ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ -ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ-ΑΙΣΧΟΣ

Κανετε συνδυασμους με ασχετους απαιδευτους φθαρμενους και λαμογια για να μπορειτε να ελεγχετε τα συμβουλια και μετα απορειτε που ο κοσμος σας φτυνει και θεωρει τις ομαδουλες σας το κλουβι με τις τρελες....

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Ώστε έτσι κύριε Χριστόπουλε, όσοι πιστεύουν, ότι υπάρχουν Ελληνες Πομάκοι και Ρομ μουσουλμάνοι διαιρούν την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη που την θέλετε εσείς και οι φίλοι σας τουρκική. Αιδώς Αργείοι... Ο Συριζα ειναι συνυπεύθυνος για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του τύπου Χριστόπουλου όσο δεν τους αποπέμπει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τουρκικό «πράμα» από τον Τσίπρα

Τουρκικό «πράμα» από τον Τσίπρα

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε “ισονομία - ισοπολιτεία”, οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκογενών”. Με το “γένος” δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο, αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους».
Τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε δελτίο Τύπου των Γκρίζων Λύκων, του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, το οποίο είναι ακραιφνώς κεμαλικό ή σε κάποια παρασυναγωγή οργάνων της Αγκυρας με έδρα τη Θράκη. Είναι απόσπασμα από δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε στον ενημερωτικό ιστότοπο xanthipress.gr για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το... ατόπημα στο οποίο προέβη η κυρία Σουλεϊμάν και προκάλεσε την αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υποψηφιότητάς της ήταν ότι ενοχλούσε τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη μας!
Η κυρία Σουλεϊμάν είναι Ελληνίδα Ρομά και συχνά προέβαινε σε καταγγελίες της πολιτικής καταπίεσης των Ρομά από τους πράκτορες της Τουρκίας στην περιοχή.
Ο κ. Χριστόπουλος στις δηλώσεις που έκανε στο xanthipress.gr σεμνύνεται για τον ενεργό ρόλο του στον αποκλεισμό της θαρραλέας Ελληνίδας από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τις ακόλουθες αχαρακτήριστες φράσεις: «Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι “δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος” και άλλο να λέει η κυρία ότι “με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός”».
Δυστυχώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να επιτελεί τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο του, προτιμά να ρίχνει νερό στον μύλο της Τουρκίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πομάκοι, Τσιγγάνοι και τουρκογενείς είναι «ένα ενιαίο τουρκικό πράμα». Ντροπή!

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Νέα κοροϊδία Κομισιόν: Αναβολή στη συζήτηση για το χρέος

Νέα κοροϊδία Κομισιόν: Αναβολή στη συζήτηση για το χρέος

Η συζήτηση στο Eurogroup για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ, ρίχνοντας τον πήχη των εξαγγελιών της κυβέρνησης και του κ. Στουρνάρα, ο οποίος δήλωνε μέχρι τώρα ότι η συζήτηση για το χρέος ξεκινά αμέσως μετά την επικύρωση του πλεονάσματος από τη Eurostat.

Οταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν, ο υπουργός των Οικονομικών, εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν απάντησε. Αρκέστηκε να δηλώσει: «Εντάξει. Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Ολα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα».
Χθες, πάντως, η κοινοτική στατική υπηρεσία Eurostat επικύρωσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2013 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 3,4 δισ. ευρώ. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατέληξε στον αριθμό αυτό αφαιρώντας από το πρωτογενές έλλειμμα των 15,887 δισ. ευρώ του 2012 (συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη στήριξη των τραπεζών) τα 19, 272 δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει να τεθεί το ζήτημα του χρέους άμεσα, στη σημερινή συνεδρίαση του Εuroworking Group, κατά την οποία αναμένεται να εγκρίνει τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ, πιστοποιώντας την τήρηση του προγράμματος σε ποσοστό άνω του 92%. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών το ζήτημα θα τεθεί από τον θεσμικό σύμβουλο του υπουργού, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου, προτού τεθεί επισήμως από τον ίδιο τον Γ. Στουρνάρα, σε πολιτικό επίπεδο, στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014.

Το βασικό σενάριο για την αναδιάρθρωση του χρέους προβλέπει τα εξής:
- Επιμήκυνση στα 50 έτη (από 30 σήμερα) της αποπληρωμής τόσο των διμερών δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου, ύψους 52,9 δισ. ευρώ, όσο και αυτών που εκταμίευσε με το δεύτερο Μνημόνιο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, συνολικού ύψους 133,6 δισ ευρώ.
- Μικρή μείωση ή μετατροπή του σημερινού κυμαινόμενου επιτοκίου των διμερών δανείων σε σταθερό. Το επιτόκιο έχει καθοριστεί σε Euribor 3μήνου συν περιθώριο 0,50%. Ανέρχεται δηλαδή στο 0,82% και τα περιθώρια περαιτέρω μείωσής του είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Γι' αυτό και εξετάζεται να μετατραπεί σε σταθερό για όλη τη διάρκεια και έως τη λήξη των δανείων στα 50 χρόνια. Με το μοντέλο αυτό η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, σε περίπτωση ανόδου του Euribor.

Στέλιος Κράλογλου

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Σας δουλευουν και δεν εχετε το σθενος να διαπραγματευτειτε γιατι μαθατε να σκυβετε το κεφαλι κσι να ειστε τα καλα παιδι. Τωρα που εχετε πλεονασματα μπορειτε να μας πειτε γιατι δεν διαπραγματευεστε σκληρα; Μηπως γιατι φοβαστε και εχετε υπαλληλικη νοοτροπια προς τις μεγαλες δυναμεις;

BDI: Μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ η Ελλάδα

BDI: Μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ η Ελλάδα


Πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων διαπιστώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο, σε επιστολή που απευθύνει σε 1000 στελέχη του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.
«Προς έκπληξή μου, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία» επισημαίνει ο κ. Γκρίλο στην επιστολή του, στην οποία αναφέρεται το ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle και προσθέτει ότι «η εξυγίανση των δημοσιονομικών στις χώρες της κρίσης συντελέστηκε με μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία», ενώ «οι περισσότερες χώρες της κρίσης έγιναν πιο ευέλικτες», οι εισαγωγές που είχαν στο παρελθόν εκτιναχθεί, υποχώρησαν και πλησιάζουν τώρα σε μια υγιή ισορροπία στα εμπορικά ισοζύγια.

Ο κ. Γκρίλο αποτιμά όμως θετικά και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΣ). «Ο εν λόγω μηχανισμός κάλυψε ένα θεσμικό κενό, καθώς στο παρελθόν δεν υπήρχε ένας μηχανισμός ο οποίος να βοηθά τις χώρες του ευρώ στον απαιτούμενο βαθμό, σε περίπτωση που αυτές θα κινδύνευαν να αποκλειστούν από τις κεφαλαιαγορές» αναφέρει.
Για τον ίδιον, πάντως, έχει καθοριστική σημασία η σύνδεση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την ευρωπαϊκή πίεση για μεταρρυθμίσεις, ενώ επισημαίνει και το αίτημα του BDI για την ενίσχυση του ΕΜΣ, «με πραγματικές αρμοδιότητες στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής».

Εκτιμά, ακόμη, ότι ο ΕΜΣ έχει συμβάλει καθοριστικά στις μεταρρυθμιστικές επιτυχίες των χωρών της κρίσης, επειδή συνδέει οποιοδήποτε είδος βοήθειας με μεταρρυθμιστικούς όρους. «Αυτή η διαδικασία σύγκλισης στην Ευρωζώνη πρέπει να συνεχιστεί» σημειώνει και εκτιμά ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Ευρωζώνη δεν συνιστά αντίφαση προς τον δημοκρατικό έλεγχο.
Ο Ούλριχ Γκρίλο ζητεί από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να προβάλουν, ενόψει των εκλογών, το ευρωπαϊκό «success story» και ασκεί δριμεία κριτική στους ευρωσκεπτικιστές που αμφισβητούν τις μεγάλες κατακτήσεις της Ευρώπης.
Πηγή: ΑΜΠΕ ΚΑΙ http://www.kathimerini.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Αφιερωμενο στα εγχωρια παπαγαλακια που για να δικαιολογησουν την αποτυχια των στοχων της τροικας τα προηγουμενα χρονια ελεγαν οτι το προγραμμα αποτυγχανε γιατι η Ελλαδα δηθεν δεν εκανε τιποτα για τις μετταρυθμισεις. Τωρα που την κατεταξε πρωτη ο ΟΟΣΑ τι θα μας πουν παλι;

Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει όσα λέει


Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει όσα λέει Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει όσα λέει - Είναι όμως αποφασισμένος για σύγκρουση εντός ευρωζώνης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει για την ικανότητά του να θέσει σε πράξη τα όσα λέει και να διαχειριστεί την κατάσταση ώστε να υπάρξει ανάκαμψη» δήλωσε στον Alpha 989 ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
«Η  κυβέρνηση κρατάει υψηλά ποσοστά γιατί χειρίζεται με επιδεξιότητα το ‘’όπλο του τρόμου’’», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ερωτηθείς ο κ. Βαρουφάκης για τον Αλ. Τσίπρα, απάντησε πως «δεν έχει πείσει ούτε τον εαυτό του αλλά είναι ο μόνος που συνδυάζει αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με τη Γερμανία και τις  Βρυξέλες με στόχο την διαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας και  την αποφασιστικότητα να μείνει στην Ευρωζώνη».
«Η ελληνική κυβέρνηση,  όποιος να είναι ο Πρωθυπουργός, δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση γιατί είμαστε μια επαρχία της Ευρώπης καταπονημένη», τόνισε.
«Υποστηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν δήλωσα ποτέ ενδιαφέρον για τη θέση», απάντησε σχετικά με την απουσία του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Τέλος, αναφερόμενος στο διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο, υποστήριξε ότι «ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη επιλογή,  θα μείνει στην ιστορία με μαύρα γράμματα. Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθούν με μεγάλη πίστη ακόμα και σήμερα την γραμμή Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Όταν ακούτε πολιτικό να λέει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, ψεύδεται στον εαυτό του ή στον κόσμο. Η μοναδική σου επιλογή ως πτωχευμένος είναι να μην ζητήσεις άλλα δάνεια, δεν αποφεύγεις την πτώχευση έτσι».
Ακούστε τη συνέντευξη


Το σχολιο μου: Μα πως να πεισει. Εχει δικιο για την σκληρη επαναδιαπραγματευση και το κουρεμα αλλα χωρις πειστικες προτασεις και διαθεση μεταρρυθμισεων και μειωσης του σπαταλου δημοσιου τομεα θα τον στειλουν απο εκει που ηρθε.

Σε θέσεις μάχης οι ουκρανικές δυνάμεις

Σε θέσεις μάχης οι ουκρανικές δυνάμεις

Κίεβο: Πέντε νεκροί σε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Σλαβιάνσκ

Κίεβο: Πέντε νεκροί σε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Σλαβιάνσκ
Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Κίεβο, στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που πραγματοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Σλαβιάνσκ, με στόχο την εκδίωξη των φιλορώσων ενόπλων που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, οι νεκροί στο Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».

«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τουλάχιστον πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από τις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Για τουλάχιστον δύο νεκρούς κάνει λόγο η φιλορωσική πλευρά.

Επίσης, όπως αναφέρει το Κίεβο καταστράφηκαν τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης.

Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμηνύει ότι εάν οι αρχές του Κιέβου πάρουν τα όπλα εναντίων των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία, τότε αυτό θα είναι «πραγματικό έγκλημα» και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, το δημαρχείο της Μαριούπολης βρίσκεται πλέον εκτός του ελέγχου των φιλορώσων, που το είχαν καταλάβει.

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Ασάκοφ ανέφερε στο Διαδίκτυο πως το δημαρχείο στη Μαριούπολη, ένα από τα υπό κατάληψη κτίρια, είναι πλέον «ελεύθερο για να συνεχιστούν οι εργασίες».

Παράλληλα, ο Ασάκοφ είπε ότι περίπου 70 άτομα έκαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδρομή σε στρατιωτική βάση στο Αρτεμίβσκ, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πόλεων του Ντονέτσκ και του Σλαβιάνσκ. Ένας ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε, ανέφερε, λέγοντας ότι η επιδρομή έγινε «με καθοδήγηση ρώσων στρατιωτών».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αρχισε η θυελλα!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"