ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μητσοτάκης: Αν η ΝΔ δεν ανανεωθεί, η φύση δεν θα αφήσει κενά

Συνέντευξη στο in.gr

Μητσοτάκης: Αν η ΝΔ δεν ανανεωθεί, η φύση δεν θα αφήσει κενά

Μητσοτάκης: Αν η ΝΔ δεν ανανεωθεί, η φύση δεν θα αφήσει κενά
Tα παρασκήνια, οι μηχανισμοί και οι κρυφές συμφωνίες έχουν τελειώσει, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  
Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να ανανεωθεί, «η φύση θα καλύψει αναγκαστικό το οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί» δηλώνει στο in.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Σε ερώτηση για την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και καραμανλικών, λέει πως στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου δικαίως ανησυχούν για το γεγονός πως στις 10 Ιανουαρίου μπορεί να ανατραπούν οι πολιτικές ισορροπίες στη χώρα.

«Γι' αυτό προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν, με τους άτυπους εκπροσώπους τύπου που διαθέτουν δεξιά και αριστερά, να επηρεάσουν το αποτέλεσμα» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «τα παρασκήνια, οι μηχανισμοί και οι κρυφές συμφωνίες έχουν τελειώσει».

Σε ερώτηση αν είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, αν εκλεγεί αρχηγός, να πάει σε εκλογές απαντά: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας απαραιτηθεί και μετά θα δούμε αν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Πρεμούρα για εκλογές και πρεμούρα να διαλύσει τη ΝΔ έχει μόνο ο κ. Τσίπρας».

Τελικά, τι λέτε, θα καταφέρετε να κάνετε εκλογές την Κυριακή;


«Εκλογές όχι μόνο θα γίνουν, αλλά πιστεύω πραγματικά πως στις 10 Ιανουαρίου θα είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω πως από αυτή την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, οι νεοδημοκράτες θα προσφέρουν μια μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία και στη χώρα: μια σοβαρή και ρεαλιστική εναλλακτική στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

» Στους λίγους μήνες που πέρασαν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας ξόδεψε και το τελευταίο πολιτικό κεφάλαιο που διέθετε. Όταν κλήθηκε πραγματικά να κυβερνήσει, κι όχι να ψευτο-διαπραγματευτεί με τον κ. Βαρουφάκη, έδειξε πόσο λίγος πραγματικά είναι. Δεν έχουν την επάρκεια, την ικανότητα, τη γνώση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρουν το ελάχιστο που απαιτεί μια δοκιμαζόμενη κοινωνία: να προσφέρει αίσθηση συνέχειας στα νοικοκυριά και σταθερότητας στην οικονομία.

» Η μόνη απάντηση Τσίπρα στα τεράστια λάθη της κυβέρνησης του είναι ότι η αντιπολίτευση κατέστερεψε τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια και μόνο αυτός και το κόμμα του έχουν το ηθικό πρόσταγμα να κυβερνήσουν τον τόπο. Στις 10 Ιανουαρίου, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν εναλλακτική. Μια ΝΔ που όχι μόνο θα μπορέσει να επαναφέρει συνέχεια και σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά η οποία θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας, προστατεύοντας την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα».

Θα έχετε διαβάσει δημοσιεύματα περί διαύλων επικοινωνίας του λεγόμενου συστήματος Μαξίμου με καραμανλικούς. Πώς το σχολιάζετε; Μπορεί αυτή η επικοινωνία να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Δεν τα σχολιάζω και δεν με αφορούν. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο η εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ. Το ότι στις 10 Ιανουαρίου οι πολιτικές ισορροπίες στην χώρα μας δύνανται να ανατραπούν σε μια μόνο βραδιά, κάνουν πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους.

» Ανησυχούν δικαίως στο Μαξίμου και στη Κουμουνδούρου, κι γι’ αυτό προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν, με τους άτυπους εκπροσώπους τύπου που διαθέτουν δεξιά και αριστερά, να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

» Αλλά οι πολίτες, όπως λέει κι ο λαός μας, δεν μασάνε. Το μόνο που σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιδεολογικά και πολιτικά φτωχή ΝΔ. Μια ΝΔ που να ζει στις σκιές των πρότερων επιτυχιών της, ανήμπορη να ανανεωθεί και να εκφράσει ξανά τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Τους Έλληνες που ξυπνούν νωρίς, κοιμούνται αργά και δουλεύουν σκληρά. Τους Έλληνες που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και δεν περιμένουν από κανέναν να τους χαριστεί. Αλλά που επίσης πλέον απαιτούν από το κράτος, αν δεν μπορεί να σταθεί αρωγός, τουλάχιστον να μη αποτελεί εμπόδιο. Τα παρασκήνια, οι μηχανισμοί και οι κρυφές συμφωνίες έχουν τελειώσει».

Πώς κρίνετε το σενάριο περί απαξίωσης της ΝΔ για να έλθει κάτι νέο και φρέσκο στον χώρο της Κεντροδεξιάς;

» Η ΝΔ, παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει, είναι παρών διότι ποτέ δεν πρόδωσε τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της. Αξίες και αρχές που ο κόσμος της μεγάλης κεντροδεξιάς διατηρεί και περιμένει από το κόμμα να υπερασπίσει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Είναι φανερό ότι στην συνείδηση της κοινωνίας, η ΝΔ έχει ακόμα μια ευκαιρία για να ανανεωθεί. Να απαλλαχθεί από μια στείρα συντήρηση και εσωστρέφεια και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

» Αν όμως δεν το κάνει, η φύση θα καλύψει αναγκαστικά το οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί. Δεν χρειάζεται νομοτελειακά όμως να φτάσουμε ως εκεί. Κυρίως όμως, δεν πρέπει. Διότι ζητούμενο πια δεν είναι μόνο μια καλή αντιπολίτευση, αλλά μια ΝΔ που να μπορεί μα μαζέψει τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που φαίνεται πως δεν αργεί».

Σε προηγούμενη συνέντευξη σας στο in.gr είχατε δηλώσει πως σας αρκεί μια εκλογική αναμέτρηση για να νικήσετε τον κ. Τσίπρα. Αν εκλεγείτε πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσετε την παραίτηση του πρωθυπουργού; Είστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή;

«Αν ο κ. Τσίπρας μπορεί, ας πορευτεί με τους ΑΝΕΛ στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Έτσι προστάζει το Σύνταγμα και εμείς στη ΝΔ θα κάνουμε το δικό μας καθήκον ως σοβαρή και ρεαλιστική αντιπολίτευση. Αν όμως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί και μετά θα πρέπει να δούμε αν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

» Πρεμούρα για εκλογές και πρεμούρα να διαλύσει τη ΝΔ έχει μόνο ο κ. Τσίπρας. Αυτός που έκανε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πριν διαφανεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης του. Γιατί όμως; Για να διώξει τους υπέρμαχους της δραχμής που είχε γύρω του; Για να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη στην εξουσία; Για να αποδυναμώσει τη ΝΔ που τόσο φοβάται; Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο στελεχών, γνώσης και συνέπειας, η ετοιμότητα της ΝΔ δεν συγκρίνεται. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο όμως. Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμεσα που θα την κάνουν επενδυτικά ελκυστική. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δουλειές, δουλειές, δουλειές! Τίποτε άλλο».

Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των προσφύγων;

«Να μιλήσουμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Δεσμεύτηκε για μια σειρά πρωτοβουλιών, δεν έκανε απολύτως τίποτε και, όταν η θέση μας εντός Σένγκεν αμφισβητήθηκε, έτρεξε πανικόβλητη να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα.

» Θεωρώ πια ότι όχι μόνο με το μεταναστευτικό, αλλά με κάθε άλλο ανοιχτό θέμα, η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα θα μας αντιμετωπίζουν σαν το κακομαθημένο παιδί που μόνο με απειλές μπορεί να συμμορφωθεί. Αναδεικνύεται λοιπόν μία συστημική ανικανότητα της κυβέρνησης που υπερβαίνει κάθε μεμονωμένο ζήτημα, όσο μεγάλο κι αν είναι και το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

» Όταν οι ιδεοληψίες διαμορφώνουν την πολιτική, είναι λογικό κάθε τρεις και λίγο να χτυπάς τοίχο όταν πια συνειδητοποιείς ότι άλλο πράγμα είναι η αριστερή και εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση, κι άλλο η σοβαρή διακυβέρνηση μιας χώρας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε μια περιοχή του κόσμου όπου πειράματα μπορούν να αποβούν μοιραία.

Πιστεύετε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση η νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Μιλάμε για ένα σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και προφανώς η χώρα μας όφειλε να νομοθετήσει ανάλογα. Η θέση μου για το σύμφωνο συμβίωσης είναι γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θεωρώ ευνόητη τη θετική στάση της ΝΔ στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία να προτάξει ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία να προτάξει ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία να προτάξει ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας»
«Ο κ. Σπίρτζης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας Κυβέρνησης που δεν ξέρει που πατάει και δεν έχει το θάρρος όταν διαφωνεί με μια πολιτική να παραιτείται» δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είχα συνεργαστεί με τον κ. Σπίρτζη, ως Πρόεδρος που ήταν τότε του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ στις επιστολές που του είχα αποστείλει για να δούμε τους μηχανικούς που προσφέρουν και ιδιωτικό έργο.  Ήταν πολύ καλός στο να προστατεύει τα συμφέροντα της συντεχνίας του και να διαιωνίζει την παλαιοπασοκική λογική» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τον ξυλοδαρμό του Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια, σχολίασε πως «η ιστορία με το άβατο των Εξαρχείων πρέπει να τελειώνει. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστικά στοιχεία επιβεβαιώνονται με την υπόθεση του κ. Λάμπρου, o οποίος παραμένει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των τρομοκρατών».
«Επί των ημερών μας ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Η Αριστερά πρέπει να καταλάβει ότι το μονοπώλιο της βίας ανήκει στην αστυνομία. Ένας από τους λόγους που δεν ψήφισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ο "μαύρος" Δεκέμβρης του 2008 όταν παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε». «Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια luben Αριστερά των καφενείων και του φραπέ και όχι των αγώνων» συμπλήρωσε.
Ρουσφέτια
«Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί τα μικρά ρουσφέτια που βρίσκονταν στα συρτάρια των Υπουργείων. Η Κυβέρνηση ας ασχοληθεί με το πρόβλημα αντιρετροϊκών φαρμάκων και το ξήλωμα των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε χωρίς σχέδιο και θα μείνουν ακέφαλα για μήνες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 
«Νομοθετεί  η Κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές χωρίς να υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιές είναι οι δημοσιονομικές συνέπειες.
Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, χτίζεται ένα στυγνό κομματικό κράτος. Η Κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας».
Εσωκομματικές κάλπες
«Καλώ τους πολίτες να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί χρειαζόμαστε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση» είπε, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία θέλω να εκπροσωπήσει το 40% του ΝΑΙ και να εκφράσει την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και την "άλλη" Ελλάδα που δημιουργεί παρά την κρίση». 
«Σέβομαι απόλυτα τον κ. Καραμανλή. Το μόνο που λέω είναι πως ότι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια. Γίνεται πολλή φασαρία, πράγμα που από μόνο του δείχνει την ίδια την παθογένεια του κόμματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται reboot. Δεν θέλω ένα κόμμα που ο καθένας να μετριέται με το πόσο κοντά είναι σε κάποιον από τους επιφανείς πολιτικούς της παράταξης. 
Δεν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία αξεσουάρ του κ. Τσίπρα να υπερψηφίζει όταν κινδυνεύει να χάσει η Κυβέρνηση την πλειοψηφία. Δυο μήνες μετά τις εκλογές όλοι έχουν την αντίληψη ότι η χώρα πάει στην λάθος κατεύθυνση. 
Ζητώ από τους πολίτες να σκεφτούν ποια είναι τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο επόμενος πρωθυπουργός. Πρέπει να τον σκεφτούν να κάθεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και με την ελληνική σημαία μπροστά να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προτάξει ένα νέο πολιτικό σχέδιο και ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας».

ΠΗΓΗ:  http://www.liberal.gr

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ

Μήπως είναι η ώρα οι ψηφοφόροι γενικώς και ειδικώς να ωριμάσουν και να αποφασίζουν με σοβαρά κριτήρια επιτέλους; Δεν βαρέθηκαν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο με τις γραφικές και ενίοτε ανόητες επιλογές τους που τους οδηγούν στον γκρεμό; Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι την ζωή μας την καθορίζουν οι επιλογές μας δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτήν την χώρα. Έχω βαρεθεί να ακούω γκρίνιες κατόπιν εορτής. Όταν Έλληνα επιλέγεις αυτούς που σου χαιδεύουν τα αυτιά και σε παραμυθιάζουν γιατί απορείς μετά που σε δουλεύουν και σε εξαπατούν; Φτάνει λοιπόν. Δεν είστε μικρά παιδιά. Αφήστε στην άκρη τις επιλογές της πλάκας. Οι λαικοί απλοϊκοί και χωρίς μόρφωση παραμυθάδες πρέπει να πάψουν να σας εμπνέουν αν θέλετε να δείτε άσπρη μέρα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Η κρίσιμη ώρα για την κεντροδεξιά έφτασε. Την Κυριακή οι Νεοδημοκράτες οφείλουν να επιλέξουν την δυναμική αναγέννηση και ανανέωση του κόμματος επιλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις αναβολές και θεωρίες για ώριμα φρούτα. Ο Αλέξης τα έχει κάνει θάλασσα και ειναι επικίνδυνα άσχετος και αμόρφωτος. Απέναντι του χρειάζεται μια νέα δυναμική και πλήρως ανανεωμένη κεντροδεξιά που θα εμπνεύσει. Η συντήρηση οδηγεί στο περιθώριο.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"