ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου σχετικά με τις παραιτήσεις των συμβούλων για το θέμα του στρατοπέδου Παπαπέτρου






Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, στη σημερινή  τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, με την απόφαση που είχε ληφθεί  σε προηγούμενη συνεδρίαση

 περί παραιτήσεως ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου, σε περίπτωση που δεν γίνονταν αποδεκτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με την παραμονή των στρατιωτικών μονάδων στο Αμύνταιο. 
Η μειοψηφία, η οποία δήλωσε απούσα, υποστήριξε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούσαν να μετέχουν στη συνεδρίαση, επειδή είχαν υποβάλει  τις παραιτήσεις τους στον δήμαρχο Αμυνταίου. Αντίθετα η πλειοψηφία δεν ασπάστηκε την άποψη αυτή  διευκρινίζοντας πως οι παραιτήσεις δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές από τον δήμαρχο. 
Τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αφού διαπιστώθηκε απαρτία από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως ο κ. Ιωσηφίδης δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του κ. Θεοδωρίδη, όσο και του κ.Φίστα, για το εάν υπέβαλε και αυτός  την παραίτησή του.-


ΠΗΓΗ: http://lexovitis.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΩΠΩ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΜΥΝΤΑΙΩΤΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Bloomberg: "Nέα βοήθεια, νέα μέτρα"

Bloomberg: "Nέα βοήθεια, νέα μέτρα"

Την διαβεβαίωση του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει νέα οικονομική βοήθεια χωρίς να συνοδεύεται από νέα μέτρα λιτότητας εξέφρασε... ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μάικλ Μέιστερ.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Γερμανός συνεργάτης της Ανγκέλα Μέρκελ υποστήριξε πως «εάν χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια, είναι ξεκάθαρο ότι θα συνοδευθεί από νέους όρους και προϋποθέσεις», υποστήριξε ο Μέιστερ.

Κλείνοντας, Μέιστερ επανέλαβε την γερμανική γραμμή πως «η Ελλάδα πρέπει να πιάσει τους στόχους του τωρινού προγράμματος, ή σε αντίθετη περίπτωση κάθε συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια τελειώνει εδώ», επεσήμανε ο πολιτικός του CDU.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr και http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Νέα «βουτιά» 8,1% στην βιομηχανική παραγωγή

Νέα «βουτιά» 8,1% στην βιομηχανική παραγωγή


Νέα υποχώρηση 8,1% εμφάνισε τον Ιούλιο η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, έναντι οριακής ενίσχυσης 0,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...



Ειδικότερα, η εξέλιξη του ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής, µε βάση το έτος 2005=100,0, για το µήνα Ιούλιο 2013, σύµφωνα µε προσωρινά και διορθωµένα, ως προς τον τυπικό µήνα, στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής του µηνός Ιουλίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη του Ιουλίου 2012, παρουσίασε µείωση κατά 8,1%, έναντι µείωσης 3,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Ο µέσος ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2012, παρουσίασε µείωση κατά 3,2%, έναντι µείωσης 4,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011

Πού οφείλεται η κάμψη:
Η µείωση του Γενικού ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής κατά 8,1% το µήνα Ιούλιο 2013, σε σύγκριση µε τον
αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων
βιοµηχανίας, δηλαδή:
α. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατοµείων κατά 5,2%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.
β. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 4,3%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, µη µεταλλικών ορυκτών και ηλεκτρολογικού εξοπλισµού.
γ. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ηλεκτρισµού κατά 19,6%.
δ. Στη µείωση του ∆είκτη Παροχής Νερού κατά 5,4%.

Σε ετήσια βάση, η µείωση του Γενικού ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής κατά 3,2% της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:
α. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατοµείων κατά 9,0%.
β. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 0,2%.
γ. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ηλεκτρισµού κατά 11,0%.
δ. Στη µείωση του ∆είκτη Παροχής Νερού κατά 2,0%.
 
ΠΗΓΗ: http://www.axortagos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ....

«Πιθανότατα η Δαμασκός» υπεύθυνη

Έκθεση βάσει μαρτυριών και φωτογραφιών

«Πιθανότατα η Δαμασκός» υπεύθυνη για τη χρήση χημικών, λέει η HRW

«Πιθανότατα η Δαμασκός» υπεύθυνη για τη χρήση χημικών, λέει η HRW
Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch διαπιστώνει «ισχυρά στοιχεία» πως το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στην Γκούτα στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεσή της.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό με τον οποίο φαίνεται να διενεργήθηκε η επίθεση. Η έκθεση (αγγλικά) επικαλείται μαρτυρίες, εξέταση στοιχεία για την πιθανή προέλευση των όπλων των επιθέσεων, υπολειμμάτων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και ιατρικών φακέλλων των θυμάτων.

«Τα στοιχεία που αφορούν τον τύπο των πυραύλων και των εκτοξευτών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις αυτές υποδηλώνουν σαφώς ότι πρόκειται για οπλικά συστήματα τα οποία είναι γνωστό ότι ανήκουν και χρησιμοποιούνται μόνο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις» αναφέρει η οργάνωση.

Η Human Rights Watch και εμπειρογνώμονες των οπλικών συστημάτων που επιβλέπουν τη χρήση των όπλων στη Συρία, δεν έχουν στοιχεία που να πιστοποιούν ότι οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν στην κατοχή τους πυραύλους των 140mm και των 130mm, όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή τους εκτοξευτές τους.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Πτυχιούχοι των 400 ευρώ


Πτυχιούχοι των 400 ευρώ

Νέοι με εντυπωσιακό βιογραφικό αναζητούν μάταια εργασία

Του Γιαννη Ελαφρου




«Πολλοί από τους νέους που καταθέτουν βιογραφικά για εργασία έχουν απίστευτα προσόντα. Κυριολεκτικά ντρέπεσαι να τα διαβάσεις, ειδικά όταν ξέρεις ότι ανάμεσα σε εκατοντάδες θα διαλέξεις τελικά έναν!» Η εξομολόγηση ενός υπεύθυνου προσλήψεων σε μεγάλη εταιρεία είναι ενδεικτική «Ο μισθός μου είναι τόσο μικρός, που πολλές φορές τρύπωνα μαζί με τους φοιτητές μου στο φοιτητικό εστιατόριο για ένα γεύμα», λέει στην «Κ» απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού, που εργάστηκε ως ωρομίσθιος σε ΤΕΙ. Εικόνες μιας ωμής εργασιακής πραγματικότητας: από τη μια πολύ «βαριά» βιογραφικά και από την άλλη παρατεταμένη ανεργία ή πολύ μικροί μισθοί. Η «γενιά των 700 ευρώ» έρχεται στον νου σχεδόν με... νοσταλγία, καθώς οι μισθοί όσων προσλαμβάνονται αυτή την περίοδο βρίσκονται συνήθως κάτω (ή και πολύ κάτω) από τα 700 ευρώ καθαρά. Μάλιστα, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για «πολλές γενιές» των 700 ευρώ, καθώς και οι 40άρηδες, 50άρηδες απολυμένοι -εάν ξαναβρούν δουλειά- «πέφτουν» σε αυτά τα επίπεδα αμοιβών.Για κάθε θέση εργασίας που ανακοινώνεται υπάρχει βομβαρδισμός βιογραφικών. «Οταν βγαίνει αγγελία για μία θέση εργασίας μπορεί να δεχθούμε και 600 βιογραφικά μέσα σε μία εβδομάδα. Το ένα τρίτο απ’ αυτά είναι νέων ανθρώπων που έχουν υψηλότατα προσόντα. Απόφοιτοι πανεπιστημιακής σχολής, με μεταπτυχιακές σπουδές και τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Δίπλα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με μικρότερα τυπικά προσόντα, αλλά με προϋπηρεσία και εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολη η επιλογή», λέει στην «Κ» διευθυντής προσωπικού εταιρείας. Αλλά και για όποιον προσληφθεί και ενταχθεί στο μισθολόγιο, ο μισθός είναι 600 ευρώ μεικτά. Ποσό ανεπαρκές για τις στοιχειώδεις ανάγκες, αλλά και τελείως αναντίστοιχο με τις σπουδές. Βεβαίως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται τυπική πρόσληψη, οπότε η αμοιβή του εργαζόμενου μπορεί να κατρακυλά μέχρι τα 300-400 ευρώ!
Στα 400 ευρώ και «μαύρα» ήταν τον περυσινό χειμώνα η αμοιβή του 27χρονου Κωνσταντίνου Σπ. για οκτάωρη εργασία σε δικηγορικό γραφείο. Απόφοιτος της Νομικής και με μεταπτυχιακό στη Γερμανία δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ακόμα και αυτή τη δουλειά. «Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι 150 ευρώ τον μήνα και 45 ευρώ η κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι μένει; Συνάδελφοι νέοι δικηγόροι που εργάζονται χωρίς ωράριο και πρακτικά μέχρι τα μεσάνυχτα μπορεί να αμείβονται 600-800 ευρώ, στην πραγματικότητα κάτω και από τον ανειδίκευτο εργάτη. Δυστυχώς, δεν έχει αναγνωριστεί το καθεστώς του μισθωτού δικηγόρου», μας λέει.
«Οταν στέλνω βιογραφικά, δέχομαι εγκωμιαστικά σχόλια: καταπληκτικό βιογραφικό, διδακτορικό, δημοσιεύσεις, μπράβο! Αλλά από δουλειά τίποτα», λέει στην «Κ» ο Π.Κ., 30 ετών, με πρώτο πτυχίο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Τελικά, απασχολήθηκε πέρυσι ως ωρομίσθιος στην ΑΣΠΑΙΤΕ το πρώτο διδακτικό εξάμηνο και στο ΤΕΙ Χαλκίδας το δεύτερο. Αμοιβές; 700 και 300 ευρώ αντίστοιχα! «Δεν βγαίνει με τίποτα, ειδικά για εμάς τους μηχανικούς που έχουμε να πληρώσουμε και υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Το 80% των φίλων μου είναι ήδη στο εξωτερικό», μας λέει ο Π.Κ.
Η Γεωργία είναι 36 ετών και έχει αποφοιτήσει από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Εχει κάνει μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ σε προηγμένη τεχνολογία αποτύπωσης πληροφοριών και χειρίζεται άριστα τρεις ξένες γλώσσες. Η φορολογική της δήλωση αναγράφει εισόδημα 5.000 ευρώ. «Και είναι αληθινό, γιατί για να πληρωθώ κόβω απόδειξη, αφού συνήθως αμείβομαι από διάφορα προγράμματα. Πώς να ζήσεις με τέτοιο εισόδημα;», μας λέει η Γεωργία. Οι δουλειές εξαφανίζονται, οι αμοιβές κατρακυλούν. Αποτέλεσμα; «Πριν από μερικά χρόνια έβγαζα 1.200 - 1.400 ευρώ τον μήνα. Τα τελευταία χρόνια έπεσα στα 800. Πέρυσι ήταν ακόμα πιο άσχημη χρονιά. Με βάση τις σπουδές μου, αλλά και την τεχνολογία που εφαρμόζω θα έπρεπε να αμείβομαι πολύ καλύτερα, αλλά πού να το βρεις;».
Δυστυχώς, η πραγματικότητα των ελάχιστων αμοιβών αφορά ολοένα και μεγαλύτερες ηλικίες, όχι μόνο νέους. Ο Π.Στ. εργαζόταν για πολλά χρόνια στον εκτυπωτικό κλάδο, με συσσωρευμένη πλέον εμπειρία και μισθό γύρω στα 1.500 ευρώ. Απολύθηκε κι έμεινε ενάμιση χρόνο στην ανεργία. Βρήκε ξανά δουλειά, με μισθολόγιο, αλλά με μισθό 650 ευρώ μεικτά.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ; ΝΤΡΟΠΗ

ΠΑΣΟΚ Α ΑΘΗΝΩΝ 0%

ΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών για ΠΑΣΟΚ : 0% στις ηλικίες 18-34

ΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών για ΠΑΣΟΚ : 0% στις ηλικίες 18-34

Την απογοήτευση σκόρπισε στη Χαριλάου Τρικούπη η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να παραμένει καθηλωμένο στο 6,8%, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ότι μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον Ευ. Βενιζέλο θα ανέκαμπτε…
Οι γνωρίζοντες, όμως, τις κρυφές δημοσκοπήσεις δεν περίμεναν αυτή την μέτρηση για να καταλάβουν ότι όλα έχουν τελειώσει για το άλλοτε κραταιό κίνημα, που μάλιστα έσβησε προ ημερών (μάλλον σε πένθιμο κλίμα) τα 39 κεράκια του.
Σε μέτρηση την οποία διενήργησε η ίδια εταιρία, τον Ιούλιο, στην Α’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «κυριακάτικη δημοκρατία»- εμφανίζει μέχρι και… μηδενικά (ναι!) ποσοστά.
Για την ακρίβεια, στις ηλικίες 18-34 ετών -εκεί όπου άλλοτε σάρωνε- τα ευρήματα της μέτρησης για το ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια κουκκίδα, δηλαδή ποσοστό που δεν ανιχνεύεται καν και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταγραφεί στην έρευνα. Αλλοτε, αυτό το σημάδι έμπαινε στα ευρήματα για τα κόμματα που δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν ούτε καν το όριο εισόδου στη Βουλή.
Κι αν στις νεότερες ηλικίες, το ΠΑΣΟΚ παίρνει μήδεν και δεν το ψηφίζει πια κανείς, δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στις μεγαλύτερες. Στις ηλικίες 35-44 ετών παίρνει 1,8% και στις ηλικίες 45-54 ετών παίρνει 1,6%. Αλλά και οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι το έχουν εγκαταλείψει. Στις ηλικίες 55-64 ετών συγκεντρώνει μόλις 2,9%. Και μόνο στους άνω των 65, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 10,9%, που και αυτό είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό των τελευταίων εκλογών.
Κατά μέσον όρο, το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών συγκεντρώνει 3,6%. Ποιο ήταν το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στην ίδια περιφέρεια; 8,72%. Αρα, έναν χρόνο αργότερα -κι ενώ έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση- εμφανίζεται να έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του…
Από ποιοτικής πλευράς, τα στοιχεία αυτά -που σε γενικές γραμμές αντανακλούν κατά τους γνωρίζοντες και την πανελλαδική εικόνα- δείχνουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι από κάθε άποψη γηρασμένο κόμμα. Πολιτικά και κοινωνικά, αλλά και όσον αφορά τους ψηφοφόρους του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που μηδενίζεται η απήχησή του στις νεότερες και τις μεσαίες ηλικίες, που αποτελούσαν τον κορμό της δύναμής του, περιορίζοντας πλέον την όποια επιρροή του στους ηλικιωμένους, γίνεται φανερό ότι δεν έχει κανένα μέλλον. Η πορεία του θα είναι εκ των πραγμάτων φθίνουσα και ως εκ τούτου μέχρι να επέλθει η πλήρης εξαφάνιση, θα ενισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις.
Στην ίδια μέτρηση για την Α’ Αθηνών τον Ιούλιο η Ν.Δ. είχε όσον αφορά την πρόθεση ψήφου προβάδισμα 3,5 μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,3% με 17,8%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή με 9,4%. Στο 3% περιορίζεται, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜ.ΑΡ., που στις τελευταίες εκλογές είχε πάρει στην περιφέρεια αυτή 7,37%.
Πηγή: Lykavitos.gr ΚΑΙ http://tvkosmos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

Το 1/4 των Ασιατών έχει βιάσει γυναίκα

Το 1/4 των Ασιατών έχει βιάσει γυναίκα


Το 1/4 των Ασιατών έχει βιάσει γυναίκα
Το 1/4 των Ασιατών έχει βιάσει γυναίκα
Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπτει, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ντροπη. Ολοι οι πολιτισμοι ειναι το ιδιο ε θολοκουλτουριαρηδες;

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ. ΕΙΝΙΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ:«Να κατέβουν μαζί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ»

 ΠΑΓΚΑΛΟΣ:«Να κατέβουν μαζί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ»

Κοινή κάθοδο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές πρότεινε ο Θ. Πάγκαλος. «Κατά τη γνώμη μου, στις ευρωεκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σ’ αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί» είπε μιλώντας στον Βήμα Fm.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΗΔΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"