ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤ'ΈΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ. Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΡΤ





Η εμφάνιση του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή χθες και τα όσα είπε για την ΕΡΤ ήταν ο προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες έως τη συνάντηση της Δευτέρας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητά το ενδεχόμενο να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση και στη συνέχεια να συζητηθούν όλα τα σχέδια για την αναδιοργάνωσή της. 

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι δεν θα υπήρχε κανένα περιθώριο παρέμβασης στη δημόσια τηλεόραση εν λειτουργία, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τους πολιτικούς συσχετισμούς και τα πολιτικά συμφέροντα που κάνουν «κουμάντο» στην Αγία Παρασκευή. Από το Μαξίμου δεν έγινε κανένα απολύτως σχόλιο για τις δηλώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν έως το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς θα τοποθετηθεί μία ακόμη φορά για το θέμα της ΕΡΤ με την ομιλία που θα κάνει την Κυριακή το πρωί στο Ναύπλιο στο πλαίσιο των προσυνεδρίων της ΝΔ. 
Ο κ. Σαμαράς, όπως διαβεβαιώνουν οι συνομιλητές του, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο «λουκέτο». Οι ίδιες πηγές αποφεύγουν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση που θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες. Εκτιμούν, όμως, πως αυτή τη στιγμή η «καυτή πατάτα» είναι στα χέρια των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τριβές και εντός των κοινοβουλευτικών τους κομμάτων λόγω της στάσης που τήρησαν, όταν ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ. 

Ήδη στο επιτελείο του επεξεργάζονται εναλλακτικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους –προτάσεις, όμως, που σε κάθε περίπτωση, θα υλοποιηθούν χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. 

Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να υπάρξουν βραχείες συμβάσεις ενός ελάχιστου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει το κανάλι έως ότου «τρέξει» η νέα ΕΡΤ, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από τους δυο χιλιάδες και πλέον απολυμένους της εταιρείας. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει στον κ. Σαμαρά αφορούν στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα –όχι ενημερωτικό– προκειμένου να σπάσει το «μαύρο» για το οποίο έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης. Πρόγραμμα που θα καλύπτεται κυρίως από ταινίες και ντοκιμαντέρ έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δημόσια τηλεόραση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του κ. Σαμαρά είναι έως τη Δευτέρα το απόγευμα να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για το πότε θα ανέβει στον «αέρα» η νέα ΕΡΤ, αν και το εγχείρημα του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κάθε άλλο παρά εύκολα μπορεί να υπηρετηθεί, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα «τρέξει» το project για το νέο φορέα. Με επίσημη ανακοίνωσή του χθες ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει το εγχείρημα με την ΕΡΤ να παραμένει κλειστή – ανακοίνωση η οποία εξεδόθη μετά από τις πληροφορίες ότι συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό. 

Ο ρόλος του Στουρνάρα
Από χθες κατέστη εξόφθαλμο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας «παίρνει επάνω του» το θέμα της ΕΡΤ και με συγκεκριμένες κινήσεις κατ’ εντολή του κ. Σαμαρά επιχειρεί το γενικότερο «ξήλωμα» της επιχείρησης. Ο κ. Στουρνάρας ζητεί παρέμβαση από την αρμόδια για θέματα διαφθοράς εισαγγελέα Ελένη Ράικου για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πάνω σε τρεις μεγάλες «πληγές» της ΕΡΤ: Προμήθεια εξοπλισμού, αναθέσεις παραγωγών και συμβάσεις έργου όχι μόνο δημοσιογραφικού χαρακτήρα. 

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο υπουργός των Οικονομικών έχει στα χέρια του συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες –«δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή» είπε στην επιτροπή– για τη λειτουργία του οργανισμού και κυρίως για τα «έργα και τις ημέρες» συγκεκριμένων ανθρώπων στο ραδιομέγαρο. Ο κ. Στουρνάρας, μάλιστα, προειδοποίησε με αποκαλύψεις «όταν έρθει η ώρα», αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης όχι μόνον με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. 

«Πονοκέφαλο» για το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει, πάντως, να αποτελεί το γεγονός ότι με διάφορες εναλλακτικές και ενίοτε αυτοσχέδιες λύσεις η ΕΡΤ συνεχίζει να έχει πρόγραμμα στον «αέρα», δίνοντας βήμα κυρίως σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνδικαλιστές από άλλους κλάδους που έχουν συγκρουστεί με την κυβέρνηση. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση, καθώς υπάρχουν αρκετές πιέσεις από δημοσιογραφικές ενώσεις του εξωτερικού και δεκάδες ξένα κανάλια και δίκτυα που έχουν «κατασκηνώσει» στα σκαλιά της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα έως και χθες να απορρίπτεται κάθε ιδέα για ακραίες παρεμβάσεις προκειμένου να «πέσει» το σήμα από κάθε δυνατή πηγή.

ΠΗΓΗ: REAL

Ρουμελιώτης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα»

Ρουμελιώτης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα»

«Με την αντιπαράθεση ΔΝΤ – Κομισιόν ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αποδεικνύεται ότι έγιναν τεράστια λάθη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.


Έντονα επικριτικός για τη στάση της Ευρώπης, αλλά και της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναφορικά με το πρώτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (2010-2012), εμφανίστηκε του ΣΚΑΪ ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
«Ήταν μια πρωτόγνωρη τότε η κατάσταση, ήταν απροετοίμαστη η κυβέρνηση και η Ευρωζώνη υπήρχαν τεράστια πολιτικά προβλήματα για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Καθυστέρησαν απίστευτα οι Ευρωπαίοι να πάρουν απόφαση, αλλά και εμείς δεν δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας, δεν διεκδικήσαμε την απομείωση του ελληνικού χρέους» υπογράμμισε.
Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι το Ταμείο αντιμετώπισε ένα δίλημμα: Είτε δεν θα χρηματοδοτούσε το ελληνικό πρόγραμμα ή θα άλλαζε το καταστατικό για να διευρύνει τους όρους και τα κριτήρια βοήθειας. «Επέλεξε το δεύτερο, γιατί το συστημικό ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό» σημείωσε.
Όπως τόνισε, η ΕΕ θέλει να καλύψει τα δικά της σφάλματα και δεν έχει τη γενναιότητα να αποδεχθεί όσα αυταπόδεικτα λεει το Ταμείο.
Σημείωσε ότι με την αντιπαράθεση ΔΝΤ – Κομισιόν ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, καθώς αποδεικνύεται ότι έγιναν τεράστια λάθη, όπως διαφαίνεται και από τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιστημόνων και ΜΜΕ.
«Η ελληνική πλευρά πρέπει να πραγματοποιήσει πρωτογενές πλεόνασμα έως το τέλος του χρέους και μετά να διεκδικήσει αναδιάρθρωση του χρέους που οι Ευρωπαίοι δεν νομίζω ότι μπορούν να την αποφύγουν. Όσο γρηγορότερα γίνει το νέο ‘κούρεμα’ τόσο το καλύτερο για την ελληνική οικονομία. Αμφιβάλω αν θα δοθούν άλλα λεφτά στην Ελλάδα» επισήμανε.
Εξήγησε ότι η έκθεση του Ταμείου αποτελεί καταστατική δέσμευση, και πραγματοποιείται ανά τριετία προκειμένου να αξιολογούνται τα προγράμματα χρηματοδότησης σε διάφορες χώρες.
«Τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ κατήρτισαν την έκθεση για να δουν τι δεν πήγε καλά. Μέσα από αυτή την έκθεση ασκείται κριτική στο ίδιο το Ταμείο, τους Ευρωπαίους, και στην κυβέρνηση Παπανδρέου» τόνισε.
www.skai.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΛΕΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ. ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011:
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ<< Μετά από όλα αυτά φτάσαμε στην περίοδο του Απριλίου 2010 και της επαπειλούμενης στάσης πληρωμών με τις κούφιες απειλές του κυριου Παπανδρέου, ότι θα προσφύγει στο ΔΝΤ, αν δεν βοηθήσει η Ευρώπη, οι οποίες γύρισαν όλες εις βάρος της χώρας μας. Προχώρησε  λοιπόν στην συμφωνία της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης, που δημιουργήθηκε τότε με την συμμετοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ χωρίς να διαπραγματευτεί κατ ελάχιστον την συνταγή επίλυσης της κρίσης, που μας πρότειναν. Γνώριζε, ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους ήταν προς ευρωπαϊκές τράπεζες και πως αν χρεοκοπούσαμε η κρίση θα έπληττε και αυτές με τεράστιες ζημίες και όμως δεν το χρησιμοποίησε ως μέσο διαπραγμάτευσης καλύτερων όρων με τους δανειστές του μηχανισμού ,όπως η Γερμανία, της οποίας τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στο ελληνικό
                                                 
δημόσιο χρέος. Επίσης δεν χρησιμοποίησε διπλωματικά ως μέσο πίεσης την δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό από άλλες πηγές, που δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε, να αγοράζει ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Κίνα, γεγονός που αποδεικνύει, ότι υπήρχε η βούληση απο την μεριά των Κινέζων και τα απαραίτητα κεφάλαια, για να παρέμβουν στην κρίση χρέους της ευρώζωνης, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο θάρρος από ελληνικής πλευράς, η οποία στην πρώτη αντίδραση των αγορών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έθαψε αυτή την προοπτική. Αλήθεια, τι έπαθε σήμερα η Πορτογαλία, που καταφεύγει σε δανεισμό και απο την Κίνα; Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής,  που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.>> 
 OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ


εισηγηση στο προσυνεδριο της δημοκρατικης συμμαχιας του ...

 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ :


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011

ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

 
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;   

ΑΡΘΡΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα έχει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα, την ώρα που λίγα μέτρα πιο μακριά (στην Πλατεία Συντάγματος) θα πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γυαλί ράγισε, το θέμα είναι να μην σπάσει», τόνιζε στο Real.gr έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, περιγράφοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην τρικομματική κυβέρνηση.

Το θέμα, πλέον, είναι στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης ρήξη μεταξύ των κομμάτων, ποιος θα πάρει την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τα εκλογικά σενάρια

Σενάριο 1ο: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες ακόμα και τον Ιούλιο.

Σενάριο 2ο: Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να μην προκηρυχθούν εκλογές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σενάριο 3ο: Άμεσος ανασχηματισμός και εκλογές το φθινόπωρο. Ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς όπως εκτιμούν στελέχη και των τριών κομμάτων, το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές.

Εκλογές με την τρόικα στην Αθήνα;

Η ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε με αφορμή την ΕΡΤ, βρήκε την τρόικα στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και αναμένεται να θέσουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, που είναι πολύ πιθανό να εκτροχιαστεί, στην περίπτωση που αποφασιστούν πρόωρες εκλογές.

Ο έλεγχος από την τρόικα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με όλα τα «αγκάθια» να παραμένουν ανοιχτά. Το Φορολογικό, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η πορεία των εσόδων, το μέλλον των αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο με την ΔΕΠΑ και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μερικά από τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
 
ΠΗΓΗ: REAL

Ο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

Εκεινος ο απεριγραπτος Μανιτακης που ολο θα εδιωχνε επιορκους αργοσχολους κοπανατζηδες και θα εκλεινε αχρηστους οργανισμους που κρυβεται για να μας πει γιατι εφτασαν τα πραγματα στο αμην; Αυτα εχει το χαιδεμα αυτιων και η μικροπολιτικη στην Ελλάδα.

ΤΟ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ  ΝΕΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΙΤ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΧΟ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"