ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΒΟΜΒΑ: ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ


Νέα βόμβα: Το ΔΝΤ ζητά νέα μείωση μισθών

Νέα βόμβα: Το ΔΝΤ ζητά νέα μείωση μισθών
Σήμερα έσκασε η βόμβα πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να δώσει την έγκριση του για την εκταμίευση της δόσης, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, δηλαδή νέες  μειώσεις μισθών! Λίγες ώρες μετά το κακό μαντάτο, οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού,  εκτιμούν πως στην έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα που αναμένεται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα δεν θα συμπεριλαμβάνεται πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε ότι πρόθεση είναι η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για τη διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος, που, εφόσον πετύχει, θα διευρυνθεί για το σύνολο των πολιτών.
Αν και ο ίδιος αναγνώρισε πως θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό έως τα τέλη του 2014 ύψους 3,8 -4 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό αναμένεται να επιλυθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το κενό δεν είναι τόσο μεγάλο και εκτίμησε πως μπορεί να καλυφθεί.

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο αξιωματούχος τόνισε πως «από τον Απρίλιο του 2014 θα ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους», ενώ μιλώντας για το έλλειμμα, εκτίμησε τόνισε πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Πάντως, ο ανώτατος αξιωματούχος των Βρυξελλών αν και αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στον τραπεζικό τομέα και στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διοικητική μεταρρύθμιση καθώς η Τρόικα θεωρεί ότι η Αθήνα έχει μείνει πίσω.

Η ίδια πηγή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη "μάστιγα" της ανεργίας που απειλεί επικίνδυνα την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως λαμβάνονται μέτρα για τη δημιουργία προγραμμάτων προς όφελος 50.000 ανέργων το δεύτερο εξάμηνο του 2013, με χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, αλλά και προγράμματα για 350.000 νέους.

Τέλος, σχολιάζοντας το καυτό θέμα της κινητικότητας, ο αξιωματούχος της Κομισιόν έκανε λόγο για πρόοδο σε ποσοτικό επίπεδο και ότι πλέον υπάρχει ανάγκη για πρόοδο και σε ποιοτικό επίπεδο. Από το τέλος του 2010 έως το τέλος του 2012 έχουν αποχωρήσει 120.000, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος από τους 150.000 που θα πρέπει να αποχωρήσουν έως το 2015, σημείωσε. Ο αξιωματούχος τόνισε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπαχθούν στο σχέδιο κινητικότητας άλλοι 12.500 υπάλληλοι, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 έως το τέλος του 2013.

ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ. ΜΟΝΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ. ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ; ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗ  ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"