ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014


ΑΠΟ ΤΟ LATIN PARTY ΣΤΟ ALTER EGO ΦΛΩΡΙΝΑ

ΩΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Φωτογραφία
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ YAHOO.

Εικόνες χλιδής, φυγή Γιανουκόβιτς με ελικόπτερο

Βορά στο Διαδίκτυο ο ουκρανός ηγέτης

Εικόνες χλιδής, φυγή Γιανουκόβιτς με ελικόπτερο: Ρίχνοντας έναν πρόεδρο στο twitter

Εικόνες χλιδής, φυγή Γιανουκόβιτς με ελικόπτερο: Ρίχνοντας έναν πρόεδρο στο twitter
Έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου την εποχή του Ίντερνετ: Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η σημειολογία του ήταν ακαταμάχητη  


Ενώ η Ουκρανία έχει μείνει μετέωρη, η πτώση του -άφαντου εδώ αρκετές ώρες- Βίκτορ Γιανούκοβιτς γίνεται με τα νέα ιντερνετικά ήθη: Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο που φέρονται να δείχνουν την «διαφυγή» του με ελικόπτερο από την πρωτεύουσα, ενώ η συντεταγμένη έφοδος στην εξοχική του έπαυλη κατακλύζει το twitter με εικόνες σκανδαλώδους πολυτέλειας.

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησαν εικόνες από τις κάμερες εσωτερικής ασφαλείας στην έπαυλη του Γιανουκόβιτς της Μεζιγκόριε, οι οποίες φέρεται να δείχνουν τη φυγή του Γιανουκόβιτς το βράδυ της Παρασκευής.

Το βίντεο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, μετέδωσε το ουκρανικό Channel 5 και από τη δημοσίευσή του διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα στο Διαδίκτυο.  

Η σημειολογία της «φυγής με ελικόπτερο» συνδυάζεται με το μπαράζ φωτογραφιών από την ίδια την έπαυλη. Η έπαυλη ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι που το Σάββατο ο κόσμος μπήκε -με αξιοσημείωτη, ομολογουμένως- αυτοσυγκράτηση για την πρώτη εκδρομή «ανοικτή στο κοινό».



Η μυστικότητα που περιέβαλε την έπαυλη έρχεται σε αντιδιαστολή με το φως που ρίχνουν οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων των «επισκεπτών», που έσπευσαν να ρίξουν στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες.

Ο Γιανούκοβιτς είχε, όπως φαίνεται, πολύ μεγάλη αδυναμία στα πολυτελή αυτοκίνητα και τις μηχανές -και αναλόγως πλούσια συλλογή.  Στους ανοικτούς χώρους της έπαυλης, ο Γιανουκόβιτς είχε έναν μίνι ζωολογικό κήπο, ένα θερμοκήπιο και (γιατί όχι;) ένα πλοίο. Πίσω από τους περίτεχνους κίονες της εισόδου της έπαυλης, βρίσκονται πολυτελέστατα σαλόνια και σάουνες για τον σκληρό ουκρανικό χειμώνα. Mία αντιπροσωπευτική από τις πάμπολλες συλλογές στο Διαδίκτυο έχει φτιάξει ο Ιλία Βαρλάμοφ.

Η χλιδή που φαίνεται στις φωτογραφίες υπονοείται ως απόδειξη όσων επέρριπτε η αντιπολίτευση στον Γιανουκόβιτς: Για «πλουτισμό σε βάρος του ουκρανικού λαού» είχε κατηγορήσει, ενδεικτικά, ο Βιτάλι Κλίτσκο τον πρόεδρο, μιλώντας για ανεξήγητη διόγκωση της περιουσίας του, τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό και αδιαφανείς οικονομικές συμφωνίες που πλούτισαν τα μέλη της οικογένειάς του.

Έρευνα δεν έχει γίνει και φυσικά τίποτε δεν έχει αποδειχθεί, αλλά στην έξαρση υπό την οποία τελεί το Κίεβο αυτές τις ώρες κάτι τέτοιο περιττεύει: «Ήρθαμε να δούμε πού πήγαιναν τα λεφτά μας» έλεγαν το Σάββατο οι επισκέπτες. Μετά τους χρήστες του Διαδικτύου, σειρά πήραν τα ξένα ΜΜΕ.

Παρόμοιο προηγούμενο υπάρχει, μία θάλασσα πέραν της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ήταν η έφοδος των λίβυων αντικαθεστωτικών σε έπαυλη της οικογένειας Καντάφι τον Αύγουστο του 2011, όταν η εισβολή έφερε στο φως τεράστια πλούτη και αμφίβολης αισθητικής έργα της ματαιοδοξίας των συγγενών του Λίβυου ηγέτη (όπως ο επίχρυσος καναπές-γοργόνα με το πρόσωπο της κόρης του Καντάφι, Αΐσα). Η πορεία των τεκμηρίων ήταν η ίδια, με δίαυλο το Ίντερνετ.

Βασίλης Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"