ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοί κάνουν τους... Κινέζους!

Οι Γερμανοί κάνουν τους... Κινέζους!


Οι Γερμανοί κάνουν τους... Κινέζους!
Οι Γερμανοί κάνουν τους... Κινέζους!
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό ενός Έλληνα πολίτη, με αφορμή την πρόσφατη αναζωπύρωση της δημόσιας συζήτησης για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που εξαναγκάσθηκε να δώσει η Αθήνα στο Βερολίνο το 1942, δεν μπορεί παρά να αφορά τις βαρύτατες ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεών μας, που επί έξι και πλέον δεκαετίες απέφυγαν να θεμελιώσουν, να διατυπώσουν και να προωθήσουν τις αυτονόητες εθνικές μας απαιτήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, επέδειξε απίστευτη και ύποπτη ολιγωρία. Και βέβαια όσοι γενναίοι τολμούσαν κατά καιρούς και έθεταν το ζήτημα αντιμετωπίζονταν από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών, αλλά και των δημοσιογράφων, περίπου ως... γραφικοί. Άλλωστε, αυτό συνηθίζεται στη χώρα μας. Ανάλογης μεταχείρισης έτυχαν τα τελευταία χρόνια από το πολιτικό και το μηντιακό μας σύστημα και όσοι μιλούσαν επίμονα και συστηματικά για την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου και ζητούσαν να ερευνηθεί η πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον εθνικό μας θαλάσσιο χώρο...

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις ευθύνες αυτές φυσικά και πρέπει να γίνει. Δεν είναι, όμως, της ώρας. Τώρα αυτό που επείγει είναι η ανάληψη συντονισμένης και αποτελεσματικής δράσης για να έρθουν τα χρήματα που μας οφείλουν οι Γερμανοί, το ταχύτερο δυνατόν, στα κρατικά μας ταμεία. Η χώρα τα χρειάζεται όσο ποτέ! Και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Θα μπορούσαν, δηλαδή, να αποτελέσουν την κρίσιμη «μάζα» για τη στήριξη ενός ταχύρρυθμου εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή ψυχολογίας, που απαιτείται ως πρώτο βήμα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, που έσπευσε κουνώντας μας το δάκτυλο να δηλώσει ότι η χώρα μας δεν έχει καμμιά ελπίδα να εισπράξει όσα της χρωστά το γερμανικό κράτος και ότι πρέπει να επιμείνουμε στις... μεταρρυθμίσεις, δεν πρέπει να μας απογοητεύσει. Αντίθετα, μάλιστα, πρέπει να μας φανατίσει. Το Βερολίνο, που έχει ήδη κερδίσει δεκάδες δισ. ευρώ, στις «πλάτες» των υπερχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, την περίοδο της κρίσης, το Βερολίνο που δεν έδειξε ποτέ πραγματική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, οφείλει τώρα να επιστρέψει τα λεφτά που μας έκλεψε επί κατοχής, υπό τη μορφή αναγκαστικού δανείου. Το θέμα δεν είναι μόνον οικονομικό, αλλά και ηθικό!

ΑΝ ΚΑΙ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή στοιχεία των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι πρόκειται για 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. ευρώ για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, δηλαδή για 162 δισ. ευρώ συνολικά. Τόσο ο Μανώλης Γλέζος, που πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στον αγώνα για την επιστροφή των γερμανικών οφειλών, όσο και πολλοί διαπρεπείς οικονομολόγοι τονίζουν ότι στο ποσό αυτό δεν έχουν υπολογισθεί οι τόκοι. Με δεδομένο ότι τα ποσά αυτά ήταν καταγεγραμμένα σε δολάρια, με το μέσο επιτόκιο των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, δηλαδή με 6%, η σημερινή αξία των αποζημιώσεων μπορεί να είναι πολλαπλάσια! Στις 2 Ιουλίου του 2011, ο οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης κ. Ζακ Ντελπλά δήλωσε στην εφημερίδα Les Echos ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 575 δισ. δολάρια.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ σε ό,τι αφορά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές, σε όλο το διάστημα της κατοχής. Μόνο από την πρώτη αποτίμηση, που είχε κάνει αμέσως μετά τον πόλεμο, φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας... Σημειώστε ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής είχαν πληρώσει κάποιες δόσεις. Λέγεται ότι ήταν 19 δόσεις, από τον Αύγουστο του 1943 έως τον Σεπτέμβριο του 1944. Οι πληρωμές αυτές, για τις οποίες λογικά υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην κεντρική μας τράπεζα, αποτελούν ουσιαστικά αναγνώριση της οφειλής.

Η ΝΟΜΙΚΗ και ηθική βάση των ελληνικών απαιτήσεων είναι εξαιρετικά ισχυρή. Τώρα απαιτείται να διαμορφωθεί και μια ισχυρή πολιτική και επικοινωνιακή βάση. Και αυτό προϋποθέτει την προετοιμασία ενός πλήρως τεκμηριωμένου φακέλου, στον οποίο θα στηριχθεί η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αλλά και τη δημιουργία μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας που θα υποστηρίξει σαν μια γροθιά τις προσπάθειες της χώρας να δικαιωθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ή τοποθέτησης πρέπει τώρα να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του εθνικού στόχου, που είναι απολύτως εφικτός και που μπορεί να αλλάξει δραματικά τη ροή των εξελίξεων και μαζί τη μοίρα του τόπου. Οι Γερμανοί έχουν χρέος απέναντί μας και εμείς απέναντι στους εαυτούς μας! Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε όλοι μαζί;

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΑΚΡΙΒΩΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ.

Δεν θα διώκονται ποινικά οφειλέτες του Δημοσίου έως 10.000 ευρώ

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους

Δεν θα διώκονται ποινικά οφειλέτες του Δημοσίου έως 10.000 ευρώ

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Ανάσα σε χιλιάδες μικροοφειλέτες του Δημοσίου που είναι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι μεταξύ άλλων ο εντοπισμός των οφειλών που δεν μπορούν να εισπραχθούν, ώστε να πέσει το βάρος του εισπρακτικού μηχανισμού στους μεγαλοοφειλέτες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει δύο βασικές παρεμβάσεις: θα προβλέπεται ότι δεν θα ασκείται ποινική δίωξη για οφειλές έως 10.000 ευρώ και θα χαρακτηρίζει ως μη εισπράξιμες αρχικές οφειλές έως 200 ευρώ, περιλαμβανομένων και των προσαυξήσεων.

Σήμερα για την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων: αφενός τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, και αφετέρου να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός να επικεντρωθεί στις εισπράξιμες οφειλές και να μη διατίθενται ανθρώπινοι πόροι για την ανεύρεση εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν.
Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη ρύθμιση που συμφωνήθηκε με την τρόικα και προβλέπει την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 48 δόσεις.
Σημειώνεται πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Εφορίες ανέρχονται πλέον στα 56 δισ. ευρώ, ενώ τα 14 δισ. ευρώ αυτών των χρεών έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους 15 μήνες. Είναι ενδεικτικό πως μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 δημιουργήθηκαν «νέα» χρέη της τάξεως των 1,3 δισ. ευρώ και αφορούν σε μεγάλο βαθμό φορολογουμένους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup παραδέχεται την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο



 
Την άμεση ανάγκη χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση και ειδικά στην Ελλάδα επισήμανε σε ομιλία του την Τετάρτη στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον τους έντονους ρυθμούς προσαρμογής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούρου, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα του τραπεζικού απορρήτου μετά και τις αποκαλύψεις για τις υπεράκτιες εταιρείες και τους φορολογικούς παραδείσους που έφερε στο φως η μεγάλη διεθνής δημοσιογραφική έρευνα - στην οποία συμμετέχει και η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», ο κ. Γιούνκερ, επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του, που θεωρείται ως ένας από τους οικονομικούς «παραδείσους», να περιορίσει το απόρρητο αποδεχόμενη την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με την ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2015.
 
ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Ενας μεγαλος Ευρωπαιος πολιτικος, ενας καλος φιλος της Ελλαδας. Κριμα, να μην ειναι πρωθυπουργος της Γερμανιας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ 25ΧΡΟΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

Αν ανανεωση θεωρουν τα κομματα την αναδειξη σε θεσεις νεοτερων ατομων ηλικιακα της ιδιας ομως κοπης διοτι αποτελουν γεννημα θρεμα του σαπιου κομματικου σωληνα τοτε ειναι μακρυα νυχτωμενα. Δεν συγκινουν τους νεους τετοια τερτιπια. Αναγεννηση θα υπαρξει αν αποστρατευθουν τα κομματοσκυλα και προσελκυθουν νεα ατομα καταξιωμενα απο την κοινωνια. Αλλως και 25 χρονα κομματοσκυλα να αναδειξουν ο κυκλος εχει κλεισει και οδευουν προς πολιτικο θανατο.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Να εχετε υποψη οτι αλλο πραγμα ειναι οι ιδιωτικες αξιωσεις για αποζημιωσεις απο τους Γερμανους και αλλο η για πρωτη φορα οργανωμενη διεκδικηση αποζημιωσεων απο τo κρατος για τις τεραστιες καταστροφες που προκληθηκαν και σε δημοσια περιουσια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Σε μια πραγματικα ελευθερη οικονομια ειναι σωστο οι τραπεζες να αναλαμβανουν το κοστος των αθλιων επιλογων τους. Δεν μπορει να ζητανε οι τραπεζες να κοινωνικοποιουν τις ζημιες τους και να τις φορτωνουν στους φορολογουμενους. Αφου η Ευρωπη εγγυαται τις καταθεσεις ορθα μεχρι 100.000 ευρω δεν μπορει να απαιτουν τραπεζιτες και επενδυτες την διασωση τους με τις πλατες των φορολογουμενων. Τελος το παιχνιδι κανω παρτι τις καλες εποχες και στις δυσκολες ψαχνω τα κοροιδα να φορτωνω το προβλημα. Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"