ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

EXEI ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ



ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ALPHA ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ. ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ 12.000 ΕΥΡΩ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ. ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΙΓΑ ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΟΡΘΩΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Η ΝΔ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΚΟΥΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΡΘΑ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΟΙ ΤΟΥΜΠΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Στη δημοσιότητα ο φάκελος της διαπραγμάτευσης

Στη δημοσιότητα ο φάκελος της διαπραγμάτευσης

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών όλο τον φάκελο παρουσιάσεων από τον υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη, στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup, τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα περιλαμβανομένων και ειδικών αναφορών για τα αποτελέσματα των εργασιών των τεχνικών κλιμακίων που έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Η αντίδραση Σόιμπλε στο αίτημα της Αθήνας – Τι απαντά η κυβέρνηση

Δημοσιοποιούνται ακόμη το προσχέδιο Μοσχοβισί αλλά και το σχέδιο δήλωσης του τελευταίου Eurogroup -γνωστό ως σχέδιο Ντάισελμπλουμ- που απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.

Στην πρώτη παρουσίαση του στο Eurogroup της 11 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το Euro2day.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης έβαλε στο τραπέζι τις ελληνικές θέσεις:

Υγιή και βιώσιμα δημοσιονομικά

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2015, όταν η εγχώρια κατάσταση θα έχει σταθεροποιηθεί, και να διατηρήσει τον στόχο αυτό μέχρις ότου αποκατασταθούν ομαλές συνθήκες και το χρέος κινείται σε ξεκάθαρα πτωτική τροχιά.

Για να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, η κυβέρνηση θα αποφύγει μέτρα δαπανών που ενδέχεται να εκτροχιάσουν τον στόχο του προϋπολογισμού και θα αυξήσει τις προσπάθειες για βελτίωση της είσπραξης φόρων.

Διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα

Μεσοπρόθεσμα, απαιτούνται επιπλέον ενέργειες για την περαιτέρω στήριξη του τραπεζικού τομέα. Η κυβέρνηση θα ήθελε να συζητήσει με τους εταίρους της την κινητοποίηση των υπόλοιπων διαθέσιμων πόρων από το ΤΧΣ που δεν έχουν δαπανηθεί (περίπου 8 δισ. ευρώ), προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το τραπεζικό σύστημα.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποβάλει μια συμπαγή πρόταση ως προς το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι εναπομένοντες πόροι του ΤΧΣ ώστε να ξεκαθαριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών. Επιπλέον, η διοίκηση του ΤΧΣ θα πρέπει να καταστεί πιο διαφανής και αποδοτική.

Διευθέτηση των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών

Η κάλυψη των μικτών χρηματοδοτικών αναγκών είναι άμεσου ενδιαφέροντος για τις ελληνικές αρχές. Πριν τον Ιούνιο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει αποπληρωμές ύψους 5,2 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δεσμεύεται πλήρως να τηρήσει αυτές τις πληρωμές. Η κυβέρνηση προσβλέπει σε θετικές συζητήσεις με το ΔΝΤ αναφορικά με την ανανέωση μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας με βάση μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Για να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες πληρωμών της, η κυβέρνηση ζητά από το Eurogroup να εκταμιεύσει προς την Ελλάδα τα 1,9 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα και με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Eurogroup.

Μετά τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί αποπληρωμές 6,7 δισ. ευρώ κατά το καλοκαίρι προς την ΕΚΤ, που είναι κάτοχος αυτών των ομολόγων. Αυτές οι αποπληρωμές δημιουργούν εξαιρετικές πιέσεις στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2015. Η κυβέρνηση αναμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία αναφορικά με την έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι έκτακτες ανάγκες. Αυτό δεν αυξάνει το ύψος του χρέους, απλώς αλλάζει τη σύνθεσή του.

Βιωσιμότητα του χρέους

Η ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους είναι βασικός στόχος πολιτικής για τις ελληνικές αρχές. Επιπλέον θα απαιτηθούν μέτρα για να ανακτηθεί η μακροπρόθεσμη φερεγγυότητα της Ελλάδας και για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της χώρας να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές με ένα λογικό κόστος στο κοντινό μέλλον. Το Eurogroup δεσμεύθηκε το Νοέμβριο του 2012 να καταπιαστεί με αυτό το θέμα από την στιγμή που η Ελλάδα θα κατέγραφε πρωτογενή πλεονάσματα, το οποίο έγινε το 2014 και θα ξαναγίνει το 2015.

Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ατζέντα

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σε μία νέα ατζέντα ανάπτυξης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η νέα ατζέντα θα απευθύνεται στις αιτίες της ελληνικής οικονομικής κάμψης και θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κοινωνικοοικονομικού μοντέλου.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει τη φοροδιαφυγή, τη φορολογική ασυλία, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ και την προσοδοθηρία. Οι μεταρρυθμίσεις θα βελτιώνουν την εφαρμογή του φόρου εισοδήματος, του ΦΠΑ και των κοινωνικών συνεισφορών και θα πολεμήσουν τη φοροδιαφυγή με έμφαση στις ενδοομιλικές συναλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει νομοθετικές προτάσεις για να ενισχύσει το νομικό πλαίσιο για μία ανεξάρτητη φορολογική αρχή εντός του Υπουργείου Οικονομικών.

Ένα Νέο Συμβόλαιο για τη Νέα Ατζέντα

Κατά την περίοδο της γέφυρας κατά την οποία θα ετοιμαστεί και θα γίνει η διαπραγμάτευση για αυτό το νέο συμβόλαιο, η κυβέρνηση θα θέσει προτεραιότητα την εφαρμογή των δράσεων εκείνων που είναι απολύτως συμβατές με την πολιτική της εντολή. Συνολικά, θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 70% από τη συνολική λίστα των δράσεων που είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί. Οι νέες πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση θα προγραμματιστούν να τεθούν σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των επιτυχών διαπραγματεύσεων.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά όλο το φάκελο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ 70% ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ; ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΣΚΡΑΤΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΙΖΟΝΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΣΟΝ....

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ

Με ψήφους τριών κομμάτων εκλέγεται Πρόεδρος ο Πρ.Παυλόπουλος

Με ψήφους τριών κομμάτων εκλέγεται Πρόεδρος ο Πρ.Παυλόπουλος
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος   (Φωτογραφία:  Intime )


Πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία, το απόγευμα της Τετάρτης, από την παρούσα Βουλή.

Δεδομένων των ανακοινώσεων των τριών κομμάτων για στήριξη στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να συγκεντρώσει άνετα τη σχετική πλειοψηφία (149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ, σύνολο 238).

Στο απίθανο ενδεχόμενο που δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος εκείνος που συγκεντρώνει 151 ψήφους. ΄

Στην περίπτωση που ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και εκλέγεται Πρόεδρος εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι επίσης ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο προτείνουν Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να ψηφίσει «παρών» ανεξαρτήτως προσώπου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν όψει και της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα (19:30).

Σημειώνεται ότι με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, στην ψηφοφορία που θα είναι ονομαστική φανερή οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα που προτιμούν ή θα δηλώνουν «παρών».

Ψήφος «κατά» ή «όχι» δεν προβλέπεται στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε επίσης και αιτιολόγηση της ψήφου.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, αναμένεται η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής του Προεδρείου της Βουλής, να μεταβεί στον χώρο που θα υποδείξει ο εκλεγείς ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του από την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου.


ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Ρύθμιση χρεών: Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα»

Ρύθμιση χρεών: Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα»


Ένα αφόρητο βάρος για την οικονομία από τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία και την Εφορία περιέγραψε το οικονομικό επιτελείο αποκαλύπτοντας παράλληλα τα σχέδια για τη ρύθμιση των χρεών.

Έκανε λόγο για πραγματική «βόμβα» ιδιωτικού χρέους προς το δημόσιο που αντικατοπτρίζει το πλήρες αδιέξοδο του Μνημονίου φόρτωσε το ένα τρίτο της ελληνικής κοινωνίας με δυσβάσταχτα χρέη.

Αυτή η πολιτική δεν κατόρθωσε να πληρώσουν οι μεγάλοι οφειλέτες, οι περισσότεροι πριν το 2009 – πρόσωπα εξαφανισμένα στο εξωτερικό ενώ αποκλείστηκαν με το όριο του 1 εκατ. ευρώ πρόσωπα που μπορούσαν να μπουν στη ρύθμιση, σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη και ξεκαθάρισε ότι προχωρά σε κατάργηση διαρκούς αυτόφωρου και προσωποκράτησης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Η νέα ρύθμιση

1. Καταργείται το όριο των 15.000 ευρώ και όλοι μπορούν να πάρουν τις εκατό δόσεις

2. Καταργείται το όριο του 1 εκατ. ευρώ

3. Μπαίνει όριο δόσης 20 ευρώ από 50 ευρώ για την ελάχιστη ελάχιστη μηνιαία

4. Τα χρέη θα περάσουν σε ένα ΑΦΜ και όχι ανά Δ.Ο.Υ. Ετσι, αν κάποιος έχει χρέος σε δύο Δ.Ο.Υ θα πρέπει να κάνει διακανονισμό και με τις δύο Δ.Ο.Υ με μίνιμουμ δόση δέκα ευρώ ανά Δ.Ο.Υ.

5. Διατηρείται η βασική λογική της δυνατότητας απαλλαγής από τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις για όσους πληρώσουν εφάπαξ. Θεσπίζεται κλίμακα από 2 έως 5 δόσεις με τη μεγαλύτερη έκπτωση 90% και ανά δέκα δόσεις υπάρχει κλιμάκωση του ποσοστού απαλλαγής που καταλήγει για τις 100 δόσεις σε έκπτωση 30% (από 20% σήμερα). Σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει η παλιά κλίμακα – η οποία παραμένει σε ισχύ.

6. Παρέχεται έκπτωση 50% στο κεφάλαιο για χρέη έως 31-12-2013, (εξαιρούνται χρέη από ΦΠΑ από ΦΑΠ ή παρακρατούμενους φόρους (κ.α) από ΕΦΚ ή χρέη από τελωνεία (αφορά κυρίως μεγάλες οφειλές) σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης ή τμηματικά με μίνιμουμ το δεκαπλάσιο της κατώτατης δόσης ( 200 ευρώ).

7. Η ρύθμιση αφορά συνολικά βεβαιωμένες οφειλές έως 31-12-2014.

Πως εντάσσονται στη ρύθμιση

Για χρέη έως 5.000 εντάσσονται οι ενδιαφερόμενοι άτοκα, για πάνω από 5.000 ευρώ υπάρχει επιτόκιο 3%. Περίοδος χάριτος τριών συνεχόμενων δόσεων στην οποία προσαύξηση 0,25% το μήνα στο οποίο καθυστερεί. Μετά την περίοδο χάριτος αν δεν πληρωθεί η δόση, χάνεται η ρύθμιση.

Απαλείφονται όλες οι προϋποθέσεις. Εντός τριών μηνών η υποβολή χρωστούμενων δηλώσεων – μετά την τρίμηνη προθεσμία χάνεται η ρύθμιση.

Για εξόφληση εφάπαξ, υπαγωγή έως τέλος Απριλίου. Για τμηματική εξόφληση έως τέλος Μαΐου. Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση, αυτή είναι η τελευταία.

Δεν θα μπορέσει να μπει στη ρύθμιση αυτός που πρέπει να ελεγχθεί το εισόδημά του. Όλοι οι υπόλοιποι αν δεν μπουν στη ρύθμιση δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά, ξεκαθάρισε το οικονομικό επιτελείο που σημείωσε ότι το σχέδιο είναι υπό διαβούλευση με το υπουργικό συμβούλιο και ενδεχομένως να γίνουν τροποποιήσεις.

Πηγή: Euro2day.gr και real.gr


Σκληρή γραμμή από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Σκληρή γραμμή από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ


Δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των προβλεπόμενων, από το τρέχον πρόγραμμα, μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κάθε παράταση της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τις 28 Φεβρουαρίου δεν διαχωρίζεται από την υλοποίηση, από την Αθήνα, των προβλεπομένων από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα» δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι χώρες της ευρωζώνης έθεσαν τη Δευτέρα πέντε όρους για τη συνέχιση της οικονομικής τους στήριξης προς την Αθήνα και "δεν τίθεται θέμα" νέας συζήτησης επ΄αυτών, πρόσθεσε.


Σόιμπλε: Δεν υπάρχει δάνειο, υπάρχει πρόγραμμα

ΠΗΓΗ: REAL
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"