ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μπακογιάννη στο News247: Τι πρέπει να ζητήσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο

Πως σχολιάζει η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ την υπόθεση Μουζάλα: "Προβληματική η συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ". Γιατί ανησυχεί για την Ευρώπη και δεν αισιοδοξεί για το αποτέλεσμα της Συνόδου. "Δεν ανησυχώ για εξισλαμισμό της χώρας. Η Μέρκελ σώζει την τιμή της ΕΕ"
Τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί η χώρα μπροστά σε σπιράλ εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική κρούει μιλώντας στο News247 εν όψει της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα απαισιοδοξία κατά πόσον κατά τη νέα συνάντηση των 28 θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
AdTech Ad
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση της κ. Μπακογιάννη στο ερώτημα σχετικά με την πίεση προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να παραιτηθεί για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.
"Η κυβερνητική κρίση που προέκυψε από ένα αναμφισβήτητο ατόπημα του κ. Μουζάλα δείχνει πόσο προβληματική και στην ουσία ανύπαρκτη, είναι η συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η παντελής ανεπάρκεια της να χειριστεί από τα απλά διαχειριστικά ζητήματα του προσφυγικού έως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μπορούν να καταστούν μείζονος σημασίας", σχολιάζει η πρώην υπουργός, επιλέγοντας να αναδείξει το ζήτημα της κυβερνητικής συνοχής και αποφεύγοντας να σηκώσει τους τόνους ως προς το θέμα της παραίτησης.
Η κ. Μπακογιάννη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού ("Επί ένα χρόνο αποτύχαμε παταγωδώς") εστιάζει όμως κυρίως στο τι πρέπει να γίνει σήμερα "ώστε η Ελλάδα να μην καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ο φτωχός και αδικημένος συγγενής".
Συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι “έχει τόσο πολύ αποδυναμώσει την θέση της χώρας που τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα” να ζητήσει στη Σύνοδο να ξεκαθαρίσει ποια είναι η ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των μεταναστών και των προσφύγων.
"Να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα η Ευρώπη, αν θεωρεί τους Αφγανούς πρόσφυγες ή μετανάστες. Δεν μπορεί τον Σεπτέμβριο να είναι πρόσφυγες και τον Μάρτη μετανάστες", σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.
Εξάλλου η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, αλλά και των κέντρων κλειστού τύπου, σχολιάζοντας: "Είναι ντροπή να μιλάει κανείς με υπερηφάνεια για την Ειδομένη, εκτός αν έχει κρύψει το κεφάλι του στις λάσπες της".
Από τα πυρά της κ.Μπακογιάννη δεν ξεφεύγει και η Ευρώπη για το χειρισμό του προσφυγικού, εκφράζει όμως την άποψη ότι “δεν τίθεται θέμα εάν εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη”, προσθέτοντας: "Για σκεφτείτε μία Ελλάδα μόνη μέσα σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον". Εκφράζει όμως ανησυχία για τον κίνδυνο να διαλυθεί η Ευρώπη, καθώς μη επιτυχής αντιμετώπιση του προσφυγικού θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και ένα Brexit θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Γάλλων λαϊκιστών, οι οποίοι επιζητούν ανάλογο δημοψήφισμα για το Franxit.
"Η Αγκελα Μέρκελ μόνη της προσπαθεί να κρατήσει την ζωντανή την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δηλώνει επίσης η κ.Μπακογιάννη, αναλύοντας τις αντιθέσεις στην εσωτερική γερμανική πολιτική σκηνή. Εκτιμά ωστόσο ότι το πακέτο που πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι εύκολο να περάσει, καθώς χώρες όπως η Γαλλία δε θέλουν τη βίζα στην Τουρκία και εκτιμά: "Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη Σύνοδος Κορυφής και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είμαι αισιόδοξη για τα αποτελέσματά της".
Η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει: "Δεν ανησυχώ για εξισλαμισμό της χώρας" και δεν υιοθετεί απόψεις περί αποτροπής, στηλιτεύει όμως την κυβέρνηση ότι έδωσε "το λανθασμένο μήνυμα", "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και παρουσίαζε την Αμυγδαλέζα περίπου ως Γκουαντάναμο, σημειώνοντας ότι από εκεί και πέρα, σε μία εποχή μεγάλης κρίσης στη γειτονιά μας, η μετακίνηση πληθυσμών είναι αναμενόμενη.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ.Μπακογιάννη στο News247 έχει ως εξής:

Τις πταίει τελικά για το περιστατικό με τη μαζική έξοδο προσφύγων από την Ειδομένη;
Δεν διεκδικώ τον τίτλο του Ηρακλή Πουαρό, θα περίμενα όμως από ένα υπεύθυνο κράτος με δομές, να είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση στην ερώτηση σας και δεν την έχω ακούσει.
Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο ή προσφυγική κρίση να προκαλέσει και διπλωματική κρίση με τα Σκόπια ή την Τουρκία;
Ανησυχώ και ανησυχώ πολύ. Εδώ και ένα χρόνο έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθούμε μπροστά σε σπιράλ εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική. Φοβάμαι δε ότι αυτή την στιγμή και οι δυο χώρες, η κάθε μια με την δική της στρατηγική και ατζέντα στοχεύουν σε αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας οι οποίες δεν θα είναι προς όφελος της Ελλάδος.
Τι περιθώρια ελιγμών έχει όμως η κυβέρνηση τη στιγμή που η αιτία ύπαρξης των προσφυγικών ροών δηλαδή ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει εξαλειφθεί και ταυτόχρονα η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως ένα ζήτημα φύλαξης συνόρων με μονομερείς ενέργειες και στη λογική "μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας είναι";
Ακούστε κάθε στιγμή δίνει συγκεκριμένες δυνατότητες στην άσκηση της πολιτικής. Επί ενάμιση χρόνο αποτύχαμε παταγωδώς, δεν προετοιμάσαμε καμία δομή, δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε τα σημεία εισόδου των προσφύγων και μεταναστών στην χώρα, δεν δραστηριοποιηθήκαμε στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δομών, όπως για παράδειγμα της FRONTEX, δεν είχαμε συγκεκριμένη πολιτική και στέλναμε λανθασμένα μηνύματα και ερχόμαστε σήμερα και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να γίνει. Όμως και σήμερα ακόμα, μια σοβαρή οργάνωση είναι απολύτως απαραίτητη ώστε η Ελλάδα να μην καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ο φτωχός και αδικημένος συγγενής αλλά ως ένα μέλος της διεθνούς οικογένειας, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη του και έχει το δικαίωμα να ζητάει από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Πόσο μονομερείς είναι όμως ορισμένες ενέργειες; Γνωρίζετε καλά τη γερμανική και διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική. Είστε σίγουρη ότι το Βερολίνο πράγματι είναι με το πλευρό μας ή μήπως ορισμένοι και από το κόμμα της κ. Μέρκελ κλείνουν το μάτι στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα;
Μα είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει ένας βαθύς διχασμός και μέσα στον συνασπισμό της κ. Μέρκελ. Με δημόσιες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της CSU έχει ταχθεί υπέρ της λογικής της Αυστρίας. Αυτή την στιγμή αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι η Αγκελα Μέρκελ μόνη της προσπαθεί να κρατήσει την ζωντανή την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μήπως στην πραγματικότητα ή Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δε θέλουν μια συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία η οποία ζητά ως αντάλλαγμα τη βίζα;
Το πακέτο το οποίο πρότεινε η κ. Μέρκελ δεν είναι εύκολο να περάσει. Υπάρχουν χώρες όπως η Γαλλία η οποία μετά αβεβαιότητος δεν θέλει την βίζα και επίσης δεν θέλει να βοηθήσει καθόλου στο άνοιγμα των κεφαλαίων τα οποία θα φέρουν την Τουρκία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη Σύνοδος Κορυφής και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είμαι αισιόδοξη για τα αποτελέσματά της.
Ο κ. Τσίπρας τι πρέπει να ζητήσει στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα; Και ποια όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει αφού από τη ΝΔ του έχετε συστήσει να αποφύγει το βέτο;
Θα το πω για δέκατη φορά. Δεν υπάρχει δυνατότητα βέτο στο προσφυγικό με βάση την συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει η δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα να γίνεται πλέον επί πραγματικών γεγονότων. Και ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ότι γίνεται ή από ημιμαθείς ή από λαϊκιστές ημιμαθείς που είναι το χειρότερο σενάριο. Επί της ουσίας δεν έχει πολλά όπλα η Ελλάδα για να είμαστε τελείως ειλικρινείς. Ο κ. Τσίπρας έχει τόσο πολύ αποδυναμώσει την θέση της χώρας που τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει είναι να μείνει πιστός στα συμφωνηθέντα του Συμβουλίου αρχηγών. Να ζητήσει κατ’ αρχήν οικονομική στήριξη. Να ξεκαθαρίσει ποια είναι η ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των μεταναστών και των προσφύγων. Να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα η Ευρώπη, αν θεωρεί τους Αφγανούς πρόσφυγες ή μετανάστες. Δεν μπορεί τον Σεπτέμβριο να είναι πρόσφυγες και τον Μάρτη μετανάστες. Χρειάζεται κοινή μεταναστευτική πολιτική και ανάληψη της ευθύνης από όλα τα κράτη μέλη, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις δυνατότητές τους.
Μήπως στην πραγματικότητα οποία απόφαση και να ληφθεί στη σύνοδο δεν έχει καμία σημασία; Μήπως έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων με ευθύνη και των εταίρων μας;
Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε πολύ μεγάλη κρίση. Κρίση ταυτότητας ίσως και κρίση υπαρξιακή. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που η Ευρώπη θα μπορούσε να το διαχειριστεί επιτυχώς αν το είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα από την αρχή, μιλάμε για το 0.4% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Έτσι θα είχαμε αποφύγει φοβικές και ακραία λαϊκίστικες απόψεις. Πολύ φοβάμαι ότι εκεί που έχουμε φτάσει, οι αποφάσεις της επόμενης και τις μεθεπόμενης Συνόδου Κορυφής θα είναι αποφάσεις οι οποίες θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην λειτουργία, στην ενοποιητική διαδικασία και τελικά στην ύπαρξη της Ευρώπης.
Αυτή ή Ευρώπη των φρακτών, των εθνικών και μικρό κομματικών συμφερόντων, των εξαιρέσεων και των μονομερών ενεργειών και του ελλείμματος αλληλεγγύης, πόσο μέλλον έχει ακόμη; Και γιατί να θέλουμε να μείνουμε σε αυτή την Ευρώπη, που ή ίδια καλά καλά δε μένει Ευρώπη;
Όπως σας είπα η Ε.Ε βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Οι αρχές και οι αξίες της τίθενται υπό αμφισβήτηση και καλείται να αποδείξει ότι θέλει να συνεχίσει να είναι Ένωση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν τίθεται θέμα αν εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη. Βεβαίως και θέλουμε. Για σκεφτείτε μια Ελλάδα μόνη, μέσα σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον. Η όποια στήριξη υπάρχει σήμερα, ελλιπής, προβληματική είναι αυτή της Ευρώπης. Η μεγάλη μου ανησυχία είναι για την ίδια την Ευρώπη. Ο κίνδυνος να διαλυθεί η Ευρώπη εις τα εξ ων συνετέθη είναι πολύ μεγάλος, διότι η μη επιτυχής αντιμετώπιση του προσφυγικού θα έχει αντίκτυπο στο βρετανικό δημοψήφισμα. Το μήνυμα της παραμονής στην Ευρώπη για τους Βρετανούς θα αποδυναμωθεί πολύ και ένα Brexit θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Γάλλων λαϊκιστών, οι οποίοι επιζητούν ανάλογο δημοψήφισμα για το Franxit. Όπως αντιλαμβάνεστε από εκεί και πέρα τα πράγματα θα έχουν τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη.
Και τι θα έπρεπε όμως να κάνει ή κυβέρνηση μπροστά στις καραβιές των απελπισμένων; Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται διότι δεν υπάρχει πλέον αποτροπή;
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Είναι βέβαιο ότι το μήνυμα που έστελνε η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο ήταν το λανθασμένο μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Ήταν η εποχή που παρουσιαζόταν η Αμυγδαλέζα περίπου ως Γκουαντάναμο, όπως λένε ακόμη και σήμερα μερικοί ανεγκέφαλοι Συριζαίοι. Από εκεί και πέρα, σε μία εποχή μεγάλης κρίσης στη γειτονιά μας, η μετακίνηση πληθυσμών είναι αναμενόμενη, είτε από πολέμους, είτε ακόμα και από τη μεγάλη ξηρασία η οποία πλήττει ήδη την Αφρική και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.
Συμφωνείτε με την άποψη που εκφράζει κυρίως μια πτέρυγα (της οποίας ο κ. Γεωργιάδης είναι πλέον αντιπρόεδρος του κόμματος) ότι η ΝΔ δεν πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού για να μη χρεωθεί τη δυσαρέσκεια μερίδας εκλογικού σώματος όταν κατά την άποψη τους θα έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες;
Δεν έχω ακούσει καμία τέτοια δήλωση του κ. Γεωργιάδη.
Ανησυχείτε για εξισλαμισμό της χώρας λόγω μεταναστών και προσφύγων;
Δεν ανησυχώ για εξισλαμισμό της χώρας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με 95% ομοιογένεια. Είχε τη δυνατότητα να ενσωματώσει περίπου 850.000 μετανάστες Αλβανούς χωρίς προβλήματα. Μία χώρα δυνατή στις αρχές της και στην πίστη της, δεν φοβάται κανενός είδους πρόσφυγες και μετανάστες.
Κατηγορείτε την κυβέρνηση για απανθρωπιά λόγω Ειδομένης όμως ή ΝΔ ζητά κέντρα κλειστού τύπου και πιο σκληρά μέτρα. Πως συμβιβάζονται αυτά; Και ποσό εύκολος είναι ο διαχωρισμός προσφύγων μεταναστών;
Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών προϋποθέτει δομές, οργάνωση και αποφασιστικότητα. Πρόσφυγες είναι οι Σύριοι, είναι οι Ιρακινοί. Μιλούν αραβικά και είναι σχετικά εύκολο να τους διακρίνει κανείς. Οι μετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν, από το Μπαγκλαντές, από διάφορες άλλες χώρες και μιλούν άλλη γλώσσα. Το ερώτημα το οποίο τίθεται και πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι τι θεωρεί τους Αφγανούς. Τους θεωρεί πρόσφυγες ή μετανάστες; Ξέρετε είναι ντροπή να μιλάει κανείς με υπερηφάνεια για την Ειδομένη, εκτός αν έχει κρύψει το κεφάλι του στις λάσπες της. Τι είναι πιο απάνθρωπο από το να βλέπεις παιδιά και μωρά μέσα στα λασπωμένα νερά. Οι κλειστές δομές, έχουν θέρμανση, ιατρική περίθαλψη, φαγητό, σχολεία, παιδικές χαρές και ταυτόχρονα δυνατότητα άμεσης επαναπροώθησης.
Ήταν ένα απλό σαρδάμ ή επικίνδυνο εθνικά ολίσθημα που σηκώνει παραίτηση η αναφορά Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία; Με την κρίση στο προσφυγικό να οξύνεται καθημερινά και τη διαπραγμάτευση ακόμη στον αέρα, ήταν καλό για τη χώρα να τεθεί ζήτημα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμονή της συνόδου;
Η κυβερνητική κρίση που προέκυψε από ένα αναμφισβήτητο ατόπημα του κ. Μουζάλα δείχνει πόσο προβληματική και στην ουσία ανύπαρκτη, είναι η συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η παντελής ανεπάρκεια της να χειριστεί από τα απλά διαχειριστικά ζητήματα του προσφυγικού έως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μπορούν να καταστούν μείζονος σημασίας.
(Φωτογραφία: sooc.gr)

ΠΗΓΗ:  http://news247.gr

Ο Γιούνκερ δεν βλέπει ένταξη της Τουρκίας ούτε σε 10 χρόνια

Ο Γιούνκερ δεν βλέπει ένταξη της Τουρκίας ούτε σε 10 χρόνια


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «παγώνει» τις προσδοκίες της Αγκυρας για ένταξη στην ΕΕ μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Handelsblatt.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ακόμη πολύ μακρινό ενδεχόμενο. «Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος. Δεν θα είναι ούτε σε 10 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Παρόλα αυτά, το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή για την Κύπρο.

Στη συνέντευξη, την οποία θα δημοσιεύσει αύριο η γερμανική εφημερίδα, ο Γιούνκερ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συμφωνία με την Τουρκία.



ΠΗΓΗ: enikonomia ΚΑΙ REAL.GR+

Αμετάπειστος ο Καμμένος: Η παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση...

Λάδι στη φωτιά της ενδοκυβερνητικής κρίσης

Αμετάπειστος ο Καμμένος: Η παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση...

Αμετάπειστος ο Καμμένος: Η παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση...
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Δεν φαίνεται να μεταπείθεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Μουζάλα, ούτε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε ανάρτησή του στο twitter δίνει συνέχεια στις προειδοποιήσεις του για τον κυβερνητικό συνασπισμό: «Παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση»...

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις, αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση».

Αν και δεν διευκρινίζει για ποιο πράγμα είναι προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π.Καμμένος έχει απειλήσει με παραίτηση του ιδίου και των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεχίζει να επισημαίνει ότι ακόμη κι έτσι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αργά το βράδυ της Τετάρτης έκαναν λόγο για «προειδοποιητικές» κινήσεις του Π.Καμμένου και συγκεκριμένα ότι συνεργάτες του μάζευαν τα πράγματά τους από το υπουργείο, ότι ο υπουργός Αμυνας προετοίμαζε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ότι θα ακύρωνε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ δείπνησαν μαζί με τον Πάνο Καμμένο στο σπίτι του.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον υπουργό Αμυνας και του ζήτησε να ξανασυζητηθεί το θέμα Μουζάλα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επιστροφή και των δύο στην Ελλάδα (ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ο υπουργός Αμυνας από τις ΗΠΑ). Ωστόσο, το τηλεφώνημα δεν φαίνεται να απέδωσε, όπως προκύπτει από το tweet του Π.Καμμένου.


Σε κάθε περίπτωση, το παζλ είναι δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει δύσκολα νομοσχέδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και χρειάζεται τη στήριξη των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Ή άλλων βουλευτών από την πλευρά της αντιπολίτευσης...

Την ίδια ώρα, υπουργοί της κυβέρνησης, ευρωβουλευτές και σειρά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αναφανδόν τον Γιάννη Μουζάλα. Το ίδιο συμβαίνει με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο για εκβιασμό της κυβέρνησης, αλλά και υποκρισία και πατριδοκαπηλία. Ενδεικτικό είναι ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ένα βίντεο από πρόσφατη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο Mega, κατά την οποία αποκαλεί ο ίδιος την ΠΓΔΜ αρκετές φορές «Μακεδονία».

Πάντως, σε διαφορετική γραμμή από τον Π.Καμμένο βρίσκεται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε ότι ο Γιάννης Μουζάλας δεν είναι εθνομηδενιστής και ότι εκ φραστικής παραδρομής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία».

Αναφερόμενος, δε, στα όσα έχουν επακολουθήσει και προϊδεάζοντας για τη θέση που θα κρατήσει στην ΚΟ του κόμματός του είπε χαρακτηριστικά: «Κάτι τρέχει στα γύφτικα».

Από τις 09:00 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"