ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: «Ο εθνικός μας ύμνος αναφέρει “Μακεδονία”, όχι “Βόρεια Μακεδονία”»

Σκόπια

Σκόπια: «Ο εθνικός μας ύμνος αναφέρει “Μακεδονία”, όχι “Βόρεια Μακεδονία”»

Εκτεθειμένο εμφανίζεται και πάλι το Μαξίμου, μετά από τα αποκαλυπτικά σχόλια εκ Σκοπίων, για τον εθνικό ύμνο του κρατιδίου και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η επαίσχυντη προδοτική «λύση» του ονοματολογικού, επιτρέπει στα Σκόπια να αναφέρονται στη χώρας τους ως «Μακεδονία» στα πλαίσια του εθνικού τους ύμνου.
Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς το Μαξίμου δεν έχει αναφερθεί ποτέ δημοσίως σε αυτό, παρόλο που ο εθνικός ύμνος των Σκοπιανών είναι εκ φύσεως αλυτρωτικός.
«Είναι πιθανόν να είμαι ο πρώτος που θα αποκτήσει δίγλωσσο διαβατήριο, σύμφωνα με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που θα φέρει το νέο όνομα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας»,
δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alsat m.
Ο σχολιαστής Π. Ντιμίτροφσκι σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα έχει αριθμό διαβατηρίου 001 και, ίσως, θα είναι ο πρώτος στον κόσμο και για κάτι άλλο.
Ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είπε με υπερηφάνεια στη συνέντευξή του, θα είναι επικεφαλής κυβέρνησης που θα ακούει εθνικό ύμνο για μια χώρα που δεν υπάρχει πια!

Το ερώτημα είναι εάν κάτι τέτοιο παγκοσμίως έχει ξαναγίνει!

Ο εθνικός μας ύμνος – συνέχισε ο σχολιαστής – περιέχει τη λέξη Μακεδονία ως χώρα, τέσσερις φορές:

«Σήμερα στη Μακεδονία γεννιέται ένας νέος ήλιος ελευθερίας», αρχίζει ο ύμνος και τελειώνει με: «Μακεδονία ελεύθερη, ζει ελεύθερα».
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει την αλλαγή του «μακεδονικού» ύμνου.
Δεν πρόκειται να αλλάξει

Αλλά, σύμφωνα με αυτήν έγιναν οι συνταγματικές τροπολογίες, με την εξαίρεση του άρθρου 36 που για λόγους ιστορικούς παραμένει ως «Μακεδονία». Οπουδήποτε αλλού η λέξη «Μακεδονία» αντικαθίσταται με τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία».

Οπως σημειώνει το echedoros-a.gr, σε κανένα σημείο από όλη τη διαδικασία της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος δεν αναφέρθηκε το κείμενο του εθνικού ύμνου, εκτός από τον ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει.
Επιπλέον, δεν δόθηκε καμία εξήγηση ως προς τη συνταγματική ρήτρα «36».
Στο κείμενο του ύμνου, η «Μακεδονία» ως χώρα αναφέρεται τέσσερις φορές, αυτό σημαίνει βάσει της Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές τροποποιήσεις ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτόματα σε «Βόρεια Μακεδονία».
Διαφορετικά, η χώρα που θα αποκαλείται ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», θα έχει τον εθνικό ύμνο ενός άλλου κράτους.

Από τη φύση του αλυτρωτικός

Ο εθνικός ύμνος της ΠΓΔΜ είναι από τη φύση του αλυτρωτικός και οι στίχοι του έχουν σαφή αναφορά στο Κρούσεβο.

Δηλαδή την πόλη που κατέλαβαν οι Σλάβοι κατά την επανάσταση του Ίλιντεν, όπου οι Σλάβοι ήθελαν να ιδρύσουν την ανεξάρτητη «Μακεδονία».

Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει! 

Πηγη: https://difernews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ 180 ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ  ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΤΟΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΤΕ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΠΕΜΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΥΠΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΘΕΣΟΥΛΗΘΕΣ. ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΓΙΑ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΚΦΡΑΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΝ ΑΝΑΠΕΜΨΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΥΠΙΚΗΣ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΩΣΤΕ ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩΝ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ  Η ΒΟΥΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΕΝΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ.


MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΠPΩTO - Aνάδειξη του Προέδρου
'Αρθρο 34: (Αναπλήρωση)
1. Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Bουλής αν δεν υπάρχει Bουλή, ο Πρόεδρος της τελευταίας Bουλής και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η Kυβέρνηση συλλογικά.
Kατά την περίοδο της αναπλήρωσης του Προέδρου δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για τη διάλυση της Bουλής, με εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4, καθώς και οι διατάξεις για την παύση της Kυβέρνησης και την προσφυγή σε δημοψήφισμα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 38 παράγραφος 2 και του άρθρου 44 παράγραφος 2

Και

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (Μέρος Κοινοβουλευτικό)

'Αρθρo 140:Eκλoγή τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας

Παραγραφος 2. Σε περίπτωση oριστικής αδυναμίας τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας να εκπληρώσει τα καθήκoντά τoυ κατά τoυς oρισμoύς τoυ άρθρoυ 34 παρ. 2 τoυ Συντάγματoς, καθώς επίσης και σε περίπτωση πoυ o Πρόεδρoς παραιτηθεί, πεθάνει ή κηρυχθεί έκπτωτoς κατά τις διατάξεις τoυ Συντάγματoς, η Boυλή συγκαλείται σε συνεδρίαση για την εκλoγή νέoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας μέσα σε δέκα ημέρες τo αργότερo, αφότoυ έληξε πρόωρα η θητεία τoυ πρoηγoύμενoυ Πρoέδρoυ.
3. H εκλoγή τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη, της oπoίας η ανακoίνωση γίνεται πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την oριζόμενη σ’αυτήν ημερoμηνία ψηφoφoρίας, σύμφωνα με τo άρθρo 32 παρ. 3 τoυ Συντάγματoς.

4. Tης εκλoγής τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας δεν πρoηγείται συζήτηση.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"