ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Άσαντ για λιμοκτονίες σε προάστιο της Δαμασκού

Πολιορκία στο Γιαρμούκ

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Άσαντ για λιμοκτονίες σε προάστιο της Δαμασκού

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Άσαντ για λιμοκτονίες σε προάστιο της Δαμασκού
Ως υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση ελλείψεων τροφίμων στο Γιαρμούκ, προάστιο της Δαμασκού όπου έχουν καταφύγει πρόσφυγες από την Παλαιστίνη, κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία την κυβέρνηση του Άσαντ, η οποία κατηγορεί τις καθεστωτικές δυνάμεις για πολιορκία που φτάνει σε επίπεδο εγκλημάτων πολέμου.

Ήδη 128 άτομα έχουν λιμοκτονήσει ενώ εκατοντάδες άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα καθώς το Γιαρμούκ δεν ανεφοδιάζεται. Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το Γιαρμούκ προ εβδομάδων, όπου τα ελάχιστα φορτία που παραδίδονται δεν αρκούν για τους χιλιάδες διαμένοντες.

Στην αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα καταγγέλλει ότι οικογένειες προσφύγων έχουν υποχρεωθεί να ζητιανεύουν για τρόφιμα στους δρόμους κινδυνεύοντας έτσι να σκοτωθούν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν πληροφορίες για νέες συγκρούσεις κοντά στον καταυλισμό Γιάρμουκ, ο οποίος εκτιμάται ότι φιλοξενεί περίπου 17.000 με 20.000 παλαιστίνιους και σύρους πρόσφυγες και όπου έχουν σημειωθεί μερικές από τις σφοδρότερες συγκρούσεις στη συριακή πρωτεύουσα.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τον Απρίλιο του 2013 και τα περισσότερα νοσοκομεία έκλεισαν καθώς εξαντλήθηκαν οι πιο βασικές ιατρικές τους προμήθειες. «Οι συριακές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου χρησιμοποιώντας ως όπλο πολέμου τη στέρηση τροφής των αμάχων» υποστηρίζει ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής του παραρτήματος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης.

«Οι ανατριχιαστικές περιγραφές οικογενειών που αναγκάζονται να τρώνε γάτες και σκύλους και οι άμαχοι που δέχονται τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών αναζητώντας τροφή, αποτελούν συνηθισμένες λεπτομέρειες της ιστορίας φρίκης που συντελείται στον Γιάρμουκ» λέει ο ίδιος.

Ο Λούθερ περιέγραψε την πολιορκία του καταυλισμού ως «συλλογική τιμωρία» του άμαχου πληθυσμού και κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας να επιτρέψει άμεσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις την πρόσβαση στον καταυλισμό.

Πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στον Γιάρμουκ κατήγγειλαν στην οργάνωση ότι έχουν μήνες να φάνε φρούτα ή λαχανικά και τουλάχιστον το 60% των προσφύγων εκεί υποσιτίζονται.

Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε ως καταφύγιο για τους Παλαιστίνιους που εγκατέλειψαν τις περιοχές τους για να γλιτώσουν από τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1948, αλλά έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων από τα τέλη του 2012 όταν εγκαταστάθηκαν εκεί ομάδες αντικαθεστωτικών.

Οι περισσότεροι από τους 180.000 Παλαιστίνιους στον Γιάρμουκ εγκατέλειψαν την μεγαλύτερη παλαιστινιακή κοινότητά τους, στη Συρία, αλλά περίπου 20.000 από αυτούς εγκλωβίστηκαν εκεί από τον περασμένο Ιούλιο που ξεκίνησε η πολιορκία του καταυλισμού από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Τον περασμένο μήνα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέληξε σε ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στον εμφύλιο να άρουν άμεσα τις πολιορκίες, αλλά μέχρι στιγμής η κατάσταση στον Γιάρμουκ δεν έχει βελτιωθεί.

Ο ΟΗΕ προχώρησε στην παράδοση ειδών πρώτης βοήθειας στον καταυλισμό που ωστόσο διακόπηκε όταν κατέρρευσε η εκεχειρία ανάμεσα στους αντάρτες και σε φιλο-κυβερνητικούς παλαιστίνιους ενόπλους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 ΝΤΡΟΠΗ. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ;

Κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις το βορειοκορεατικό τάνκερ στη Λιβύη

Επίκειται επιχείρηση κατά των ανταρτών

Κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις το βορειοκορεατικό τάνκερ στη Λιβύη

Κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις το βορειοκορεατικό τάνκερ στη Λιβύη
Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης κατέλαβαν τη Δευτέρα το πετρελαιοφόρο υπό σημαία Βορείου Κορέας στο οποίο φορτώθηκε αργό πετρέλαιο από τον τερματικό σταθμό του λιμανιού Ες Σίντερ. Το λιμάνι βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών, οι οποίοι επιδιώκουν να πουλήσουν πετρέλαιο παρακάμπτοντας την κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης ενέκρινε την ίδια στιγμή την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εντός μίας εβδομάδας για την «απελευθέρωση» των λιμανιών που ελέγχονται από τους αντάρτες στις έκρυθμες ανατολικές περιοχές της χώρας.

Η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Λιβύης, National Oil Corp (NOC), ανακοίνωσε πως το δεξαμενόπλοιο μεταφέρεται «συνοδευόμενο» στη δυτική Λιβύη. Το πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές δήλωσε επίσης στο Reuters ο υπουργός Πολιτικού και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χαμπίμ αλ-Αμίν.

Νωρίτερα εκπρόσωπος των ανταρτών είχε αρνηθεί ότι οι δυνάμεις τους έχασαν τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου.

Το λιμάνι, όπως και ο τερματικός σταθμός μεταφόρτωσης πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη, είναι υπό την κατοχή των ανταρτών, οι οποίοι σχεδίαζαν να πουλήσουν το πετρέλαιο -αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων- παρακάμπτοντας την κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Η σύγκρουση για τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας δημιουργεί φόβους ότι η Λιβύη θα κυλήσει βαθύτερα στο χάος, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τις δεκάδες πολιτοφυλακές που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011 αλλά σήμερα αψηφούν την κρατική εξουσία.

Οι αντάρτες, οι οποίο έχουν καταλάβει τρία λιμάνια και ελέγχουν σχεδόν το ένα τέταρτο της χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ, έχουν δηλώσει ότι έχουν αναπτύξει δυνάμεις στην κεντρική Λιβύη για να αποκρούσουν ενδεχόμενη κυβερνητική επίθεση.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Απειλη εμφυλιου στην Λιβυη

ΣτΕ: Τέλος στα προνόμια των πολύτεκνων οικογενειών για εισαγωγή στα ΑΕΙ

Κρίθηκαν αντισυνταγματικά

ΣτΕ: Τέλος στα προνόμια των πολύτεκνων οικογενειών για εισαγωγή στα ΑΕΙ

ΣτΕ: Τέλος στα προνόμια των πολύτεκνων οικογενειών για εισαγωγή στα ΑΕΙ
Τα πάνω κάτω στο καθεστώς των προνομίων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών σχετικά με την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φέρνει με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με δύο διαφορετικές συνθέσεις και με δύο διαφορετικούς προέδρους έκρινε αντισυνταγματικούς δυο νόμους, του 2011 και του 2012 που προέβλεπαν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος και καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 - 988/2014) έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"