ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 18.ΟΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΑΛΛΙΩΣ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Κοινοτικός Αξιωματούχος: «Σύμβαση» και μετά το 2015

Κοινοτικός Αξιωματούχος: «Σύμβαση» και μετά το 2015

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Την καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές απέκλεισε κατηγορηματικά κοινοτικός αξιωματούχος με γνώση των συσχετίσεων εν όψει των Eurogroup της Πέμπτης.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ανταλλαγή απόψεων για το τι θα συμβεί, από τον Ιανουάριο και μετά, όμως θεωρεί απολύτως βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνουν μιας κάποιας μορφής σύμβαση (contractual relationship).

Είπε επίσης ότι όλα αυτά αποτελούν την ισχύουσα άποψη μεταξύ των περισσότερων υπουργών του Eurogroup. Οσον αφορά τη συμμετοχή του IMF ερωτηθείς σχετικά, ο κοινοτικός αξιωματούχος τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα συνεχίσει να «τρέχει» κανονικά, υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις στην Ε.Ε. που επιθυμούν διακαώς τη συμμετοχή του, παρομοίως και οι κανόνες του ESM σπάνια προβλέπουν εξαίρεση στη συμμετοχή του.  Ωστόσο, συνεχίζει, έχω υπόψη μου το τι θέλει η ελληνική κυβέρνηση.

Στην ερώτηση σχετικά με τα 11 δισ. του ΤΧΣ είπε πως αν υπάρξει η ανάγκη θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία πολιτική συμφωνία ώστε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους, δηλαδή να αποτελέσουν τμήμα της χρηματοδότησης του προληπτικού προγράμματος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι έτσι κι αλλιώς τα προγράμματα του esm/efsf είναι προληπτικά από τη φύση τους κι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η σύμβαση για την Ελλάδα θα είναι δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τη νομική μορφή που προβλέπεται στο καταστατικό του ESM και θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης χρημάτων.

Σε σχέση με τον έλεγχο της τρόικας επανέλαβε ότι η τρόικα περιμένει τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια. Οπως είπε χαρακτηριστικά: ακόμα αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και η τραπεζική ένωση, θα είναι τα θέματα του Eurogroup της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"