ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η θέση μου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η θέση μου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι, οτι αυτή θα πρέπει, να γίνει με αντάλλαγμα κοινές μετοxές με δικαίωμα ψήφου του ελληνικού δημοσίου για το μέρος των κεφαλαίων, που θα αναπληρωθούν και η απώλεια τους οφείλεται στα λάθη των τραπεζών μετα τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου τους απο την Blackrock και την ανακάλυψη των επισφαλών δανείων, που χορήγησαν τα προηγούμενα χρόνια και με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου για το ποσό, που θα καλύψει την έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία αγόρασαν μετα και απο πιέσεις και τώρα κουρεύονται στο PSI.

ΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Θα ειναι ολεθριο σφαλμα απο πλευρας των αξιοπρεπων πραγματι βουλευτων που επελεξαν να ψηφισουν κατα συνειδηση και να διαγραφουν να προσπαθησουν να γυρισουν στο μαντρι ψηφιζοντας τον εφαρμοστικο νομο γιατι ετσι θα ακυρωσουν την θυσια τους και θα αυτοευτελιστουν. Ο λαος δεν θελει κολοτουμπες. Το μελλον βρισκεται εκτος μαντριου. Το μαντρι ειναι μονο για τα προβατα.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 2020 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 120% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 2012 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2020 ΣΤΟ 120% ΑΕΠ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ 90% ΤΟΥ ΑΕΠ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΟΙ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.Η ΔΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΑΔΙΚΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 3/2/2012
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ 3/2/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

http://www.symmaxos.gr/?p=2682

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΦΟΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΣ Η ΒΑΛΤΟΙ.

Ποινικές διώξεις για τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power

Ποινικές διώξεις για το «ξήλωμα» της ΔΕΗ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος συνολικά 11 ατόμων για την υπόθεση του «ξηλώματος» της ΔΕΗ με 120 εκατ. ευρώ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ποινικές διώξεις για το «ξήλωμα» της ΔΕΗ
Πρόκειται για τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power (πέντε άτομα), καθώς και της ΔΕΣΜΗΕ (έξι άτομα). Μάλιστα, για πέντε κατηγορούμενους εκδόθηκαν διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η ποινική δίωξη αφορά στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης από κοινού, της απιστίας στην υπηρεσία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αδικήματα τα οποία είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η υπόθεση ανατίθεται πλέον σε ειδικό ανακριτή.
Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχαν κληθεί συνολικά 18 πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου. Σύμφωνα με το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, οι εταιρείες Energa και Hellas Power εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το... διοχέτευσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
πηγη Newsbomb.gr.
Το σχολιο μου: H AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.

Ιταλοί δήμαρχοι που χάρισαν τον μισθό τους στην Ελλαδα

Στην Ελλάδα, στις 29 Φεβρουαρίου, οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι που χάρισαν τον μισθό τους


Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι
Οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia), θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας αποφάσισαν, ως γνωστόν, να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίσιμη οικονομική φάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μπαρονίσι, οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο θα επισκεφθούν την Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο.

«Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά» δήλωσε ο Γκάλντι.

Ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο τονίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από spreads και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».

Οι Ιταλοί δήμαρχοι, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, πρόκειται να επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο μουσείο.

πηγη Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας» λέει στον Real Fm 97.8 η Λ. Κατσέλη. Κόβει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Η πρώην υπουργός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε πως με το νέο μνημόνιο «η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα» και απευθύνθηκε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

«Ρωτώ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας. Ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους η Γερμανία δεν παραιτήθηκε της ασυλίας της. Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας»...

Η κ. Κατσέλη τόνισε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση καθώς όπως είπε η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού: Κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.

«Για το 2012, 2015 χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα έχει μέτρα τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση. Μέτρα σαν και αυτά που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο αντιστρατεύονται το ίδιο το πρόγραμμα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η τρόικα λένε πως το χρέος θα εξαρτηθεί από το κόστος δανεισμού αλλά και από τους ρυθμούς ανάπτυξης, με μειώσεις μισθών και απολύσεις προβλέπω ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 6 ή 7 %» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας τους εφαρμοστικούς νόμους η κ. Κατσέλη ήταν απόλυτη:

«Η στάση μου δεν ήταν ευκαιριακή, δεν μπορώ να καταψηφίζω το μνημόνιο το οποίο δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει να ψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους».

Αντιθέτως η πρώην υπουργός άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέας πολιτικής κίνησης στην οποία θα συμμετέχει και η ίδια. «Το κάθε στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει κύρος, χωρίς καμπούρες και αρχηγιλίκι» σημείωσε μεταξύ άλλων και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με πολλά στελέχη όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ REAL.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"