ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζουν τα πάντα στις πανελλήνιες: Εξετάσεις τύπου «Δέσμες»

Αλλάζουν τα πάντα στις πανελλήνιες: Εξετάσεις τύπου «Δέσμες» και πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες σχολές


Οι μαθητές που φέτος φοιτούν στην τρίτη λυκείου θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσειςμε νέο καθεστώς. Δεν θα εξεταστούν σε έξι μαθήματα, ενώ θα έχουν και λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό. Παράλληλα το νέο σύστημα έχει και πολλά παράδοξα σε ό,τι αφορά στις σχολές που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές.
Πλέον οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα. Στην περίπτωση αυτή όμως θα μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Για να έχουν το δικαίωμα να μπουν σε σχολές και δεύτερου επιστημονικού πεδίου θα πρέπει να εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα.
Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Για παράδειγμα όσοι επιλέξουν να εξεταστούν σε πέντε μαθήματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε πεδία, αλλά ανάμεσα σε τρία, ανάλογα με τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται, αλλά τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ.
Για παράδειγμα οι μαθητές που θα εξεταστούν σε μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης θα μπορούν να εισαχθούν στις σχολές της αστυνομίας, δεν θα μπορούν όμως να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα όσοι επιλέξουν να δώσουν εξετάσεις για να εισαχθούν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών θα πρέπει να επιλέξουν ως δεύτερο πεδίο είτε τις ιατρικές σχολές, είτε τις σχολές πληροφορικής.
Όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση μόνο στις εξής σχολές:
Φυσικής αγωγής, Κινηματογράφου, Μουσικών σπουδών, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του πανεπιστημίου της Αθήνα

ΠΗΓΗ:  http://www.aftodioikisi.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΒΛΑΚΩΔΩΣ.

Ο Βαρουφάκης αποκαλεί "ξόανο" τον Γιούνκερ και "προβλέπει" για τον Τσίπρα...

Ο Βαρουφάκης αποκαλεί "ξόανο" τον Γιούνκερ και "προβλέπει" για τον Τσίπρα...


Ο Βαρουφάκης αποκαλεί ξόανο τον Γιούνκερ και προβλέπει για τον  Τσίπρα...
«Ο Γιούνκερ, είναι ένα ξόανο της Κομισιόν» και «ο Τσίπρας θα γίνει ένας Ράμσεϊ Μακντόναλντ», ο αντιλαϊκός Βρετανός πρωθυπουργός στη Μεγάλη Ύφεσης, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο Politico και αμφιβάλει για τη διευθέτηση του χρέους που δεν μπορεί να πληρωθεί.
«Η ελάφρυνση του χρέους είναι μια χαμένη υπόθεση. Θα υπάρξει ουσιαστικό κούρεμα, διότι ένα χρέος που είναι ανεξόφλητο δεν πρόκειται να καταβληθεί» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μάλιστα απευθύνει σφοδρή επίθεση στο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει ο κος Γιούνκερ, είναι απλά ένα ξόανο της Επιτροπής, η οποία έχει βαθύτατα χάσει την αξία της. Δεν πιστεύω καν ότι είναι ενημερωμένος για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αν και σε κάποιο σημείο ενημερώνεται για τις αποφάσεις» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο Τσίπρας αντί Μιτεράν θα γίνει ο Ράμσεϊ Μακντόναλντ της Ελλάδας αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.
Για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι  «Έχει ένα μεγάλο αγώνα στα χέρια του εναντίον της ιστορίας και της πραγματικότητας. Κέρδισε τη κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι στην εξουσία. Αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει στόχο να γίνει ο Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έκανε μια καταπληκτική στροφή 180 μοιρών και αγκάλιασε τη λιτότητα αλλά κατάφερε να διατηρήσει την διαχείριση του κόμματος, παρότι στράφηκε απέναντι στις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι του Τσίπρα θα του άρεσε αυτό.
O Σόιμπλε έχει δίκιο από μια άποψη για το χρέος
«O Σόιμπλε έχει δίκιο από μια άποψη: Η σημερινή ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη. Η Μέρκελ, όμως μάλλον θα τα καταφέρει να την κρατήσει σε σωστή πορεία όσο η ίδια είναι καγκελάριος για μερικά χρόνια, γιατί η Ευρώπη είναι πλούσια» αναφέρει στο Politico.

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"