Χαώδη διαφορά 16,5 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue.
Η έρευνα που έγινε από 6 έως 11 Νοεμβρίου, δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κρατά γερά την τρίτη θέση, με την εκλογική του επιρροή να προσεγγίζει το 10%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% και κατόπιν η Χρυσή Αυγή με 7%.
Τα υπόλοιπα τρία κόμματα της τρέχουσας Βουλής, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, τα οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) είχαν συγκεντρώσει, αθροιστικά, ποσοστό 11,2% και, συνολικά, 30 έδρες, φαίνεται να μένουν εκτός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σενάρια για τις έδρες στην επόμενη Βουλή. Έτσι, η υποχώρηση της επιρροής της Ένωσης Κεντρώων, κάτω από το 3%, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των λοιπών κομμάτων (+2,5%), λειτουργούν ευνοϊκά, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, για τον στόχο της ΝΔ να διασφαλίσει την κοινοβουλευτική της αυτοδυναμία, αρκεί η εκλογική της επιρροή να υπερβεί το εκτιμώμενο κάτω όριό της (35%).
Οπως όλα δείχνουν η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική καθώς Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων βρίσκονται κάτω από 3%.
H ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, ελαφρώς κάτω από το 40% (σήμερα στο 38,5%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την αναιμική ανάκαμψη, που παρατηρήθηκε στο Β΄ εξάμηνο του 2017, έχει σταθεροποιηθεί, σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20% (σήμερα στο 22%).
Συνολικά οι μεταβολές που παρατηρούνται στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, από το καλοκαίρι του 2018, δεν υπερβαίνουν τη μισή εκατοστιαία μονάδα (0,5%) με τη σημαντικότερη μεταβολή να αποτελεί την αύξηση του ποσοστού των Λοιπών κομμάτων (+2,5%), που διευκολύνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
 
 
ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR