ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ασφαλής ο δεύτερος Ρώσος πιλότος - Η Μόσχα στήνει S400 στη Συρία

Ασφαλής ο δεύτερος Ρώσος πιλότος - Η Μόσχα στήνει S400 στη Συρία


Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους SU-24 που κατερρίφθη χθες από την Τουρκία είναι ασφαλής και επιστρέφει σε ρωσική βάση στη Συρία, μετέδωσε το IFAX.

"Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος επαναπατρίστηκε στη βάση μας" στο Χμέιμιμ της Συρίας, δήλωσε ο Σόιγκου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Σόιγκου ευχαρίστησε "όλους τους άνδρες του ρωσικού στρατού που πήραν τεράστια ρίσκα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας" για να σώσουν τον πιλότο. Ο άλλος πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε.

Νωρίτερα ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε τη διάσωση κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του δεύτερου πιλότου, είδηση που πρώτος έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Europe 1.

"Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στη ρωσική αεροπορική βάση", δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ενώπιον της γερμανικής Βουλής πως η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία περιέπλεξε τη διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

"Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία... Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση. Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το έδαφός της, αλλά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πόση ένταση υπάρχει στην κατάσταση στη Συρία και στη γύρω περιοχή. Μίλησα χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας και του ζήτησα να κάνει τα πάντα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης", είπε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο μεταξύ, η Ρωσία θα αναπτύξει στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S400 μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Μάλιστα, την ανάπτυξη των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας επιβεβαίωσε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο IFAX.

Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέστησε επίσης στους Ρώσους να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία.



- Ιράν: Κακό μήνυμα στους τρομοκράτες η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

Wikileaks: H Αθήνα εξήγησε στις ΗΠΑ την «εμπρηστική τουρκική στάση» στο Αιγαίο

«Δεν χρειάζονται 40 παραβιάσεις την ημέρα...»

Wikileaks: H Αθήνα εξήγησε στις ΗΠΑ την «εμπρηστική τουρκική στάση» στο Αιγαίο

Wikileaks: H Αθήνα εξήγησε στις ΗΠΑ την «εμπρηστική τουρκική στάση» στο Αιγαίο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ουάσινγκτον
«Με 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο την ημέρα, δεν μπορούμε να είμαστε πιο θετικοί απέναντι στην Άγκυρα»: Αυτά τα λόγια του έλληνα ΥΠΕΞ το 2005 προς τον αμερικανό πρέσβη μεταφέρει τηλεγράφημα προς την Ουάσινγκτον, καταγράφοντας τη δυσφορία της Αθήνας για την τουρκική στάση στο Αιγαίο.

Σε σήμα της αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιεύει το Wikileaks, η στάση της Άγκυρας χαρακτηρίζεται εμπρηστική ενώ επισημαίνεται η σχετική μείωση εκείνο τον καιρό των περιστατικών που καταγράφηκαν.

Το σήμα, με διαβάθμιση εμπιστευτικό και το οποίο διέρρευσε στον ιστότοπο, στάλθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2005, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στο τοπίο των παραβιάσεων.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης είχε «επαναλάβει στον πρέσβη το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς πως ο υψηλός αριθμός παραβιάσεων καθιστά όλο και πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη συνεργασία με την Τουρκία σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένου εκείνου της ΕΕ», αναφέρει το σήμα.

«Ο Μολυβιάτης υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν χρειάζεται να στέλνει 40 αεροσκάφη την ημέρα στον διαφιλονικούμενο εναέριο χώρο για να υποστηρίξει την πολιτική της θέση» αναφέρει το σήμα. «Θα μπορούσε, επέμεινε, να στείλει μία πτήση την εβδομάδα και να καταφέρει το ίδιο» συνεχίζεται το κείμενο, μεταφέροντας την θέση του ΥΠΕΞ.

Ο Π.Μολυβιάτης, συνεχίζει το σήμα, ανέφερε πως «αν οι Τούρκοι ακολουθήσαν λιγότερο εμπρηστική πολιτική στο Αιγαίο, θα υπήρχε πολύ θετικότερο κλίμα για την Τουρκία στην Ελλάδα».

Ο αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του, αναφέρει το σήμα, «ρώτησε εάν η Ελλάδα διαχωρίσει επαρκώς μεταξύ παραβιάσεων του εναέριου χώρου και παραβάσεων».

Ο πρέσβης «σημείωσε πως η ελληνική αξιοπιστία θα ενισχυόταν αν η ελληνική πλευρά στεκόταν περισσότερο μόνο στην τουρκικές παραβιάσεων εντός έξι αυτικών μιλίων, όπου τα περιστατικά είναι λιγότερα και η διεθνής νομοθεσία σαφέστερη» αναφέρει το σήμα.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"