ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων - Κινδυνεύει η ζωή τους

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων - Κινδυνεύει η ζωή τους



Της Άννας Κανδύλη

«Όχι» στην έκδοση και των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται στη χώρα τους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, είπε ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για μία αμετάκλητη απόφαση που δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο.

Συγκεκριμένα, και τα τρία συμβούλια υιοθετώντας τις εισαγγελικές προτάσεις, έκριναν ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης και ότι εκεί κινδυνεύει η ζωή τους.

Κατά τους δικαστές, ανεξάρτητα από τον βαθμό ενοχής τους, προέχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Η απόφαση και των τριών συμβουλίων ήταν ομόφωνη.

Κρατούμενοι παραμένουν οι οκτώ Τούρκοι

Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί καθώς προβλέπεται κράτηση έως 18 μήνες, σύμφωνα με το νόμο περί ασύλου. Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί από τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή.

Στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελέας εκδόσεων κ. Μαρια Μαλούχου με παραγγελία της - η οποία θα κοινοποιηθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης- θα ζητήσει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης- την άρση της κράτησης τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Όμως οι 8 δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς κρατούνται διοικητικά, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου, η οποία παραμένει εκκρεμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής είχε ζητήσει να τους επιβληθεί 6μηνη κράτηση, από την οποία έχουν ήδη εκτίσει τους 3 μήνες.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι η κράτηση μπορεί να παραταθεί έως και 18 μήνες για λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για λόγους προσωπικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο.

Ικανοποίηση στην υπεράσπιση

Οι δύο συνήγοροι των 8 Τούρκων στρατιωτικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες κρίθηκε ότι δεν θα εκδοθούν στην γείτονα χώρα οι «8», προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις:

Χρίστος Μυλωνόπουλος

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς.

Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου. Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους. Οι ίδιοι, με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό τον Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων».

Όμηρος Ζέλιος

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την απόφαση του Αρείου Πάγου για του 8 τούρκους

Le Soir: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των 8 αξιωματικών
 
ΠΗΓΗ: REAL 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Ευτυχως υπαρχουν δικαστες στην Αθηνα! Αξιοι!

Μετωπική ΔΝΤ - Ευρώπης: Επιμένει στις απαιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Μετωπική ΔΝΤ - Ευρώπης: Επιμένει στις απαιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα


Ουάσιγκτον - Θανάσης Τσίτσας

Σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αιχμή τις προϋποθέσεις που θέτει προκειμένου να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ενώ στον αέρα παραμένει το χρονοδιάγραμμα για τις κρίσιμες αποφάσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις θέσεις του οργανισμού όσον αφορά τα προαπαιτούμενα. «Για να συμμετέχουμε χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει το χρέος να είναι βιώσιμο και τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Αυτό σημαίνει πως το Ταμείο επιμένει σε βαθιά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρά τις ενστάσεις Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου. Τις θέσεις αυτές άλλωστε τις έχει επανειλημμένα εκφράσει και ο Πόουλ Τόμσεν το τελευταίο διάστημα, αποσυνδέοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.


Ειδική βαρύτητα στην έκθεση του άρθρου 4 θα έχει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα εμπεριέχεται σε αυτή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην έκθεση θα υπογραμμίζεται ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο ακόμη και αν υιοθετηθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι που προτείνει ο B. Σοιμπλε , δηλαδή τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για περίοδο δέκα ετών.

Η στάση του ΔΝΤ αφήνει ξεκάθαρο ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης του από το ελληνικό πρόγραμμα, σενάριο που ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ο κ. Μάρεϊ. Μάλιστα, όταν πιέστηκε από δημοσιογράφους για το χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο μπορεί να ληφθεί η απόφαση του Ταμείου, ο εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συζήτηση να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Μάρεϊ, εξηγώντας πως όλα βασίζονται στις δεσμεύσεις που δέχεται να αναλάβει μία χώρα και στην εφαρμογή τους. «Ελπίζουμε πως θα έχουμε συμφωνία», προσέθεσε.

Επανάλαβε δε ξεκάθαρα πως το Ταμείο είναι αμετακίνητα υπέρ του ψαλιδίσματος του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 – από το 3,5% στο 1,5% του ΑΕΠ. «Δεν πιστεύουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη λιτότητα», προσέθεσε.


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΔΝΤ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 1,5% ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΜΑΖΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ;

ΤΩΡΑ Εμπλοκή στο Eurogroup: Ζητούν προληπτικά μέτρα το 2019 οι δανειστές

ΤΩΡΑ Εμπλοκή στο Eurogroup: Ζητούν προληπτικά μέτρα το 2019 οι δανειστές


Βρυξέλλες - Του Θάνου Αθανασίου 

ΔΝΤ και ΕΕ ζητάνε πλέον από κοινού από την Ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο μετά το πέρας του 3ου ελληνικού προγράμματος, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών με τα στελέχη της τρόικας, τον Πρόεδρο του eurogroup, τον επικεφαλής του EWG και τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Αυτό μεταφέρει στο real.gr καλά πληροφορημένη πηγή του ευρωσυστήματος, η οποία εκφράζει αμφιβολία για το αν θα υπάρξει απόψε απόφαση για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο δεσμεύθηκε στη εφαρμογή τους ο Ε.Τσακαλώτος δεν ικανοποίησαν τεχνικά τους θεσμούς και οι εκπρόσωποι της ΕΕ ζήτησαν από τη Αθήνα να επισπεύσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Σύμφωνα με την πηγή οι συζητήση για τη Ελλάδα δεν θα είναι μακρά στο ίδιο το eurogroup και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup. Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις εδώ

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΧΑΜΟΣ!

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ταγιάνι λέει τα Σκόπια «Μακεδονία»: Είστε απόγονοι του Μ.Αλέξανδρου

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ταγιάνι λέει τα Σκόπια «Μακεδονία»: Είστε απόγονοι του Μ.Αλέξανδρου

Όλοι γνωρίζουν τη Μακεδονία, γιατί είστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου, είπε σε επίσκεψή του στα Σκόπια

Σάλος και πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσπάσει από την αποκάλυψη ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μάλιστα θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β' ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών!

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν τα λόγια του Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος, λίγους μήνες δηλαδή προτού εκλεγεί ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η γνωστοποίηση των θέσεων του κυρίου Ταγιάνι, που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Ant1, θορύβησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές που έσπευσαν να τον αποδοκιμάσουν. «Ο κύριος Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της ΝΔ, «φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Αντιδράσεις μέσω Twitter υπήρξαν και από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, που έγραψε: «Το όνομα της χώρας είναι ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία, ο τόπος που γεννήθηκαν Αλέξανδρος και Φίλιππος είναι στην Ελλάδα. Μεγάλο σφάλμα Πρόεδρε», αλλά και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη: «Ο Αν.Ταγιάνι υπέπεσε σε θεσμικό κ ιστορικό ατόπημα. Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οφείλει δημόσια επανόρθωση. Ο Πρόεδρος του ΕΚ οφείλει να τηρεί έμπρακτα τις αποφάσεις της ΕΕ κ του ΟΗΕ για την FYROM. Αύριο το πρωί, του αποστέλλω σχετική επιστολή».

Εκ μέρους του γραφείου του κυρίου Ταγιάνι πάντως, η απάντηση προς το ρεπορτάζ του Ant1 ήταν πως επί του παρόντος ο πρόεδρος του ΕΚ δεν θα κάνει καμία δήλωση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΝΙΔΕΟ ΑΕΡΟΛΙΘΟ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"