ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ καλείται να πληρώσει στην Εφορία 4.470,30 ευρώ!

Άνεργος με ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ καλείται να πληρώσει στην Εφορία 4.470,30 ευρώ!



Στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης πέφτουν χιλιάδες άνεργοι ή περιστασιακά εργαζόμενοι οι οποίοι απέκτησαν πολύ μικρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή από ενοίκια ή από αγροτικές δραστηριότητες ή εισέπραξαν οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να καλούνται να καταβάλουν στην εφορία πολλές χιλιάδες ευρώ!

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε άγαμους ή οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα πολύ χαμηλότερα των 3.000 ευρώ, βεβαίωναν οφειλές της τάξης των 2.000 έως 4.500 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Τα τεκμήρια

Τα τεκμήρια διαβίωσης ήταν και φέτος η βασική αιτία των απίστευτων παραλογισμών κατά τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος σε χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα.

Οι στρεβλώσεις αυτές δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένοι φορολογούμενοι με ετήσια πραγματικά εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας να καλούνται να πληρώσουν ποσά φόρου εισοδήματος μεγαλύτερα των 2.000 ευρώ!

Χαρακτηριστικά είναι τα τέσσερα ακόλουθα παραδείγματα:

Σε άνεργο φορολογούμενο ο οποίος για το 2016 είχε να δηλώσει ως συνολικό ετήσιο εισόδημα το ποσό της τάξης των 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και ο οποίος διέμενε κατά τη διάρκεια του 2016 σε οικία 70 τ.μ., την οποία του είχε παραχωρήσει δωρεάν η μητέρα του (δεν ήταν καν δικιά του) και είχε στην κατοχή του κι ένα ΙΧ 1.756 κ. εκ. προέκυψε εκκαθαριστικό σημείωμα που ανέγραφε το εξωπραγματικό ποσό των 4.470,30 ευρώ!

Σε φορολογούμενο άγαμο με ετήσιο εισόδημα 600 ευρώ από ενοίκια και 321 ευρώ από περιστασιακή μισθωτή απασχόληση, δηλαδή με σύνολο εισοδήματος 921 ευρώ για όλο το 2016, με κύρια κατοικία 27 τ.μ. και ένα ΙΧ 1.500 κ.εκ. παλαιότητας 7 ετών, κατά την εκκαθάριση της φετινής δήλωσης προέκυψε φόρος εισοδήματος προς πληρωμή συνολικού ύψους 3.236,66 ευρώ!

Σε άλλον φορολογούμενο, άγαμο άνεργο, με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επιδόματα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, κύρια κατοικία 80 τ. μ. και ΙΧ 1.300 κ. εκ. 11ετίας προέκυψε φόρος εισοδήματος συνολικού ύψους 3.620,80 ευρώ!

Σε φορολογούμενο έγγαμο με ετήσιο εισόδημα 2.550 ευρώ από περιστασιακή απασχόληση και 200 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες, κύρια κατοικία 75 τ.μ. και ΙΧ 1.500 κ. εκ. 15ετίας προέκυψε φόρος εισοδήματος συνολικού ύψους 2.284 ευρώ (ο συνολικός αναλογών φόρος που προέκυψε ήταν 2.794 ευρώ αλλά αφαιρέθηκαν από αυτόν τα 510 ευρώ που είχαν παρακρατηθεί με συντελεστή 20% κατά την καταβολή των αμοιβών ύψους 2.550 ευρώ).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, επειδή τα δηλούμενα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων, προσδιόρισαν το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Δηλαδή σε κάθε τέτοια περίπτωση έλαβαν υπόψη τους το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που ισχύει για τον άγαμο φορολογούμενο ή των 2.500 ευρώ που ισχύει για τον έγγαμο και προσέθεσαν στο ποσό αυτό τυχόν επιπλέον ποσά τεκμηρίων διαβίωσης για σπίτι ή και για ΙΧ αυτοκίνητο, εφόσον ο φορολογούμενος διέμεινε, κατά τη διάρκεια του 2016 σε κατοικία ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατείχε και κάποιο ΙΧ αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ. ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ.

Στήσαμε Παγίδα Στην Ελλάδα Και Την Κλέψαμε Δώσαμε 250 Δις Από Τα Οποία 220 Πήγαν Απ Ευθείας Στην Γερμανία

 Συνέντευξη Ιταλού Πρωθυπουργού – Στήσαμε Παγίδα Στην Ελλάδα Και Την Κλέψαμε Δώσαμε 250 Δις Από Τα Οποία 220 Πήγαν Απ Ευθείας Στην Γερμανία




Μάσιμο Ντ’ Αλέμα: τα λεφτά που δανείσαμε στους έλληνες δεν πήγαν στην Ελλάδα… Τα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη κατέληξαν στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες για να πληρωθούν οι τόκοι χωρίς ούτε καν οι έλληνες να οσφρηστούν τη μυρωδιά τους, αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα σε μια πρόσφατη συνέντευξη του και προκάλεσε πανικό στους δανειστές. Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στην «RaiNews24», αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν, απευθείας, στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό, στις ιταλικές τράπεζες.
Το χρέος στα  ύψη
Είναι αυτό, που εμείς υποστηρίζαμε, από την έναρξη της κρίσης, ότι οι δανειστές δανείζουν, δήθεν, τους έλληνες για να απομειώσουν το χρέος τους, ένα χρέος που δημιουργήθηκε με λογιστικά τεχνάσματα στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στην ουσία, οι εταίροι έσωζαν τις δικές του τράπεζες-ζόμπι,  που είχαν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας με «ζεστό» χρήμα, που έφευγε από τις τσέπες των ελλήνων, μέσω των 100 περίπου νέων παράνομων φόρων που επιβλήθηκαν πραξικοπηματικά από τις κυβερνήσεις, που υποστηρίχθηκαν από τον ξένο παράγοντα. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι, ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια, όλοι εντός και εκτός συνόρων, έσωζαν την Ελλάδα, με κύριο άξονα το χρέος της, εν τούτοις, το χρέος έχει υπερδιαπλασιαστεί, αντί να μειώνεται.
Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δις ευρώ, όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε, χαρακτηριστικά, ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας, πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος. «Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα, όπως η Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ η πλούσια χώρα πλουσιότερη», δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δις ευρώ, όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.
Τα 220 δις πήγαν απευθείας στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες
Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες», σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντρο-αριστεράς και υπογραμμίζει, συγκεκριμένα: «Στην πραγματικότητα, είναι λάθος να λέγεται, ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων. Όχι.. Εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται, ούτε καν την μυρωδιά τους».


ΠΗΓΗ: http://360views.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΤ'ΑΛΕΜΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"