ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μέτωπο πλέον Ιταλίας - Ισπανίας κατα λιτοτητας

Σαφές, μέτωπο πλέον Ιταλίας - Ισπανίας, έναντι των πολιτικών μονομερούς λιτότητας, της ΕΕ
Η Ιταλία και η Ισπανία συνέδεσαν χθες τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση μέτρων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές, ανακοινώθηκε από τις αντιπροσωπείες τους στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

"Δεν πρόκειται για επιφυλάξεις σε βάθος, αλλά θέλουμε αυτό να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής λύσης, το μακροπρόθεσμο πρέπει να συνδεθεί με το βραχυπρόθεσμο", έγινε γνωστό από την ιταλική αντιπροσωπεία.

Η ισπανική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι υποστηρίζει αυτήν τη θέση. "Τασσόμαστε υπέρ του συμφώνου ανάπτυξης, δεν το μπλοκάρουμε, αλλά χρειάζονται επίσης έκτακτα μέτρα", επέμεινε ένας Ισπανός διπλωμάτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει σύμφωνο χωρίς αυτά τα μέτρα για να ανακουφιστούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες βραχυπρόθεσμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να "βελτιώσουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης".
"Δύο χώρες εμμένουν στην ύπαρξη συμφωνίας και για τα μακροπρόθεσμα μέτρα και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όμως η συζήτηση δεν μπλοκαρίστηκε καθόλου, συνεχίζεται", πρόσθεσε ο Ρόμπαϊ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.



 Για σύμφωνο ανάπτυξης μίλησε ο Ολάντ   
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.
Όπως ανέφερε ο Ολάντ τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία επιθυμούν οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα κατευνασμού των αγορών:
Σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο η Ισπανία θέλει άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ από την πλευρά της η Ιταλία θέλει μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"