ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Αλβανικό δημοσίευμα: Επί Οθωμανών ήταν ανύπαρκτοι οι «Μακεδόνες» -όπως αυτοαποκαλούνται οι Σλάβοι

Αλβανικό δημοσίευμα: Επί Οθωμανών ήταν ανύπαρκτοι οι «Μακεδόνες» -όπως αυτοαποκαλούνται οι Σλάβοι

Αλβανικό δημοσίευμα: Επί Οθωμανών ήταν ανύπαρκτοι οι «Μακεδόνες» -όπως αυτοαποκαλούνται οι Σλάβοι
Ενα έγγραφο της στατιστικής που διενεργήθηκε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το οποίο παρουσίασε η Αλβανική Επιτροπή στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1919 για την υπεράσπιση των Αλβανών-  αποκαλύπτει τον αριθμό και την εθνικότητα των κατοίκων.
Οι πόλεις που αναφέρονται σήμερα ανήκουν στο Μαυροβούνιο και στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.
Έτσι, στην Τούζι (Μαυροβούνιο) απογράφησαν 7647 κάτοικοι και όλοι ήταν αλβανικής εθνικότητας. Στην Γκούσια (Gusinje) καταγράφηκαν 12.073 κάτοικοι από τους οποίος οι 9905 ή το 82,6% ήτανΑλβανοί και 1812 κάτοικοι ήταν Σέρβοι ή 15,5%, ενώ οι υπόλοιποι 356 ή 2,9% διάφοροι.
Στη Ροζάια (Rozhaja) υπήρχαν 17.466 κάτοικοι από τους οποίου οι 15 032 ήταν Αλβανοί δηλαδή το 86,5% ενώ 2434 ή το 13,5% ήταν Σέρβοι.
Στα Σκόπια πριν από έναν αιώνα απογράφηκαν 50.258 Αλβανοί και 29.080 Σέρβοι και Βούλγαροι (σημείωση αλβανικού δημοσιεύματος: δεν υπήρχαν οι λεγόμενοι «μακεδόνες» όπως αυτο-αποκαλούνται σήμερα- αλβανικά: ‘asnjë maqedonas, siç quhen sot’).
Οι Αλβανοί στο Τέτοβο ήταν 52,076 κάτοικοι, στο Γκόστιβαρ οι Αλβανοί ήταν 23197.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σλάβοι πολίτες σε αυτές τις πόλεις αναφέρονται ως Βούλγαροι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πόλη Τούζι όλοι οι κάτοικοι ήταν Αλβανοί, όπως και στην Κατσάνικ, χωρίς Τούρκους, Σέρβους ή άλλους.
Η Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου είχε 60968 Αλβανούς και 11093 Σέρβους, ενώ η Πέγια είχε 50440 Αλβανούς και 13303 Σέρβους. Η Πρίζρεν είχε 64.569 Αλβανούς και 13303 Σέρβους, χωρίς κανένα Τούρκο.
Ενώ η Τζιάκοβα είχε 70963 Αλβανούς και 687 Σέρβους.

Δείτε το έγγραφο
stat

πηγη Albeu.com/απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

ΠΗΓΗ:  https://www.newsbomb.gr

Τι ανταλλάγματα πήραν για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο… αμερικανικό αεροπλανοφόρο;

Τι ανταλλάγματα πήραν για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο… αμερικανικό αεροπλανοφόρο;

Είναι αδιανόητο η χρήση προσωπικής ατζέντας στα εθνικά θέματα από τον υπουργό Άμυνας
Τι ανταλλάγματα πήραν για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο… αμερικανικό αεροπλανοφόρο; | in.gr
H πρόταση – βόμβα του Πάνου Καμμένου, χωρίς την έγκριση του Μαξίμου, για νέο σχέδιο για το «Μακεδονικό» ασφαλώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον και κυρίως προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις. Είναι αδιανόητο άλλωστε η χρήση προσωπικής ατζέντας στα εθνικά θέματα από τον υπουργό Άμυνας. Και προκαλεί απορία το γεγονός ότι η απάντηση «κύκλων» του Μαξίμου ήταν τόσο χλιαρή. Απορεί κανείς γιατί δεν υπήρξε κάποια πιο ηχηρή απάντηση στην πρόκληση Καμμένου, τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό όσο και απέναντι στον Νίκο Κοτζιά.
Είτε αυτή η σιωπή είναι ένοχη είτε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, είναι όμηροι του προέδρου των ΑΝΕΛ σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανέχονται ο Καμμένος να «αδειάζει» τον πρωθυπουργό κι όχι το αντίθετο.
Ούτε η βραδινή παρέμβαση του Νίκου Βούτση σώζει τα προσχήματα. Το να εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής και σημαίνον, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την «απορία και έκπληξή του» για την πρόταση Καμμένου για την ΠΓΔΜ που «δεν καταλαβαίνει τι εννοεί», κάνει χειρότερη την κατάσταση. Ενδεχομένως τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου σήμερα να δρομολογούν εξελίξεις διότι προφανώς συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό στην συγκυβέρνηση όταν μια εφημερίδα γράφει για την οργή του Τσίπρα και η άλλη ότι ο Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα.
Αντιθέτως επιβεβαιώνει όλους όσοι χαρακτηρίζουν «παιδική χαρά» την κυβέρνηση και αδύναμο τον πρωθυπουργό να επιβάλει την πολιτική που επέλεξε για το Μακεδονικό, σωστή ή λανθασμένη. Εκτός κι αν για τον κ. Τσίπρα ο υπουργός Αμυνας είναι απλά ένας γραφικός πολιτικός που κάνει απέλπιδες προσπάθειες για τη διάσωσή του. Όμως, μια τέτοια σκέψη εγκυμονεί ζημιές στα εθνικά θέματα, κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.
Απόδειξη; Την ώρα που βελτιώνονται οι σχέσεις με τη Μόσχα, ο Καμμένος ρίχνει μια κλωτσιά και χύνει την καρδάρα με το γάλα βάζοντας στο στόχαστρο τους Ρώσους. Πώς θα κάνει το ταξίδι του ο Αλέξης Τσίπρας όταν ο συνέταιρός του θα επιχειρεί… αναχαίτιση της ρωσικής «εισβολής» στα Βαλκάνια;
Κι αν για το «Μακεδονικό» η κυβέρνηση αντέδρασε, έστω και ανώνυμα και χλιαρά, απορία γεννά το γεγονός ότι κανείς δεν αντέδρασε στην «υποσχετική» Καμμένου στους Αμερικανούς για βάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έρθουν και να ενισχύσουν την παρουσία τους με βάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη, με αναβάθμιση της Σούδας και γιατί όχι; Και με ένα νησάκι στο Αιγαίο;
Ολη η Ελλάδα μια απέραντη πολεμική, αμερικανική μηχανή. Σύμφωνα με την πρόσκληση Καμμένου στην Ουάσιγκτον η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανικό προτεκτοράτο και τη σφραγίδα θα την έχει βάλει μια αριστερή κυβέρνηση με εθνικο-ακροδεξιό συνέταιρο.
Απόλυτη σιωπή από το Μαξίμου, καμιά απάντηση από κανένα στέλεχος της Αριστεράς που είναι σίγουρο ότι σε νεαρή ηλικία φώναζε «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών» και «έξω οι βάσεις του θανάτου».
Οι Συριζαίοι «φαν» του Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισαν να μην τον μιμηθούν αυτή τη φορά. Ο ιστορικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διωγμό των αμερικανικών βάσεων, άσχετα αν τελικά οι βάσεις έμειναν. Ο Αλέξης Τσίπρας που τον μιμείται πάει στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ανέχεται τον Καμμένο (άρα έχει συμφωνήσει κι ο ίδιος) να ανοίγει τις πόρτες διάπλατα στον αμερικανικό στρατό.

Τι θα έλεγαν οι ίδιοι

Σκεφτείτε τι θα έλεγε η Αριστερά αν μια άλλη κυβέρνηση έφερνε τους Αμερικανούς και από την πόρτα και από το παράθυρο. Αυτοί που κάποτε έβριζαν τους πολιτικούς αντιπάλους ως «γερμανοτσολιάδες» και προδότες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να μιλήσουν για υποδούλωση της Ελλάδας στις ΗΠΑ και για «αμερικανόδουλους».
Δηλαδή ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν πολιτικές καριέρες με τον αντιαμερικανισμό, με τις καμμένες σημαίες έξω από την Πρεσβεία ανέχονται τον Πάνο Καμμένο να μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση του… θανάτου;
Σίγουρα ο Τσίπρας έχει πάει σε πολλές διαδηλώσει την ημέρα της επετείου της «17ης Νοέμβρη» και θα έχει αντιαμερικανικά συνθήματα. Τώρα τι γνώμη έχει για την «αυτονόμηση» Καμμένου; Αυτοί που πήγαν με τα τζινάκια τους και το λαϊκό προφίλ στο φεστιβάλ Σπούτνικ είναι οι ίδιοι που έχουν στις τάξεις τους τον εκφραστή του υπερδεξιού εθνικολαϊκισμού στην Ελλάδα. Και είναι αυτοί που φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με τους Αμερικανούς ότι προσδένονται στο άρμα της.
Το ερώτημα που βγαίνει, όμως, είναι ποια είναι τα ανταλλάγματα; Τι πήρε ο Καμμένος και η κυβέρνηση οι οποίοι παρέδωσαν στεριά και θάλασσα για τα αμερικανικά συμφέροντα, κάτι που δεν είχε τολμήσει κανείς στο παρελθόν να πράξει τόσο απροκάλυπτα;
Εύλογα και τα ερωτήματα που θέτουν σήμερα και τα «Νέα»: Με τι αντάλλαγμα θα μετατραπεί η χώρα σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ; Πώς θωρακίζεται η ασφάλειά της; Με τι εγγυήσεις θα εγκατασταθούν στο ελληνικό έδαφος στελέχη και εξοπλισμός του αμερικανικού στρατού;
Αυτοί που πήγαιναν στις Γένοβες για να διαδηλώσουν κατά της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας των ισχυρών είναι οι ίδιοι που έχουν μετατραπεί σε «βαποράκια» των ΗΠΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε το ΚΚΕ.
Ο Τσίπρας που στη μακρινή επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα, κατήγγειλε την αστυνομική βία, γιατί άραγε έχει δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς; Ποια είναι τα… αντισταθμιστικά;
ΠΗΓΗ: IN.GR

Ο Πάνος με το καλάσνικοφ «κατέλαβε» την Ουάσιγκτον – Πώς έγινε το «ταξίδι» από Ρωσία σε ΗΠΑ

Ο Πάνος με το καλάσνικοφ «κατέλαβε» την Ουάσιγκτον – Πώς έγινε το «ταξίδι» από Ρωσία σε ΗΠΑ

Η κυβίστηση του υπουργού Αμυνας ο οποίος από «φιλορώσος» έγινε ο βασικός εκπρόσωπος του νέου «αμερικανοραγιαδισμού» προκαλώντας χάος και στην κυβέρνησή του
Ο Πάνος με το καλάσνικοφ «κατέλαβε» την Ουάσιγκτον – Πώς έγινε το «ταξίδι» από Ρωσία σε ΗΠΑ | in.gr
Οι κυβιστήσεις του Πάνου Καμμένου τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει στην ιστορία. Όταν όμως αυτές οι… κωλοτούμπες που λέει ο λαός αφορούν κρίσιμα πολιτικά θέματα, και κυρίως εθνικά, τότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.
Η περίπτωση της τεράστιας στροφής που έκανε ο υπουργός Αμυνας, από τη Μόσχα προς την Ουάσιγκτον, ίσως να μην είχε καμιά σοβαρότητα αν δεν γινόταν σε κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα. Και σίγουρα δεν πρέπει να περάσει στη λήθη η μέχρι πρότινος «ρωσόφιλη» τακτική του Πάνου Καμμένου η οποία αίφνης μετατράπηκε σε «αμερικανοραγιαδισμό» χωρίς προηγούμενο. Άλλο είναι να διατηρείς άριστες σχέσεις με βασικούς συμμάχους και να σχεδιάζεις μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική κι άλλο να «αυτονομείσαι» σε βασικές πολιτικές επιλογές και να αιφνιδιάζεις τους πάντες, κυρίως τους κυβερνητικούς συμμάχους.
Εχει, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τη διαδρομή Καμμένου από τη… Μόσχα στην Ουάσιγκτον. Από την εποχή που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «φιγουράριζε» μέχρι και για υποψήφιος αρχηγός του… ρωσικού κόμματος που δεν έγινε ποτέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πάνος Καμμένος μέχρι και εργοστάσιο συμπαραγωγής Καλάσνικοφ είχε υποσχεθεί ενώ ήταν αυτός που έσπασε το εμπάργκο της Δύσης.
Όπως θυμίζουν τα «Νέα», ο Πάνος Καμμένος δεν μπορούσε να μπει στο Πεντάγωνο. Δηλαδή ο Καμμένος μπορούσε να πάει στις ΗΠΑ, να ταξιδεύσει όπου ήθελε, αλλά δεν μπορούσε έως προσφάτως να εισέλθει στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έκανε κάτι που σφόδρα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Ηταν τότε που όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ επέβαλαν εμπάργκο στη Ρωσία λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας. Το εμπάργκο ήταν σκληρό και καμία χώρα δεν θέλησε να το σπάσει. Καμία, πλην της Ελλάδος και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Τότε ο Καμμένος, αψηφώντας τις συστάσεις των ευρωπαίων και αμερικανών ομολόγων του, πήγε στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον ρώσο υπουργό Αμυνας και είχαν συνομιλίες επί παντός επιστητού.

Ετρωγε… πόρτα

Εκτοτε ο υπουργός Αμυνας έτρωγε συνεχώς αμερικανική πόρτα και παρά τις προσπάθειες να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ δεν τα κατάφερε. Μέχρι προχθές που πήρε πρόσκληση για το Πεντάγωνο κι έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από τον ομόλογό του. Ισως ο ενθουσιασμός του να τον έκαναν να υποσχεθεί τόσα πολλά και να επιτεθεί στη Ρωσία.
Ολο το προηγούμενο διάστημα ο Καμμένος είχε υποσχεθεί βάσεις στην Κάρπαθο, επέκταση της Σούδας, βάση στη Λάρισα, ακόμα και με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ήρθε πιο κοντά. Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως τον καλύτερο αμερικανό πρεσβευτή των τελευταίων 50 ετών που πέρασε από την Ελλάδα». Ηταν αναμενόμενο να του δοθεί… βίζα για την Ουάσιγκτον. Όμως, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε κι εμείς ξεχνάμε τι έκανε ο Καμμένος μέχρι πρότινος.

Υπουργός με… Καλάσνικοφ

Ηταν Απρίλιος του 2015, όταν η Ελλάδα ήταν στα όρια της χρεοκοπίας και η ελληνική κυβέρνηση αναζητούσε βοήθεια από το… ξανθό γένος. Κάποιοι υπουργοί περίμεναν τα ρούβλια στο αεροδρόμιο ενώ ο Καμμένος επισκεπτόταν τη Μόσχα, παρά το εμπάργκο της Δύσης. Ο υπουργός είχε επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία «επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων», όπως είπε.
Με το Καλάσνικοφ ανά χείρας
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η θέση της Κυβέρνησης είναι κατά των κυρώσεων που έχουν παρθεί κατά της Ρωσίας. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές οι κυρώσεις να σταματήσουν για το καλό όλων. Οι κυρώσεις που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας έπληξαν και την Ευρώπη. Η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα. Θα προσπαθήσουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσουν οι κυρώσεις για το καλό και της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το δώρο που έλαβε ο Έλληνας υπουργός από εκπροσώπους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, μη λειτουργικό Καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-74, με ξιφολόγχη. Εκείνο το όπλο που τελικά το «μπλόκαρε» η Αεροφλότ.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Πάνος Καμμένος συντηρούσε τεχνηέντως την εικόνα του «φιλορώσου», του πολιτικού που η Μόσχα μπορούσε να στηριχθεί στην Ελλάδα. Είχε επαφές με ολιγάρχες, ήταν καλεσμένος σε χλιδάτο γάμο με επίσημο προσκλητήριο από τον Ρώσο κροίσο Konstantin Malofeev, είχε γενικότερα μια διάθεση άκρως φιλική με τη Μόσχα.
Ηταν βεβαίως και η εποχή όπου συνολικά η κυβέρνηση έκανε στροφή προς τον Βλ. Πούτιν ζητώντας στήριξη – αντίβαρο στους εκβιασμούς των δυτικών.

Ο φίλος Τζορτζ Παπαδόπουλος

Στις ΗΠΑ πρόεδρος γίνεται ο Ντ. Τραμπ και ξεκινά ένας γύρος αποκαλύψεων για το ρόλο ρώσων χάκερ στην εκλογή του. Ο Πάνος Καμμένος έχει έναν «κολλητό» φίλο στο επιτελείο του νέου πλανητάρχη, τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλο. Ο ανερχόμενος αστέρας του Λευκού Οίκου έρχεται και στην Ελλάδα και βολτάρει με τον υπουργό Αμυνας με τους «φιλοτραμπικούς» τότε να λένε ότι μόνο ο Καμμένος έχει τέτοιες… άκρες στην Ουάσιγκτον.
Λίγους μήνες μετά ο Παπαδόπουλος πέφτει σε δυσμένεια και απομακρύνεται ενώ στο φως βγαίνουν σενάρια για εμπλοκή του με Ρώσους στην υπόθεση εκλογής του Τραμπ.
Ο καθηγητής-δημοσιογράφος Seth Abramson γράφει άρθρα με τίτλο: «ο βοηθός του Trump, George Papadopoulos, είχε εκτεταμένη μυστική επαφή με τον σύμμαχο του Πούτιν, και μπορεί να συναντήθηκε με τον Πούτινστην Αθήνα τον Μάιο του 2016».
Σύμφωνα με τις αναφορές του Abramson στο τρίγωνο αυτό φέρεται να λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει ταυτόχρονα άριστες σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση και παράλληλα να επιχειρεί να χτίσει αντίστοιχες επαφές με το περιβάλλον Τραμπ κατά την αναρρίχησή του στην εξουσία, σε συνεργασία με τον Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Η επίσκεψη Πούτιν

Στις αναφορές του ο Seth Abramson υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν η επαφή κλειδί του Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών, και συναντήθηκε ή συνομίλησε μαζί του αρκετές φορές στην Αθήνα το 2016. Παράλληλα παρουσιάζεται και ως «σύμμαχος του Putin». Τον Μάιο του 2016 έρχεται ο Πούτιν στην Ελλάδα και στορ αεροδρόμιο τον υποδέχεται ο Πάνος Καμμένος ενώ οι φήμες, που έγιναν εκτενή δημοσιεύματα και από τον Seth Abramson αναφέρουν ότι στην Αθήνα βρίσκονταν παράλληλα και ο Παπαδόπουλος.
Θερμό κλίμα με τον Τζ. Παπδόπουλο να τρώει με τον φίλο του Π. Καμμένο
Ολη αυτή η ιστορία παραμένε, στο σκοτάδι και πολλοί συνειρμοί γίνονται σχετικά με το ρόλο του Πάνου Καμμένου και του Τζορτ Παπαδόπουλος με τον ρωσικό παράγοντα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας συνεχίζει να είναι «κόκκινο πανί» για τους Αμερικανούς, παρά τις προσπάθειες προσέγγισής τους. Αλλά ο χρόνος «γιατρεύει τις πληγές» η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αλλάζει και η χώρα επιστρέφει στην αγκαλιά του «θείου Σαμ» με σφραγίδα από την αριστερή κυβέρνηση. Το «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών» που έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ξεχνιέται και η real politic κυριαρχεί.
Ετσι, ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορούσε να μην «προσαρμόζεται», αν και πολλές φορές κάνει του κεφαλιού του. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο, όταν οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας είναι στο «κόκκινο» και οι απελάσεις διπλωματών δίνουν και παίρνουν, ο υπουργός Αμυνας απονέμει τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ακόλουθο Αμυνας της Ρωσίας στην Ελλάδα Υποστράτηγο Gennady Mozhaev του οποίου είχε ολοκληρωθεί η θητεία στην Ελλάδα.

Εγκαταλείπουν τη Ρωσία

Ο Καμμένος υποδέχεται τον Βλ. Πούτιν
Την ίδια ώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδειδε αιχμηρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «δείγμα ασέβειας» από την πλευρά της Ρωσίας μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία υπογράμμισε οι απελάσεις δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες.
Και λίγες ημέρες μετά ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς έλεγε ότι τέλειωσε η «διπλωματία της κότας». Οι ελληνορωσικές σχέσεις επιδεινώνονται ραγδαία για να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο όπου παρασκηνιακές κινήσεις ρίχνουν γέφυρες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας και ο Τσίπρας ανακοινώνει από τη ΔΕΘ ότι θα συναντήσει τον Β. Πούτιν.
Πριν από λίγα 24ωρα κλείνεται το ραντεβού στη Μόσχα για τις 12 Δεκεμβρίου για να έρθει ο Πάνος Καμμένος από την Ουάσιγκτον να ρίξει… με το Καλάσνικοφ κατά αυτής της προσπάθειας.
Η επίσημη θέση του, ενώπιον του Αμερικανού ομολόγου του, Τζ. Μάτις, ότι πρέπει να αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια απέχει παρασάγγας από τη μέχρι πρότινος «φιλορωσική» τακτική του. Και προφανώς «σαμποτάρει» το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα. Ισως γι’ αυτό να εξεμάνη περισσότερο ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Αμυνας, ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι καθόλου… χαρούμενος με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος.
Η αμερικανική στροφή ολοκληρώνεται προχθές
ΠΗΓΗ: IN.GR

Ο Καμμένος διέβη τον Ρουβίκωνα – Σε απόγνωση ο Τσίπρας

Ο Καμμένος διέβη τον Ρουβίκωνα – Σε απόγνωση ο Τσίπρας

Οι δηλώσεις Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το plan B για το «Μακεδονικό» φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς εμφανίζεται ως «όμηρος» του υπουργού Άμυνας
Ο Καμμένος διέβη τον Ρουβίκωνα – Σε απόγνωση ο Τσίπρας | in.gr
Σε «βαρίδι» για την κυβέρνηση εξελίσσεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη νέα πρωτοβουλία του για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το εναλλακτικό σχέδιο που παρουσίασε – ως άλλος υπουργός Εξωτερικών – για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Καμμένος έφερε σε πρώτη φάση σε αμηχανία τα μέλη της κυβέρνησης. Το Μαξίμου με μία «χλιαρή» ανακοίνωση… άδειασε τον υπουργό Άμυνας σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Λίγο αργότερα, όμως ήρθε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη νέα αλλοπρόσαλλη πολιτική Καμμένου, εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του.
«Η πρόσκληση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας, δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Kontra Channel .
Οι δηλώσεις Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις αλλά και το plan B για το «Μακεδονικό» φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς εμφανίζεται ως «όμηρος» του υπουργού Άμυνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εφημερίδες φιλικά προσκείμενες προς την κυβέρνηση «στολίζουν» τον Πάνο Καμμένο για τις νέες πρωτοβουλίες που έλαβε ερήμην του πρωθυπουργού.

«Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» είναι ο σημερινός τίτλος του ΕΘΝΟΥΣ ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει στο πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Π.Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Όσο αφορά στην Αυγή, επέλεξε να φιλοξενήσει  στην πρώτη σελίδα το σχόλιο του Ν.Βούτση με τίτλο «Ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια» ενώ στον υπότιτλο υπάρχει η διαρροή του Μαξίμου ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Οι νέες «πρωτοβουλίες» του Πάνου Καμμένου πάντως φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό ο οποίος – μετά τις τελευταίες εξελίξεις – είναι σε απόγνωση καθώς θα πρέπει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του γιατί συνεχίζει να ανέχεται έναν υπουργό που απειλεί μέρα παρά μέρα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, έναν υπουργό ο οποίος με τις τελευταίες του κινήσεις υπονόμευσε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος υπερέβη τα εσκαμμένα αλλά φαίνεται πως είναι με «δεμένα» χέρια καθώς αν… σκίσουν το «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης» που έχουν συνάψει με τους ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας δεν θα έχει πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Ως εκ τούτου, σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε είτε να πάει σε πρόωρες εκλογές, είτε να ψάξει «δεκανίκια» σε ανεξάρτητους βουλευτές ή σε «πρόθυμους» βουλευτές της Αντιπολίτευσης, πράγμα απίθανο. Αυτό, είναι και το σημείο που ποντάρει άλλωστε ο κ. Καμμένος και επιδίδεται σε αυτές τις πολιτικές ακροβασίες, εκθέτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα.

Άγνοια από το Μαξίμου – Σιωπητήριο από το υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου για επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και το εναλλακτικό σχέδιο για το «Μακεδονικό» έγιναν ερήμην του πρωθυπουργού και του υπουργείο Εξωτερικών. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις Καμμένου – Κοτζιά είναι στο «κόκκινο». Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η επίσημη αντίδραση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για το θέμα αλλά και οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου το οποίο μπορεί να εμφανίζεται «έξαλλο» με τον κυβερνητικό εταίρο, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν προχωρά σε καμία κίνηση προκειμένου να βάλει στη… θέση του τον υπουργό Άμυνας.

Στο μυαλό του Π.Καμμένου

Αν κάποιος επιχειρήσει να ερμηνεύσει τις τελευταίες κινήσεις του Πάνου Καμμένου, ενδεχομένως θα μπορούσε να πει ότι ο υπουργός Άμυνας δοκιμάζει τις αντοχές της συγκυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα, ενώ δείχνει πως προκειμένου να περισώσει ότι μπορεί από τη δημοσκοπική κατρακύλα των ΑΝΕΛ, επιχειρεί να αυτονομηθεί ακόμη περισσότερο από βασικές πολιτικές της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: IN.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"