ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΡΧΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ KΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΜΕΓΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Guardian: Η Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση

Guardian: Η Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση


Guardian: Η Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση
Για μία «βαθιά ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» κάνει λόγο σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΕ για τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
«Για τα στάνταρντς των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι ανθρωπιστικές κρίσεις θεωρούνται επακόλουθο φυσικών καταστροφών, επιδημιών, πολέμων και εμφύλιων συρράξεων. Το ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε κάποια που είναι μέλος της Ε.Ε., αυτό θεωρείται σχεδόν αδιανόητο», σημειώνει η Αλεξάνδρα Πολιτάκη σε άρθρο της στην εφημερίδα Guardian.
«Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ανθρωπιστικής κρίσης. Ο επικεφαλής των Ιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, υπήρξε από τους πρώτους που το δήλωσαν ανοικτά. Το Πέραμα λόγου χάρη, το οποίο βρίσκεται στο άκρο του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται εν τω μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής. Η Ιατρική Ένωση Αθηνών, το μεγαλύτερο σώμα επαγγελματιών του είδους, έστειλε μέχρι και επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας να παρέμβει. Και εάν αυτή η κρίση έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί τόσο λίγο, αυτό οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους», αναφέρει στο άρθρο.
«Τι ορίζουμε όμως ως «ανθρωπιστική κρίση;» διερωτάται η κ. Πολιτάκη.
«Αληθεύει πως δεν υπάρχει ένας γενικός ορισμός του τι συνιστά ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει η Αλεξάνδρα Πολιτάκη και συμπληρώνει: «Ωστόσο, ο τρέχων ορισμός που χρησιμοποιείται από ειδικούς με εμπειρία στο πεδίο είναι καθαρά πρακτικός και ευθύς: η ανθρωπιστική κρίση συνοδεύεται συνήθως από αυξανόμενη φτώχεια, ανισότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλεια, καθώς και από ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Σημαντικοί δείκτες μιας τέτοιας κρίσης είναι επίσης η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Πρωτοφανής κατάσταση για μία χώρα σαν την Ελλάδα η οποία, σύμφωνα με τoν Πίνακα Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το 2008 η Ελλάδα κατείχε τη 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Τα ωμά δεδομένα της ίδιας της Ε.Ε. δείχνουν πλέον μία τελείως διαφορετική κατάσταση:
«Το 2011, το 27.3% του πληθυσμού, δηλαδή 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν στο χείλος της πτώχευσης. Στοιχεία για το 2012 δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά τα πράγματα σίγουρα δεν διαγράφονται ευοίωνα... Σημαντικός δείκτης της κατάστασης είναι επίσης η στέρηση βασικών υλικών αγαθών: θέρμανση, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, μέσο μετακίνησης, ελλιπής διατροφή σε κρέας και ψάρι σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και αδυναμία πληρωμής έκτακτων εξόδων ή ενοικίων και λογαριασμών».
Το άρθρο επισημαίνει, επίσης, ως σημαντικούς παράγοντες διαμόρφωσης της παρούσας κατάστασης, την αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας (το 26% έφτασε τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία), το καθημερινό κλείσιμο ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων, την αύξηση των ποσοστών των άστεγων (υπολογίζονται στις 40.000), τον ολοένα διογκούμενο ρόλο των ομάδων εθελοντών ιατρών στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (υπηρεσίες που μόλις πριν 3 χρόνια απευθύνονταν αποκλειστικά σε μετανάστες), τέλος την καλπάζουσα αύξηση των δημόσιων συσσιτίων (ένα φαινόμενο που αφορά ολοένα και περισσότερους μαθητές σχολείου και φοιτητές).
«Η χώρα χρήζει ανθρωπιστικής επέμβασης και είναι ντροπιαστικό για την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. να επιμένουν να μη βλέπουν την πραγματική κατάσταση. Απαιτείται έκτακτη ανθρωπιστική δράση τώρα», καταλήγει το άρθρο της Αλεξάνδρας Πολιτάκ
 
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

18,3 δισ. στην Ελλάδα με τον νεο προϋπολογισμο της ΕΕ

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

18,3 δισ. στην Ελλάδα

Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα θεωρείται η συμφωνία στις Βρυξέλες καθώς η χώρα εξασφάλισε 14,5 δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ και επιπλέον 1,8 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη. Επίσης συμφωνήθηκε να αλλάξει η μεθοδολογία για την παροχή κονδυλίων στα κράτη με οικονομικά προβλήματα και αυτό σημαίνει ότι στα επόμενα 2 χρόνια η Ελλάδα θα εξασφαλίσει άλλα 2 δισ. ευρώ.
Αντώνης Σαμαράς Αντώνης Σαμαράς Βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση και το μέλλον της ανάπτυξής της συνδέεται με τα διαρθρωτικά ταμεία της πολιτικής συνοχής. . Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου σχολίασε χαριτολογώντας την 40ωρη συνεχή διαπραγμάτευση με την εξής φράση:«Μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι».
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έδινε θετικά μηνύματα καθ' όλη τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων και προδιέθετα ότι η Ελλάδα θα εξασφάλιζε όχι μόνο τα 14 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος αλλά και κάτι παραπάνω.
Στην τελευταία σύνοδο του Νοεμβρίου η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει ήδη 14 δισ., που ήταν παραπάνω από τα 11,5 δισ. που είχε αρχικά προτείνει η Κομισιόν. Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που κυριαρχούσαν χθες στις Βρυξέλλες, με τον επόμενο επταετή κοινοτικό προϋπολογισμό να είναι μειωμένος σε ιστορικά επίπεδα, οι προσπάθειες για τη διασφάλιση των κονδυλίων αυτών εκ μέρους της Ελλάδας χαρακτηρίζεται στην έδρα της Ε.Ε. ως σημαντικός άθλος.
Επιχείρημα η ανάπτυξη
Πρόσωπα με μεγάλη εξοικείωση σε διαπραγματεύσεις για τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις χώρες που δεν είναι καθαροί συνεισφορείς, όπως η Ελλάδα, να διεκδικήσουν πολλά και τονίζουν ότι αν η Ελλάδα καταφέρει πράγματι να πάρει έστω και 14 δισ. θα πρόκειται για μια αναμφισβήτητη επιτυχία, καθώς στον τρέχοντα πολυετή προϋπολογισμό η Ελλάδα είχε 20,2 δισ. ευρώ.
Βασικό όπλο του Ελληνα πρωθυπουργού καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν το επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτικά κονδύλια για να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ελλάδα δεν μειώνονται μόνο λόγω της γενικής μείωσης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και για άλλους δύο λόγους: πρώτον, διότι, σύμφωνα με την πάγια μεθοδολογία της Ε.Ε., για τα κονδύλια προς τις περιφέρειες χρησιμοποιούνται τα οικονομικά στοιχεία των ετών 2007-8-9, ενώ για τα κονδύλια σε εθνικό επίπεδο χρησιμοποιούνται τα έτη 2008-9-10 και συνεπώς δεν λαμβάνονται υπ' όψιν τα χρόνια της ύφεσης και της κρίσης. Δεύτερον, διότι με την ένταξη των νέων χωρών μειώθηκε ο μέσος όρος τού κατά κεφαλήν προϊόντος και η Ελλάδα απομακρύνθηκε προς τα πάνω από το νέο μέσον όρο, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να θεωρείται εύπορη χώρα.
πηγη:  enet.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ειναι απαραδεκτη και μικροψυχη η κριτικη του Συριζα για τα κονδυλια που πετυχε η κυβερνηση στον νεο κοινοτικο προυπολογισμο. Υπο τις δεδομενες συνθηκες και ενω μειωνεται η κοινοτικη χρηματοδοτηση η επιτευξη 7 δις επιπλεον του αρχικου στοχου που ηταν τα 11.5 δις συνολο δηλαδη 18.5 ειναι επιτυχια. Γνωριζετε οτι εχω ασκησει κριτικη εντονη σε αλλες διαπραγματευσεις αλλα στην συγκεκριμενη οποιος δεν το βλεπει αυτο ειναι τυφλος. Βεβαιώς ισως να έπρεπε να επιμείνουμε περισσοτερο στο οτι τα στοιχέια του ΑΕΠ που λαμβάνει υπόψη της η Ευρωπη με βάση την πάγια μεθοδολογία της είναι εκτός πραγματικότητας πια διότι τα ετη 2007 -8-9 δεν είχαμε την πρωτόγνωρη υφεση για τα ιστορικα χρονικα, που προκάλεσε το αποτυχημένο πρόγραμμα της τρόικας και άρα θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατ'εξαίρεση οι νέες δυσμενέστατες συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά νομίζω οτι και αυτό που επετεύχθει ειναι επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ FB ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ:

Ολιβιέ Μπλανσάρ: Το ΔΝΤ έκανε λάθος αλλά...

Ολιβιέ Μπλανσάρ: Το ΔΝΤ έκανε λάθος αλλά η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στη λιτότητα

Την απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά τη συζήτηση για το λανθασμένο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία έδωσε στην Καθημερινή της Κυριακής ο ίδιος ο επικεφαλής οικονομολόγος ερευνών του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ που άνοιξε το θέμα με σχετική έκθεσή του.

Μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα απέδωσε κάτω από τις προβλέψεις, με την παραγωγή να μειώνεται δραστικά, την ανεργία να αυξάνεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί όσο αναμενόταν. Σπεύδει να προσθέσει όμως ότι «το να συνδέει κανείς αυτό με τον σχεδιασμό του προγράμματος συνιστά ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές».

«Στην περίπτωση της Ελλάδας η επίπτωση του πολλαπλασιαστή ελαχιστοποιήθηκε από άλλους απρόσμενους παράγοντες» γράφει στην «Κ» ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Ταμείου, το ελληνικό πρόγραμμα τροποποιήθηκε με την παρότρυνση του ΔΝΤ, με την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δυο χρόνια και την αναδιάρθρωση των χρεών με τους ιδιώτες πιστωτές της (PSI).

O κ. Μπλανσάρ επιμένει ότι με δεδομένη τη θέση χρέους της Ελλάδας και τις υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική συρρίκνωση, όπως έχει σχεδιαστεί, όπου η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

«Για να διασφαλιστεί ότι η συρρίκνωση, να είναι κοινωνικά δίκαιη και έχει ευρεία πολιτική υποστήριξη, είναι αναγκαίο να πληρώνουν οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το μέρος των φόρων που τους αναλογεί» υπογραμμίζει, ενώ δίνει και βάρος στην υπερπήδηση των βαθιά ριζωμένων αντιστάσεων στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να διασφαλιστεί η βελτίωση της παραγωγικότητας μέσα από την υψηλότερη παραγωγικότητα και όχι τις επώδυνες μισθολογικές περικοπές.

ΠΗΓΗ:http://gr.news.yahoo.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Τρια πουλακια καθονταν...Παραδεχθηκαν την αποτυχια τους και τωρα επειδη φοβουνται το αιτημα αλλαγης της συμφωνιας τον εβαλαν να μαζεψει την αληθεια. Ωριμοτητα και σοβαροτητα αναζητουνται..Μην μας εμπαιζετε κυριοι. Την μειωση των μισθων στον δυστυχη ιδιωτικο τομεα εσεις την επιβαλατε ως δηθεν μεταρρυθμιση και τωρα μας λετε οτι αν κανουμε μεταρρυθμιση δεν θα χρειαστει η μειωση μισθων; Τις συλλογικες συμβασεις ποιος τις ισοπεδωσε χαριν των καρχαριων με τους οποιους ανταλλασετε ιδεες;Το φαντασμα της οπερας;

ΩΜΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αυτη η ωμη παρεμβαση των Ευρωπαιων για να βγαλουν και στην Ιταλια καποιον υποτακτικο τους που θα παριστανει τον Αριστερο με εκνευριζει και μαζι με τον Μοντι θα εφαρμοζουν τις διαταγες του Βερολινου βεβαιως βεβαιως οι δηθεν κεντροαριστεροι... Οι Ιταλοι θα δεχθουν αυτην την συμπεριφορα;

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειναι απαραιτητος ο εξορθολογισμος του δημοσιου και το κλεισιμο οργανισμων αχρηστων με αργοσχολους. Αν δεν γινει αυτο θα εχουμε νεες περικοπες μισθων και συνταξεων αμεσα. Στο θεμα λοιπον αυτο πρεπει να παρουν αμεσα θεση ολοι φιλομνημονιακοι και αντιμνημονιακοι γιατι τρια χρονια τωρα κοροιδευομαστε και δεν γινεται τιποτα. Καταλαβατε <<υπευθυνοι>> και <<επαναστατες>>; Αρκετα με την αργοσχολη πελατεια σας για το χατιρι της οποιας τυρρανατε ολοκληρη την χωρα.

Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ειναι απαραδεκτη και μικροψυχη η κριτικη του Συριζα για τα κονδυλια που πετυχε η κυβερνηση στον νεο κοινοτικο προυπολογισμο. Υπο τις δεδομενες συνθηκες και ενω μειωνεται η κοινοτικη χρηματοδοτηση η επιτευξη 7 δις επιπλεον του αρχικου στοχου που ηταν τα 11.5 δις συνολο δηλαδη 18.5 ειναι επιτυχια. Γνωριζετε οτι εχω ασκησει κριτικη εντονη σε αλλες διαπραγματευσεις αλλα στην συγκεκριμενη οποιος δεν το βλεπει αυτο ειναι τυφλος. Βεβαιώς ισως να έπρεπε να επιμείνουμε περισσοτερο στο οτι τα στοιχέια του ΑΕΠ που λαμβάνει υπόψη της η Ευρωπη με βάση την πάγια μεθοδολογία της είναι εκτός πραγματικότητας πια διότι τα ετη 2007 -8-9 δεν είχαμε την πρωτόγνωρη υφεση για τα ιστορικα χρονικα, που προκάλεσε το αποτυχημένο πρόγραμμα της τρόικας και άρα θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατ'εξαίρεση οι νέες δυσμενέστατες συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά νομίζω οτι και αυτό που επετεύχθει ειναι επιτυχία.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"