ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ


ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ. ΟΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ  ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 1 300. 000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;



ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ  ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΝΤΟΙΛ: ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

Ένας οικονομολόγος ο οποίος αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκρινε έντονα τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό για τις "αποτυχίες" του σε ό,τι αφορά την επιτήρηση και την "ευρωπαϊκή προκατάληψη" της ηγεσίας του, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του που ήλθε στην δημοσιότητα χθες.
"Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας", αναφέρει ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη στο ΔΝΤ, "ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο". Η επιστολή του περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που την δημοσιεύει ολόκληρη στον ιστότοπό του.
Ο Ντόιλ επικρίνει το ΔΝΤ διότι δεν ενημέρωσε, παρότι είχε όλες τις προειδοποιητικές ενδείξεις από τους ειδικούς του έγκαιρα και "όφειλε" να το πράξει, την ευρωζώνη, αλλά αντίθετα τις "αποσιώπησε", κάτι που χαρακτηρίζει "αποτυχία πρώτης γραμμής". Εκτιμά ότι δεν πρόκειται για "ανικανότητα" αλλά για μια ένδειξη πως το Ταμείο απέφυγε να αναλάβει τις "ευθύνες του". Ο οικονομολόγος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για χώρες-μη μέλη της ευρωζώνης, όπως η Σουηδία, η Δανία και το Ισραήλ, κάνει λόγο για "αποτυχίες σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση" αλλά και "ευρωπαϊκή προκατάληψη" στο ΔΝΤ, προβλήματα που, όπως τονίζει, "βαθαίνουν" και επεκτείνονται "στο σύνολο του οργανισμού".
Το ΔΝΤ διευθύνεται πάντοτε από ευρωπαίους, κάτι που έχει αποδειχθεί "καταστροφικό" τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει, ενώ "ακόμα και η σημερινή γενική διευθύντριά του", η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, παρά "το φύλλο της, την ακεραιότητά της και το ζήλο της", δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει "την θεμελιωδώς αθέμιτη φύση της διαδικασίας επιλογής (της)", έγραψε ο Ντόιλ στην επιστολή του, που έχει ημερομηνία 18 Ιουνίου.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, είπε απλά ότι "οι παρατηρήσεις" του Ντόιλ ήταν "γνωστές και είχαν δημοσιοποιηθεί" εδώ και καιρό. Πρόσθεσε ότι εξ όσων γνωρίζει δεν "αποσιωπήθηκε" καμιά άποψη από το Ταμείο.


ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ.
 

Ο ΡΕΣΛΕΡ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ προβλεποντας αδυναμία πληρωμών και έξοδο από την ευρωζώνη.

 Φωτογραφία για ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΡΕΣΛΕΡ: Δεν τρομάζει η έξοδος της Ελλάδας

Αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και προέβλεψε ότι «δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμών, πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και «οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει», τόνισε ο κ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι ARD και δήλωσε «κάτι περισσότερο από σκεπτικός» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) διευκρίνισε ότι αναμένει την Έκθεση της τρόικας το φθινόπωρο, ενώ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι «αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας» και τόνισε ότι, αντιθέτως, "για να στηρίξουμε την αξιοπιστία του δικού μας συστήματος που προσπαθούμε να χτίσουμε για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, πρέπει και αυτοί οι οποίοι δεν καταφέρνουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις τις οποίες οι ίδιοι συμφώνησαν, να αισθανθούν τις συνέπειες".

Ο κ. Ρέσλερ υποστήριξε πάντως ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο.


ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΣΑΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"