ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα κύριε Τσίπρα

Σφοδρη επιθεση στην κυβερνηση

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα κύριε Τσίπρα

    Μητσοτάκης: Εσείς μιλάτε κ. Κουρουμπλή;
H συζήτηση άνοιξε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και αυτή την ώρα τον λόγο έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.
Ο κύριος Μητσοτάκη στο ξεκίνημα της ομιλίας του μίλησε για την θλιβερή παράσταση που έδωσαν Καμμένος και Τσίπρας ώστε να μείνουν για λίγο καιρό ακόμη στην εξουσία: «Ο τυπικός τίτλος είναι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Πρόκειται όμως για την τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και 4 χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Καμμένος και Τσίπρας θέλουν να κερδίσουν λίγους μήνες εξουσίας, να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρήσει τα προνόμιά του ο Πάνος Καμμένος.  Ο κ. Καμμένος δανείζει δυο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα και δεν τους διαγράφει για να μην χάσει την Κ.Ο.. Για τον κύριο Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε.
Η φαρσοκωμωδία της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους. Περιφερόμενοι βουλευτές, αλλιώς εξελέγησαν, αλλιώς εξελίχθηκαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να γίνουν δεκανίκια μιας κυβέρνησης που κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα. Κυβέρνηση κουρελού.
Αναντικατάστατο» είχατε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο. Και τώρα ξαφνικά απαλλαγμένος δήθεν από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά.
Αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευθεί, να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που δεν θα βασιστεί σε προγραμματική σύγκλιση αλλά θα προκύψει αργότερα, φτιαγμένη από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής».
Για την επιλογή Αποστολάκη είπε: «Ποτέ καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος για να γίνει υπουργός. Εσείς, κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας στις 21 Απριλίου 1967». Σε αυτό το σημείο υπήρξε διάλογος ανάμεσα σε Μητσοτάκη με Φίλη, Κουρουμπλή και Κοτζιά που αντέδρασαν στα όσα άκουσαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 
Για το Σκοπιανό και τον ρόλο του Καμμένου είπε: «Τσίπρας και Καμμένος είναι συνεργοί σε μια μεθόδευση κόντρα στους Μακεδόνες και τον ελληνικό λαό. Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις και καταπατά θεσμούς.
Με το Σκοπιανό εκχωρείτε, με τη σιωπηλή ανοχή του κ Καμμένου, την μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;
Και εσείς κύριε Καμμένο όταν κάνατε πρόταση μομφής για το Σκοπιανό δεν την στηρίξατε αλλά στηρίξατε την κυβέρνηση από την οποία λέτε τώρα ότι φεύγετε. Ο κ. Καμμένος ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, δεν το έκανε. Και τώρα στηρίζει την κυβέρνηση».
Στην συνέχεια μίλησε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την κοινωνική αναταραχή με την ανομία που επικρατεί: «Ξέρουν οι Έλληνες ότι δυστυχώς η κρίση δεν έχει τελειώσει, ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί, ότι πλήρωσαν τα capital controls, ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις, ότι η πατρίδα μας νακροθετείται με νέο μνημόνιο.
Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε για λίγα χρόνια στην εξουσία. Δεν χρειάζεται κύριε Τσίπρα να εξηγήσετε στους πολίτες πόσο καλά ζουν. Οι πολίτες βλέπουν τα χρέη και τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους.
Ο Κουφοντίνας είναι ελεύθερος παρέα με τους Ρουβίκωνας να κάνει βόλτα στους δρόμους που έβαψε με το αίμα των θυμάτων του. Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε πανεπιστήμια κουκουλοφόρων. Εκχωρείτε κομμάτι κομμάτι τα συμφέροντα της χώρας και η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη.
Για τον απολογισμό της κάθαρσης και της μάχης κατά της διαπλοκής τι να θυμηθεί κανείς; Τα μεγάλα λόγια για την λίστα Λαγκάρντ; Αντί να έρθουν τα χρήματα έφυγε ο υπουργός. Η διαγραφή τεραστίων προστίμων για λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων. Οι νέοι ολιγάρχες μπαίνουν ανενόχλητοι από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου.
Το Μάτι κάηκε, 100 άνθρωποι κάηκαν και κοιτάτε μόνο κομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις. Φτάσατε στο σημείο να εγκαινιάσετε το μετρό της Θεσσαλονίκη που δεν υπάρχει. Οπως φέρατε και το τρένο από την Ιταλία στη ΔΕΘ και μετά αυτό επέστρεψε στην Ιταλία.  Ενα θέατρο άθλιο. Ποιος σας συμβουλεύει; Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς μπροστά στα μάτια τους.
Χειραγωγείτε τα πάντα. Κατασκευάζετε διώξεις και μιλάτε για καταδίκες. Συκοφαντείτε δημόσια πρόσωπα. Αναφερθήκατε σε στέλεχος της ΝΔ. Ο υπουργός σας κ. Πολάκης φωτογράφιζε συγκεκριμένους δικαστικούς και τον καλύψατε. Γιατί Πολάκης είναι Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης σας».
Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε για ακόμη μία φορά την στάση των βουλευτών που έφυγαν από τα κόμματα τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση λέγοντας: «Έξι στην τιμή της μίας ψήφου εμπιστοσύνης. Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Μεσολάβησε συναλλαγή τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο όσο ανάμεσα στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης».
Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Δανέλλη τον ρώτησε: «Τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες και τότε καταψηφίζατε την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ και τώρα την στηρίζατε;».
Στην συνέχεια μίλησε για την Κατερίνα Παπακώστα: «Που είναι η κυρία Παπακώστα που όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ μιλούσε για το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στηρίζει την κυβέρνηση;».
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Κύριε Τσίπρα από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖα τα έχετε πει και τα έχετε κάνει όλα. Κρατώ αυτό που είχατε πει ο ίδιος. Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίδνουν τα κόμματα αλλά ο λαός. Αν θέλετε ψήφο εμπιστοσύνης ζητήστε εκλογές. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας».
Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο πάλι προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης καθώς τονίζονταν ότι δεν είχε το δικαίωμα και κάποιοι βουλευτές από το ΚΙΝΑΛ χτυπούσαν τα έδρανα της Βουλής και φώναζαν. 
Ο κ. Τσίπρας στην παρέμβασή του τόνισε: «Ο αρχηγός της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον Αποστολάκη με τον στρατηγό της χούντας κι αυτό είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στο φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητώ να ανακαλέσει γιατί είναι ντροπή».
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του είπε: «Μάλλον δεν καταλάβατε καλά αυτό που είπα. Ο τελευταίος είπα που ανέλαβε το υπουργείο Αμυνας όντας εν ενεργεία στρατιωτικός ήταν στην Χούντα. Από τότε καμία άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Σέβομαι το Ναυαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Μιράζ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο;».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"