ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η οργή για το Μακεδονικό «άγγιξε» και τον Τσίπρα

Η οργή για το Μακεδονικό «άγγιξε» και τον Τσίπρα

Εκνευρισμός επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη για τα καθημερινά περιστατικά με αποδοκιμασίες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών
Η οργή για το Μακεδονικό «άγγιξε» και τον Τσίπρα | in.gr
Η λαϊκή οργή για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει τέλος για την κυβέρνηση καθώς οι διαμαρτυρίες έφτασαν μέχρι και τον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο.
Λίγες ώρες μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της Δευτέρας έξω από τη ΔΕΘ όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» και τη φυγάδευση ομιλητών, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε φραστική επίθεση στο Λονδίνο.
«Προδότη, ντροπή σου ρε, η Μακεδονία είναι Ελλάδα, μόνο Ελλάδα. 30 αργύρια, έλα και πάρτα» ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική φράση που βγήκε από τα χείλη όσων διαμαρτύρονταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Και μπορεί όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία να ήταν λίγοι, ωστόσο το ότι έγινε σε ένα ταξίδι του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αλλά και το γεγονός ότι ο εκνευρισμός της αποστολής που συνόδευε τον κ. Τσίπρα ήταν διάχυτος την ώρα του επεισοδίου, αποδεικνύουν ότι οι αποδοκιμασίες ενοχλούν και αποτελούν «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση.

Το παρασκήνιο της φραστικής επίθεσης που δέχθηκε ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες που γίνονται κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό προέρχονται  από ακραία στοιχεία, ωστόσο η τελευταία προσπάθεια στελεχών της να έρθει σε διάλογο με όσους την αποδοκιμάζουν αποδεικνύει την ανησυχία της για τις εξελίξεις.
Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν ο πρωθυπουργός βγει από το κτίριο που βρισκόταν στο Λονδίνο για να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητο, ο πανεπιστημιακός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Δουζίνας επιχείρησε να δικαιολογήσει τη συμφωνία και να κάνει διάλογο με τον κόσμο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Μάταια όμως.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο εξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, εμφανώς ενοχλημένοι από τα συνθήματα και την οργή της ολιγομελούς ομάδας διαμαρτυρομένων. Τελικά μετά από λίγη ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν.

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση οι συνεχείς αποδοκιμασίες

Με δεδομένο μάλιστα ότι το θέμα θα σέρνεται επί μήνες, μέχρι την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή (εάν βέβαια υπερισχύσει προηγουμένως το ναι στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ) αλλά και εξαιτίας  της αλλοπρόσαλλης στάσης των ΑΝΕΛ οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση διαμηνύοντας ταυτόχρονα  ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, τα κυβερνητικά στελέχη αναζητούν επειγόντως αλλαγής πολιτικής ατζέντας για να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου αλλού. Στο πλαίσιο αυτό, λένε πολλοί,  επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης και ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, θέμα το οποίο με βεβαιότητα θα προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση ενώ θα δοκιμάσει και τη συνοχή των ΑΝΕΛ.
Αναφορικά με το Μακεδονικό, η κυβέρνηση έχει απομονωθεί για τη συμφωνία που υπέγραψε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πλην ορισμένων βουλευτών του Ποταμιού οι οποίοι φαίνεται πως τάσσονται υπέρ του ναι. Την ίδια στιγμή, οι διαμαρτυρίες κατά βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας».
Η βόρεια Ελλάδα «βράζει» με τη συμφωνία, τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας καταλήγουν με έντονες αποδοκιμασίες σε όσους έβαλαν την υπογραφή τους … ενώ τα δύο κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση, κατακρημνίζονται δημοσκοπικά. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει λίγο μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ότι οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του λαού τάσσεται υπέρ του νέου ονόματος που συμφωνήθηκε για την ΠΓΔΜ, οι φανερές δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μία διαφορετική στάση των Ελλήνων.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε όλους τους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για το «Βόρεια Μακεδονία» δείχνει ότι το 86% των ερωτηθέντων απορρίπτουν τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: IN.GR

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Η ιθαγενεια και η ονομασια της δεν εμπιπτει στα ατομικα δικαιωματα

Απο που και ως που εμπιπτει στην συμβαση για το δικαιωμα ατομικου αυτοπροσδιορισμου η ιθαγενεια που οπως εχω ξαναγραψει ειναι ο νομικος δεσμος πολιτη και κρατου απονεμεται κατα απολυτη εξουσια απο το κρατος και η ονομασια της ειναι θεμα μονο κρατικο και οχι ατομικο δικαιωμα. Ατομικο δικαιωμα αποτελει μονο η εθνικη συνειδηση. Τα αλλα ολα ηταν και ειναι Συριζοσκοπιανες κουταμαρες.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"