ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας ομολόγησε κυνικά πως έπαιξε τη χώρα στα... ζάρια

«Χάσαμε χρόνο, χρήμα και δυνάμεις» | Εξηγήσεις Τσίπρα για την κωλοτούμπα από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στο μνημόνιο

Ο Τσίπρας ομολόγησε κυνικά πως έπαιξε τη χώρα στα... ζάρια

Ο Τσίπρας ομολόγησε κυνικά πως έπαιξε τη χώρα στα... ζάρια
Με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια να είναι ήδη παρελθόν και τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να περνά τον κάβο χωρίς νέες απώλειες, άπαντες πλέον εντός του Μεγάρου Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στις συμπληγάδες του ασφαλιστικού και της φορολογίας των αγροτών, που βρίσκονται προ των πυλών του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει το... πολιτικό μασάζ σε βουλευτές, καταγράφοντας παρατηρήσεις, σχόλια και γκρίνιες, εν όψει των μέτρων-φωτιά που έρχονται προς ψήφιση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την πίεση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης από τους πιστωτές, οι οποίοι ζητούν εδώ και τώρα μεταρρυθμίσεις, να αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Όπως είναι αναμενόμενο, η πίεση που δέχεται το στρατηγείο της κυβέρνησης και οι αυστηρές προειδοποιήσεις περί μη χαλάρωσης μεταφέρονται στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος πολιτικών και αποφάσεων, που ήδη έχουν ξεσηκώσει κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς τοποθετούν στην πρέσα του πρώτου αριστερού Μνημονίου χιλιάδες πολίτες. Το κλίμα στην Κουμουνδούρου, αλλά και στο στρατόπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, είναι εδώ και εβδομάδες ιδιαίτερα βαρύ, τα περιβόητα μέτρα του παράλληλου προγράμματος αποτελούν απλά... ασπιρίνες και η κοινοβουλευτική δύναμη των 153 είναι άγνωστο κατά πόσο θα αντέξει να ανέβει τον επόμενο γολγοθά του ασφαλιστικού πακέτου.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για το πώς μετακινήθηκε από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στην υπογραφή της νέας (και βαρύτατης) συμφωνίας με τους δανειστές, παραδέχτηκε ουσιαστικά πως η κυβέρνηση στέρεψε από... καύσιμα. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Εάν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή. Εάν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Οχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε όχι αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Εάν έφευγα, θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία», υποστήριξε, μιλώντας στο δημοσιογράφο, Πολ Μέισον, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη βίαιη ωρίμαση τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του. Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του και προς τους «New York Times», σημείωσε πως είναι «πολύ προβληματισμένος» για το μέλλον. «Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, εστιάζοντας στη συμφωνία. «Νομίζω πως δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου», ανέφερε, με τον αρθρογράφο να επισημαίνει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι νικημένος, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει πως έχει δίκιο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
dgatsios@e-typos.com


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΑΛΕΞΗ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"