ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΦΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛΝ

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός Πρόεδρος

Αφιερωμένο εξαιρετικά. Ερχεται η ώρα των αποκαλυπτηρίων.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΞΙΠΑΣΙΑ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο στην νεοελληνική κοινωνία μας; Το ότι βασιλεύει η ξιπασιά η δικαιολόγηση κάθε απατεωνιάς κάθε σπατάλης του δημοσίου ταμείου. Θεωρήθηκε large ο αναίσθητος και χοντρόπετσος, καταδικάστηκαν οι έντιμοι που αναζήτησαν την τιμωρία των κάθε λογής απατεώνων ως δήθεν μικροπρεπείς αντί να επιβραβευθούν, ενθαρρύνθηκε η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η δημιουργία συμμοριών που τις διαπνέει η μαφιόζικη ομερτά. Έγινε έμβλημα της κοινωνίας μας η αναπαραγωγή του λάθους και η δικαιολόγηση του με ευκολία χωρίς να πληρώνει τα λάθη του κανείς, εξισώθηκαν τα θύματα των λαθών με τους θύτες βολικά. Ακόμη λοιπόν αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε εδώ;

Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ

«Κι αν πλήθος τ'ασχημα, κι αν ειναι τ'αδεια αφέντες, φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή, φτάνεις εσύ, εγω φτάνω, να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη. Ένας φτάνει.»
-- Κωστής Παλαμάς

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΕ ΣΔΟΕ

ΑΛΤ στον δρόμο για χρέη


Μια τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην Εφορία. Η τελευταία δείχνει τα δόντια της και συνεργάζεται πλέον στενά με την Αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο.

Το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της Αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο. Ηδη υπάρχουν περιπολικά της Αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το ΤΑΧΙS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Αν από τη διασταύρωση στοιχείων που θα ζητήσουν οι αστυνομικοί από το ΤΑΧΙS φανεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ, που είναι ποινικό αδίκημα, θα οδηγείται κατευθείαν στο Αυτόφωρο. Ειδικά για το χρέος από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινά από το πρώτο ευρώ οφειλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την Αστυνομία για τον εντοπισμό πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη. Τα περιπολικά της Τροχαίας διαθέτουν πλέον ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που μέσα σε ένα λεπτό κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στον ελεγχόμενο πολίτη. Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη προς την Εφορία.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 
ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΑΤΟ 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Fitch: Η πτώση θα φθάσει το 42%

Συνεχίζουν την καθοδική πορεία τους οι τιμές των ακινήτων

Συνεχίζουν την καθοδική πορεία τους οι τιμές των ακινήτων
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου της Ευρώπης, όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, στην Ελλάδα συνεχίζεται η πτωτική πορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά στην πτώση τιμών στην αγορά κατοικίας κατά το γ' τρίμηνο του 2013, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς οίκου Fitch θα υπάρξει περαιτέρω πτώση, έως το 42% των τιμών προ κρίσης.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές στην ελληνική αγορά κατοικίας υποχώρησαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 9,2% κατά το τρίτο τρίμηνο. Αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η Eurostat, μόνο η Κροατία ξεπέρασε την Ελλάδα, με τις τιμές να μειώνονται κατά 16,9%.

Η πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ισπανία βρίσκεται στο 6,4% (από 10,6% κατά το β' τρίμηνο του 2013), στην Πορτογαλία η πτώση είναι της τάξης του 2,9%, στην Ιταλία 5,3%, ενώ στην Ιρλανδία οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν άνοδο 3,7%.

Μετά την Ελλάδα, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στην Κύπρο με 8%.

Συνολικά, πάντως, τόσο σε επίπεδο Ευρωζώνης, όσο και σε επίπεδο ΕΕ, ο ρυθμός πτώσης των τιμών σημείωσε μείωση κατά το γ' τρίμηνο του 2013, δείγμα ότι η ευρωπαϊκή αγορά κατοικίας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, η πτώση στην Ευρωζώνη δεν ξεπέρασε το 1,3%, έναντι αντίστοιχης μείωσης κατά 2,4% κατά το β' τρίμηνο του 2013. Αντίστοιχα, στην ΕΕ η πτώση ήταν μόλις 0,5%, έναντι μείωσης κατά 1,4% το β' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Αν και η συνολική μείωση των τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων αγγίζει το 32% πανελλαδικά από το υψηλότερο σημείο που βρέθηκαν κατά το δεύτερο μισό της προηγούμενης δεκαετίας, η εικόνα δεν φαίνεται να αλλάζει εύκολα.
Ο οίκος Fitch προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των κατοικιών στην Ελλάδα το 2014, ενώ η πτώση θα συνεχιστεί και το 2015, οπότε θα υπάρξει σχετική σταθεροποίηση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι τιμές στην Ελλάδα θα υποχωρήσουν συνολικά κατά 42% μέσα σε μια πενταετία. Ειδικότερα για τη φετινή χρονιά, η υποχώρηση εκτιμάται στο 10%.
Όπως σχολιάζει ο οίκος, η πτώση θα συνεχιστεί παρά την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει για έναν χρόνο την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία όπως είναι λογικό θα μειώσει την πίεση στην αγορά από την προσφορά.
ΠΗΓΗ:  http://news.in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016.

H ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΑΘ'ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"