ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος εσόδων τριμήνου από αποκρατικοποιήσεις


Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος τριμήνου για έσοδα 3,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις


 
Στην αποσαφήνιση πως ο στόχος για έσοδα 3,3 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2012 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ρεαλιστικός, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, η Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνάντηση που θα έχει με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μητρόπουλος έχει ήδη προειδοποιήσει πως ο στόχος για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012 μπορεί να μην επιτευχθεί, καθώς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υπονομεύεται από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, από τις  διεργασίες γύρω από το PSI και από την ανησυχία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 3,3 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται να τρέξει την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων, περιουσιακά στοιχεία που δεν ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

πηγη Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011.
<< Απαιτείται και η εντατικοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με την απαλλαγή του κράτους κατά προτεραιότητα από τις προβληματικές επιχειρήσεις του δημοσίου. Όμως ας έχουμε υπόψη, ότι η τρόικα αποτιμά την περιουσία των ΔΕΚΟ σε 44 δις ευρώ, ενώ οι κρατική συμμετοχή σε αυτές μόλις φτάνει τα 8 δις ευρώ. Άρα είναι ανεδαφικός ο στόχος, να συγκεντρωθούν 50 δις σε 5 χρόνια μόλις. Είκοσι χρόνια τώρα το θέμα το προβληματικών με την εξαίρεση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη καμία άλλη δεν το προώθησε, όπως έπρεπε και ιδού σήμερα τα αποτελέσματα της αναβλητικότητας. Βεβαίως είναι απαραίτητο, να πάψει το κράτος, να κάνει τον επιχειρηματία ,διατηρώντας μόνο τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων κυρίως στον τομέα της ενέργειας ή ποσοστό, που θα του δίνει το δικαίωμα βέτο σε αυτές. Στόχος πρέπει, να είναι η αποτροπή δημιουργίας ιδιωτικών μονοπωλίων, που θα αντικαταστήσουν τα κρατικά και μια εύρυθμη και υγιής ελεύθερη αγορά, όπου οι κανόνες του ανταγωνισμού θα λειτουργούν πλήρως. Δεν πρέπει, να ξεχνάμε, ότι  τα μονοπώλια είναι καταστρεπτικά για το συμφέρον των πολιτών, αλλά μεταξύ ενός κρατικού και ενός ιδιωτικού μονοπωλίου είναι πάντα προτιμότερο για ευνόητους λόγους ένα κρατικό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και το θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, στο οποίο απαιτείται,  να κινηθούμε εντατικά, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά και προσέχοντας, να μην εκχωρηθεί ο πλούτος αυτός σε ιδιωτικά μονοπώλια και εταιρίες σκοτεινών συμφερόντων. Θυμίζω το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ορυχείων λιγνίτη και το θέμα της εκμετάλλευσης των πιθανών πετρελαϊκών κοιτασμάτων, που άπτεται και των εθνικών μας θεμάτων.>>
EΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ : http://vaggelisioannidis.blogspot.com/2011/03/1-19-2011_31.html

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΔΗΘΕΝ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΝΩ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ. ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ THΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΥΝ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗΣΟΥΝ. 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"