ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ.

ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΗΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ 2014 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΦΡΕΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ 27,6 ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ Η ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ;

«Ξαφνικός θάνατος» και για τον ΟΣΕ

Του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Ανταπόκριση, Βρυξέλλες



Το «λουκέτο» στους ελληνικούς σιδηροδρόμους σχεδιάζει να θέσει η τρόικα ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο ελληνικό μνημόνιο. Οι Βρυξέλλες και οι εταίροι αναμένεται να εντάξουν στην επόμενη λίστα με τα προαπαιτούμενα το κλείσιμο του ΟΣΕ, την αναδιάρθρωση των εφοριών, με απολύσεις υπαλλήλων, το επόμενο βήμα της μεταρρύθμισης στο φορολογικό και τη λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Η τρόικα και το Euro Working Group (EWG), ύστερα από τα τελευταία διφορούμενα πολιτικά μηνύματα από την Αθήνα, αναμένεται να σκληρύνουν εξαιρετικά τη στάση τους, όπως έπραξαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς αυτός ο τριμηνιαίος έλεγχος θα αποτελέσει το κλειδί για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολύ απλά, για τις Βρυξέλλες και τους δανειστές η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα μικρότερο Δημόσιο και ένα νέο φορολογικό σύστημα.

Ο έλεγχος θα ξεκινήσει στην ουσία του μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών, οπότε οι δημόσιες δηλώσεις θα «απελευθερωθούν», με στόχο να ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου. Οι επιτελείς των Βρυξελλών, βεβαίως, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για τις πολιτικές αντιστάσεις που θα συναντήσουν και δεν αποκλείουν πολιτικές εξελίξεις με πρόσχημα το πρόγραμμα.

«Στην καλύτερη περίπτωση, αυτός ο έλεγχος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον», λένε στις Βρυξέλλες, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει -λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης- χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα. «Δεν υπάρχουν σύντομα λήξεις ομολόγων που να μας ανησυχούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μπορούν να καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές». Πρώτα πρέπει η τρόικα να καταλήξει και μετά το Eurogroup να διαβουλευθεί για τα επόμενα βήματα.

Μη απαραίτητες δομές

Υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες ανέφερε σε σχέση με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος τα εξής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο. Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Ή να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να μειώσει τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, κάτι το οποίο αμφιβάλλουμε ότι θα αποδώσει, ή να περικόψει το μέγεθος του δημόσιου τομέα».

Ο αξιωματούχος δεν έκρυψε την προτίμησή του, λέγοντας πως «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι η καλύτερη επιλογή μακράν. Το EWG προτιμά αυτό να γίνει από τους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Πρέπει να αυξηθεί και η αποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού. Κινηθείτε έξυπνα και συνδυαστικά».

Μη απαραίτητες δομές οι δανειστές θεωρούν, μεταξύ άλλων, τον ΟΣΕ και τις εφορίες, με τον τρόπο που υφίστανται σήμερα. Ειδικά για τη φορολογική διοίκηση, υπάρχει ήδη εισήγηση από την task force, εν γνώσει της ελληνικής πλευράς, η μετάβαση, όμως, στη νέα, ευέλικτη δομή καθυστερεί. Το «μυστικό» περί νέου πακέτου δεν είναι πια μυστικό για τις Βρυξέλλες. Ανώτεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι, προερχόμενοι και από τους δύο βασικούς θεσμούς, μιλάνε στον Τύπο -πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους- για τον χρόνο, τον τρόπο και τον χαρακτήρα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, που θα παραμένει στον ασφυκτικό κλοιό του κοινοτικού ελέγχου για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο είχε υπολογιστεί.

Ανοιχτά, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε δημόσια -όπως είχε κάνει νωρίτερα στέλεχος της τρόικας- ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ πριν μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ενημερωθεί από στέλεχος του EWG για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με το «διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα». Την Πέμπτη, ο ίδιος δεν ανέφερε διόλου τυχαία την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις έως τώρα νομοθετικές προσπάθειες. Όπως εξηγούν κύκλοι του Συμβουλίου, «το έκανε γιατί αυτήν την ενημέρωση είχε από την τρόικα».

Καθώς τα μηνύματα από την Ουάσιγκτον είναι σαφέστατα, οι εταίροι πρέπει να είναι έτοιμοι -τόσο στις 14 Οκτωβρίου όσο και στις 14 Νοεμβρίου και τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του Eurogroup- να απαντήσουν στο ΔΝΤ πάνω σε δύο βασικά ερωτήματα:

-Πώς θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος το επόμενο 12μηνο και

-πώς θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (δηλαδή, πώς το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 120% το 2020).

Το νέο δάνειο

Το πρώτο ερώτημα απαντάται ευκολότερα από το δεύτερο. Το ποσό των 14 δισ. ευρώ μπορεί να εξασφαλίσει τη χώρα έως το τέλος του 2015, μαζί με τα υπόλοιπα του παλαιού προγράμματος. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε τη Realnews ότι στο πλαίσιο του EWG εξελίσσεται η προετοιμασία για την αναδιάρθρωση του συνόλου των ελληνικών δανείων (διμερή και EFSF), υπό τη σκέπη του ESM, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,5 μονάδες και διαφορετικές εκδοχές στην ωρίμανση και την εξυπηρέτηση των δανείων.

Η πηγή που ενημέρωσε την «R» ξεκαθάρισε ότι σε αυτές τις συζητήσεις το ΔΝΤ δεν έχει απαντήσει πολιτικά, «γνωρίζουμε όμως ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020». Ο υπολογισμός που παρέθεσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος βασίζεται στην παραδοχή ότι «στην ελληνική περίπτωση είναι σε εξέλιξη ένα σενάριο συνδυαστικού σοκ, που εκτοξεύει το χρέος κοντά στο 134% το 2020». Η άποψη που επικρατεί στο EWG εδώ και λίγες εβδομάδες είναι πως ο στόχος για αποδόσεις κοντά στα 24 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις «είναι παντελώς ανέφικτος με τα σημερινά μέσα».

Η διαπραγμάτευση όμως για το ύψος του χρέους έχει ακόμα... μέλλον. Η Ε.Ε. θα αντιπροτείνει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα τροφοδοτηθούν από αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Ένωσης στα κοινοτικά κονδύλια ή λόγω της διάχυσης από την έξοδο της υπόλοιπης ευρωζώνης από την ύφεση. Άγνωστο αν θα πειστεί το ΔΝΤ.

Σε όλα τα ενδεχόμενα εξετάζεται και η λογική της σταδιακής εφαρμογής. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι το ΔΝΤ, για να συνεχίσει να μετέχει στο πρόγραμμα, μπορεί να αρκεστεί σε πολιτική υπόσχεση πως όλα αυτά θα γίνουν. Η δε εκτέλεση της αναδιάρθρωσης να γίνει όταν όντως πιστοποιηθεί πως θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Το σίγουρο είναι πως για να φτάσει εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ήδη υπογράψει το νέο μνημόνιο.

Αντιδράσεις από το πρωτοσέλιδο της Realnews

Την αντίδραση του Υπουργείου Υποδομών προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Τo κλείσιμο ή η απαξίωση του Οργανισμού δεν περιλαμβάνονται επ' ουδενί στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Απεναντίας, κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα».

Πηγη: Real

Ο... «θάνατος» δεν είναι ξαφνικός!

Ο... «θάνατος» δεν είναι ξαφνικός!

Του Ν. Χατζηνικολάου
Ο... «θάνατος» δεν είναι ξαφνικός!
Ο... «θάνατος» δεν είναι ξαφνικός!

«Ξαφνικό θάνατο» και για τον ΟΣΕ, κατά το πρότυπο της ΕΡΤ, απαιτεί τώρα η τρόικα, λίγες μόνον ημέρες μετά το πολυσυζητημένο, «θανατηφόρο» e-mail της για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου, οι δανειστές μας σχεδιάζουν τώρα να θέσουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης, καθώς και για τη συνέχιση των συζητήσεων για το τρίτο κατά σειρά ελληνικό μνημόνιο, το λουκέτο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους! Και αυτή δεν θα είναι η μόνη απαίτησή τους. Στη νέα τους λίστα με προαπαιτούμενα θα εντάξουν επίσης την αναδιάρθρωση των εφοριών, με απολύσεις υπαλλήλων, το επόμενο βήμα της μεταρρύθμισης του φορολογικού μας συστήματος και τη λήψη νέων σκληρών μέτρων συνολικού ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016. Και όλα αυτά θα «ξετυλιχθούν» στη διάρκεια του τριμηνιαίου ελέγχου της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αφήνουν να εννοηθεί ότι φέτος θα είναι πολύ σκληρότερος από τον αντίστοιχο που έγινε πέρυσι την ίδια εποχή...
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ θα ξεκινήσει ουσιαστικά αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου. Και στη διάρκειά του θα ακούσουμε πολλές φορές και σε υψηλούς τόνους από τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη μικρότερο Δημόσιο και ένα νέο, αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Αν μάλιστα υπάρξουν ισχυρές εσωτερικές «αντιστάσεις» απέναντι στις νέες απαιτήσεις των Βρυξελλών, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι και η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα «παγώσει», αλλά και θα επανέλθουν στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων οι συνήθεις εκβιαστικές αναφορές στην ανάγκη παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη... Οσο για το τρίτο κατά σειράν «πρόγραμμα διάσωσης» που θα χρειαστεί η χώρα στη διάρκεια του 2014, θα αποτελέσει και αυτό άλλο ένα ισχυρό μέσο πίεσης της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι ούτε την επόμενη χρονιά θα επιτύχει η χώρα μας την πολυπόθητη έξοδό της στις αγορές, παρά τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας...
ΚΑΙ ΕΝΩ αυτά συμβαίνουν, αποδεικνύοντας ότι κάποιοι βιάστηκαν πολύ να μιλήσουν για... success story, οι πρωθυπουργοί που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις ευθύνες του σημερινού μας καταντήματος. Ο Σημίτης της Ολυμπιάδας, του Χρηματιστηρίου και της Siemens, που είχε δεξί χέρι τον Τσουκάτο και... αριστερό τον Μαντέλη, «δείχνει» τώρα τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο ο ίδιος έδωσε το «δαχτυλίδι». Ο Καραμανλής μέσω προσκείμενων βουλευτών και πρώην υπουργών του, καθώς η ιδιότυπη «σιωπή» του συνεχίζεται, «δείχνει» τον Σημίτη για τα κρυφά χρέη που παρέλαβε από αυτόν. Τότε βέβαια δεν μίλησε... Και «δείχνει» επίσης τον Γ. Παπανδρέου, που άργησε να κατανοήσει τη σκληρή πραγματικότητα και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που όμως δεν θα είχε χαθεί αν η Ν.Δ., αντί να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες παραδίδοντας στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα «κλειδιά» του Μαξίμου, συνέχιζε να κυβερνά και έπαιρνε τα μέτρα που θεωρούσε απαραίτητα. Και ας έπεφτε... Τουλάχιστον θα είχαν όλοι συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Και βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου, που ψάχνει ακόμη τα λεφτά που... υπήρχαν, όχι μόνο τα ρίχνει τώρα όλα στον Καραμανλή που πολλαπλασίασε το χρέος αλλά και θεωρεί ότι ο ίδιος μάς... έσωσε βάζοντας τη χώρα στο μνημόνιο! Ακόμη και το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε και που τον έριξε από την εξουσία, επιτυχία του το θεωρεί!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ τους πολίτες είναι ότι κανείς τους δεν έκανε και δεν κάνει -ούτε καν για τα προσχήματα- στοιχειώδη αυτοκριτική. Αν όλοι τους κυβέρνησαν καλά, τότε γιατί φτάσαμε ως εδώ; Ποιος, για παράδειγμα, από τους τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας μπορεί να ισχυρισθεί πειστικά ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην κάθαρση του δημόσιου βίου, αποκαλύπτοντας τους υπευθύνους για τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών και στέλνοντάς τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Ποιος από τους τελευταίους μας πρωθυπουργούς μπορεί βάσιμα να ισχυρισθεί ότι εκσυγχρόνισε την κρατική μηχανή και κατέστησε, αν όχι κερδοφόρες, έστω βιώσιμες τις δημόσιες επιχειρήσεις, περιστέλλοντας τις σπατάλες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και επαναφέροντας την αξιοκρατία στις επιλογές των προσώπων; Ποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας εξυγίανε την ΕΡΤ, τις αμυντικές μας βιομηχανίες και τον ΟΣΕ ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να οδηγηθούν σε «ξαφνικό θάνατο» κατ’ απαίτηση των δανειστών; Και ακόμη: Ποιος από αυτούς είπε όλη την αλήθεια στον λαό, χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις, αδιαφορώντας για το προσωπικό του πολιτικό κόστος, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να ξαναβρεί τον δρόμο της; Δώστε εσείς τις απαντήσεις... Για να καταλάβουμε όλοι ότι ίσως ο... «θάνατος» να μην είναι τελικά και τόσο... ξαφνικός!

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

Περιμενω να δω ποιοι θα παραιτηθούν στο Αμύνταιο....

Περιμενω να δω αν θα παραιτηθουν οσοι ελεγαν πως αυτο θα κανουν αν φυγει το στρατοπεδο Παπαπετρου απο το Αμύνταιο . Αλλιως θα γελανε στην Αθηνα και κανεις δεν θα τους υπολογιζει οχι για δημαρχους αλλα ουτε για κλητηρες. Φτανει το θεατρο.

ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;



Θα πρεπει να αναρωτηθει το Αμυνταιο τι φταιει τοσα χρονια και η περιοχη μας παει απο το κακο στο χειροτερο. Ειδικα οι νεοι χρειαζεται να απαιτησουν ανατροπες και αλλαγες ριζικες. Δεν μπορει η γενια μας να καθεται να κανει μνημόσυνο πανω στα ερείπια. Οι επιλογες μας καθοριζουν την ζωη μας και δεν θα φταιει παντα καποιος άλλος. Οταν η επιλογή αρχόντων γίνεται με κριτήριο το αν μοιράζει λεφτα ο υποψήφιος ή αν χορεύει και ποιούς χορούς και όχι με σοβαρή σκέψη και απόφαση αυτά είναι τα αποτελέσματα.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Διαβάζω συχνά τελευταία για σύνταξη απο τα 50 σε χιλιάδες Έλληνες και αναρωτιέμαι ποιοι θα εργάζονται για να συντηρήσουν τόσους συνταξιούχους και γιατί πρέπει να αποδιαλύσουμε τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με αυτά τα μέτρα; Τελικά μου φαίνεται πως μυαλό δεν βάζουμε και καταστρέφουμε το μέλλον των νέων γενεών οι οποίες ουτε σύνταξη σοβαρή θα πάρουν και θα εργάζονται μια ζωή για να συντηρούν τις συντάξεις καλομαθημένων γενεών. Nτροπη.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"