ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Λάθος όλες οι αλλαγές Φίλη στην Παιδεία

Κεραυνοί Κομισιόν για την εκπαίδευση -Λάθος όλες οι αλλαγές Φίλη στην Παιδεία

Κεραυνοί Κομισιόν για την εκπαίδευση -Λάθος όλες οι αλλαγές Φίλη στην Παιδεία
Καταπέλτης είναι η έκθεση της Κομισιόν για την παιδεία στην Ελλάδα το 2016.
Με την «Εκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016» η Κομισιόν ασκεί σφοδρή κριτική για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης, κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά στο σχέδιο Φίλη για το ολοήμερο σχολείο, σημειώνει ότι «κακώς έχει διακοπεί» η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενώ κάνει λόγο για απογοητευτικές επιδόσεις μαθητών στην ανάγνωση και στα μαθητικά και για ψηφιακό αναλφαβητισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε ότι αφορά στο τελευταίο, η χώρα μας βρίσκεται στην 26η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.
Κωδικοποιημένες οι παρατηρήσεις των συντακτών της έκθεσης, όπως γράφει η Καθημερινη είναι:
  • Κακώς έχει σταματήσει η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. «Δεδομένης της θετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν η αυτονομία και η λογοδοσία στις εκπαιδευτικές επιδόσεις, θεωρείται ανησυχητικό ότι έχουν ανασταλεί οι διαδικασίες για την αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση για τα σχολεία και ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών), ακόμη και στην ιδιωτική εκπαίδευση».
  • Ο νέος τύπος ολοήμερων σχολείων, που εφαρμόστηκε πρώτη φορά φέτος, αποτελεί υποβάθμιση. «Εφαρμόζεται σε μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, στην πραγματικότητα ωστόσο πρόκειται για λιγότερο φιλόδοξη εκδοχή του νέου ολοήμερου σχολείου που προβλεπόταν παλαιότερα. Ο νόμος δεν προβλέπει την οργάνωση ολοκληρωμένων απογευματινών δραστηριοτήτων μετά τη λήξη της πρωινής ζώνης, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά».
  • Οι νέοι πάσχουν σε δεξιότητες όπως ανάγνωση και μαθηματικά. «Οι επιδόσεις τους είναι απογοητευτικές, όπως αποτυπώνονται στους διεθνείς διαγωνισμούς PISA». Επίσης, η Ελλάδα κατατάσσεται 26η στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας για το 2016 και η συμμετοχή των ενηλίκων στην εκπαίδευση ανήλθε σε 5,7% το 2015, απέχοντας πολύ από τον μέσο όρο 10,7% της Ε.Ε.
  • Οι εκπαιδευτικοί είναι γηρασμένοι και κακοπληρωμένοι. «Οι μισοί (49%) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι άνω των 50 ετών, ενώ λιγότεροι από το 1% είναι κάτω των 30. Στη δευτεροβάθμια, το 39% έχει ηλικία από 40 έως 49 ετών. Οι μισθοί είναι χαμηλότεροι σε πραγματικούς όρους από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες του ΟΟΣΑ και μέχρι το τέλος του 2017 θα παραμείνουν αμετάβλητοι με σκοπό την εξοικονόμηση δαπανών.
  • Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέτυχε, αφού στην πράξη δεν οδήγησε στον αναμενόμενο οικονομικό εξορθολογισμό.
  • Περιορίστηκε σημαντικά η αυτονομία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υποβαθμίστηκε ο ρόλος των Συμβουλίων.
  • Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης για την εκπαίδευση ανήλθαν στο 4,4% του ΑΕΠ το 2014, έναντι 4,9% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Το μόνο θετκό που καταγράφει η έκθεση της Κομισιόν είναι ότι το ποσοστό της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μειώθηκε από 9% το 2014 σε 7,9% το 2015, πολύ κάτω από τον μέσο όρο του 11% της Ε.Ε. των «28» το 2015, για να υπάρχει μία θετική νότα.
Καταπέλτης είναι, τέλος, η έκθεση της Ε.Ε. και για το σχέδιο «Αθηνά», που ξεκίνησε το 2012 με στόχο την αναδιάταξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οπως λέει η έκθεση, «το σχέδιο “Αθηνά” της περιόδου 2012 - 2014 δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο. Το σχέδιο συνέβαλε θεωρητικά στη συγχώνευση περισσότερων από 120 πανεπιστημιακών τμημάτων. Στην πράξη όμως, το σχέδιο αυτό δεν οδήγησε στον αναμενόμενο οικονομικό εξορθολογισμό, καθώς πολλά από τα τμήματα που συνενώθηκαν δεν διέθεταν στην πραγματικότητα πανεπιστημιακό προσωπικό και/ή σπουδαστές. Τα τέσσερα πανεπιστήμια που καταργήθηκαν, συγχωνεύθηκαν στην πράξη με άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ». Βέβαια, η έκθεση παρατηρεί ότι το πρόβλημα της ελλιπούς οργανωτικής απόδοσης παρατηρείται εντονότερα στα ΤΕΙ.
Πηγή: Καθημερινή

Αρθρο-παρέμβαση από FT: Αδικο να ζητούν από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5%

Αρθρο-παρέμβαση από FT: Αδικο να ζητούν από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5%


Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια από τότε που η Ελλάδα, κλυδωνιζόμενη από ένα μεγάλο φορτίο δημόσιου χρέους, αναγκάστηκε να στραφεί στους εταίρους της στην ευρωζώνη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια διάσωση.

Ως το τέλος του έτους, αν οι δανειστές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, το ΔΝΤ μπορεί να αποφασίσει τελικά να αποχωρίσει από το πρόγραμμα διάσωσης και να αφήσει την Ευρώπη να βάλει η ίδια τάξη στα προβλήματα της.

Το σημείο τριβής αφορά το αν η Ελλάδα, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε τεράστια δημοσιονομική σύσφιξη από τότε που ξεκίνησε η διάσωση, θα πρέπει να επιτύχει και να διατηρήσει ένα ακόμα πολύ φιλόδοξο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και έπειτα, γράφουν στο σημερινό κύριο άρθρο τους οι Financial Times.

Το ΔΝΤ τάσσεται, ορθά, ενάντια στην πρόταση αυτή. Μια τέτοια πολιτική θα δημιουργούσε τον κίνδυνο να καταπνίξει μια εκκολαπτόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και να μεταθέσει για αργότερα την μείωση του βάρους του χρέους.

Το Ταμείο έχει επίσης δίκιο ότι η Ελλάδα χρειάζεται πιθανότατα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, είτε με διαγραφή της ονομαστικής αξίας ή με μείωση της καθαρής παρούσας αξίας μέσω αλλαγών στις ωριμάνσεις και τα επιτόκια, για να καταφέρει να βγει από τη σημερινή δύσκολη θέση.

Συνολικά, το Ταμείο έχει διαδραματίσει θετικό ρόλο ως ένας από τους δανειστές της Ελλάδας. Θα ήταν κρίμα να αποχωρήσει. Αλλά αν οι κυβέρνησης της ευρωζώνης επιμείνουν στην εφαρμογή μη παραγωγικών πολιτικών που θα επιδεινώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την βιωσιμότητα του χρέους και που είναι αντίθετες με την προσέγγιση τους στη δημοσιονομική πολιτική σε άλλες χώρες της Ε.Ε., το ΔΝΤ θα έχει δίκιο να φύγει.

Το Eurogroup προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Ένας τέτοιος στόχος μπορεί να είναι εφικτός για ένα έτος, εφόσον υπάρχει αρκετή υποκείμενη δυναμική στην οικονομία. Αλλά το να συνεχίσει να τον επιτυγχάνει «για το μεσοπρόθεσμο διάστημα», όπως προβλέπει το σχέδιο, είναι σίγουρα δονκιχωτικό για μια οικονομία με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και εύθραυστη επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Μια προσεκτική, καλά ζυγισμένη προσαρμογή για να επιστρέψει η κυβέρνηση στη βιωσιμότητα, είναι ένα ζήτημα. Αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η βάναυση επιμονή στην επίτευξη πλεονασμάτων για πολλά χρόνια.

Η ελληνική οικονομία έχει αναπτυχθεί για δύο διαδοχικά τρίμηνα: δεν πρόκειται για μια τόσο σημαντική ώθηση ώστε να είναι κανείς βέβαιος ότι θα αντέξει μια αέναη δημοσιονομική περιστολή.

Η κατάσταση είναι αρκετά αλλόκοτη για την ευρωζώνη για δύο λόγους.

Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζει να κινείται σταδιακά προς τη θέση ότι η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει την ανάπτυξη, ειδικά στις χώρες που έχουν το δημοσιονομικό περιθώριο. Ακόμα και για ελλειμματικές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, η Επιτροπή αναγνώρισε σοφά ότι δεν έχει οικονομικό ή πολιτικό νόημα να προσπαθήσει να τους επιβάλει ένα αντιπαραγωγικό δημοσιονομικό σφίξιμο. Οπότε το να συνεχίζει να επιμένει στην λιτότητα στην Ελλάδα φαίνεται αυθαίρετο και άδικο.

Δεύτερον, παρά την αλλεργία τους απέναντι στην δημοσιονομική χαλαρότητα, αρκετές κυβερνήσεις της ευρωζώνης, ειδικά η Γερμανία, τάσσονται με θέρμη υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης εξαιτίας της αξιοπιστίας που φέρνει η παρουσία του. Αν το Ταμείο δεν κάνει πίσω, όπως θα όφειλε, το Βερολίνο θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην συμμετοχή του ΔΝΤ και στη διατήρηση του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

Η Γερμανία, η οποία δεν έχει επιδείξει την ανάλογη δέσμευση στην χρήση της δημοσιονομικής πολιτικής για τη στήριξη της ανάπτυξης, πρέπει να διαλέξει με μεγάλη προσοχή. Η απομάκρυνση του ΔΝΤ από την διάσωση της Ελλάδας, δεδομένου ότι οι δανειστές του επίσημου τομέα θα συνεχίσουν να εμπλέκονται στη χώρα για δεκαετίες, θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω, τόσο όσον αφορά τις άμεσες επιλογές μέτρων, όσο και στην ποιότητα της λήψης αποφάσεων μακροπρόθεσμα.

Η Ε.Ε. έχει ορθά υιοθετήσει μια πιο ισορροπημένη στάση τελευταία στα δημοσιονομικά ελλείμματα κρατών μελών. Η αλλαγή αυτή πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: REAL

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΒΙΤΣ 1912


ΜΑΧΗ ΣΟΡΟΒΙΤΣ/ Η ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΕΡΑΡΧΟΝ Κ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ/ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΠΕΙΣΜΩΔΗ ΜΑΧΗΝ ΤΟ ΣΟΡΟΒΙΤΣ/ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912)", χρωμολιθογραφία. ΠΗΓΗ:
ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
BALKAN WARS 1912-1913

Μετά την Τσαμουριά, ο Ράμα άνοιξε και θέμα Ιονίου

Μετά την Τσαμουριά, ο Ράμα άνοιξε και θέμα Ιονίου

 

Ζήτησε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Ιόνιο κάνοντας λόγο για «αμφισβητούμενη περιοχή» - Για Χειμάρρα είπε ότι απλώς... αναπλάθουμε οικιστικά τις περιοχές των Βορειοηπειρωτών - «Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να επισκεφθούν την Τσαμουριά» - Χαρακτήρισε «φιλική» την ανάρτηση για ΑκρόποληΜετά την Τσαμουριά, ο Ράμα άνοιξε και θέμα Ιονίου

Η ιδέα της «Φυσικής Αλβανίας» προκύπτει από κάποιους που την φοβούνται, αλλά δεν υπάρχει κάποιο «αναμενόμενο και σοβαρό σχέδιο» για ένωση των Αλβανών, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

«Σας προκαλώ να ψάξετε. Δεν υπάρχουν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» σε κανένα σχολικό βιβλίο», δήλωσε στον Αλέξη Παπαχελά.

Σχετικά με τη σύλληψη ατόμων που δούλευαν για την αλβανική κυβέρνηση και μετέφεραν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας», ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στα παιδιά μας πού έμεναν οι Αλβανοί και δε νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στους ανθρώπους ότι υπήρχε μια περιοχή που λεγόταν Τσαμουριά, όπου έμεναν Αλβανοί, όπου δυστυχώς – κι αυτό δεν είναι το τι λέμε στα παιδιά μας, είναι αυτό που βλέπουμε – οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να επισκεφτούν;».

Ξεκαθάρισε όμως ότι η χώρα του δεν έχει καμία βλέψη αλλαγής συνόρων, ούτε σε βάρος της Έλλαδας, ούτε σε βάρος άλλης χώρας της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε φιλική την ανάρτησή του στο facebook για την Ακρόπολη, προκειμένου να υπογραμμίσει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών.

Με τη θέση ότι κανείς δεν θέτει θέμα αυτονομίας της Τσαμουριάς... γέλασε και με κάποιους Έλληνες που θέλουν τα σύνορα στη μέση της Αλβανίας. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για το θέμα της Χειμάρας και δήλωσε ανοιχτά που δε θεωρεί σοβαρούς όσους θέτουν θέμα Βορείου Ηπείρου.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν βρίσκεται η Τουρκία πίσω από την ακύρωση της συμφωνίας του 2009 Ελλάδας- Αλβανίας για τη θαλάσσια οριοθέτηση και ζήτησε.... συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων, στο πλαίσιο της κοινής πορείας των δύο χωρών στην Ευρώπη.

Σχετικά με το εάν έχει ζητήσει να μάθει πληροφορίες για τις έρευνες που έχει κάνει η Ελλάδα στο Ιόνιο, ο Αλβανός πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια «αμφισβητούμενη περιοχή, όπου υποθετικά τουλάχιστον, υπάρχουν επίσης πηγές αερίου και πετρελαίου». Χαρακτήρισε ως «μια μεγάλη ευκαιρία να το διαλευκάνουμε όλοι μαζί» προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε αυτά τα μέρη. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί και η Αλβανία θα μπορούσε να αποτελεί μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για πολλούς Έλληνες. Αλλά και η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τη συνεργασία με την Αλβανία. Πρέπει να εστιάσουμε σε μόνο μια ιδέα, να συζητάμε και να επιλύουμε τα θέματά μας με υπομονή και θέληση, διότι δεν μπορώ να προβλέψω ένα διαφορετικό μέλλον από το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ μας», πρόσθεσε ο Ράμα.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:  ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 1912 ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΡΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
«Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»… Η δραματική αυτή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη αποτύπωνε σε λέξεις την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου. Το οποίο όμως στεκόταν απέναντι στο παγωμένο βλέμμα του Μουσταφά Ακιντζί, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σε ρεπορτάζ του Γιώργου Κασκάνη «Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»! Το γυαλί είχε πια ραγίσει. Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες. Κι όμως ο Αναστασιάδης έκανε μια ύστατη προσπάθεια η ώρα μία, ξημερώματα της Τρίτης. «Να σου κάτω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά»… Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί και μόνο από ευγένεια και μετά από παραινέσεις των υπολοίπων δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως απέρριψε. «Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα», ήταν το σχόλιο που ακούσαμε από ανθρώπους που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση. Όταν πια όλα είχαν τελειώσει, στον χώρο του ξενοδοχείου των συνομιλιών κινούνταν δύο διαφορετικές φιγούρες. Του Προέδρου Αναστασιάδη που ήταν πραγματικό ράκος και του Μουσταφά Ακιντζί που έδειχνε ανακουφισμένος με το αποτέλεσμα. Το ναυάγιο Ενώ το πρωί της Δευτέρας φαινόταν να γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση επί των κριτηρίων και παρά το γεγονός ότι δεν σημειωνόταν πρόοδος όλοι προσδοκούσαν σε κινήσεις της τελευταίας στιγμής, το βράδυ τα πράγματα έδειξαν νωρίς ότι οδηγούμαστε σε ναυάγιο.Ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε κολλημένος σε αριθμούς που δεν επέτρεπαν συμφωνία. Ενώ την περασμένη βδομάδα οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά ως προς τον αριθμό προσφύγων που θα επιστρέψουν (74 χιλιάδες έλεγαν οι Τ/Κ, 90 χιλιάδες οι Ε/Κ), στο δεύτερο Μοντ Πελεράν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήρθε με αρχική θέση 55 χιλιάδες! Μέσα από τη μακρά συζήτηση η διαφορά έφθασε στις 65 με 78 χιλιάδες. Μια διαφορά, δηλαδή, 13 χιλιάδων ανθρώπων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό αμέσως παρέπεμπε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, σε μη επιστροφή της Μόρφου. Μέχρι τα ξημερώματα δεν κατέστη δυνατή η σμίκρυνση αυτής της διαφοράς, με τον Μουσταφά Ακιντζί να μην μετακινείται ούτε κατά το ελάχιστο. Δεν άντεξε Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν άντεξε να διατηρήσει το θάρρος και την πυγμή που έδειξε την περασμένη βδομάδα. Το ποσοστό του 28,2-29,2% που αποδέχθηκε, φαίνεται πως δεν είχε την έγκριση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να εστιάσει τις απαιτήσεις του στον αριθμό των προσφύγων. Κατά τρόπο που να δείχνει ότι η Μόρφου ήταν εκτός των σχεδίων του ή, καλύτερα, εκτός των σχεδίων που κλήθηκε να υποστηρίξει σε αυτή τη φάση του Μοντ Πελεράν. Από ένα σημείο και μετά, η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε ότι ήθελε να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Διέκοψαν για δείπνο, συνέχισαν με χωριστές συναντήσεις με τον κ. Άιντε και επανήλθαν στο τραπέζι μέχρι η ώρα μία τα ξημερώματα. Με το τέλος της διαδικασίας, όλα τα μέλη της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας έδειξαν να ανακουφίζονται… Είχε κλείσει η πολυμερής Παρά τα όσα μεταδίδονται για άρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει ημερομηνία σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης, αυτή είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ηγετών κατά τρόπο συγκεκριμένο. Ορίστηκε, εάν και εφόσον φυσικά υπήρχε συμφωνία στο εδαφικό, να πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Δεκεμβρίου. Στις 20 Δεκεμβρίου ο κ. Ακιντζί θα παραστεί σε εγκαίνια δημοσίου έργου στην Τουρκία και την επομένη θα άρχιζε η πολυμερής. Κι αυτό μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ακιντζί εισηγήθηκε να οδηγηθούν και οι διαφορές στο εδαφικό στην πολυμερή και να συζητηθούν μαζί με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Κάτι που απέρριψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού είναι προφανής ο τουρκικός στόχος για ένα πάρε-δώσε μεταξύ εγγυήσεων και εδαφικού.

Πηγή: Ο “Πολίτης” αποκαλύπτει τον πραγματικό Ακιντζί: Αφησε σύξυλο τον Αναστασιάδη και πήγε να κοιμηθεί… http://mignatiou.com/2016/11/o-politis%c2%a8apokalipti-ton-pragmatiko-akintzi-afise-sixilo-ton-anastasiadi-ke-pige-na-kimithi/
«Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»… Η δραματική αυτή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη αποτύπωνε σε λέξεις την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου. Το οποίο όμως στεκόταν απέναντι στο παγωμένο βλέμμα του Μουσταφά Ακιντζί, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σε ρεπορτάζ του Γιώργου Κασκάνη «Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»! Το γυαλί είχε πια ραγίσει. Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες. Κι όμως ο Αναστασιάδης έκανε μια ύστατη προσπάθεια η ώρα μία, ξημερώματα της Τρίτης. «Να σου κάτω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά»… Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί και μόνο από ευγένεια και μετά από παραινέσεις των υπολοίπων δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως απέρριψε. «Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα», ήταν το σχόλιο που ακούσαμε από ανθρώπους που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση. Όταν πια όλα είχαν τελειώσει, στον χώρο του ξενοδοχείου των συνομιλιών κινούνταν δύο διαφορετικές φιγούρες. Του Προέδρου Αναστασιάδη που ήταν πραγματικό ράκος και του Μουσταφά Ακιντζί που έδειχνε ανακουφισμένος με το αποτέλεσμα. Το ναυάγιο Ενώ το πρωί της Δευτέρας φαινόταν να γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση επί των κριτηρίων και παρά το γεγονός ότι δεν σημειωνόταν πρόοδος όλοι προσδοκούσαν σε κινήσεις της τελευταίας στιγμής, το βράδυ τα πράγματα έδειξαν νωρίς ότι οδηγούμαστε σε ναυάγιο.Ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε κολλημένος σε αριθμούς που δεν επέτρεπαν συμφωνία. Ενώ την περασμένη βδομάδα οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά ως προς τον αριθμό προσφύγων που θα επιστρέψουν (74 χιλιάδες έλεγαν οι Τ/Κ, 90 χιλιάδες οι Ε/Κ), στο δεύτερο Μοντ Πελεράν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήρθε με αρχική θέση 55 χιλιάδες! Μέσα από τη μακρά συζήτηση η διαφορά έφθασε στις 65 με 78 χιλιάδες. Μια διαφορά, δηλαδή, 13 χιλιάδων ανθρώπων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό αμέσως παρέπεμπε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, σε μη επιστροφή της Μόρφου. Μέχρι τα ξημερώματα δεν κατέστη δυνατή η σμίκρυνση αυτής της διαφοράς, με τον Μουσταφά Ακιντζί να μην μετακινείται ούτε κατά το ελάχιστο. Δεν άντεξε Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν άντεξε να διατηρήσει το θάρρος και την πυγμή που έδειξε την περασμένη βδομάδα. Το ποσοστό του 28,2-29,2% που αποδέχθηκε, φαίνεται πως δεν είχε την έγκριση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να εστιάσει τις απαιτήσεις του στον αριθμό των προσφύγων. Κατά τρόπο που να δείχνει ότι η Μόρφου ήταν εκτός των σχεδίων του ή, καλύτερα, εκτός των σχεδίων που κλήθηκε να υποστηρίξει σε αυτή τη φάση του Μοντ Πελεράν. Από ένα σημείο και μετά, η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε ότι ήθελε να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Διέκοψαν για δείπνο, συνέχισαν με χωριστές συναντήσεις με τον κ. Άιντε και επανήλθαν στο τραπέζι μέχρι η ώρα μία τα ξημερώματα. Με το τέλος της διαδικασίας, όλα τα μέλη της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας έδειξαν να ανακουφίζονται… Είχε κλείσει η πολυμερής Παρά τα όσα μεταδίδονται για άρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει ημερομηνία σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης, αυτή είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ηγετών κατά τρόπο συγκεκριμένο. Ορίστηκε, εάν και εφόσον φυσικά υπήρχε συμφωνία στο εδαφικό, να πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Δεκεμβρίου. Στις 20 Δεκεμβρίου ο κ. Ακιντζί θα παραστεί σε εγκαίνια δημοσίου έργου στην Τουρκία και την επομένη θα άρχιζε η πολυμερής. Κι αυτό μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ακιντζί εισηγήθηκε να οδηγηθούν και οι διαφορές στο εδαφικό στην πολυμερή και να συζητηθούν μαζί με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Κάτι που απέρριψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού είναι προφανής ο τουρκικός στόχος για ένα πάρε-δώσε μεταξύ εγγυήσεων και εδαφικού. Πηγή: http://politis.com.cy/article/niko-teliosame-pao-na-kimitho—agnoristos-o-akintzi

Πηγή: Ο “Πολίτης” αποκαλύπτει τον πραγματικό Ακιντζί: Αφησε σύξυλο τον Αναστασιάδη και πήγε να κοιμηθεί… http://mignatiou.com/2016/11/o-politis%c2%a8apokalipti-ton-pragmatiko-akintzi-afise-sixilo-ton-anastasiadi-ke-pige-na-kimithi/
Ο “Πολίτης” αποκαλύπτει τον πραγματικό Ακιντζί: Αφησε σύξυλο τον Αναστασιάδη και πήγε να κοιμηθεί… TOPICS:ΑκιντζίΑναστασιάδηςΚασκάνηςΠολίτης Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΟ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ November 23, 2016 554 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»… Η δραματική αυτή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη αποτύπωνε σε λέξεις την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου. Το οποίο όμως στεκόταν απέναντι στο παγωμένο βλέμμα του Μουσταφά Ακιντζί, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σε ρεπορτάζ του Γιώργου Κασκάνη «Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»! Το γυαλί είχε πια ραγίσει. Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες. Κι όμως ο Αναστασιάδης έκανε μια ύστατη προσπάθεια η ώρα μία, ξημερώματα της Τρίτης. «Να σου κάτω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά»… Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί και μόνο από ευγένεια και μετά από παραινέσεις των υπολοίπων δέχθηκε να καθίσει και να ακούσει την πρόταση του Προέδρου την οποία όμως απέρριψε. «Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα», ήταν το σχόλιο που ακούσαμε από ανθρώπους που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση. Όταν πια όλα είχαν τελειώσει, στον χώρο του ξενοδοχείου των συνομιλιών κινούνταν δύο διαφορετικές φιγούρες. Του Προέδρου Αναστασιάδη που ήταν πραγματικό ράκος και του Μουσταφά Ακιντζί που έδειχνε ανακουφισμένος με το αποτέλεσμα. Το ναυάγιο Ενώ το πρωί της Δευτέρας φαινόταν να γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση επί των κριτηρίων και παρά το γεγονός ότι δεν σημειωνόταν πρόοδος όλοι προσδοκούσαν σε κινήσεις της τελευταίας στιγμής, το βράδυ τα πράγματα έδειξαν νωρίς ότι οδηγούμαστε σε ναυάγιο.Ο Μουσταφά Ακιντζί έμενε κολλημένος σε αριθμούς που δεν επέτρεπαν συμφωνία. Ενώ την περασμένη βδομάδα οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά ως προς τον αριθμό προσφύγων που θα επιστρέψουν (74 χιλιάδες έλεγαν οι Τ/Κ, 90 χιλιάδες οι Ε/Κ), στο δεύτερο Μοντ Πελεράν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήρθε με αρχική θέση 55 χιλιάδες! Μέσα από τη μακρά συζήτηση η διαφορά έφθασε στις 65 με 78 χιλιάδες. Μια διαφορά, δηλαδή, 13 χιλιάδων ανθρώπων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό αμέσως παρέπεμπε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, σε μη επιστροφή της Μόρφου. Μέχρι τα ξημερώματα δεν κατέστη δυνατή η σμίκρυνση αυτής της διαφοράς, με τον Μουσταφά Ακιντζί να μην μετακινείται ούτε κατά το ελάχιστο. Δεν άντεξε Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν άντεξε να διατηρήσει το θάρρος και την πυγμή που έδειξε την περασμένη βδομάδα. Το ποσοστό του 28,2-29,2% που αποδέχθηκε, φαίνεται πως δεν είχε την έγκριση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να εστιάσει τις απαιτήσεις του στον αριθμό των προσφύγων. Κατά τρόπο που να δείχνει ότι η Μόρφου ήταν εκτός των σχεδίων του ή, καλύτερα, εκτός των σχεδίων που κλήθηκε να υποστηρίξει σε αυτή τη φάση του Μοντ Πελεράν. Από ένα σημείο και μετά, η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε ότι ήθελε να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Διέκοψαν για δείπνο, συνέχισαν με χωριστές συναντήσεις με τον κ. Άιντε και επανήλθαν στο τραπέζι μέχρι η ώρα μία τα ξημερώματα. Με το τέλος της διαδικασίας, όλα τα μέλη της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας έδειξαν να ανακουφίζονται… Είχε κλείσει η πολυμερής Παρά τα όσα μεταδίδονται για άρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει ημερομηνία σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης, αυτή είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ηγετών κατά τρόπο συγκεκριμένο. Ορίστηκε, εάν και εφόσον φυσικά υπήρχε συμφωνία στο εδαφικό, να πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Δεκεμβρίου. Στις 20 Δεκεμβρίου ο κ. Ακιντζί θα παραστεί σε εγκαίνια δημοσίου έργου στην Τουρκία και την επομένη θα άρχιζε η πολυμερής. Κι αυτό μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ακιντζί εισηγήθηκε να οδηγηθούν και οι διαφορές στο εδαφικό στην πολυμερή και να συζητηθούν μαζί με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Κάτι που απέρριψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού είναι προφανής ο τουρκικός στόχος για ένα πάρε-δώσε μεταξύ εγγυήσεων και εδαφικού. Πηγή: http://politis.com.cy/article/niko-teliosame-pao-na-kimitho—agnoristos-o-akintzi

Πηγή: Ο “Πολίτης” αποκαλύπτει τον πραγματικό Ακιντζί: Αφησε σύξυλο τον Αναστασιάδη και πήγε να κοιμηθεί… http://mignatiou.com/2016/11/o-politis%c2%a8apokalipti-ton-pragmatiko-akintzi-afise-sixilo-ton-anastasiadi-ke-pige-na-kimithi/

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"