ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 12 ΔΙΣ



Οταν το πρωτογενες ελλειμμα ειναι τοσο χαμηλα και για τον μηνα Αυγουστου βγαζουν και πλεονασμα και οταν το πρωτογενες ελλειμμα θα διαμορφωθει τελος του χρονου περι τα 4 δις οπως λενε οι προβλεψεις τους γιατι δεν σταματα η καραμελα πως τα 12 δις μετρα ειναι γιατι πρεπει να καλυψουμε το πρωτογενες ελλειμμα και να μπορεσουμε δήθεν έτσι να καλυπτουμε μονοι μας μισθους και συνταξεις; Γιατι δεν λενε οι υποστηρικτες της τροικας οτι τα 12 δις θα τα παρουν κυριως για να καλυψουν τοκους και χρεολυσια των δανειων και να εξαφανισουν το δημοσιονομικο και οχι το πρωτογενες ελλειμμα εξασφαλιζοντας τους δανειστες και τις απαιτήσιες τους; Γιατι τρομοκρατουν τον κοσμο με πραγματα που δεν ισχυουν. Πειτε την αληθεια και μονον αυτη. Μην συνεχιζετε σε αυτον τον αποτυχημένο δρόμο. Αν πάρετε αυτά τα μέτρα για να ικανοποιήσετε αυτούς που μας εκβιάζουν τότε θα προκαλέσετε βαθύτερη ύφεση και το χρέος θα γίνει ακόμη πιο δύσκολα βιώσιμο.

LE MONDE : Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Η εποχή της λιτότητας δείχνει να τελειώνει τον Οκτώβριο, υποστηρίζει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία, και η Ελλάδα, ίσως τον Οκτώβριο, απολαύσει μια μικρή ανοχή από την πλευρά της ευρωζώνης στην προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία οι υπουργοί Οικονομικών ήταν πρόθυμοι να δώσουν ένα έτος παράταση στην πορτογαλική κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμα της χώρας κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2014 και όχι το 2013.

«Η οικονομική προσαρμογή γίνεται πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν,» σημείωσαν επισημαίνοντας ότι τα φορολογικά έσοδα της Πορτογαλίας υποχώρησαν περισσότερο από ό, τι προβλέπονταν λόγω της ασθενούς εγχώριας ζήτησης. Γι αυτό η χώρα θα πρέπει να πάρει παράταση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους χωρίς τη λήψη σκληρών πρόσθετων μέτρων. «Αν κοιτάξουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, κινδυνεύουμε να βυθιστούμε σε ύφεση», παρατηρεί ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Steven Vanackere.

Στο ίδιο πνεύμα, η Christine Lagarde, εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, πρότεινε την Παρασκευή να δοθεί «χρόνος» στην Ελλάδα. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί τον Οκτώβριο, σημειώνει η εφημερίδα.

Συμπληρώνει ότι το οικονομικό think tank “Bruegel” αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου μια μελέτη στην οποία προτείνει να αναβληθεί για ένα έτος ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος για όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Εξηγεί ότι είναι δύσκολο για μια χώρα να ζητήσει αναβολή μονομερώς: θα τιμωρείται αυτομάτως από τις αγορές. "Είναι καλύτερα να ανακουφίσει την πίεση συλλογικά για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης», σημειώνει ο οικονομολόγος Jean Pisani-Ferry.

ΠΗΓΗ: Euro2day

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"