ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Sunday Times: Ο Ρώσος Πρεσβευτής ζήτησε από τα Σκόπια να δηλώσουν πίστη στο Κρεμλίνο

Sunday Times: Ο Ρώσος Πρεσβευτής ζήτησε από τα Σκόπια να δηλώσουν πίστη στο Κρεμλίνο

Sunday Times: Ο Ρώσος Πρεσβευτής ζήτησε από τα Σκόπια να δηλώσουν πίστη στο ΚρεμλίνοΔιαβάστε σχετικά για Sunday Times, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ρωσία, Σκόπια,
Οι Sunday Times ισχυρίζονται ότι το Κρεμλίνο ζήτησε από τα Σκόπια, μέσω του Ρώσου πρεσβευτή, να προσχωρήσουν στο πλευρό της Ρωσίας, με την εφημερίδα να χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια της Ρωσίας σημάδι των φιλοδοξιών της για τα Βαλκάνια.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η παρέμβαση έγινε εν μέσω της πολιτικής κρίσης στο κρατίδιο, με τον Ρώσο πρεσβευτή Όλεγκ Στσέρμπακ να φέρεται να λέει:
«Η Ρωσία δε χρειάζεται τη «Μακεδονία» αλλά η «Μακεδονία» δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Ρωσία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Κρεμλίνο που επί 11 χρόνια υπερασπίζεται δημόσια το κυβερνών εθνικιστικό ψευδομακεδονικό κόμμα VMRO, υπερασπίστηκε τους τραμπουκισμούς στο Κοινοβούλιο, ενώ στο παρασκήνιο φαίνεται ότι η Ρωσία ζητά υψηλό τίμημα για την υποστήριξή της σύμφωνα με συναντήσεις υπό τον Όλεγκ Στσέρμπακ και τον αντ’ αυτού Κονσταντίν Μπερσένεβ.
Οι Ρώσοι απαίτησαν από τους Σκοπιανούς, συμπεριλαμβανομένου και πρώην πρωθυπουργού (ελληνικής καταγωγής εξωμότη) Νίκολα Γκρουέφσκι, να «ανταποδώσουν» την υποστήριξη της Μόσχας και να υιοθετήσουν μια πιο φιλορωσική πορεία.
Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, προειδοποίησαν οι Ρώσοι, θα μπορούσαν να επιβληθούν απαγορεύσεις εξαγωγής προϊόντων των Σκοπίων προς τη Μόσχα, κυρώσεις που θα ήταν επιβλαβείς για την οικονομία μιας χώρας από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων απάντησε με μια έκθεση στρατηγικής ανάλυσης με την οποία επιδιώκει στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα, ωστόσο, ανώτερη κυβερνητική πηγή σχολίασε ότι η Μόσχα έχει λίγα να προσφέρει σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των προσπαθειών συμμετοχής των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων υποβάθμισε τις επαφές με τη Μόσχα, λέγοντας ότι η Ρωσία μπορεί να έχει τα δικά της συμφέροντα, είναι νόμιμο, ενώ ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ, δικαιολόγησε το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για τα Βαλκάνια, αναφέροντας ότι «προσφέρει στη «Μακεδονία» μια εναλλακτική Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση» και ότι η Δύση «δεν έχει το μονοπώλιο στις αξίες». 

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΑΚΟΜΗ ΤΣΑΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"