαγγελμάτων για τα οποία παρέχονται σπουδές και σε κολέγια που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, όπως του μηχανικού, τα οικονομικά, τα ιατρικά επαγγέλματα κ.ά.

Η αρμοδιότητα του ελέγχου της επάρκειας των αποφοίτων αυτών θα περάσει στις επαγγελματικές ενώσεις (για παράδειγμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος, βεβαίως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας κ.λ.π.) οι οποίες θα τους ελέγχουν με τη διαδικασία των εξετάσεων, όπως κάνουν και για τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΡΧΙΚΑ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΩΣ ΦΘΗΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΞΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΜΕΣΩΣ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ;

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"