ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ναυάγησαν τα έσοδα τον Ιανουάριο


Ναυάγησαν τα έσοδα τον Ιανουάριο
Ναυάγησαν τα έσοδα τον Ιανουάριο

"

«Ποδαρικό» με «ναυάγιο» στα έσοδα έκανε ο προϋπολογισμός. Τα προσωρινά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι η εικόνα στο «μέτωπο» των δημοσίων εισπράξεων είναι δραματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώτο μήνα του 2012 τα έσοδα του προϋπολογισμού εμφανίζονται μειωμένα περίπου κατά 7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ενώ οι εισπράξεις του ΦΠΑ σημείωσαν «βουτιά» 18,7%.
Η κατάρρευση των εισπράξεων του ΦΠΑ, παρά τις απανωτές αυξήσεις των συντελεστών και την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και τα «λουκέτα» που μπαίνουν καθημερινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος 110.000 επιχειρήσεις προχώρησαν σε διακοπή εργασιών ενώ 75.000 έκαναν έναρξη εργασιών.
Επίσης πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να μην αποδώσουν το ΦΠΑ στο Δημόσιο για να καλύψουν άλλες ανάγκες ρευστότητας (π.χ. μισθούς, ενοίκια κ.α.).
Όμως την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή καλά κρατεί αφού μετά την κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων οι καταναλωτές δεν έχουν κίνητρο να τις «κυνηγούν» και προτιμούν να «παζαρεύουν» στις αγορές τους με τους καταστηματάρχες από το να παίρνουν απόδειξη. Παράλληλα, ο φορο-ελεγκτικός και φορο-εισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται υπό διάλυση με τις εφορίες να έχουν «ερημώσει» μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων.
Η αρνητική εξέλιξη στο «μέτωπο» των εσόδων προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο όταν μάλιστα αναμένονται νέα οδυνηρά μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση. Η περικοπή σε μισθούς και συντάξεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης εξέλιξη που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του κράτους. Το εκρηκτικό αυτό μείγμα δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να ληφθεί ένα ακόμη πακέτο νέων μέτρων για να καλυφθούν οι αστοχίες του φετινού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιανουάριο οι εισπράξεις του ΦΠΑ ανήλθαν σε 1,85 δισ. ευρώ ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 είχαν μπει στα ταμεία του Δημοσίου 2,29 δισ. ευρώ από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο δείχνουν ότι η εικόνα των εσόδων είναι δραματική αφού με το «καλημέρα» του 2012 καταγράφουν σημαντική μείωση της τάξης του 6-7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 παρά τις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας και τις έκτακτες εισφορές. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει αυξήσει εσόδων κατά 8,9% ποσοστό το οποίο αναμένεται να αναθεωρηθεί σύντομα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά την εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη από 2,8% και θα προσεγγίσει το 3,5% αφήνοντας για την Ελλάδα το θλιβερό ρεκόρ της συμπλήρωσης έξι συνεχόμενων ετών ύφεσης.
Τέλη κυκλοφορίας
Όσον αφορά στις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δεν υφίσταται υστέρηση στα έσοδα παρά την αύξηση του αριθμού των πολιτών που παρέδωσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους.
Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα έσοδα, προ επιστροφών, κατά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2011 έως 20 Ιανουαρίου 2012, δείχνει ότι αυτά ανέρχονται στο ποσό των 1.201.260.000 ευρώ. Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2011, τα έσοδα είχαν ανέλθει στο ποσό των 1.150.800.000 ευρώ δηλαδή φέτος κατέγραψαν αύξηση 4,43%.
Μαρία Βουργάνα


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2013 ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΕΙΛΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015 ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΧΡΕΟΣ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2020 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Λιβύη: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 163 σορούς


Μία λιβυκή επιτροπή για τους αγνοούμενους ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε τις σορούς 163 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εξέγερσης για την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. 

"Ο εντοπισμός 163 σορών από τους 400 συνολικά αγνοούμενος στις ανατολικές επαρχίες της Λιβύης είναι μία εκπληκτική επιτυχία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχέρ Ουαρφάλι μέλος της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους. 

Αυτοί οι σοροί εντοπίστηκαν σε "έναν ομαδικό τάφο" στην πόλη Μπεν Τζαουάντ, ανατολικά της Σύρτης, όπου ο συνταγματάρχης Καντάφι συνελήφθη και δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, επεσήμανε ο Όμαρ Αμπντελχάλεκ Ομπέιντι πρόεδρος της επιτροπής και γιατρός. 

"Αυτοί οι σοροί ανήκουν σε αντάρτες που σκοτώθηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου 2011 στη Μπρέγκα, της Ρας Λανούφ, τη Μπεν Τζαουάντ καθώς και στα περίχωρα της Σύρτης", διευκρίνισε ο Ομπέιντι. 

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιοι έχουν εκτελεστεί, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον Καντάφι. 

Οι σοροί εντοπίστηκαν με τη βοήθεια του ΟΗΕ και του υπουργείου Μαρτύρων, Τραυματιών και Αγνοουμένων, σύμφωνα με τον Ουαρφάλι

ΠΗΓΗ http://www.e-typos.com

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΙΧΑΜΕΝΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ

«Μετριότητα» δεν σημαίνει μέτρια νοημοσύνη. Είναι μία μέτρια νοημοσύνη που μισεί και φθονεί αυτούς που είναι καλύτεροι.

Ayn Rand, 1905-1982, Αμερικανίδα συγγραφέας & φιλόσοφος

Πουριτανισμός είναι να σε στοιχειώνει ο φόβος ότι κάποιος, κάπου, μπορεί να είναι ευτυχισμένος.

H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος

Τους ικανούς ζηλεύουν, τους ταλαντούχους βλάπτουν, τους μεγαλοφυείς μισούν.

Νικολό Παγκανίνι, 1782-1840, Ιταλός βιολονίστας

Φαίνεται, κύριοι συνάδελφοι, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να φοβούμεθα τις επιτυχίες και όχι τις συμφορές, γιατί οι συμφορές ενώνουν, ενώ οι επιτυχίες, με τον φθόνον που προκαλούν, διχάζουν.

Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998

Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Δύο πράγματα πρέπει να φοβάται κανείς: το φθόνο των φίλων του και το μίσος των εχθρών του.

Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδος

Το θερμόμετρο της επιτυχίας είναι ο φθόνος των ανίκανων.

Salvador Dali, 1904-1989, Ισπανός ζωγράφος

Ανάμεσα σε πολιτικούς διαφορετικών κομμάτων, η φιλία είναι δυνατή. Μεταξύ αυτών που ανήκουν στο ίδιο κόμμα, η ζήλια είναι γενικά πολύ ισχυρή για να επιτρέπει φιλίες.

Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ψυχολόγος


ΠΗΓΗ  gnomikologikon.gr

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"