ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Έτσι θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Έτσι θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος



oikonomiaanaskopisi2911sk2
Το κλείσιμο του χρόνου θα βρει το ελληνικό δημόσιο χρέος στην απαρχή ενός νέου κύκλου αναδιάρθρωσης, με χαρακτηριστικά που διαφέρουν σχεδόν ολοκληρωτικά από την περιβόητη ιδέα του «κουρέματος».
Αν και ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του το ΔΝΤ, που ήταν ο βασικός υπερασπιστής της γραμμής για ένα νέο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, εντούτοις η εικόνα για τον τελικό σχεδιασμό έχει αρχίσει να διαμορφώνεται. Τα δυο από τα τρία μέλη της τρόικας, η Κομισιόν και η ΕΚΤ, προωθούν τη μακροχρόνια ανακύκλωση του χρέους με στόχο τη βιωσιμότητα της εξυπηρέτησής του και όχι του όγκου ως προς το ΑΕΠ.
Η λύση του «κουρέματος», πέραν των δηλώσεων της κυρίας Μέρκελ, εξαρχής αποκλείεται, καθώς δεν υφίσταται το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η Ευρωζώνη την απειλή αυτόματης υποβάθμισης του μοναδικού διαθέσιμου εργαλείου αντιμετώπισης της κρίσης, του EFSF/ESM, λόγω των άμεσων συνεπειών ενός «κουρέματος» των δανείων του προς την Ελλάδα.
Με αυτό ως δεδομένο, η ελληνική πλευρά έχει –σε γνώση της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του EFSF– αρχίσει τον σχεδιασμό του «οδικού άξονα» που οδηγεί στον νέο κύκλο αναδιάρθρωσης του χρέους.
Το «έργο», για το οποίο ενημερώνεται η τρόικα, έχουν αναλάβει οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, ΟΔΔΗΧ και Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο σχεδιασμός αυτός έχει ως άξονά του την κατάτμηση του χρέους, που, σε ποσοστό 90%, βρίσκεται στα χέρια είτε των κρατών της Ευρωζώνης, είτε του EFSF, είτε των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης. Δηλαδή είναι εκτός αγοράς.
Μόνο ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ περίπου βρίσκεται ελεύθερο στις αγορές ομολόγων, στα χέρια κυρίως τραπεζών και επενδυτικών funds.
Στόχος του νέου κύκλου αναδιάρθρωσης είναι:
- Η κατάτμηση του χρέους ανά είδος δανειστή και η ανακύκλωσή του σε πολύ μεγάλες διάρκειες με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο και μια «διακριτική» περίοδο χάριτος μέχρι το 2020-2022.
- Το δάνειο του πρώτου Μνημονίου (2010), που αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ περίπου και είναι απευθείας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, σχεδιάζεται να ανακυκλωθεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και τουλάχιστον δεκαετή περίοδο χάριτος, η οποία ενδέχεται να γίνει στο μέλλον ακόμα πιο «ελαστική».
- Το δάνειο του δεύτερου Μνημονίου, που προέρχεται από το EFSF, θα ανακυκλωθεί επίσης σε μακρές διάρκειες και με χαμηλό επιτόκιο, αλλά με λήξεις που θα προηγούνται εκείνων του πρώτου δανείου.
- Τα δάνεια που έχουν στα χέρια τους οι κεντρικές τράπεζες, τα περιβόητα ANFAs, παρά τις σχετικές δυσκολίες που έχουν ανακύψει από ορισμένες κεντρικές τράπεζες, έχει επίσης βρεθεί η θεσμική διαδικασία ανακύκλωσής τους για την περίοδο μετά το 2020. Για τα ομόλογα που είχε αγοράσει η ΕΚΤ την άνοιξη του 2010, τα SMPs, η «λύση» δεν έχει ακόμη βρεθεί, αλλά δεν είναι εκεί που θα κριθεί το σχήμα της αναδιάρθρωσης.
- Στη δεκαετία της περιόδου χάριτος που μεσολαβεί μέχρι τη σταδιακή επανενεργοποίηση των αποπληρωμών τοκοχρεολυσίων οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους «πέφτουν» περίπου στο 60% των δαπανών που πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο σήμερα.
- Στο διάστημα αυτό, οι μόνες μεγάλες πληρωμές αφορούν το ΔΝΤ και είναι περί τα 7,5 δισ. ευρώ το 2014 και 8,5 δισ. ευρώ το 2015. Οι απαιτήσεις αυτές, όμως, το 2014 εξισορροπούνται από εισροές (δόσεις του δανείου) του ΔΝΤ.
Αλλά και σε επίπεδο «κεφαλαίου» του δανείου έχει προβλεφθεί ένα έμμεσο μικρό «κούρεμα» μέσα από τα 50 δισ. ευρώ του ποσού που έχει δεσμευθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνά τα 12-13 δισ. ευρώ.
Η προέλευσή του είναι απόρροια της «αλγεβρικής» διαχείρισης των 50 δισ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό, από τα 50 δισ. ευρώ, τα 24 απορροφήθηκαν στην αγορά μετοχών των τραπεζών από το ΤΧΣ. Περί τα 15 δισ. ευρώ καταναλώθηκαν στα κομμάτια των τραπεζών που έχουν δρομολογηθεί προς εκκαθάριση.
Από τα 24 δισ. ευρώ, έχει ανεπισήμως εκτιμηθεί ότι θα επιστραφούν με τη διαδικασία της επαναπώλησης των μετοχών 15 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ. Με τις τρέχουσες αξίες, το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 12-13 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που, όπως εκτιμάται, με την επιστροφή του θα διαγραφεί ισόποσο χρέος…
Και οι ιδιώτες

Ο σχεδιασμός δεν σταματά, όμως, εκεί. Φαίνεται να αγγίζει και τα 30 περίπου δισ. ευρώ που παραμένουν «ελεύθερα» στην αγορά ομολόγων και τα οποία λήγουν σε μικρά σχετικά ποσά. Στο επίπεδο αυτό, οι πληροφορίες είναι περιορισμένες τόσο από την πλευρά του ΟΔΔΗΧ όσο και από την πλευρά της ΤτΕ.
Τραπεζικοί παράγοντες, όμως, που φαίνεται να έχουν σχετική γνώση των διαδικασιών έλεγαν ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί μια μορφή αναδιάρθρωσης και αυτού του τμήματος, με στόχο τη δημιουργία μιας –έστω και τόσο μικρής– αγοράς με επαρκή ρευστότητα και με όρους που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδυτών. Και θα δημιουργεί την… ψευδαίσθηση της επανεμφάνισης της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές πολύ νωρίτερα από όσο προβλέπεται από τους διεθνείς αναλυτές.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το «μικρό» αυτό στοίχημα θα κριθεί στη διάρκεια της επικείμενης νέας επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να γίνει μια πρώτη παρουσίαση αυτής της προοπτικής σε κλειστό κύκλο επενδυτικών funds.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=43669#ixzz2geWidqRl
Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

TO ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

OΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ


 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ :

http://2.bp.blogspot.com/-7Twa21QxF9w/UKoKQG01XqI/AAAAAAAAAIQ/hqYufhaRlHM/s72-c/SDC10311.JPG
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011
ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ 
ΕΔΩ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΕΔΩ:  

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Απόπειρα δολοφονίας η επίθεση εναντίον Καμμένου στο Κερατσίνι


Απόπειρα δολοφονίας η επίθεση εναντίον Καμμένου στο Κερατσίνι
Σοκάρουν οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις-ντοκουμέντο
Με ξύλα, σιδερόβεργες ακόμα και με μαχαίρι, σύμφωνα με δύο ιατροδικαστές, επιτέθηκαν προφανώς παρακρατικοί και σίγουρα όχι απλοί πολίτες, στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Και όμως... σε πείσμα όλων όσοι δεν τολμούν να το παραδεχτούν, στην Ελλάδα το παρακράτος ζει, όπως φαίνεται τις τελευταίες των ημερών. Ενίοτε μάλιστα είναι εκείνο που αναλαμβάνει να "καθαρίσει μπουγάδες" και πάντοτε κατόπιν έξωθεν εντολής, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προσωπικών συμφερόντων.
Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα και τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, λίγο έλειψε να ακολουθήσει μια άλλη, η παραλίγο παρακρατική δολοφονία του Πάνου Καμμένου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Πάνος Καμμένος, πέραν από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές πεποιθήσεις εκφράζει, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, βρέθηκε στο Κερατσίνι, γεγονός που αποδεικνύει και τις μη ψηφοθηρικές του επιδιώξεις, και συμμετείχε, όπως έκαναν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Τι συνέβη, όμως, από τη στιγμή που βρέθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές, μέχρι εκείνη που κυνηγημένος αποχώρησε από το σημείο; Τα βίντεο που είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αφορούσαν στην εξέλιξη του συμβάντος. Πώς, όμως, ξεκίνησε;
Σύμφωνα με τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, που το Newsbomb.gr εξασφάλισε και σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο Πάνος Καμμένος χτυπήθηκε από αγνώστους που έφεραν ξύλα, σιδερόβεργες ακόμα και μαχαίρι, καταφέρνοντάς του χτυπήματα σε αρκετά μέρη του σώματός του, όχι όμως και αυτό από θαύμα, το μοιραίο δολοφονικό!
Η τακτική, όπως μας την περιέγραψαν ειδικοί αναλυτές στους οποίους απευθυνθήκαμε, γνωστή. Πέντε με δέκα άτομα, υπό το καμουφλάζ του διαδηλωτή, επιτίθενται με δολοφονικά χτυπήματα στον στόχο. Αν αποτύχουν, δημιουργούν κλίμα, με σκοπό, αφενός να εμπλακούν και πραγματικοί πλην, όμως, ανυποψίαστοι διαδηλωτές, οι οποίοι θα γιουχάρουν και θα κυνηγήσουν τον στόχο, όσο εκείνοι μέσα στον κακό χαμό χρειαστεί, για να εξαφανιστούν.
Και επειδή μέσα από το πολυετές ρεπορτάζ δεν έχουμε συναντήσει ποτέ διαδηλωτές με μαχαίρια ή ειδικά διαμορφωμένες σιδερόβεργες, σας παραθέτουμε τα δύο έγγραφα - ντοκουμέντο:
Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση συντάχθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατόπιν παραγγελίας του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και έχει ως εξής:
image
image2
H δεύτερη συντάχθηκε από Ιατρό Δημόσιας Υγείας και έχει ως εξής:
viewer
viewer2

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/349540/apopeira-dolofonias-i-epithesi-enantion-kammenoy-sto-keratsini#ixzz2geVAmeY3

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

TO ΣΧΟΛΙO MOY: Για την επιθεση αυτη θα τιμωρηθει κανεις;

MEGA ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξαλλος έλεγαν χθες  ο Αρειος Παγος με υποτιτλο στις ειδησεις του Mega για  τους ανακριτες. Ειναι που θελετε την δικαιοσυνη ανεξαρτητη και απερισπαστη να κανει το καθηκον της αφου ρωτησει ομως τον διευθυντη ειδησεων.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Να μην ξεχναμε οτι παραλληλως οι δανειστες ολοκληρωνουν το βαρβαρο εργο τους.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Βαρουφάκη


Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Βαρουφάκη σχετικά με την υπόθεση «Χ.Α.»



«Όταν διάβασα πως εν ενεργεία βουλευτές συνελήφθησαν, δαγκώθηκα. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την 21η Απριλίου του 1967».
Έτσι προλόγιζε άρθρο του στο protagon.gr, την 28η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Βαρουφάκης υπό τον τίτλο: «Στοιχεία ή ήττα» και συνέχιζε γράφοντας:
«Βέβαια αν οι αρχές καταφέρουν να συνδέσουν τους συλληφθέντες άμεσα, στα δικαστήρια, και με νομικά άψογο τρόπο, με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, τις απόπειρες δολοφονίας στην Μεταμόρφωση και στην Ιχθυόσκαλα κλπ, τότε θα αποδειχθεί ότι είχα άδικο να «δαγκώνομαι» σήμερα. Αν όμως (όπως φοβάμαι ότι θα γίνει) η κατηγορία βασιστεί στα περί "δόμησης εγκληματικής οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία" ελλείψει όμως πειστικών αποδεικτικών στοιχείων για τα συγκεκριμένα εγκλήματα των ηγετών και στελεχών της οργάνωσης, τότε το δημοκρατικό πολίτευμα θα έχει ηττηθεί κατά κράτος».
Στη συνέχεια, τοποθετούμενος επί του ζητήματος με ξεκάθαρο τρόπο, αναφέρει:
«Ως άτομο έχω το δικαίωμα να κρίνω πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική, απεχθής, μισανθρωπική συμμορία που όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να βάλουμε στο περιθώριο. Ως πολίτης όμως απαιτώ από το κράτος μας να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ατόμων ή οργανώσεων προ της απόφασης δικαστηρίων. Απλά να συλλαμβάνει όταν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματικές πράξεις και να αφήνει την δικαιοσύνη να αποφανθεί. Συλλήψεις βουλευτών επειδή συνέστησαν κόμμα που σιχαινόμαστε, χωρίς αποδείξεις που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για ενοχή όσον αφορά συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, συνιστούν Ολοκληρωτική Ήττα της Δημοκρατίας».
Για να καταλήξει:
«Ελπίζω, και εύχομαι, οι αρχές να έχουν αυτές τις αποδείξεις στο τσεπάκι. Αλλιώς σκεφτείτε το όνειδος την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα εξέρχεται θριαμβευτικά από το δικαστήριο μετά από μια αθώωση...».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ

Το οτι διαρρεει η δικογραφια την στιγμη που επρεπε να τηρειται η αρχη της δικονομιας περι μυστικοτητας της ανακρισης και γινεται μαλιστα και αναλυση επι των αποσπασματων δειχνει την επιπολαιοτητα τουλαχιστον ορισμενων. Σε τοσο σοβαρες για την χωρα υποθεσεις απαιτειται σοβαροτητα.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Ο πατριωτισμος συνδεεται με την ελευθερια και την δημοκρατια και οχι με τα ακρα.

Σαμαράς: Εξτρεμιστές όσοι υποστηρίζουν έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ



Σαμαράς: Εξτρεμιστές όσοι υποστηρίζουν έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Αντιδράσεις ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β'

Στη «θεωρία των δυο άκρων» επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας ακόμα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Τονίζει πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «ακραία αντιπολιτευση» που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β, που απαντούν με ανακοινώσεις.
Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμου. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή”.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό -και η οποία αφορούσε την ανεργία- έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, "κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο στη περίπτωση της Ελλάδας". 
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει τόσο ο ρεπόρτερ του ΑΠΕ, όσο και ο ανταποκριτής της “Ελευθεροτυπίας” στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, που ήταν παρόντες στην ομιλία. 
Το ακριβές κείμενο της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι αναρτημένο εδώ, ενώ υπάρχει και ηχητικό αρχείο εδώ. Το επίμαχο απόσπασμα με την αναφορά στην "ακραία αντιπολίτευση" βρίσκεται στο ηχητικό των ερωταπαντήσεων, στο 10.30''.
To ΑΜΠΕ έστειλε αργότερα διευκρινιστικό τηλεγράφημα, στο οποίο η έκφραση "άλλο άκρο" αποδίδεται ως "άλλη πλευρά", παρόλα αυτά παραμένει το "ακραία αντιπολίτευση". Όλο το απόσπασμα με τη διόρθωση:
"Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε στο Ινστιτούτο Peterson, για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα των νέων, αναφέρθηκε στη σημασία αλλαγής της ψυχολογίας της αγοράς και στην αξία της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ως χειροπιαστής απόδειξης ότι οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων (φέρνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα), για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα και για την αντιμετώπιση των «στρεβλώσεων» και της γραφειοκρατίας.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης, στον στόχο του για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% (flat rate tax).
Όλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς, μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, όσο η ανεργία θα υποχωρεί, θα υποχωρεί και η πολιτική πόλωση, γιατί από τη μία πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά, μία ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κάτι που θα μπορούσε να καταστεί επιζήμιο για την ελληνική περίπτωση"
  Όλα αυτά συνέβησαν λίγες μόλις ώρες πριν την απόφαση των δυο εισαγγελέων και ανακριτών στην Ευελπίδων να αφεθούν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, μετά τις απολογίες των τεσσάρων νεοναζί βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε πολλά σημεία της πρωθυπουργικής ομιλίας δίνεται ιδιαίτερη στο γεγονός ότι "εκείνη τη στιγμή" τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν στη φυλακή.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο,το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα»
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"
Κ. Σαρ.
πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Τι εννοει; Οντως υπαρχουν 2 ακρα αλλα ποιους θεωρει οτι μετεχουν σε αυτα; Δηλαδη αν καποιος πολιτης δεν θελει την ΕΕ και το Νατο θα τον απειλει με φυλακη; Προσοχη σε αστοχες δηλωσεις

ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Ενα πραγμα αποδειχθηκε ομως περιτρανα. Ολοι στην Ελλαδα νομιζουν ότι ειναι δικηγοροι και αρα τι να τους κανουν τους πραγματικους δικηγορους αφου οι αγραμματοι δικηγοροι τα ξερουν καλυτερα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"