ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία λίγο μετά την προσάρτηση

Νεκρός ένας ουκρανός στρατιωτικός

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία λίγο μετά την προσάρτηση

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία λίγο μετά την προσάρτηση


Ουκρανός αξιωματικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη. Ο ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για «έγκλημα πολέμου», λέγοντας πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο».

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «άγνωστοι, πλήρως εξοπλισμένοι και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα». Η δύναμη της μονάδας τέθηκε υπό την κράτηση των επιτιθέμενων.

Το θάνατο του αξιωματικού μετέδωσε το Interfax, με το Reuters να το επιβεβαιώνει επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Ο νεκρός αξιωματικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο λαιμό και στην κλείδα, ενώ στην τραυματίστηκε και ένας λοχαγός. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Κριμαία, ακούστηκαν δύο ριπές αυτόματων όπλων.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε αρχικά πως η δύναμη της μονάδας οχυρώθηκε στο δεύτερο όροφο. Λίγο αργότερα, η ιστοσελίδα της ουκρανικής Ukrayinska Pravda, επικαλούμενη τον ίδιο εκπρόσωπο, ανέφερε ότι οι στρατιώτες της μονάδας τέθηκαν υπό την κράτηση των επιτιθέμενων, οδηγήθηκαν έξω από τη μονάδα και τους αφαιρέθηκαν τα όπλα, οι ταυτότητες και όσα χρήματα είχαν πάνω τους.

Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται λίγες ώρες αφού ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε την «σφραγίδα» στην προσάρτηση της Κριμαίας, υπογράφοντας την ενσωμάτωσή της στη ρωσική ομοσπονδία.

Πανηγυρίζοντας την προσάρτηση, στη Μόσχα οργανώθηκε μεγάλη παρέλαση με έντονα πατριωτικό και αντιδυτικό χαρακτήρα ενώ στο πλήθος στην Κόκκινη Πλατεία ο Πούτιν είπε πως «η Κριμαία επέστρεψε εκεί που ανήκει». Συγκεντρώσεις με ρωσικές σημαίες έγιναν και στη Συμφερόπολη και στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.


ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: AΡΧΙΖΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ...

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος
Με διάταγμα, που υπέγραψε απόψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνωρίζει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως "κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος", σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

"Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα την 16η Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του", αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας αποτελεί μια προϋπόθεση της διαδικασίας αποδοχής του αιτήματός της για προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς τη σχετική αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνο κυρίαρχα κράτη, ενώ η ένταξη στη Ρωσία κατοχυρώνεται με διακρατική συμφωνία μεταξύ των μερών.
 
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

Φόβοι για νέα Κριμαία

Φόβοι για νέα Κριμαία

Με μία φωνή, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισαν παράνομο το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στην Κριμαία, επιβάλλοντας κυρώσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων σε Ρωσία και Ουκρανία. Μάλιστα, οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν ο επόμενος να είναι ο Ρώσος πρόεδρος.

Σαμαράς: Υπέρ ειρηνικής λύσης στην Κριμαία

Το αυτί του Βλαντιμίρ Πούτιν ωστόσο, δεν φαίνεται να «ιδρώνει» και χθες υπέγραψε διάταγμα που αναγνωρίζει την χερσόνησο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας αποτελεί προϋπόθεση έτσι ώστε να αρχίσει η διαδικασία αποδοχής του αιτήματος της Κριμαίας για προσχώρηση στη ρωσική ομοσπονδία.

Μάλιστα, σήμερα (18/03) ο πρόεδρος της Ρωσίας ενέκρινε σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει τη συνθήκη με τον ηγέτη της Κριμαίας.

Σε έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζητεί από τη ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να εγκρίνουν στη σχετική συνθήκη, την οποία και προτίθεται να επικυρώσει.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της ρωσόφωνης δημοκρατίας της Κριμαίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξή της στη ρωσική επικράτεια.

Ψυχροπολεμικό κλίμα

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία ενισχύεται στρατιωτικά και ανησυχεί για τις επόμενες κινήσεις του Κρεμλίνου, τη στιγμή που στα ανατολικά της χώρας - Ντόνετσκ και Χάρκοβο - οι φιλορώσοι κάνουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο ισχυρή την παρουσία τους, εκφράζοντας τα αποσχιστικά τους αισθήματα. Η μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στη Μόσχα, για διαβουλεύσεις στο Κίεβο.

Ποιους αφορούν οι κυρώσεις

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις εναντίον επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Βάσει των κυρώσεων αυτών, παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των έντεκα προσώπων, ενώ απαγορεύεται και η είσοδός τους στις ΗΠΑ. Μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλοι του Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά και βουλευτές της Δούμας.

Τα 21 πρόσωπα που επιβάλλονται κυρώσεις

Από την ουκρανική πλευρά κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, στον πρόεδρο της βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, στον Γιανουκόβιτς και σε έναν σύμβουλό του.

Από την άλλη πλευρά οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος αξιωματούχων από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, οι κυρώσεις αυτές αφορούν 21 πρόσωπα και περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσει η επιβολή περισσότερων κυρώσεων τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Στη λίστα με τους ξένους αξιωματούχους περιλαμβάνονται δέκα Ρώσοι πολιτικοί, τρεις στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οκτώ αξιωματούχοι από την Κριμαία.

Παράνομο χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα στην Κριμαία και οι πρεσβευτές των κρατών μελών του NATO, ενώ αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά του. Μάλιστα, κάλεσαν τη Ρωσία «να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε βήμα για να προσαρτήσει την Κριμαία».

ΠΗΓΗ: REAL

Βόμβα:Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές

Βόμβα:Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές από τον Σαμαρά

Βόμβα:Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές από τον Σαμαρά
Ο κ. Σαμαράς σπεύδει να προλάβει την αμφισβήτηση των Καραμανλικών και να ελέγξει τις εξελίξεις - Το εγχείρημα Σαμαρά θα στηρίξουν Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ
 Μπορεί κάποιοι να βλέπουν εξελίξεις στη Ν.Δ και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, αλλά ο κ.Σαμαράς θέλει να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι είναι ''πολύ σκληρός για να πεθάνει''.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας διανύσει μια πολυετή πολιτική έρημο, μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της ΠΟΛ.ΑΝ, κατάφερε να επανέλθει, να κερδίσει την κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ και να γίνει και Πρωθυπουργός, έστω στην πιο δύσκολη και άχαρη πολιτική συγκυρία.
Ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα.
Αντίθετα, θέλει να ελέγξει τις μετεκλογικές εξελίξεις έστω και αν το αποτέλεσμα δεν είναι διαχειρίσιμο πολιτικά.
Θέλει να προλάβει και να αιφνιδιάσει όσους ενδεχομένως θα θελήσουν να κινηθούν το βράδυ της 25ης Μαϊου αν η εκλογική επίδοση της Ν.Δ δεν είναι η αναμενόμενη ή αυτή που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Σαμαράς φλέρταρε με την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, με νέο όνομα, νέα σύμβολα, φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση και ιδεολογία, εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Είχε δεχθεί ανάλογες εισηγήσεις όταν ανέλαβε την Προεδρία της Ν.Δ αλλά θεώρησε πρόωρη και παρακινδυνευμένη μια τέτοια κίνηση. Ανάλογες εισηγήσεις και σκέψεις έλαβαν χώρα στο στενό επιτελείο του αμέσως μετά το ατυχές 18.8% που πήρε η Ν.Δ στις εκλογές του Μαΐου του 2012.
Τότε στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ερμήνευσαν το αποτέλεσμα ως αποδοκιμασία ενός φθαρμένου και ξεπερασμένου, πολιτικά και ιστορικά, σχηματισμού, όπως θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν τη Ν.Δ.
Συνάντηση Σαμαρά με τον Ρουμάνο ομόλογό του
Εκτίμησαν τότε ότι το απογοητευτικό 18.8% δεν ενέχει καμία ευθύνη για τον κ.Σαμαρά, αντίθετα το βαρίδι και αυτό που οδήγησε σε αυτό το ιστορικό χαμηλό ήταν η Ν.Δ.
Ασχέτως με την ορθότητα αυτών των εκτιμήσεων, γεγονός είναι ότι η δημιουργία ενός νέου κόμματος ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό του κ.Σαμαρά.
Ο ίδιος ποτέ δεν αισθανόταν άνετα στην Καραμανλική Ν.Δ, άλλωστε υπήρξε πολιτικό και ιδεολογικό παιδί του Ευαγγέλου Αβέρωφ, κοντά στις παρακαταθήκες του οποίου κινείται.
Η σχέση του με τον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή ουδέποτε υπήρξε καλή. Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων, που είχε συγκαλέσει το 1992, επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, ουσιαστικά απέπεμψε τον κ. Σαμαρά από την σύσκεψη καταλογίζοντας του ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης. Μάλιστα ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου είχε αποκαλύψει σε στενό του συνεργάτη , αμέσως μετά το τέλος εκείνης της σύσκεψης, ότι ο κ. Σαμαράς έγινε δέκτης σκαιότατης συμπεριφοράς εκ μέρους του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας ( ...όλοι γνωρίζουν ότι όταν εκνευριζόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιδρούσε με... εκρηκτικό τρόπο).
Η σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν καλύτερη, λόγω και της ιδιοσυγκρασίας αλλά και του χαρακτήρα του πρώην Πρωθυπουργού, χωρίς ποτέ να γίνει ιδιαίτερα στενή. Ο κ. Καραμανλής τον επανέφερε στη Ν.Δ και στην κεντρική πολιτική σκηνή, διαπραγματευόμενος με την οικογένεια Μητσοτάκη και με αντάλλαγμα την ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να μην παραδώσει όσα με τόσο κόπο κατέκτησε.
Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά με κυβερνητικά στελέχη για τις διαπραγματεύσεις
Αν δεν μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός μετά από ένα ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθεί να φύγει από την ηγεσία της παράταξης.
Πιστεύει ότι η όποια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια σύντομη παρένθεση και θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αδιεξόδων, της πίεσης που θα ασκηθεί από την Ευρώπη αλλά και των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει.
Τότε πιστεύει ότι θα κληθεί και πάλι να κυβερνήσει, κάτω όμως από διαφορετικές συνθήκες αφού θα έχουν διαλυθεί οι ψευδαισθήσεις για μία εναλλακτική πολιτική χωρίς τους περιορισμούς και την ανάγκη τήρησης συγκεκριμένων δημοσιονομικών κανόνων.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει επίσης ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, πέρα από ένα άσχημο αποτέλεσμα για τη Ν.Δ μπορεί να έχει εξαερωθεί και ο βασικός κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση δύσκολα δεν θα οδεύσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές μέχρι το φθινόπωρο.
Σε αυτές τις εκλογές όμως ο Μεσσήνιος πολιτικός θέλει να πάει με τους δικούς του όρους.
Θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος, με φιλοευρωπαϊκή ιδεολογία και κατεύθυνση, διαλύοντας τη Ν.Δ, μέσα στο καλοκαίρι.
Εκτιμά ότι θα τον ακολουθήσει η πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών αφού δεν θα έχουν άλλη εναλλακτική λύση.
Ένθερμοι υποστηρικτές και θιασώτες του εγχειρήματος για μια νέα φιλοευρωπαϊκή παράταξη με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά είναι οι κ.κ Χ. Λαζαρίδης, Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου κ.α.
Πιστεύει ότι οι Καραμανλικοί δεν πρόκειται να κινηθούν αφού ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται απρόθυμος να διεκδικήσει ξανά ηγετικό ρόλο. Στην χειρότερη περίπτωση η ίδρυση του νέου κόμματος θα οδηγήσει στην πολιτική αποστρατεία τον πρώην Πρωθυπουργό.
Τον κ. Σαμαρά δεν δείχνει να ανησυχεί ενδεχόμενη αντίδραση της κ. Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι η τελευταία έχει επικρίνει την ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ την οποία χρεώνει, εξ ολοκλήρου στον κ. Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες.
Θεωρεί ότι η κ. Μπακογιάννη δεν έχει δυνάμεις και ερείσματα για να αντιδράσει και να αμφισβητήσει τις κινήσεις του και αναγκαστικά θα συμβιβαστεί.
Θα έχει να επιλέξει μεταξύ της προσχώρησης στο νέο κόμμα του κ. Σαμαρά και της αποχώρησης από την πολιτική.
Το σχέδιο της ΝΔ για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες
Η συρρίκνωση και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει στελέχη και πρόσωπα όπως οι κ.κ Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος να ενταχθούν, ως συνεργαζόμενοι, στο νέο κόμμα του κ. Σαμαρά. Για τον κ. Βενιζέλο μάλιστα εικάζεται ότι θα είναι ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι θα ελέγξει τις μετεκλογικές εξελίξεις και παράλληλα θα δημιουργήσει μια νέα παράταξη, που σταδιακά θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Οι σχεδιασμοί αυτοί εξαρτώνται όμως από μία και μοναδική προϋπόθεση.
Να υπάρχει ένα διαχειρίσιμο, πολιτικά, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε μια διαφορά 4 το πολύ μονάδων με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον τελευταίο να υπολείπεται του ποσοστού που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012.
Αν η διαφορά όμως ανοίξει και κυρίως αν το πρώτο ψηφίο του ποσοστού της Ν.Δ δεν αρχίζει από 2 τότε ενδέχεται όλα αυτά να αποτελέσουν ''σχέδια επί χάρτου'' και να υπάρξουν εξελίξεις που θα αιφνιδιάσουν τον κ. Σαμαρά και την ηγετική του ομάδα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014/story/419511/dialysi-tis-nd-kai-neo-komma-meta-tis-eyroekloges-apo-ton-samara#ixzz2wKnjLD9Y

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Α ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ...ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...

ΟΥΤΕ Ο ΝΕΙΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΟΥΤΕ Ο ΝΕΙΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΒΙΤΡΙΝΑ..

ΟΡΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τα προκλητικά όργια σπατάλης δεν έχουν τέλος στο Ελληνικό Δημόσιο! Ήθελαν και πούρα οι “μεγιστάνες” του Υπουργείου Ανάπτυξης! Εκατομμύρια για τις ιστοσελίδες του ΙΚΑ και της Βουλής! Στοιχεία που σοκάρουν!


poiyro

Θα μπορούσαν να ανήκουν στη φαντασία ή να έχουν θέση μόνο στη μεγάλη οθόνη, στο σενάριο ταινίας. Είναι όμως η τραγική πραγματικότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου οι έλεγχοι φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες σπατάλης.
Πάρτι με κόστος που ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, πανάκριβα κουβανέζικα πούρα σε υπουργεία, «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές αλλά και μεταξωτά… δημοτικά εσώρουχα είναι μερικά από αυτά που έχει καταγράψει κατά καιρούς στις εκθέσεις του το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Οι περιπτώσεις είναι η μία πιο ακραία από την άλλη. Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε 33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές είχαν κοστίσει στο δήμο Ορμυλίας της Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα. Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας από την άλλη γιόρταζαν για τους αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, αφού τους έδιναν «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο στον καθένα.

Λάτρεις της καλοπέρασης και των κουβανέζικων πούρων ήταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είχαν δώσει 5.300 ευρώ προκειμένου οι επισκέπτες να καπνίζουν ό,τι και ο Φιντέλ Κάστρο. Στη σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων από την άλλη έπαιρναν πολύ σοβαρά την εκπαίδευση των δευτεροετών, χαρίζοντας σε 300 από αυτούς σετ της «Στρατιωτικής Ναυτικής και Αεροπορικής Εγκυκλοπαίδειας», κάτι που κόστισε 15.000 ευρώ.

Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια μπροστά στο λογαριασμό των 300.000 ευρώ που «φόρτωσε» στο Δημόσιο η Φιλοσοφική Σχολή. Το περασμένο καλοκαίρι άφησαν τα φώτα ανοιχτά στο άδειο κτίριο και ο λογαριασμός έκοψε την… ανάσα στους ελεγκτές. Η εξήγηση του Πανεπιστημίου ήταν πως επρόκειτο για φώτα ασφαλείας. Ακόμη και αυτό μοιάζει… πταίσμα μπροστά στο «λογαριασμό» που προκύπτει από το σχεδιασμό ιστοσελίδων του Δημοσίου. Αυτοί που έφτιαξαν το site του ΙΚΑ το κοστολόγησαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, εκείνο του Εφετείου θα αγγίξει το 1,5 εκατ., ενώ της Βουλής φτάνει τα 1.100.000 ευρώ.

Η λίστα δεν έχει τέλος στις πρωτοφανείς σπατάλες στο Δημόσιο. Στην Παλλήνη της Χαλκιδικής για παράδειγμα, οι δημότες πλήρωσαν 900 ευρώ για πρακτικά του Οκτωβρίου, μόνο που εκείνο το μήνα δεν έγινε καμία συνεδρίαση, ενώ στα Γρεβενά η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και αποχέτευσης στα παραστατικά που βάρυναν το δήμο με 4,5 εκατ. ευρώ ήταν κάποια εξαιρετικά… ιδιαίτερα, αφού στις αποδείξεις περιγράφονταν μεταξύ άλλων τα πρώτα «δημοτικά» μεταξωτά εσώρουχα, αξίας 3.000 ευρώ όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Στις εκθέσεις των Ελεγκτών έχουν καταγραφεί ακόμη το πορτρέτο που έφτιαξαν στο δήμο Πειραιά για να θυμούνται τον μακαρίτη δήμαρχο, το οποίο κόστισε 4.500 ευρώ όπως και ότι στη Γλυφάδα για την κηδεία του δημάρχου πλήρωσαν 37.000 ευρώ. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση της ΔΕΗ όπου οι συνδικαλιστές είχαν στήσει κομπίνα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξωτικών ταξιδιών από το 2008 ως το 2010.

ΠΗΓΗ: http://www.makeleio.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΣΕ ΩΡΕΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΒΡΕ ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ....

Οργιο σπατάλης σε δημοτικές επιχειρήσεις

Οργιο σπατάλης σε δημοτικές επιχειρήσεις: Εκατομμύρια πήγαν σε κηδείες και... εσώρουχα

Οργιο σπατάλης σε δημοτικές επιχειρήσεις: Εκατομμύρια πήγαν σε κηδείες και... εσώρουχαΑπό τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί μόλις 350 και οι υπόλοιπες 411 εξακολουθούν να λειτουργούν.

Απίστευτες σπατάλες δημοσίου χρήματος από δημοτικές επιχειρήσεις έφεραν στο «φως» τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Κι όμως, εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε... κηδείες και αγορές εσωρούχων, όπως φαίνεται, και στις παρακάτω ενδεικτικές υποθέσεις που παρουσιάζει τo «Εθνος»...Για παράδειγμα η Κοινωφελής Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νηλέως και νυν Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας, η οποία δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2010, το 2011 συγχωνεύθηκε με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κηρέως και ένα χρόνο μετά διαλύθηκε. 

Ορκωτοί λογιστές εντόπισαν σε αυτή ζημιά 378.000 ευρώ και το καταστατικό της προέβλεπε οργάνωση διαλέξεων, εκδηλώσεων και τη δημιουργία μουσείου δάσους!

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν επίσης κομπίνα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ με πλαστά τιμολόγια, έργα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ακόμα και τιμολόγια αγοράς εσωρούχων αξίας 3.088 ευρώ στη Δημοτική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης Γρεβενών!

Ακόμη, στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς το Δεκέμβριο του 2012 ελεγκτές εντόπισαν «τρύπα» 2,5 εκάτ. για την  πενταετία 2002-2006 και η οποία αφορούσε κομπίνα με με πληρωμές σε νεκροκομιστές και αγορές για κόλλυβα χωρίς να υπάρχουν παραστατικά!

Τέλος, τα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές και υπαλλήλους στη Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, ενώ στη Δημοτική Κατασκευαστική Επιχείρηση Βέλου τοπ ΣΔΟΕ εντόπισε εικονικά τιμολόγια και παραστατικά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία, μάλιστα, δεν αναφερόταν το όνομα του εκτελεστή για τα έργα που είχαν υλοποιηθεί.

Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρα μεγάλο και σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί μόλις 350 και οι υπόλοιπες 411 εξακολουθούν να λειτουργούν κάτω από καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στα οικονομικά τους.

Μάλιστα, από τους 12.700 υπαλλήλους που απασχολούνται στις δημοτικές επιχειρήσεις, το κράτος, γνωρίζει μόνο τους 5.500 και τι μισθό παίρνουν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι οι δήμαρχοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της απόκρυψης των δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες. 

Μάλιστα, μόλις ο κλοιός γύρω τους στένεψε, άρχισαν γρήγορα να μεταφέρουν εργαζόμενους από τις δημοτικές επιχειρήσεις σε κεντρικές επιχειρήσεις των δήμων, ώστε να φαίνονται πως έχουν παραγωγικό αντικείμενο και ότι καλύπτουν διαρκείς ανάγκες.

ΠΗΓΗ:protothema.gr και http://alladalon.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Βενεζουέλα: Επιδρομή στρατιωτών σε προπύργιο διαδηλωτών

Βενεζουέλα: Επιδρομή στρατιωτών σε προπύργιο διαδηλωτών

Βενεζουέλα: Επιδρομή στρατιωτών σε προπύργιο διαδηλωτών
Σε περιοχή που οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα έχουν μετατρέψει σε προπύργιο τους, εισέβαλαν οι δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της χώρας. Πρόκειται για μια περιοχή της πρωτεύουσας Καράκας που άτυπα οι διαδηλωτές τη χρησιμοποιούν ορμητήριο τους κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν κανόνια νερού κατά των εκατοντάδων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ , πριν εγκαταλείψουν την πλατεία Αλταμίρα στις εύπορες ανατολικές συνοικίες του Καράκας. Οι στρατιώτες στη συνέχεια άρχισαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του προέδρου Μαδούρο για εκκαθάριση και ανακατάληψη της πλατείας. «Θα συνεχίσουμε να ελευθερώνουμε τους χώρους από τους διαδηλωτές» είπε 51χρονος πρόεδρο της Βενεζουέλας μιλώντας σε οπαδούς του σε διαφορετικό μέρος του Καράκας.
Οι διαδηλωτές κατά του προέδρου Μαδούρο διαμαρτύρονται για σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας τους όπως η μεγάλη εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά αλλά και για την παρουσία κουβανών συμβούλων στο στρατό της Βενεζουέλας και άλλους κρατικούς θεσμούς. Πριν από την εκκαθάριση της πλατείας Αλταμίρα από την Εθνική Φρουρά χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν προς την στρατιωτική αεροπορική βάση Καρλότα σε μια ακόμη διαδήλωση εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης .
"Έχω περάσει πέντε ή έξι ώρες σε μια ουρά για να αγοράσω μόνο δύο πακέτα αλεύρι ή δύο μπουκάλια λάδι" δήλωσε ο συνταξιούχος Πέδρο Πέρεζ. "Επίσης, διαμαρτύρομαι για την ανασφάλεια και τα ψέματα της κυβέρνησης που φέρνει εδώ Κουβανούς στρατιώτες ... Είμαστε μια ακυβέρνητη χώρα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι" συμπλήρωσε.
Σε άλλη συγκέντρωση χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης διαδήλωσαν ειρηνικά επίσης στο Καράκας. "Θα ενισχυθεί η αδελφοσύνη μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας λαών" ανέφερε ο Μαδούρο απαντώντας στα αντι-κουβανικά συνθήματα της αντιπολίτευσης. Η Βενεζουέλα προμηθεύει περισσότερο από 100.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα την Κούβα, η οποία σε αντάλλαγμα προσφέρει ιατρική βοήθεια εκπαιδευτική φροντίδα και αθλητική συνεργασία.
Διαβάστε επίσης:

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/418830/venezoyela-epidromi-stratioton-se-propyrgio-diadiloton#ixzz2wJkQmxyo

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΑΥΤΑ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ; ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΟΥ..

ΟΗΕ: Ανάλογα με τα εγκλήματα των ναζί τα εγκλήματα στη Β.Κορέα

 Συντριπτικό κατηγορητήριο

ΟΗΕ: Ανάλογα με τα εγκλήματα των ναζί τα εγκλήματα στη Β.Κορέα

ΟΗΕ: Ανάλογα με τα εγκλήματα των ναζί τα εγκλήματα στη Β.Κορέα
Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από το βορειοκορεατικό καθεστώς είναι συγκρίσιμα με τα εγκλήματα των ναζί, του καθεστώτος του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ και πρέπει να λάβουν απάντηση, δήλωσε στη Γενεύη ο πρόεδρος της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ Μάικλ Κίρμπι ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού.
«Για την αντιμετώπιση της μάστιγας του ναζισμού, του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ απαιτήθηκε θάρρος από τις μεγάλες δυνάμεις» δήλωσε ο Μάικλ Κίρμπι. «Είναι χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» πρόσθεσε.
«Βρισκόμαστε πλέον στον 21ο αιώνα και ωστόσο αντιμετωπίζουμε μία ακόμη επονείδιστη μάστιγα που πλήττει τον κόσμο σήμερα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να κλείσουμε τα μάτια» τόνισε ο Κίρμπι.
Για πρώτη φορά, η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ, αποτελούμενη από νομικούς, συνέταξε ένα συντριπτικό κατηγορητήριο κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, το οποίο κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε μεγάλη κλίμακα, στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Φεβρουαρίου.
«Η Επιτροπή στοιχειοθέτησε ότι συστηματικές, εκτεταμένες και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και σε πολλές περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» αναφέρεται στην έκθεση.
«Τα εγκλήματα αυτά απορρέουν από πολιτικές που εφαρμόζονται στο υψηλότερο επίπεδο του κράτους» δήλωσε ο Μάικλ Κίρμπι, απευθύνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση και να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Στις 17 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε επισημάνει ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν «φέρει μεγάλη ευθύνη» για τα εγκλήματα αυτά.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΑΝΟΗΣΗ; ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΣΦΑΓΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ.

Μετρημένες οι μέρες του Ερντογάν

Μετρημένες οι μέρες του Ερντογάν εκτιμά η “Δεξαμενή Σκέψης” BPC

Μετρημένες οι μέρες του Ερντογάν εκτιμά η “Δεξαμενή Σκέψης” BPC

Του Παντελή Καρύκα
Το αμερικανικό think tank «Bipartisan Policy Center», με επικεφαλής τους Αμερικανούς πρώην πρέσβεις στην Τουρκία Μόρτον Αμπράμοβιτς και Έρικ Έντελμαν, παρουσίασε έκθεσή του σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και τις επικείμενες τοπικές εκλογές.
Η έκθεση με τίτλο «Τουρκικές Τοπικές Εκλογές. Δρώντες, Παράγοντες και Επιπτώσεις» (Turkey’s Local Elections: Actors, Factors, and Implications) αποτελεί κόλαφο για τον Ερντογάν και την  κυβέρνησή του.
Ο ολοένα και αυξανόμενος αυταρχισμός του «εκλεγμένου σουλτάνου», του «Τούρκου Κουαντίγιο» (τίτλος που είχε λάβει ο Ισπανός δικτάτορας Φράνκο, ανάλογος του φύρερ των Γερμανών), όπως αυτολεξεί τον αναφέρει η έκθεση, υπονομεύει δραματικά τους συμμαχικούς δεσμούς της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, δε βαθμό που να είναι πιθανή ακόμα και η πλήρης διάρρηξή τους!
Η έκθεση παρουσιάζει διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα στην Τουρκία, κανένα από αυτό όμως ευνοϊκό για τον Ερντογάν. Στέκεται ιδιαίτερα στη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την τουρκική πολιτική ζωή και τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν επιχειρεί να τα παρακάμψει, αλλά και με τον τρόπο που ο ίδιος και πρώην υπουργοί του σχολίασαν τον θάνατο του 15χρονου εφήβου και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο αυτό.
Ο Ερντογάν είναι αγκιστρωμένος, επισημαίνει επίσης η έκθεση, στη διαμάχη του με τον Γκιουλέν, κατηγορώντας άλλους για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, τις αποκαλύψεις για τα οποία χαρακτηρίζει ως «πραξικόπημα» κατά της κυβέρνησή του. Έχει αχθεί στον χώρο του συντηρητικού ισλαμισμού και επιδιώκει να κυβερνήσει εντελώς μόνος του, αποδυναμώνοντας ακόμα και τους παλαιούς του συμμάχους, ώστε να μην υπάρχουν ανταγωνιστές της εξουσίας.
Οι τοπικές εκλογές δεν θα αλλάξουν, μάλλον, όλα τα παραπάνω, εκτός αν υπάρξει συντριπτική επιτυχία ή αποτυχία του Ερντογάν σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές, το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα προκαλέσει ακόμα στην Τουρκία, κατά τη διαδικασία εκπλήρωσης των πολιτικών του στοχεύσεων.
«Ο Ερντογάν επιδιώκοντας την μονοκρατορία, έχει αρχίσει να υπονομεύει την εσωτερική συμμαχία που τον έφερε στην εξουσία και τον διατήρησε σε αυτή για μια δεκαετία. Οι φιλελεύθεροι διανοητές της Τουρκίας τον έχουν πλέον εγκαταλείψει, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι ο Ερντογάν δεν σκοπεύει να φέρει περισσότερη δημοκρατία στη χώρα. Εδώ και δύο χρόνια το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει τον πρόεδρο Γκιουλ και να αντιμάχεται τον Γκιουλέν. Επίσης ο Ερντογάν εξασθένισε την τουρκική οικονομία. Έτσι ο Ερντογάν κατέστη, στην πραγματικότητα, ένας εκλεγμένος σουλτάνος ή ένας ισλαμιστής Καουντίγιο.
»Οι μέρες του όμως στην εξουσία είναι μετρημένες. Σε κάθε κίνηση που κάνει για να συγκεντρώσει στα χέρια του περισσότερες εξουσίες, απονομιμοποιείται ακόμα περισσότερο, χάνει την υποστήριξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Η συνεχώς εντεινόμενη προκλητική του συμπεριφορά, η συνομωσιολογική  κοσμοθεωρία του, τον καθιστά αναξιόπιστο ακόμα και στους πολιτικούς του συμμάχους. Για να παραμείνει στην εξουσία, συνεχώς δανείζεται παραδείγματα από το εγχειρίδιο των αυταρχικών ηγετών που υπήρξαν στον κόσμο.
»Το αν η τουρκική κοινωνία θα ανεχτεί έναν ηγέτη αυτού του τύπου και το αν ο Ερντογάν θα εξελιχθεί σε νέο Πούτιν ή Γιανουκόβιτς, αποτελεί το μεγάλο ερώτημα των επομένων ετών. Για να μείνει στην εξουσία πρέπει να γίνει ακόμα πιο αυταρχικός και καταπιεστικός, να υπονομεύσει ακόμα περισσότερο τη δημοκρατία. Όλα αυτά όμως θα έχουν σαν συνέπεια να χάσει κάθε έρεισμα στη Δύση, αλλά και στις διεθνείς αγορές», καταλήγει η έκθεση…
Εν κατακλείδι, η έκθεση αναφέρει ως πιθανούς αντιπάλους του Ερντογάν, τον Μεράλ Ασκενέρ του Εθνικιστικού Κόμματος (MHP), ο οποίος θα έχει και την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αλλά και τον άρτι αποφυλακισθέντα, πρώην αρχηγό του Γενικού  Επιτελείου, στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ…
ΠΗΓΗ: www.defence-point.gr

Ιερέας ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε ανέργους

Υποσχέσεις για δουλειά έναντι αμοιβής

Ιερέας ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε ανέργους

Ιερέας ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε ανέργους
Ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» σπείρας που εν μέσω κρίσης έταζε δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 45χρονος και ένας 40χρονος δικηγόρος, εκ των οποίων συνελήφθη ο πρώτος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα είχε συστήσει εταιρεία εύρεσης εργασίας προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στη δράση της.

Μέσω αυτής, οι δράστες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 150 με 160 ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, τέσσερα από τα φερόμενα ως θύματα μετανάστευσαν στο εξωτερικό, σε Κύπρο και Γερμανία, προκειμένου να δουλέψουν, αλλά όταν έφτασαν στις χώρες προορισμού διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος ιερέας λειτουργεί σε ναό του Λαγκαδά. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΕΡΕΑ. ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΠΟΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ.

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΡΗΤΟ ΓΙΑ ΦΘΟΝΟ

Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους.
Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής

ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΚΡΙΜΑΙΑ...

Ωρες ειναι να βγει και η Τουρκια να κανει μαθημα διεθνους νομιμοτητας για την εισβολη στην Κριμαια στην Ρωσια μετα τις ΗΠΑ για να γελασει το παρδαλο κατσικι..Α ναι ξερω υπαρχει κινδυνος να βγουν καποιοι εγχωριοι ψευδοφιλελευθεροι εκσυχρονιστηρια να την στηριξουν στις θεσεις της....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"