ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς

Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε αντισυνταγματική την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς με «πάγωμα» της κατεδάφισής τους για 30 χρόνια (αφού καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο), όπως επίσης έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολό του το σχετικό νόμο 4014/2011.
Με νεότερο νόμο επήλθαν τροποποιήσεις στο καθεστώς των αυθαιρέτων (Ν.4014/2011). Επίσης, κατά το πρόσφατο παρελθόν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την παλαιότερη προσπάθεια (παλαιό νομοθετικό πλαίσιο) νομιμοποίησης των αυθαιρέτων
Η Ολομέλεια των συμβούλων της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο Ν.4014/2011 είναι αντίθετος στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό, το οικιστικό περιβάλλον, κ.λπ.
Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις του επίμαχου άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 έχουν ως συνέπεια «να ανατρέπεται και σε κάθε περίπτωση να νοθεύεται, ο επιβαλλόμενος από το άρθρο 24 του Συντάγματος ορθολογικός πολεοδομικός σχεδιασμός και να επέρχεται αλλοίωση της λειτουργικότητας των οικισμών και επιδείνωση των όρων διαβιώσεως των κατοίκων».
Ακόμη, επισημαίνουν οι δικαστές ότι δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από το συγκεκριμένο νόμο δεν αναιρούνται από την πρόβλεψη ότι το ειδικό πρόστιμό που επιβάλλεται για το «πάγωμα» της κατεδάφισής τους περιέρχεται στο «Πράσινο Ταμείο».
Εξάλλου, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «οι εισπρακτικοί και λοιποί σκοποί δεν θα ήταν δυνατόν να θεμελιώσουν λόγο δημοσίου συμφέροντος που θα δικαιολογούν τη θέσπιση ρυθμίσεων με ευρύτερες συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος όπως είναι οι ρυθμίσεις» του επίμαχου νόμου.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής, της Φθιώτιδος, Θεσπρωτίας, κ.λπ. οι οποίοι ζητούσαν επίσης την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ειδικού παραβόλου-προστίμου στο «Πράσινο Ταμείο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

«Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Στην αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που έχουν επιβληθεί για τακτοποιούμενα αυθαίρετα κτίσματα θα προχωρεί η εφορία.
Στην αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που έχουν επιβληθεί για τακτοποιούμενα αυθαίρετα κτίσματα θα προχωρεί η εφορία. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη δίνονται οδηγίες σε όλες τις εφορίες για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις προστίμων για πολεοδομικές παραβάσεις, που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 4014/2011. Συγκεκριμένα, αναστολή της επιβολής και είσπραξης των προστίμων για αυθαίρετα προβλέπεται μετά από την υπαγωγή στον νόμο για την τακτοποίησή τους και μετά από την υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.

Για τη διαγραφή των βεβαιωμένων προστίμων απαιτείται η σύνταξη Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης, από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, που συνοδεύεται από την Πράξη Ακύρωσης του οικείου Χρηματικού Καταλόγου ή της Πράξης Επιβολής Προστίμου για τα ανείσπρακτα βεβαιωθέντα στις ΔΟΥ πρόστιμα και η αποστολή του στην αρμόδια ΔΟΥ για την εκκαθάριση αυτού. Οι ΔΟΥ στις οποίες είναι βεβαιωμένα τα σχετικά πρόστιμα θα πρέπει να ενημερώνουν εγγράφως για το εναπομείναν ανείσπρακτο προς διαγραφή ποσό του αρχικώς βεβαιωμένου προστίμου τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης για την αποφυγή λαθών, εφόσον ερωτηθούν πριν από τη σύνταξη του Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης, προκειμένου να μη γεννηθεί στον οφειλέτη δικαίωμα επιστροφής των για οποιοδήποτε λόγο και αιτία καταβληθέντων ποσών (π.χ. λόγω παρακράτησης, συμψηφισμού, αναγκαστικής κατάσχεσης κ.λπ.), καθόσον αυτά δεν αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις περί αυθαιρέτων. Τα Ατομικά Φύλλα Έκπτωσης που έχουν εκδοθεί για το σύνολο του βεβαιωμένου προστίμου χωρίς να έχουν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Δόμησης υπόψη τυχόν καταβολές στις ΔΟΥ θα επιστρέφονται στην Υπηρεσία Δόμησης για να τροποποιηθούν αναλόγως. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ προστίμων τόσο σε καθεστώς αναστολής είσπραξης όσο και διαγραφής τους ενεργοποιείται, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, κατόπιν υποβολής αιτήσεως του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.
 
ΠΗΓΗ: e-go.gr και τρομακτικο


Έρχονται νέα μέτρα

Συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου

Έρχονται νέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικών αστοχιών

Έρχονται νέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικών αστοχιών
Νέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικών αστοχιών θα κληθεί να λάβει η Ελλάδα και για το 2014.
  Αν και τα μέτρα αυτά δεν θα περιληφθούν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014 που θα κατατεθεί την επόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στη Βουλή, ωστόσο θα πρέπει να έχουν αποκρυσταλλωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να περιληφθούν στο τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού και στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017.
Η τρόικα δεν συμφωνεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1,5% του ΑΕΠ ή περίπου 2,8 δισ. ευρώ το 2014.
Η ελληνική πλευρά θεωρεί πως ήδη με τις υφιστάμενες πολιτικές καλύπτονται τα 2,3 δισ. ευρώ του πλεονάσματος του 2014 και απομένουν 500 εκατ. ευρώ που θα μπορούσαν να καλυφθούν άνετα μέσα από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα και την επάνοδο της οικονομίας σε ανάπτυξη (0,6% του ΑΕΠ το 2014).
Η τρόικα θεωρεί ότι το κενό ανέρχεται στα 1 δισ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί με νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, τόσο στο σκέλος των εσόδων, όσο και στο μέτωπο των δαπανών σε Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένεται δε να ανοίξει τα χαρτιά της μετά τις 15 Οκτωβρίου, όταν και οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ενδιάμεσα η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων οι βασικότερες των οποίων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου 2013 και οι οποίες θα αφορούν στα εξής:
-Να καταλήξει σε συνεννόηση με την ΕΕ στα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
-Να ολοκληρώσει την  αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
-Να ολοκληρώσει την υπαγωγή 25.000 υπαλλήλων σε κινητικότητα και τις 4.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις.
-Να παρουσιάσει κατάλογο με όλους τους φόρους υπέρ τρίτων και είτε να τους καταργήσει είτε να μεταφέρει το δημοσιονομικό τους κόστος στον προϋπολογισμό.
-Να θεσπίσει τη νομοθεσία για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.
-Να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ.
-Να εφαρμόσει τον νέο Κώδικα Δικηγόρων και να εξαλείψει περιορισμούς στο δικηγορικό επάγγελμα.
-Να ανταποκριθεί στους τριμηνιαίους δείκτες απόδοσης για τη διαχείριση των εσόδων.
-Να λάβει περαιτέρω μέτρα για την απελευθέρωση του τομέα του λιανικού εμπορίου (απελευθέρωση των υπεραστικών λεωφορείων, διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων εκτός των φαρμακείων).
-Να προχωρήσει στην αξιολόγηση προόδου στις αποκρατικοποιήσεις και να διερευνήσει  πιθανή ανάγκης για αλλαγές στη διαδικασία αλλά και στη δομή του ΤΑΙΠΕΔ.
-Να εγκρίνει τη νέα οργανωτική δομή της φορολογικής διοίκησης, με αξιολόγηση του προσωπικού και επαρκή στελέχωση.
-Να υιοθετήσει όλο το παράγωγο δίκαιο που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασία.
-Να υιοθετήσει νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
-Να ολοκλήρωση μελέτη σχετικώς για το καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.
-Να ολοκληρώσει μελέτη για τις ομαδικές απολύσεις.
-Η Τράπεζα της Ελλάδα για να ολοκληρώσει τα τεστ αντοχής των τραπεζών μέσω της μεθοδολογίας που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την τρόικα.
-Να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλών των φορέων γενικής κυβέρνησης και να ελέγξει αν παραμένουν καθυστερούμενα.
-Να νομοθετήσει την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων.
Θανάσης Κουκάκης
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη

Ώρα αποφάσεων για το μέλλον της ευρωζώνης



Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στη Γερμανία επιτρέπει την επανεκκίνηση των εργασιών στο «εργοτάξιο» της ευρωζώνης μετά από τρεις περίπου μήνες διαχείρισης δευτερευόντων θεμάτων, στην ουσία απραξίας. Τα εκκρεμή ζητήματα, ευρωπαϊκά αλλά και επιμέρους χωρών, επανέρχονται πλέον στο «τραπέζι» με κορυφαίο το ελληνικό, αφού τους επόμενους έξι μήνες θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας μας.
Στο Βερολίνο ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των πιθανών εταίρων στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ναι μεν θα έχει στο «τιμόνι» την Ανγκελα Μέρκελ, αλλά οι συνεταίροι θα είναι διαφορετικοί.
Ίσως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που καταγράφεται μια οικουμενική ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Μπορεί να μην το λένε δημόσια γιατί είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν τα προσχήματα, αλλά όλοι είναι ικανοποιημένοι.
Η Κομισιόν γιατί θεωρεί ότι η αλλαγή των εταίρων στη γερμανική κυβέρνηση θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δύσκολων θεμάτων που βρίσκονται σήμερα στο «τραπέζι», όπως η ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, η οποία θεωρείται από πολλούς σημαντική παράμετρος προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Οι χώρες του Νότου της ευρωζώνης, που είναι εξουθενωμένες οικονομικά και κοινωνικά από τη λιτότητα, είναι ικανοποιημένες γιατί ελπίζουν ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα τους επιτρέψει να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, ώστε παράλληλα με τη δημοσιονομική πειθαρχία να ρίξουν βάρος και στην ανάπτυξη.
Είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δημιουργεί θετικές προσδοκίες. Η καγκελάριος Μέρκελ, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε κομματικό, πέτυχε έναν εκλογικό θρίαμβο, αφού είναι η πρώτη φορά από το 1957 που το κόμμα της έφτασε στα όρια της απόλυτης αυτοδυναμίας. Ωστόσο, δεν την πέτυχε και το σημαντικότερο δεν θα έχει στην επόμενη Βουλή τους εταίρους στην απερχόμενη κυβέρνηση, τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι δεν έπιασαν το απαραίτητο 5%. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Μέρκελ δεν έχει άλλη επιλογή για να κάνει κυβέρνηση από τους Σοσιαλδημοκράτες.
Η παρουσία των Σοσιαλδημοκρατών στην επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που δημιουργεί και τις προσδοκίες στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, κυρίως του Νότου, που έχουν σήμερα και το μεγάλο πρόβλημα.
Προεκλογικά ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ τάχθηκε υπέρ της άμεσης ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης, αλλά και της λήψης μέτρων σε κοινοτικό επίπεδο για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία ναι μεν άρχισε να βγαίνει από την ύφεση αλλά η έξοδος είναι δειλή και θέλει στήριξη.
Θεωρείται βέβαιο ότι, σε ό,τι αφορά την τραπεζική ενοποίηση και εφόσον τελικά σχηματίσουν κυβέρνηση με την κ. Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες θα επιταχύνουν τη λήψη των αποφάσεων. Στο θέμα της ανάπτυξης σε κοινοτικό επίπεδο δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα σημαντικές αποφάσεις γιατί χρειάζονται χρήματα, εκτός κι αν βάλει «πλάτη» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω εγγυημένων δανείων προς τις ΜΜΕ, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή ως το επικρατέστερο σενάριο.
Στο ζητούμενο, δηλαδή το μείζον θέμα, που είναι η λιτότητα στον Νότο, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε δείγματα γραφής. Δημοσιεύματα από τη Γερμανία μετά τις εκλογές υποστηρίζουν ότι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι και που το βάζουν στο «τραπέζι» οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι η λιτότητα στον Νότο. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να λάβει σοβαρά υπόψη τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Ευρώπη, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Όλα αυτά είναι θετικά, ωστόσο δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ άμεσα μια θεαματική στροφή, τερματίζοντας τη λιτότητα. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, αρχικά δίνοντας κι άλλο χρόνο στους Ισπανούς και τους Πορτογάλους για τη μείωση των ελλειμμάτων.
Μέχρι τον Απρίλιο οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος
Αναμφισβήτητα το δείγμα γραφής της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα φανεί στην περίπτωση της Ελλάδας γιατί αφενός μεν η περίπτωση της χώρας μας είναι η δυσκολότερη και αφετέρου η πλέον επείγουσα, δεν υπάρχει δηλαδή χρόνος, όλα θα κριθούν είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση στο διάστημα από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Μέσα στην παραπάνω περίοδο θα ληφθούν οι αποφάσεις αλλά οι παρασκηνιακές συζητήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, εάν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.
Φραστικά, ο κ. Στάινμπρουκ μας έχει στηρίξει πολλές φορές στη διάρκεια της κρίσης, όχι γιατί ο ίδιος τάσσεται κατά της δημοσιονομικής πειθαρχίας – το αντίθετο, αυτός την ξεκίνησε στην ίδια τη χώρα του, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ την περίοδο 2005-2009. Άλλωστε, δεν υπάρχει Γερμανός πολιτικός, εκτός των κομμουνιστών, που να μην πρεσβεύει τη δημοσιονομική ορθοδοξία. Αυτό που στηλίτευσε ο κ. Στάινμπρουκ ήταν η βίαια μονόπλευρη λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, χωρίς την παράλληλη προώθηση αναπτυξιακών μέτρων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Θα πρέπει, όμως, να δούμε και στην πράξη αυτή τη φραστική στήριξη, όταν θα έρθει στο «τραπέζι» το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Χωρίς έμμεσο «κούρεμα» του χρέους, μέσω μηδενισμού των επιτοκίων των δανείων που μας έδωσαν και μεγάλης επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το σημερινό αδιέξοδο. Ένα έμμεσο «κούρεμα» του χρέους αφενός μεν θα το καταστήσει βιώσιμο και αφετέρου θα στείλει το μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ. Η εξέλιξη αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες μαζί με τα 7,5 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν το 2014 από το ΕΣΠΑ και το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (περίοδος 2014-2020), θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από του τούνελ της ύφεσης.
 Νίκος Μπέλλος, στον «Τύπο της Κυριακής»

πηγη: http://www.antinews.gr

Εθνική βιομηχανία οι... οίκοι ανοχής στη Γερμανία

Εθνική βιομηχανία οι... οίκοι ανοχής στη Γερμανία

Με περίπου 400.000 εργαζόμενους και εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ και του πληρωμένου έρωτα, η Γερμανία, σύμφωνα με το γερμανικό ταμπλόιντ «Bild», καταλαμβάνει...
επάξια το τίτλο του "Μεγαλύτερου μπορντέλου της Ευρώπης".

Σύμφωνα με την «Bild» περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνδρες χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες των οίκων ανοχής σε ολόκληρη τη Γερμανία

Σύμφωνα με την «Bild» περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνδρες χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες των οίκων ανοχής σε ολόκληρη τη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας που αξιοποιεί στοιχεία παλιότερης σχετικής έρευνας της βρετανικής «The Guardian», η βιομηχανία του σεξ επί πληρωμή γνωρίζει κυριολεκτικά άνθηση στη Γερμανία όπως καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο στο γερμανικό χωριό Σααρμπρούκεν λειτουργούν περισσότεροι από 1.000 οίκοι ανοχής!

Σύμφωνα με την «Bild», περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνδρες καθημερινά χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των οίκων ανοχής σε ολόκληρη τη χώρα με αποτέλεσμα ο συνολικός τζίρος της βιομηχανίας να φτάνει τα 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα οι εκδιδόμενες και εκδιδόμενοι φορολογούνται για τις υπηρεσίες τους.
πηγη: ethnos.gr και τρομακτικο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η Γερμανια με την προτεσταντικη ηθικη......

Η γυναίκα που μάχεται τον Ασαντ με την ποίηση της


Η Μαράμ αλ-Μάσρι θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Nue la liberté» («Ξεγυμνωμένη ελευθερία»), το οποίο θα αφιερώσει σε όλους εκείνους που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασαντ

Μπορεί η ποίηση να τα βάλει με τα όπλα του Μπασάρ αλ Ασαντ; Φαντάζει απίθανο, όμως, η Σύρια ποιήτρια Μαράμ αλ-Μάσρι τα καταφέρνει και εξακολουθεί να το κάνει παρά τις απειλές που δέχεται καθημερινά.

Παρότι γεννήθηκε στη Λαττάκεια, η αλ-Μάσρι τα τελευταία 30 χρόνια ζει στο Παρίσι, αφού οι γονείς της της πρότειναν να φύγει από τη Συρία για να εργαστεί.

Η ίδια όταν επέστρεψε για μικρό χρονικό διάστημα στην πατρίδα της, συνειδητοποίησε ότι η κυβέρνηση την ήλεγχε, ενώ όπως υποστηρίζει «ακόμα και οι τοίχοι έχουν αυτιά». Παντρεύτηκε και την επομένη του γάμου έφυγε με τον σύζυγό της για το Παρίσι. Δεν ήταν, όμως, ένας γάμος από έρωτα. Έτσι, η κοινή τους ζωή διεκόπη απότομα και πολύ σύντομα. Μόνο που ο σύζυγός της, ο οποίος ήθελε να επιστρέψει στη Συρία, απαίτησε να πάρει μαζί του τον μονάκριβο γιο τους που τότε ήταν μόλις 18 μηνών.

«Για εμένα είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Ήμουν μόνη στο Παρίσι, ο γιος μου ήταν η πατρίδα μου, ήταν όλα όσα είχα. Για 13 ολόκληρα χρόνια δε μου επέτρεπαν να τον δω. Ήταν ένας ισχυρός πόνος που με έκανε να αντιδράσω έντονα. Αποφάσισα να διακόψω κάθε επαφή με την Συρία, με το Ισλάμ, με εκείνη την κουλτούρα που άρπαξε το παιδί μου», δήλωσε η αλ-Μάσρι στην Corriere della Sera.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η Μαράμ δεν είναι Σύρια, ούτε Γαλλίδα. Είναι εξόριστη. Μια κατάσταση, η οποία δεν πρόκειται ποτέ να την εγκαταλείψει. Όπως δε θα την εγκαταλείψει ποτέ η επιθυμία της να τα βάλει με το καθεστώς Ασαντ».

Η ίδια έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι εισβάλλουν στο προφίλ της στο Facebook, καταστρέφοντας τις φωτογραφίες της, παραμορφώνοντας το πρόσωπό της στις προσωπικές εικόνες της, δίνοντας της την μορφή δράκου και την απειλούν γράφοντας μηνύματα όπως: «Θα σε καταστρέψουμε, όπου και να πας».

Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να την κάνει να σιωπήσει. Αφού κυκλοφόρησε βιβλία με ποιήματα για τα δικαιώματα των γυναικών, την αγάπη και τη νοσταλγία για την πατρίδα της και αφού βραβεύθηκε από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Nue la liberté» («Ξεγυμνωμένη ελευθερία»), το οποίο θα αφιερώσει σε όλους εκείνους που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Το κάθε ποίημα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, περιγράφει τα δύο χρόνια της συριακής εξέγερσης όπως αυτή παρατηρείται από τους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν μακριά από την πατρίδα τους, όπως η ίδια.

  ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Π. Καμμένο

Εώς και θανατηφόρα κρίνουν την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην Αμφιάλη, αν ο ίδιος δεν είχε προστατέψει το κεφάλι του με τα χέρια, οι ιατροδικαστές που τον εξέτασαν.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν τη σωματική βλάβη που προκλήθηκε, ενώ κρίνουν απαραίτητο εάν συνεχιστεί η κεφαλαλγία και η ζαλάδα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος, να εξεταστεί εκ νέου από νευρολόγο και νευροχειρουργό, καθώς και να γίνει μαγνητική τομογραφία.

Ως βαρύτατο χαρακτήρισε κατά την αξιολόγηση της κάκωσης ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκης, το χτύπημα με στόχο την περιοχή του κρανίου που θα μπορούσε να επιφέρει και τον θάνατο στον Π. Καμμένο αν δεν αμυνόταν.

Παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρι ο οποίος τον εξέτασε στο σπίτι του μία ημέρα μετά το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ

ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


















 Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Ολόκληρη την απόρρητη έκθεση της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές επανορθώσεις δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το Real.gr.

Η έκθεση, που αποκάλυψε την Κυριακή η Real News, έχει παραδοθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον περασμένο Απρίλιο από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά. Ενώ αρχικά η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα υπήρχε απάντηση ακόμα και σε διάστημα ενός μηνός από το Νομικό Συμβούλιο, απάντηση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα! Μετά την αποχώρηση του Δ. Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εξωτερικών το θέμα εξασθένησε, προφανώς για να προχωρήσει το Βερολίνο χωρίς ενοχλήσεις στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης σήμερα από το Real.gr , πέραν του τεράστιου ενδιαφέροντος που αυτή παρουσιάζει, συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί άμεσα πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά, εφόσον βεβαίως υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

                                                          

Τα στοιχεία που παραθέτει η απόρρητη έκθεση είναι πραγματικά συγκλονιστικά.

Από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις αρχές κατοχής 1.618.001.572.837.299 δρχ. Εξ αυτών 87.811.216.671.480 ως έξοδα κατοχής και 1.530.190.356.165.819 ως πιστώσεις .

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθέσιμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρησή τους τα γερμανικά στρατεύματα από τα υποκαταστήματα και πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.

Σύμφωνα δε με την Έκθεση του Ι. Λαμπρούκου οι απαιτήσεις που προέρχονται από τις καταβολές των πιστώσεων πέραν των «εξόδων κατοχής» υπολογιζόμενες σε χρυσές λίρες Αγγλίας, με βάση τη μέση κατά μήνα τιμή της ανέρχονται σε 13.124.864!

Η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσει ούτε τις πολεμικές επανορθώσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση «Το θέμα την απαίτησης των Πολεμικών Επανορθώσεων Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές δεκαετίες. Από τα στοιχεία που διερευνήθηκαν προκύπτει ότι το Ελληνικό Κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του». Παράλληλα τονίζει: «Το αρχειακό υλικό είναι μεγάλης ιστορικής αξίας, καλύπτει εκτεταμένη χρονική περίοδο και χρήζει αναλυτικής μελέτης από την οποία μπορούν να προκύψουν περαιτέρω σημαντικά ευρήματα και στοιχεία».


Στα συμπεράσματα της Έκθεσης πέραν του ότι υπάρχουν τα στοιχεία και ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής των Πολεμικών Επανορθώσεων των δύο πολέμων, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

• Δεν προκύπτει ότι έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας σχετικά με την αποπληρωμή του «κατοχικού δανείου»
• Από το αρχειακό υλικό δεν προκύπτει καταβολή αποζημίωσης σε ιδιώτες για υλικές ζημιές που υπέστησαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις ιδιωτικές τους περιουσίες
• Για τις απαιτήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:
• 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων υπηκόων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.
• 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών
• Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για Επανορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία Α΄ (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος 1)

Στο αρχειακό υλικό βρέθηκαν αναφορές με επιστημονική τεκμηίωση, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις της χώρας μας από το «κατοχικό δάνειο» (ως ιδιάζουσα περίπτωση, η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση) μπορεί να μην ενταχθεί στη γενικότερη ρύθμιση των γερμανικών Επανορθώσεων αλλά να επιδιωχθεί διακανονισμός στη βάση της συμφωνίας του Μαρτίου του 1942 (Ρώμη). Το θέμα αυτό χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει προκαλέσει τη δυσφορία της γερμανικής πρεσβείας, ενώ εντός και εκτός Ελλάδος αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες βάσει του περιεχομένου του πορίσματος.

ΠΗΓΗ: REAL
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;

Το εθνικό ολίσθημα του Βενιζέλου

Το εθνικό ολίσθημα του Βενιζέλου

Εθνικά επικίνδυνος -αφού οικονομικά, με τις μνημονιακές υπογραφές του, αποδείχτηκε εθνικός καταστροφέας για χιλιάδες οικογένειες- είναι πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο άνθρωπος που επιδίωξε να γίνει υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος, ασκώντας μάλιστα βέτο, εξελίσσεται σε κινούμενη βόμβα για την εθνική πολιτική, μια και ο υπερφίαλος εγωισμός του τον ρίχνει από τη μια γκάφα στην άλλη. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, μην κατανοώντας τις λεπτές ισορροπίες και τους χειρισμούς που απαιτούνται σε ανοικτά θέματα, έκανε τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου να μοιάζουν με απλά ολισθήματα.

Αποκορύφωμα της επικινδυνότητας του κ. Βενιζέλου είναι όσα δήλωσε -και είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία»- μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κυπριακό, που στην ουσία αναγνώριζε το «ψευδοκράτος», αλλά και όσα ανέφερε για το Κόσοβο.

Με τη δήλωσή του, που προκάλεσε συναγερμό και οργή στο Μαξίμου, ενώ έντονα ήταν τα διαβήματα τόσο από την Κύπρο όσο και από τη Σερβία. Μετά το «κράξιμο», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έτρεξε να «μαζέψει» το επικίνδυνο ολίσθημά του για το Κυπριακό. Ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε την απίστευτη δήλωση, κάνοντας λόγο μάλιστα για νέο μομέντουμ στο Κυπριακό, λέγοντας: «Η κυπριακή κυβέρνηση μας έχει ζητήσει να συναντηθούμε με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε, εφόσον φυσικά και η τουρκική κυβέρνηση δεχτεί να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα νέο διαδικαστικό στοιχείο που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το μομέντουμ στο Κυπριακό, για το οποίο μιλήσαμε προηγουμένως». Δηλαδή ο «γκαφατζής» υπουργός εμμέσως αναγνώρισε, από τη μια, το καθεστώς στα Κατεχόμενα και, από την άλλη, μετέτρεψε το Κυπριακό από θέμα της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ σε πρόβλημα «τετραμερές»!

Οταν αυτό έγινε γνωστό στην Αθήνα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να το «μαζέψει», αλλά ο εγωισμός του το μόνο που του επέτρεψε ήταν να πετάξει το μπαλάκι στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι εκείνος του το ζήτησε! Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχτεί συνάντηση -σε επίπεδο που θα καθοριστεί- με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση. Αυτό συμφωνήσαμε με τον κ. Νταβούτογλου. Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε “τετραμερή” διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος. Οι δύο κοινότητες προβλέπονται στο ισχύον Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 και ο ορισμός διαπραγματευτών έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η διαφύλαξη, άλλωστε, της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της και ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι θεμελιώδης μέριμνά μας»! Το κακό, βέβαια, όπως τόνιζαν διπλωματικοί κύκλοι, είχε ήδη γίνει. Οσο για το Κόσοβο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αναγνώρισε de facto, μια και στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον «πρωθυπουργό» και τον «υπουργό Εξωτερικών» του Κοσόβου! Για την ιστορία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΟΗΕ δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της αποσχισθείσας περιοχής της Σερβίας.

Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Απο που και ως που Παπαδημούλη το μνημόνιο είναι φιλελεύθερο; Τα έχετε χαμένα στον Σύριζα; Ο φιλελευθερισμός μιλά για μείωση φόρων και είναι κατά των χαρατσιών όπως επίσης απαιτεί την τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών και όχι την εκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου στην λήψη των αποφάσεων. Συνέλθετε πια και μην διαστρέφετε την πραγματικότητα όπως σας βολεύει.

ΕΠΙΚΑΦΕΛΗΣ ESM: ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Πιο σκοτεινό από ποτέ το μέλλον της Ελλάδας> Να μάθετε να ζείτε στην κόλαση της λιτότητας, ξεχάστε το κούρεμα!



Ο επικεφαλής του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης αμφισβήτησε τις επίσημες εκτιμήσεις για το πόσο μεγάλο είναι το πραγματικό βάρος του χρέους της Ελλάδας πάνω στην οικονομία, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η ευρωζώνη απομακρύνεται από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της για μείωση του χρέους της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal, ο Klaus Regling, επικεφαλής του European Stability Mechanism, δήλωσε ότι οι στόχοι για μείωση του ελληνικού χρέους, που αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο αναφοράς για το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, «δεν έχουν νόημα.»
Τόνισε ότι για να αποτιμηθεί ορθώς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που πληρώνει η Αθήνα για το μεγαλύτερο κομμάτι τους χρέους και τα μακροχρόνια προγράμματα αποπληρωμών- στοιχεία που την διαχωρίζουν από άλλες χρεωμένες χώρες.
Οι αξιωματούχοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Αλλά τα σχόλια του κ. Regling συνηγορούν με τις κυβερνήσεις εκείνες της ευρωζώνης που θέλουν να αντισταθούν στα αιτήματα απαλοιφής τμημάτων των χρεωστούμενων.
Σίγουρα, τα σχόλιά του θα φέρουν την ευρωζώνη σε πορεία σύγκρουσης με το ΔΝΤ, που πιέζει τις κυβερνήσεις να «σβήσουν» κάποια χρέη της Ελλάδας.
Με τις δηλώσεις του, ο κ. Regling συντάσσεται με εκείνους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που διαμαρτύρονται για τους υπολογισμούς από τους οποίους προέκυψε το ελληνικό χρέος, βάση του οποίου επιτεύχθηκε το πρόγραμμα διάσωσης του Νοεμβρίου, καθώς και οι συνεπαγόμενοι στόχοι του.
Στην συμφωνία του Νοεμβρίου, ο στόχος είναι να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020, από 170% περίπου σήμερα. Οι υπουργοί δεσμεύθηκαν επίσης ότι το ελληνικό χρέος θα είναι «αισθητά χαμηλότερο από το 110%» του ΑΕΠ ως το 2022.
«Δεν αρκεί να υπάρχει ένας στόχος για τον συντελεστή του χρέους... Δεν έχει νόημα,» δήλωσε ο κ. Regling.
Οι εν λόγω υπολογισμοί, γνωστοί ως «ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», δηλώνει ο κ. Regling στην συνέντευξή του, δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τους εκτάκτως ευνοϊκούς όρους που υπάρχουν στα δάνεια διάσωσης. Τόνισε ότι αυτά έχουν πολύ χαμηλό επιτόκιο και κατά μέσο όρο θα ξεπληρωθούν σε 30 χρόνια.
«Αν προσθέσουμε όλα αυτά, προκύπτει ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας. Και οικονομικά αυτό αντιστοιχεί σε κούρεμα,» λέει ο κ. Regling και συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι κάποιοι πρέπει να κάτσουν να μελετήσουν τα δεδομένα και να τα δουν υπό αυτό το πρίσμα.»
Οι δηλώσεις του κ. Regling υποστηρίζουν τα σχόλια του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που στις αρχές της εβδομάδας επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε ότι η Αθήνα μπορεί να χρειαστεί νέα δάνεια, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο απαλοιφής χρεών.

ΠΗΓΗ:  http://ioablognews.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΦΕΛΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ

ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Ειναι δυνατον να θεωρουν οι ασχετοι της τροικας πως η ενοικιαση ακινητων εμποδιζεται απο την προστασια των εμπορικων μισθωσεων και οχι απο την βαρβαρη υφεση και ελλειψη ρευστοτητας στην οποια εχουν οδηγησει το συνολο της οικονομιας; Εγω παντως θυμαμαι τις ενοικιασεις να πηγαινουν μια χαρα προ κρισης παρα την προστασια

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"