ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

B
Μετά το καλοκαίρι τοποθέτησε χρονικά την εξέταση του ζητήματος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας εξέφρασε τη βούληση της Ευρωζώνης να «κάνει περισσότερα» για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και εφαρμόζει το πρόγραμμα.
Απέφυγε να παρουσιάσει ως ειλημμένη την απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους και την συνδύασε τόσο με την έκθεση βιωσιμότητας που θα συντάξει η τρόικα, όσο και με τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας.
«Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε, ενώ ως ενδεικτικά μετρά για την απομείωση της καθαρής παρούσας αξίας του χρέους έφερε την μακρύτερη διάρκεια λήξης των δανείων ή την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τους.
Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε «σοφή» την απόφαση σταδιακής επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2014, προειδοποιώντας ωστόσο για τις προσδοκίες που καλλιεργούνται.
Υποστήριξε ότι όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος αρχικά και σταδιακά ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το αυριανό Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της επόμενης δόσης, λέγοντας πως σε αυτή τη φάση έχει προγραμματιστεί η χορήγηση 8 δισ. ευρώ. «Η τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;;

ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ:«Η κατάργηση του Μνημονίου θέλει δουλειά πολλή»

«Η κατάργηση του Μνημονίου θέλει δουλειά πολλή»

Τσίπρας: Στόχος μας η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά

Τσίπρας: Στόχος μας η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά
Θα χρειαστεί χρόνος για την κατάργηση του Μνημονίου, δηλώνει τώρα ο Αλ.Τσίπρας, παρά τη δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταργήσει «μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο». Όπως είπε στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, το Μνημόνιο στην πραγματικότητα είναι ένα πλέγμα 400 νόμων για τους οποίους θα χρειαστεί πολύς χρόνος.

Παράλληλα, φάνηκε να ρίχνει τον πήχη της επιτυχίας του κόμματός του στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι στόχος είναι «να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο».

Σημείωσε, όμως, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, να το κατανοήσουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Άρα, συνέχισε, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια.

Επανέλαβε, επίσης, ότι τη θέση του για στημένη έξοδο της κυβέρνησης στις αγορές προκειμένου να στηριχθεί η ιστορία επιτυχίας που προπαγανδίζει.

Αναφορικά με την φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για θέσπιση αφορολόγητου ορίου ύψους 12.000 ευρώ, για μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης από 23% στο 10% και για αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε η αυτόφωρη διαδικασία να ενεργοποιείται για χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Απέφυγε, ωστόσο, να μιλήσει για την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και για στάση πληρωμής τόκων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις τράπεζες υπό εθνικό έλεγχο ώστε να παρεμβαίνει στην πραγματική οικονομία, ενώ σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια δεσμεύθηκε να συγκεντρωθούν όλα σε μια κρατική τράπεζα (bad bank) που θα δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ρυθμίσεις.

Ο στόχος της ρευστότητας θα επιτευχθεί και με άλλα μέσα, είπε, τονίζοντας ότι ένα από αυτά θα είναι να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα οι δημόσιες επενδύσεις -κάτι που θα πετύχει κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα πώς βιώνει η δική του οικογένεια την οικονομική κρίση, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γκρινιάζει, αφού έχει τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ η σύζυγός του με διδακτορικό εργάζεται με επαρκή αμοιβή.

«Ζούμε όμως με νοίκι στην Κυψέλη. Ούτε στην Εκάλη, ούτε αλλού. Και έχουμε τις ανάγκες δύο μικρών παιδιών. Από την μία τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν, κι αυτό φαίνεται και από την κίνηση των τραπεζικών μας λογαριασμών, που είναι απόλυτα ειλικρινείς» δήλωσε.

Τέλος, εμφανίστηκε σκεπτικός σε ό,τι αφορά την απροθυμία του κόσμου να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις. «Κατεβαίνεις και τρως δακρυγόνα, τρως ξύλο με τα κλομπ και μέσα ψηφίζουν. Άρα κάποια στιγμή λες δεν κάνω τίποτα, πάω στην κάλπη, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω να αλλάξουν όλα». Διευκρίνισε, όμως, ότι ο ίδιος θέλει τον λαό στον δρόμο και στις πλατείες, «πολύ περισσότερο όταν θα διαπραγματευόμαστε σκληρά».

«'Φτύνει' τις θυσίες του λαού»

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη ο Αλ.Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Ο κ. Τσίπρας απειλεί και πάλι τη χώρα να μην βγει στις αγορές, δηλώνοντας ότι θα 'πρόκειται για στημένη έξοδο'. Έξοδος στις αγορές σημαίνει και έξοδος από το Μνημόνιο. Προφανώς, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να παραμείνουμε στο Μνημόνιο για πάντα, γιατί τρέφεται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.
» Όμως, σε αυτή τη στιγμή που η χώρα ανακάμπτει, ο κ. Τσίπρας σαμποτάροντας την έξοδο στις αγορές, στην ουσία 'φτύνει' τις θυσίες και τους κόπους του Ελληνικού λαού, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Είναι αδίστακτος».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΨΗΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

Δύσκολη εξίσωση η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank

Η τρόικα δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις

Δύσκολη εξίσωση η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank

Δύσκολη εξίσωση η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank
Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσεται για την Κυβέρνηση η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να γίνει σε τιμή που θα είναι θελκτική για τους επίδοξους επενδυτές, θα ανταποκρίνεται στην «εύλογη αξία» (fair value) της τράπεζας, αλλά και θα είναι συμβατή με τα δεδομένα που έχει θέσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, ώστε να μην χαρακτηρισθεί η είσοδος του νέου επενδυτή στην τράπεζα ως έμμεση κρατική ενίσχυση.

Πάντως, κύκλοι της τρόικας μιλώντας στο in.gr ξεκαθάρισαν πως για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank αρμόδιοι να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις είναι η Διοίκηση του ΤΧΣ και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ , καθώς η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης θα γίνει στη βάση των νέων κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων.

Τα ίδια στελέχη ξεκαθάρισαν πως «η τρόικα δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα των αποφάσεων για την Eurobank».  Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οι διατάξεις του νέου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση, οι οποίες προβλέπουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορεί να διαθέτει το σύνολο ή μέρος των μετοχών πιστωτικού ιδρύματος που κατέχει σε τιμές χαμηλότερες της τιμής κτήσης τους ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας τους, χαρακτηρίζονται ήδη ως συνταγματικά «προβληματικές».
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία επιδιώκει να διατηρήσει ανέπαφο το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2015 και την απόσυρση χρέους, ξεκαθαρίζει από την πλευρά της πως θα υπάρξουν δύο αποτιμήσεις για το fair value της Eurobank και πως αν με βάση αυτές τις αποτιμήσεις η τράπεζα βρει τα κεφάλαια που χρειάζεται τότε αυτό θα είναι θεμιτό.
Οι διεθνείς οίκοι Lazard και Morgan Stanley έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank. Σημειώνεται πως σήμερα η μετοχή της τράπεζας είναι στα 0,4590 ευρώ, όταν την 1η Νοεμβρίου 2013 ήταν στα 0,71 ευρώ.
Εάν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank γινόταν σήμερα με βάση την καθαρή ενσώματη αξία ανά μετοχή (Price to Tangible Book Value – P/TBV) τότε θα έπρεπε να γίνει  στην τιμή των 0,5886 ευρώ ανά μετοχή.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κλήθηκε χθες να σχολιάσει το γεγονός ότι αθροιστικά το Δημόσιο μέσω ΤΧΣ, ΤΕΚΕ και προνομιούχων μετοχών έχει τοποθετήσει 13,63 δισ. ευρώ στον Όμιλο Eurobank.
Ερωτηθείς δε για τις απώλειες που θα μπορούσε να υποστεί το Δημόσιο στο υποθετικό σενάριο που η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank γίνει στην ονομαστική αξία της μετοχής της, δηλαδή στα 0,30 ευρώ, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει νούμερα αναγνώρισε πως όντως θα υπήρχε ζημιά για το ΤΧΣ από την αρχική του επένδυση.
Σημειώνεται πως μια τέτοια τιμή (0,30 ευρώ) θα είχε ως αποτέλεσμα η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Eurobank να περιορισθεί από το 95% σήμερα στο 35%.
Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως πως η ζημιά αυτή μειώνεται εάν να προσμετρηθεί και το όφελος που είχε το Δημόσιο από την απομείωση της αξίας των ομολόγων και λοιπών εγγυημένων τίτλων που κατείχε η Eurobank στο χαρτοφυλάκιό της στα πλαίσια του PSI.
Σημειώνεται πως η Eurobank ζημιώθηκε κατά 4,6 δισ. ευρώ από το κούρεμα των ομολόγων της.
Το ίδιο στέλεχος υποστήριξε πως το δημόσιο συμφέρον θα εξυπηρετηθεί καλύτερα αν τα 3 δισ. ευρώ της Eurobank βρεθούν από τις αγορές, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για το τί θα συμβεί στην περίπτωση που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ κρίνει πως οι απώλειες του ΤΧΣ (Δημοσίου) από πιθανή υπερβολική απίσχναση (excessive dilution) του ποσοστού του, είναι αθέμιτη κρατική ενίσχυση υπέρ του νέου επενδυτή.
Ακόμη, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα ποια θα ήταν η ζημιά για το ΤΧΣ στην υποθετική περίπτωση που τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ αναδείξουν τον Οκτώβριο πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν εκ νέου από τον νέο επενδυτή συρρικνώνοντας έτσι στο ελάχιστο το ποσοστό του ΤΧΣ στην Eurobank (από το 35% θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από το 25%).
Την Παρασκευή 4 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Eurobank για να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που μάλλον θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου του 2014.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΑΥΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ Η ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ; Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΗΣ EUROBANK ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΤΙ ΔEN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΖΗΜΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΗΘΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ;

Η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες στην Βενεζουέλα

Tα νέα της Βενεζουέλας

Ο Μαδούρο αρθρογραφεί στους Times και η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες

Ο Μαδούρο αρθρογραφεί στους Times και η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες
Τους Times της Νέας Υόρκης επέλεξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να μιλήσει για τα επιτεύγματα της βολιβαριανής επανάστασης και τους εχθρούς της.

Με τίτλο, «Βενεζουέλα, κάλεσμα ειρήνης», ο Μαδούρο εξηγεί στους αγγλόφωνους αναγνώστες τις θετικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη χώρα την τελευταία 12ετία, αποδίδοντας παράλληλα τις διαδηλώσεις στην επιθυμία των εύπορων να τον ανατρέψουν από την εξουσία.

Όσο για τους 36 νεκρούς των διαδηλώσεων, ο πρόεδρος Μαδούρο γράφει ότι για τους μισούς ευθύνονται τα στελέχη της Αντιπολίτευσης, ενώ δεσμεύεται ότι θα αποδωθεί Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κινήθηκαν πέραν των καθηκόντων τους.

Κατηγορεί παράλληλα και τις ΗΠΑ για τη στάση που έχουν υιοθετήσει, ενώ υπενθυμίζει ότι πολλοί από αυτούς που διαδηλώνουν σήμερα είχαν στηρίξει το πραξικόπημα του 2002 για την ανατροπή του Ούγκο Τσάβες.

«Η Βενεζουέλα χρειάζεται ειρήνη και διάλογο για να πάει μπροστά. Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε θέλει με ειλικρίνεια να μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτούς τους στόχους» καταλήγει.

Πάντως, η επιστολή Μαδούρο δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τον περουβιανό βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της Αντιπολίτευσης.

Ο Λιόσα, ο οποίος το 1990 είχε διεκδικήσει την προεδρία του Περού (ηττήθηκε στον β' γύρο από τον Αλμπέρτο Φουτζιμόρι), δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στη Βενεζουέλα στις 15 Απριλίου για να λάβει μέρος σε εκδήλωση της Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μαδούρο ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στη Βενεζουέλα μια «κουβανικού τύπου δικτατορία».

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Τύπου της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι στέλνει 52 τόνους χαρτί στο Καράκας για να τυπωθούν οι εφημερίδες, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες.

Όπως αναφέρουν ΜΚΟ, η αδυναμία αρκετών εκδοτικών οργανισμών της Βενεζουέλας να πληρώσουν σε συνάλλαγμα για την εισαγωγή χάρτου, έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας 13 εφημερίδων, ενώ άλλες 17 έχουν περιορίσει την κυκλοφορία τους.

Με το χαρτί αυτό, όπως γράφει η El Pais, θα τυπωθεί και πάλι η παλαιότερη εφημερίδα της χώρας El Impulso (με έδρα την πόλη Μπαρκισιμέτο) και οι εφημερίδες του Καράκας El Nacional και El Nacional.

Αλλά και σε άλλες χώρες της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την αποστολή χαρτιού στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας με τίτλο Todos somos Venezuela, sin libertad de prensa no hay democracia. (Είμαστε όλοι Βενεζουέλα, χωρίς ελευθερία του Τύπου δεν υπάρχει δημοκρατία).

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης 
Newsroom ΔΟΛ

Νέο αρνητικό ρεκόρ -στο 27,5%- για την ανεργία στην Ελλάδα. Πάνω από 1,34 εκατ. οι άνεργοι

Νέο αρνητικό ρεκόρ -στο 27,5%- για την ανεργία στην Ελλάδα. Πάνω από 1,34 εκατ. οι άνεργοι

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η κατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ στις γυναίκες και τους νέους εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 27,5% (1,349 εκατ. άτομα) από 27,6% τον Νοέμβριο. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,5%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 58,3% (169.000 άτομα). Στη συνολική ανεργία, την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία (25,6% με βάση στοιχεία του Φεβρουαρίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,8%), τη Γερμανία (5,1%)και το Λουξεμβούργο (6,1%).
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.

Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ας έχουν υπόψη κάποιοι κατ επάγγελμα αριστεροί της χώρας που κόπτονται για την κατάργηση των μονοπωλίων και μιλούν εύκολα για την ΕΕ των μονοπωλίων ότι η ΕΕ έχει μια τόσο προχωρημένη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία που πολλές άλλες αριστερές κυβερνήσεις ανα τον κόσμο θα ζήλευαν. Αυτό για να τελειώνουν τα παραμύθια. Μακάρι και στην χώρα μας να αναπτύξουμε τόσο έντονα την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1993 ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

<<Η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να ισχύσουν για την Ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία, άλλα μέτρα από εκείνα που θα ισχύσουν για τις αλβανικές κοινότητες εκτός Αλβανίας. Η κυβέρνηση της Ελλάδας απαιτεί τα ίδια δικαιώματα που ζητεί η αλβανική κυβέρνηση για τις αλβανικές κοινότητες στην τέως Γιουγκοσλαβία>>


Δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκη στις 14-07-93

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε ποιος ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας που είχε το θάρρος και την τόλμη να θέσει θέμα ίδιας αντιμετώπισης του Βορειοηπειρωτικου θέματος με αυτό του Κοσσόβου κόντρα στους Αμερικανούς. Έκτοτε σιωπη απο διαφορους ιθύνοντες ....

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων
Στην κατάργηση 43 φόρων υπέρ τρίτων προχωρεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας που επισύναψε με την τρόικα.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα «εκρίζωσης» των πόρων αυτών από τον Ιούνιο του 2015.
Το κείμενο της μελέτης με την καταγραφή αυτών των φόρων, που παρέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους δανειστές, αναφέρει 199 φόρους υπέρ τρίτων, οι 93 εκ των οποίων σχετίζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 40 επιβαρύνουν την τουριστική αγορά και 25 καταβάλλονται υπέρ διαφόρων νομικών ενώσεων.
Μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά. Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το Ταμείο Εμπόρων, Συντάξεων Νομικών, Στρατού, Ναυτικού, Ξενοδόχων, Εθνικής Άμυνας, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.
Οι πόροι αυτοί, που ισοδυναμούν με πρόσθετες παροχές για τους ασφαλισμένους των Ταμείων, επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ, αν δεν αντικατασταθούν θα δημιουργήσουν μεγάλα ταμειακά προβλήματα, σε βαθμό που να απειλούνται ακόμη και οι συντάξεις. Μόνο το ΝΑΤ θα χάσει έσοδα τα οποία προέρχονται από 26 διαφορετικούς φόρους υπέρ τρίτων, το Ταμείο Εμπόρων από 24 και το Ταμείο Νομικών από 10 φόρους.

πηγη: http://www.imerisia.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"