ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Βαρουφάκης: Θέλουν να γίνουμε Κόσσοβο

Βαρουφάκης: Θέλουν να γίνουμε Κόσσοβο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο γνωστός οικονομολόγος δήλωσε για άλλη μια φορά την θέση του για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα. Σε σχόλιο του, ανέφερε οτι θεωρεί τρελό αυτό που γίνεται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες δανείζονται πλέον με διπλάσιο επιτόκιο απ'ότι οι ευρωπαικές τράπεζες για να δανείσουν με την σειρά τους στο Ελληνικό δημόσιο με αντίστοιχα υψηλά επιτόκια. "Το νέο χρέος που συσσωρεύεται απλά επιβαρύνει το ήδη τεράστιο πρόβλημα χωρίς όμως να δίνει λύσεις ουσίας στην ελληνική οικονομία" ανέφερε ο κος Βαρουφάκης
Σε ερώτηση του κου Ευαγγελάτου για το τι πρέπει να γίνει , δήλωσε οτι αν πρέπει να συνεργαστούμε με τον διάβολο (εννοώντας το ΔΝΤ), ας το κάνουμε μιας και οι θέσεις μας είναι πιο κοντά στις δικές τους προτάσεις.
Τέλος στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το που πάει η όλη κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά οτι στόχους των δανειστών μας είναι να γίνουμε Κόσσοβο, με μόνο προιόν το φτηνό και καλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και οτι πρέπει όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το αποφύγουμε αυτό.

ΠΗΓΗ http://gr.news.yahoo.com

.Γ.Στουρνάρας: Μήν παίρνετε λεφτά από την τρόικα.Πάρτε απ αλλού










Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε από κοινού με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος που, όπως είπε μας, επέβαλε η τρόικα. «Οι τρεις τους ήταν ομόφωνοι. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο. Αν είχα τη δυνατότητα δεν θα σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα έτσι, τόσο εμπροσθοβαρές».

Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές ότι οι εταίροι πιέζοντας με τη δόση επιθυμούν η Ελλάδα να εφαρμόσει τάχιστα όλα τα prior actions όμως «πρέπει να προσέξουν διότι ο κίνδυνος ατυχήματος τώρα είναι παρά πολύ υψηλός».

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Θ. Σκυλακάκη είπε ότι το κράτος θα πληρώσει τους ιδιώτες στους οποίους χρωστάει με τα χρήματα των δόσεων, χωρίς να διευκρινίσει ποιων δόσεων, και φέτος και στην πορεία του 2013.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως μια μεθόδους που εξετάζονται είναι η αναδιανομή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην διάθεση του στο ΕΚΤ προς το υπουργείο οικονομικών και επιστροφή τους προς την Ελλάδα ως δείγμα αλληλεγγύης.

Επίσης κάλεσε την Κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου αν βρει η χώρα της από άλλα κράτη χρηματοδότηση να τα προτιμήσει από το να υπαχθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: REAL.GR
TO ΣXOΛIO MOY: 
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΑ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ; ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ; ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

<< Γνώριζε, ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους ήταν προς ευρωπαϊκές τράπεζες και πως αν χρεοκοπούσαμε η κρίση θα έπληττε και αυτές με τεράστιες ζημίες και όμως δεν το χρησιμοποίησε ως μέσο διαπραγμάτευσης καλύτερων όρων με τους δανειστές του μηχανισμού ,όπως η Γερμανία, της οποίας τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στο ελληνικό δημόσιο χρέος. Επίσης δεν χρησιμοποίησε διπλωματικά ως μέσο πίεσης την δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό από άλλες πηγές, που δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε, να αγοράζει ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Κίνα, γεγονός που αποδεικνύει, ότι υπήρχε η βούληση απο την μεριά των Κινέζων και τα απαραίτητα κεφάλαια, για να παρέμβουν στην κρίση χρέους της ευρώζωνης, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο θάρρος από ελληνικής πλευράς, η οποία στην πρώτη αντίδραση των αγορών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έθαψε αυτή την προοπτική. Αλήθεια, τι έπαθε σήμερα η Πορτογαλία, που καταφεύγει σε δανεισμό και απο την Κίνα; Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής,  που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.>>

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΔΩ:

http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2011/03/1-19-2011_31.html

Κ. ΛΑΟΥΚ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΡΩ

Στην Στεφανία Κασίμη  

«H ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δήλωσε στη Realnews ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, απαιτούνται θυσίες για 10 τουλάχιστον χρόνια. Αντίθετα, αν αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει να «προικοδοτηθεί» από τους Ευρωπαίους εταίρους.

-Η ελληνική Βουλή ψήφισε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να εκταμιευθεί η δόση;


Από τεχνικής απόψεως, τώρα ναι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα. Αυτό συνεχίζει να είναι το πρόβλημα. Επίσης, δεν γνωρίζω ακόμη την έκθεση της τρόικας. Ωστόσο, το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα.

-Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ολοένα και πληθαίνουν. Τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του;

Νομίζω ότι οι οικονομολόγοι ομοφώνως υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Αρα, θεωρώ ότι, σε μακροπρόθεσμη βάση, χρειάζονται δύο πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα: Πρώτον, είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Το επίπεδο του χρέους είναι πολύ πάνω από τον στόχο του 120% επί του ΑΕΠ (σ.σ.: που έχει τεθεί για το 2020), το οποίο λέγεται ότι είναι το μέγιστο επίπεδο στο οποίο μπορεί να είναι βιώσιμο - οι προβλέψεις δείχνουν ότι κινείται ξανά προς την κατεύθυνση του 190% επί του ΑΕΠ. Επομένως, θα χρειαστεί περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεύτερον, η λιτότητα από μόνη της δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει να συμπληρωθεί με κίνητρα για ανάπτυξη. Αυτά τα αναπτυξιακά κίνητρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι, φυσικά, η απελευθέρωση των υπηρεσιών και της αγοράς εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της τάξης του 2% - 3% του ΑΕΠ, χωρίς μεγάλες επενδύσεις από δημόσιο χρήμα, κάτι που πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο.


ΠΗΓΗ: REAL.GR

TO ΣXOΛIO MOY: Επιβεβαιωνομαι πληρως για την θέση μου εδω και ενάμιση χρόνο πως το χρεος παρά το κούρεμα που προηγήθηκε δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι 120% του αεπ το 2020 με τίποτα και οτι χρειάζεται νέο εθελοντικό κούρεμα και του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των κρατών που μας δάνεισαν οπως και της ΕΚΤ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"