ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τροπολογία της ΝΔ για άμεση διανομή μέρους της υπέρβασης του πλεονάσματος

Τροπολογία της ΝΔ για άμεση διανομή μέρους της υπέρβασης του πλεονάσματος

Τροπολογία για την διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, κατέθεσε η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο με στόχο το περιεχόμενό της να τεθεί αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία.
Η τροπολογία προτείνει να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος του 2016, «με τρόπο ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 2017, στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφολόγησης και της στάσης πληρωμών».
Το ποσό που προτείνεται να διατεθεί είναι «865 εκατομμύρια ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου το 2017». Το ποσό αυτό χρηματοδοτεί, σύμφωνα με την τροπολογία της ΝΔ:
-τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
-την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί
-τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, από φέτος, κατά 20%
- ΦΠΑ 13% στα αγροτικά εφόδια
«Η τροπολογία είναι η πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, πριν από ένα μήνα. Είναι μια πρόταση ειλικρινής, ρεαλιστική, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
«Είναι», όπως είπε, «ο χαμηλός ΦΠΑ τα αγροτικά εφόδια, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η κατάργηση του ΕΦΚ κρασί».
Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το 2016 η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 3,5%, με στόχο 0,5%. Το τρίτο μνημόνιο αναφέρει ότι από την υπέρβαση της προηγούμενης χρονιάς μπορεί η κυβέρνηση να διανείμει το 40%.
«Εμείς δεν λέμε καν το 40%, αλλά λέμε πολύ λιγότερο» είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «η πρόταση της ΝΔ είναι συνεπής με το τρίτο μνημόνιο. Είναι, επίσης, συνεπής με την επιστολή του κ. Τσακαλώτου, τον Δεκέμβριο του 2016, πως θα χορηγηθεί η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που λέει κυρίως σε μειώσεις φόρων και σε κοινωνική πολιτική και είναι συνεπής και με την επιστολή Τσακαλώτου αφότου είχε δώσει το κοινωνικό μέρισμα».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι το τρίτο μνημόνιο και η επιστολή Τσακαλώτου αναφέρουν πως το κοινωνικό μέρισμα δίνεται όταν η Eurostat βγάζει αποτελέσματα. Η Εurostat έβγαλε αποτελέσματα 24 Απριλίου.
Αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να δώσει σήμερα τα αντίμετρα, δεν θα μπορέσει να τα δώσει ούτε όταν θα υπάρχει πλεόνασμα πάνω από 3,5%, υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας.
Η ΝΔ θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας και καλεί την κυβέρνηση να την ψηφίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ ΕΝΙΚΟΣ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΝΔ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"