ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει πιο εντατικά τη βίαιη ωρίμανσή του



 
Φωτογραφία για Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει πιο εντατικά τη βίαιη ωρίμανσή του
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το κόμμα του να διδαχθεί από την Ιστορία και όχι να αντιγράψει παλαιά πρότυπα ώστε να γίνει η νέα συνθετική Αριστερά που ζητάει η εποχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στον Τύπο της Κυριακής ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αναγκαία μια νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό των τριών κομμάτων ότι άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και καλεί το κόμμα του να επισπεύσει τη βίαιη ωρίμανσή του.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διδαχθεί από την Ιστορία αλλά δεν πρέπει να αντιγράψει παλαιά πρότυπα. Οφείλει να εμπνεύσει, να διαμορφώσει και να στηρίξει νέα πρότυπα στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας, των θεσμών, του πολιτισμού. Αυτόν τον ρόλο μας επιφύλαξε η ιστορία, αυτή την ευθύνη μας ανέθεσε η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά τη βίαιη ωρίμανσή του...Το ζήτημα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει νερό στο κρασί του ούτε να περιορίσει το ιδεολογικό φάσμα των δυνάμεων που καλύπτει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «ενώνει τα άκρα του» και να γίνει η νέα μεγάλη συνθετική Αριστερά που ζητά η εποχή μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και διεθνώς».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε τα ίδια επώδυνα μέτρα αν σχημάτιζε κυβέρνηση ο κ. Δραγασάκης απαντά ότι ο ελληνικός λαός δεν τρέφεται από τις αυταπάτες των εύκολων λύσεων. «Το δίλημμα δεν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα μέτρα, αλλά αν αυτά είναι δίκαια ή άδικα, αν δημιουργούν προυποθέσεις εξόδου από την κρίση ή μας βουλιάζουν πιό βαθιά μέσα σε αυτήν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μια διαγραφή χρέους είναι αναγκαία και αναπόφευκτη και προσθέτει ότι την άποψη αυτή τεκμηριώνει και μελέτη του ΚΕΠΕ που υπογράφουν οι κκ. Κορλίρας και Μονογυιός. «Το ζήτημα είναι η έκταση και οι όροι με τους οποίους θα γίνει αυτό» τονίζει.

Ο κ. Δραγασάκης πήρε αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η χρεοκοπία είναι όπλο στα χέρια των αδυνάτων : «Προσωπικά αποφεύγω τη λέξη χρεοκοπία διότι με τη λέξη αυτή ο καθένας εννοεί ό,τι θέλει και η σχετική συζήτηση είναι συχνά χαοτική. Αλλοι εννοούν διαγραφή χρεών, που όμως αυτό δεν είναι χρεοκοπία αλλά μια νόμιμη επιλογή, ένα φυσιολογικό ενδεχόμενο, μια «σεισάχθεια» γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, η οποία και σήμερα γίνεται αναγκαία, και όχι μόνο για τη χώρα μας».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα επιφέρουν ένα σκληρό χτύπημα στην κοινωνία, και ιδιαίτερα στα πιο αδύνατα στρώματά της και δεν απέκλεισε μια πρόωρη κυβερνητική κρίση.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΚΛΠ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΜΕΣΩΣ.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΙΣ 10/9/2012

ΔΕΥΤΈΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012

ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Χρειαζονται μεταρρυθμισεις με η χωρις μνημονιο αλλα χρειαζεται και σκληρη επαναδιαπραγματευση που δεν γινεται ακομη για να αλλαξουν δομικοι και θανατηφοροι οροι των δανειακων συμβασεων και της αδιεξοδης συνταγης τους. Οπως χρειαζεται και νεο κουρεμα του επισημου χρεους της χωρας κατα 50%. Το χρεος το 2012 με αυτα τα μετρα και αυτην την δανειακη συμβαση δεν θα φτασει ποτε το 120% του ΑΕΠ  και δεν προκειται να γινει βιωσιμο με τιποτα. Αν το χρέος δεν πεσει στο 80% του ΑΕΠ τουλαχιστον δεν μπορει να εξυπηρετηθει.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"